Navigace/GPSGoogle navigace

Odpovědět
Uživatelský avatar

Krokodyl
Droid
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 21:02:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Bydliště: Porta Bohemica
Kontaktovat uživatele:

Re: Google navigace

Příspěvek od Krokodyl » sob 10. kvě 2014 22:39:42

Problém bych viděl právě v kombinaci s custom rom. Taky jsem rád používal custom rom, ale tam nidky není jistota že bude vše odladěno... :oops:
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT


Uživatelský avatar

P1azer
Robot
Příspěvky: 1207
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Mate 8
Mobil 2 / ROM: HTC M9 gold
Tablet: Nexus 7 32GB WiFi

Re: Google navigace

Příspěvek od P1azer » pon 09. čer 2014 16:27:14

Tak po posledni aktualizaci map se z nich stal velkej zrout baterky,co to?
Obrázek
Naposledy upravil(a) P1azer dne pát 13. čer 2014 6:16:34, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3748
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Google navigace

Příspěvek od radegast » pon 09. čer 2014 19:50:50

Poslední, která? 8.1.0?
Protože já nic takového nepozoruji.

­.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

P1azer
Robot
Příspěvky: 1207
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Mate 8
Mobil 2 / ROM: HTC M9 gold
Tablet: Nexus 7 32GB WiFi

Re: Google navigace

Příspěvek od P1azer » úte 10. čer 2014 7:19:06

8.0.0
Ale zkusil jsem reinstall, smazání dat, tak uvidím.

EDIT: Tak nepomohlo. Na první pohled jo, ale po zapnutí a FIXnutí satelitů je to zase stejný. :roll:


Kawalski
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pon 03. zář 2012 21:17:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black

Re: Google navigace

Příspěvek od Kawalski » pát 20. čer 2014 18:30:27

zdravím,
jde nějak naplánovat trasa v PC na Google map a potom tuto trasu navigovat v mobilu pomocí google navigace


Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3748
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Google navigace

Příspěvek od radegast » pát 20. čer 2014 18:55:26

Nemají Google mapy v PC něco jako "Moje trasy"?
To by snad mohly sychronizovat i do mobilní aplikace.

­.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Kawalski
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pon 03. zář 2012 21:17:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black

Re: Google navigace

Příspěvek od Kawalski » pát 20. čer 2014 19:03:11

něco takovýho tam je ale nevím jak to propojit

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2396
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 37
Typ mobilu / ROM: xiaomi redmi note 3 pro
Tablet: cube u9gt5
Tablet 2 / ROM: asus media pad 7

Re: Google navigace

Příspěvek od dufko » pát 20. čer 2014 19:06:24

Moje trasy som mal v staršej verzii na webe, v tých nových naozaj to neviem nájsť.
V mobile som mal iba moje miesta, trasy som nevedel zobraziť.

z mobilu...


absinth
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 27. čer 2014 6:37:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 2

Re: Google navigace

Příspěvek od absinth » pát 27. čer 2014 6:44:31

Ahoj,

Dlouhodobě už mě na mapách trápí že mi přestalo jít 3D zobrazení v navigaci.

hledal jsem v nastavenéní a nic.

odinstal aktualizací , telefon -> factory settings také bez úspěchu.

Nejde jak při normálním mapovém zobrazení tak při satelitních, zkrátka funguje jen 2D

Android 4.1.2 (original non rooted)

mapy 7.7.0 (707001302)

Uživatelský avatar

chal
Droid
Příspěvky: 1430
Registrován: úte 12. črc 2011 7:46:13
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: 1+1 64GB

Re: Google navigace

Příspěvek od chal » stř 02. črc 2014 20:08:31

Co novější verze map (8.1.1)?

@phone
1+1 64GB Sandstone Black / COS

Uživatelský avatar

P1azer
Robot
Příspěvky: 1207
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Mate 8
Mobil 2 / ROM: HTC M9 gold
Tablet: Nexus 7 32GB WiFi

Re: Google navigace

Příspěvek od P1azer » pon 07. črc 2014 13:45:20

Tak o víkendu mě Google navigace dost zachránila. Jelikož v Praze nejsem vůbec zorientovaný (jen klasický trasy) a potřeboval jsem se dostat z Bohnic do Řep a půjčená navigace TomTom mě hnala přes uzavřený Troský most, tak jsem musel opět skončit u Google map. Tom Tom má sice možnost volby alternativní trasy, ale když jsem tlačítko zmáčknul, tak jsem zjistil, že to pro ni znamená - jeď ještě 1km, pak se otoč a vem to zpátky. Za boha nechtěla jet jinudy. Tak jsem vytasil telefon, hodil tam google mapy a během chvilky jsem najel na správnou trasu. Takže zase na ni nedám dopustit a příště TomTom nechávám v práci. Takže veřejně děkuji google navigaci :palec:

Uživatelský avatar

Blackhawk
Droid
Příspěvky: 2346
Registrován: pon 19. dub 2010 13:53:50
Reputace: 8

Re: Google navigace

Příspěvek od Blackhawk » úte 08. črc 2014 8:54:17

Mna naposledy pekne vytocila ked ma z Ford zrazu poslala 7km po polnych cestach kadial chodia iba traktory a kombajny. Prosim pekne a to na aute so snizenym podvozkom. Nadaval som jak chora vrana. :facepalm:

Uživatelský avatar

P1azer
Robot
Příspěvky: 1207
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Mate 8
Mobil 2 / ROM: HTC M9 gold
Tablet: Nexus 7 32GB WiFi

Re: Google navigace

Příspěvek od P1azer » pon 18. srp 2014 9:07:56

Čau,
po sobotní cestě Jindřichův Hradec -> Brno mě opět zklamala navigace Google. Nevím, jestli někomu z Googlu příjde normální jezdit přes uzavřené silnice, ale mě to teda příjde na hlavu padlý. Tohle je TRASA, po které mě vedla
Těch uzavírek jsem po cestě našel víc (protože na objížďkách byly další uzavírky, takže nakonec jsem strávil krásných 3,5 hodiny na cestě, která běžně trvá hodinu a 3/4)


milan-macicek
Stálý androiďák
Příspěvky: 95
Registrován: čtv 12. čer 2014 8:36:32
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 Lite

Re: Google navigace

Příspěvek od milan-macicek » sob 30. srp 2014 9:13:48

Jak by se měla Google navigace dovědět o nějaké práci na silnici?

K tomu, aby ses vyhnul takovým záležitostem je nejlepší Waze, ta opravdu "žije" společně s děním na silnici.....

Uživatelský avatar

Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 8748
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Reputace: 212
Typ mobilu / ROM: imrvere neco jinyho
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Google navigace

Příspěvek od Mirda86 » sob 30. srp 2014 9:24:47

Me to nektere (asi delsi) uzavirky ukazuje.Problem je ten , ze me klidne pres ni posle :D

Odesláno z BéBé

Uživatelský avatar

pRo_lama
Moderátor
Příspěvky: 6337
Registrován: pon 06. pro 2010 7:41:23
Reputace: 318
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Twitter: pRo_lama
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Google navigace

Příspěvek od pRo_lama » sob 30. srp 2014 11:52:25

O uzávierkach a podobných veciach sa dá dozvedieť aj v Google Maps, ale najskôr by ich tam niekto musel nahodiť. Samozrejme hovoríme o dlhodobejších uzávierkach. Pretože schválenie takejto zmeny v mape trvá približne 1 týždeň, ak sa jedná o osobu neautorizovanú. V prípade overených osôb ako napr. ja, sa táto zmena prejaví do 24 hod. Ale osobne by som odporúčal využívať Waze. Samotné mapy Google majú dosť veľa chýba a musíme ich ručne opravovať a keď niekto nepozná danú oblasť, tak to je o to náročnejšie.
MOBIL: Samsung Galaxy S8 (64 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2

Uživatelský avatar

P1azer
Robot
Příspěvky: 1207
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Mate 8
Mobil 2 / ROM: HTC M9 gold
Tablet: Nexus 7 32GB WiFi

Re: Google navigace

Příspěvek od P1azer » sob 30. srp 2014 21:03:48

Jak psal Mirda, spis me udivuje, ze i kdyz ma na trase uzavrenou cestu, o ktere vi, tak me pres ni naviguje..

Uživatelský avatar

pRo_lama
Moderátor
Příspěvky: 6337
Registrován: pon 06. pro 2010 7:41:23
Reputace: 318
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Twitter: pRo_lama
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Google navigace

Příspěvek od pRo_lama » sob 30. srp 2014 21:48:47

Napíš mi prosím ťa o ktorú cestu sa jedná a ja sa na ňu pozriem, že v akom je stave.
MOBIL: Samsung Galaxy S8 (64 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2

Uživatelský avatar

P1azer
Robot
Příspěvky: 1207
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Mate 8
Mobil 2 / ROM: HTC M9 gold
Tablet: Nexus 7 32GB WiFi

Re: Google navigace

Příspěvek od P1azer » ned 31. srp 2014 20:55:04

Je to přesně TATOtrasa, tedy Jindřichův hradec -> Brno po staré (mimo dálnici). SIlnice 23 uzavřena na 2 místech.


nepliget
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: stř 01. říj 2014 9:12:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S5
Tablet: XPERIA TABLET Z2 LTE

Re: Google navigace

Příspěvek od nepliget » stř 01. říj 2014 9:18:11

Zdravím, mám dotaz ohledně ženského hlasu v navigaci od google, to je vždy takový jako robotický nebo se to dá nějak změnit aby to mluvilo aspoň trošku příjemně, jako navigace HERO ? díky za odpověď...


Zarel
Stálý androiďák
Příspěvky: 234
Registrován: úte 19. lis 2013 12:05:32
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG

Re: Google navigace

Příspěvek od Zarel » úte 14. říj 2014 15:35:17

absinth píše:Ahoj,

Dlouhodobě už mě na mapách trápí že mi přestalo jít 3D zobrazení v navigaci.

hledal jsem v nastavenéní a nic.

odinstal aktualizací , telefon -> factory settings také bez úspěchu.

Nejde jak při normálním mapovém zobrazení tak při satelitních, zkrátka funguje jen 2D

Android 4.1.2 (original non rooted)

mapy 7.7.0 (707001302)
ČR aktuálně chybí v seznamu dostupnosti 3D.
Nevím proč. :palec:

Já mám také otázku.
V nepřehledné situaci by se mapa měla dát přepnout do pohledu Street View "z první osoby". (tuším že to je jen obrázek z aktuální polohy).
https://www.youtube.com/watch?v=hfOzbDWgfdw

Na videu poklepá na trasu ale to nefunguje.
Jak to aktuálně je ??


brmbos
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: sob 18. zář 2010 22:09:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire T-Mobile Froyo bez ROOTu

Re: Google navigace

Příspěvek od brmbos » čtv 13. lis 2014 21:08:52

V počítači si na svém ggole účtu otevřu mapu, vytvořím si vlastní mapu s body, které musím navštívit a mapu si uložím (uloží se mi sama). Mapu pak můžu navštívit kdykoli chci, na jakémkoli počítači, ale na mobilu mi to hlásí, že žádnou mapu nemám vytvořenou.
Nevíte co dělat? Kde může být chyba?


Děkuji

Uživatelský avatar

Blackhawk
Droid
Příspěvky: 2346
Registrován: pon 19. dub 2010 13:53:50
Reputace: 8

Re: Google navigace

Příspěvek od Blackhawk » pát 14. lis 2014 8:39:39

Nesynchronizuju sa ulozene mapy iba cez aplikaciu My Tracks?


brmbos
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: sob 18. zář 2010 22:09:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire T-Mobile Froyo bez ROOTu

Re: Google navigace

Příspěvek od brmbos » pát 14. lis 2014 13:54:26

Myslel jsem že my tracks slouží jen k zaznamenávání trasy, kterou běžím, nebo jedu na kole. Pak popřípadě ke sdílení této trasy s jinými sportovci.
V aplikaci mapy je možnost "Moje mapy", ale ta hlási, že žádné vlastní mapy nemám, ale když se přihlásím v PC, tak samozřejmě vlastní mapy vidím.

Pro upřesnění: v počítači si vytvořím mapu bodů, které musím při služební cestě navštívit, jedná se o konkrétní přesně určená místa. Nejde o klasickou adresu například "Nádražní ulice 44", ale o body na mapě - třeba okraj jisté parcely, konkrétní bod u cesty mezi obcemi atd. Možná to tak trochu může připomínat geocasching.


faldicek
Robot
Příspěvky: 762
Registrován: úte 29. čer 2010 12:27:17
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Tablet: Nexus 7
Rom: BlissPop
Bydliště: Chomutov

Re: Google navigace

Příspěvek od faldicek » pát 28. lis 2014 17:02:44

Všiml jsem si jednoho neduhu navigace v google mapách. Když naplánuju trasu např. doma v Chomutově, hlasová navigace je v češtině, ale když zadám trasu třeba v Praze, tak mi tam skočí anglický hlas a snaží se předčítat české příkazy, což je značně nesrozumitelné. Dá se to nějak nastavit? Já to nikde nenašel, všiml jsem si, že zde doporučujete SVOX, tak ho tedy asi také zkusím.
Motorola M3888-Nokia3210-Nokia3310-Nokia3100-SE K750i-SE K850i-SE X1 Xperia-Nokia 3109-HTC Desire HD-Galaxy Nexus - Nexus 5


sikus
Androiďák!
Příspěvky: 250
Registrován: pon 01. pro 2008 15:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawey P8

Re: Google navigace

Příspěvek od sikus » ned 27. zář 2015 15:39:31

Ahoj, koukám již delší dobu mrtvé vlákno, tak zkusím oživit. Při navigaci mi vyskočilo okénko s možností ztlumit (vypnout) displej do dalšího bodu, kde budu měnit směr. V rychlosti jsem odklikl, že to nechci s tím, že to později najdu v nastavení. Bohužel se to nedaří nalézt. Poradíte jak na ztlumení displeje do další změny trasy?

Uživatelský avatar

Krokodyl
Droid
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 21:02:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Bydliště: Porta Bohemica
Kontaktovat uživatele:

Re: Google navigace

Příspěvek od Krokodyl » čtv 01. říj 2015 22:19:39

On ještě někdo používám Google mapy jako navigaci při dnešní záplavě offline navigací ? 8-)
Ale k věci, nevím kde to najít v menu nastavení ovšem je tu možnost vrátit původní hodnoty nastavení: Menu - Nastavení - Aplikace - Vše - Mapy - Vymazat aktuální nastavení (cesta se může mírně lišit dle zařízení)
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT


sikus
Androiďák!
Příspěvky: 250
Registrován: pon 01. pro 2008 15:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawey P8

Re: Google navigace

Příspěvek od sikus » pát 02. říj 2015 6:12:32

Google navigace má jednu velkou výhodu od offline navigací - je v ní provoz a aktuální uzavírky. Nevím, jak moc je navigace schopná při ucpané ulici odnavigovat jinudy, ale každopádně mám možnost se sám podívat, jaký je provoz přede mnou.
To co jsi popsal Krokodýle, tak tam mám neaktivní tlačítko "Vymazat výchozí nastavení" a to slouží k výmazu jako spuštění se primární aplikace pro nějakou akci.

Uživatelský avatar

kralovicek
Robot
Příspěvky: 1062
Registrován: stř 03. dub 2013 11:17:19
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P8000
Mobil 2 / ROM: HONOR 4c
Tablet: Pipo M6 pro - RR 1.0 kk - !thx FREAKTAB!
Bydliště: maticka zeme

Re: Google navigace

Příspěvek od kralovicek » pát 02. říj 2015 7:35:40

ne vzdy je stau tam, kde ji navigace ukazuje, ale ano je to dobrá věc. Druhak ti i ukáže jak dlouho to projetí trvá....
Nokia 8210-->Sony Z1-->Nokia E52-->Nokia E72-->Samsung ACE2-->LG D605-->InewV3-->Elephone P8000-->ZTE AXON7

Uživatelský avatar

Žulda
Androiďák!
Příspěvky: 327
Registrován: ned 06. čer 2010 21:00:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Z5 Compact
Tablet: Nexus 7 II

Re: Google navigace

Příspěvek od Žulda » pát 02. říj 2015 11:11:36

No s těma uzavírkama, nevím, nevím. Na D5 byl měsíc zavřený exit 14 a Google na něj vesele navigoval. Označené jako uzavírku to měla jen Waze. Nájezd na Pražský okruh z Karlovarské, směr Plzeň, to samé. Osobně jsem přešel ze Sygicu na Waze + Here v zahraničí.

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů