Google navigace

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
faldicek
Robot
Příspěvky: 761
Registrován: úte 29. čer 2010 12:27:17
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Tablet: Nexus 7
Rom: BlissPop
Bydliště: Chomutov

Re: Google navigace

Příspěvek od faldicek » pát 02. říj 2015 11:31:46

Jj Waze taky používám, je to dobré a méně datově náročné, teď jsem s ním jel do Itálie a super...
Motorola M3888-Nokia3210-Nokia3310-Nokia3100-SE K750i-SE K850i-SE X1 Xperia-Nokia 3109-HTC Desire HD-Galaxy Nexus - Nexus 5


Uživatelský avatar
Žulda
Androiďák!
Příspěvky: 323
Registrován: ned 06. čer 2010 21:00:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Z5 Compact
Tablet: Nexus 7 II

Re: Google navigace

Příspěvek od Žulda » pát 02. říj 2015 11:47:45

Je mi divný, když Waze je vlastněno Googlem, že nemají informace o provozu stejné. V Google mapách se zobrazují nehody nahlášené uživateli Waze, ale třeba ty uzavírky už ne. A ty jsou ve Waze výbroně zadané, co sleduji.

Uživatelský avatar
nofu
Droid
Příspěvky: 2666
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8 [AL10]
Mobil 2 / ROM: LG G2 16GB - Cloudy G3 2.2

Re: Google navigace

Příspěvek od nofu » pát 02. říj 2015 15:43:12

Protože waze je komunitní navigace, uzavírky tam zadávají sami uživatelé (samo ne přes mobil, se řeší přes editor map).

Uživatelský avatar
Žulda
Androiďák!
Příspěvky: 323
Registrován: ned 06. čer 2010 21:00:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Z5 Compact
Tablet: Nexus 7 II

Re: Google navigace

Příspěvek od Žulda » pát 02. říj 2015 19:55:31

To jo, to vím, ale nechápu, proč to G. nepředá do svých map, když nehody z W. tam má.

Uživatelský avatar
nofu
Droid
Příspěvky: 2666
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8 [AL10]
Mobil 2 / ROM: LG G2 16GB - Cloudy G3 2.2

Re: Google navigace

Příspěvek od nofu » pát 02. říj 2015 21:00:35

To že tam nejsou uzavírky z waze si vysvětluji relevancí dat, přecijen tam asi budou vznikat a i vznikají chyby (momentálně vím o jedné v Uhřiněvsi). Jseš si jistej, že tam má nehody z waze a ne z nějakého jiného oficiálního zdroje? Osobně si myslím, že to google bere odjinud. Zkusim mrknout, až pojedu okolo nějaký drobnější nehody, nahlášený ve waze, jestli je i v google mapách.


Uživatelský avatar
Žulda
Androiďák!
Příspěvky: 323
Registrován: ned 06. čer 2010 21:00:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Z5 Compact
Tablet: Nexus 7 II

Re: Google navigace

Příspěvek od Žulda » sob 03. říj 2015 12:44:44

Je to u té nehody napsáno "Nahlášeno aplikací Waze".
uploadfromtaptalk1443872672471.png
uploadfromtaptalk1443872672471.png (1.14 MiB) Zobrazeno 1836 x

Uživatelský avatar
nofu
Droid
Příspěvky: 2666
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8 [AL10]
Mobil 2 / ROM: LG G2 16GB - Cloudy G3 2.2

Re: Google navigace

Příspěvek od nofu » sob 03. říj 2015 20:27:21

Hezky to propojili, že to bere dopravu, to se ví, ale že i tohle, to sem netušil. Zkusím nahlásit nějakej fejk, jestli se to tam objeví :D

Uživatelský avatar
GinBook
Robot
Příspěvky: 721
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 30
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Kontaktovat uživatele:

Re: Google navigace

Příspěvek od GinBook » sob 03. říj 2015 22:09:18

Ty věci z Waze v Gmaps fungují už dlouho, jen jsme nikdy nepřišli jaké pravidlo je pro zobrazení těchto hlášek, bo ve Waze jich je každý den tisíce a Gmaps jich zobrazuje hrstku.

Ohledně uzavírek. No Gmaps je nám chvilku vykrádal, ale protože Gmaps přes ně navigoval ve své aplikaci, stáhli to. Prej snad asi jsem zaslechl, že Gmaps předělává systém na uzavírky. Ale neberte to ode mne jako potvrzenou informaci. Jedna paní povídala.
Bohužel/bohudík Gmaps nemá uzavřené ani ty nejdůležitější věci v ČR.

Uživatelský avatar
Žulda
Androiďák!
Příspěvky: 323
Registrován: ned 06. čer 2010 21:00:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Z5 Compact
Tablet: Nexus 7 II

Re: Google navigace

Příspěvek od Žulda » ned 04. říj 2015 18:11:26

Tak máme vyjádření člověka znalého a může se to tu zase vrátit k Gmaps :-)

sinco
Droid
Příspěvky: 1644
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: LG G3-32GB EU Titan- android V30j
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S7, ofic. rom
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Google navigace

Příspěvek od sinco » úte 16. úno 2016 18:05:21

Mám LG G3 s androidem 4.4 a po poslední aktualizaci map zmizelo hlasové navádění. Místo toho slyším jen nějaký zacinkání nebo jak to popsat přesněji. Někde jsem četl že to blbne i na Z1. Nepomohlo smazání dat. Asi něco google pokálel.
hodinky: Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé.

faldicek
Robot
Příspěvky: 761
Registrován: úte 29. čer 2010 12:27:17
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Tablet: Nexus 7
Rom: BlissPop
Bydliště: Chomutov

Re: Google navigace

Příspěvek od faldicek » úte 16. úno 2016 18:07:03

Tohle mi dělalo při navigování offline...
Motorola M3888-Nokia3210-Nokia3310-Nokia3100-SE K750i-SE K850i-SE X1 Xperia-Nokia 3109-HTC Desire HD-Galaxy Nexus - Nexus 5

sinco
Droid
Příspěvky: 1644
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: LG G3-32GB EU Titan- android V30j
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S7, ofic. rom
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Google navigace

Příspěvek od sinco » úte 16. úno 2016 21:43:31

Jsem ale online
hodinky: Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé.

sinco
Droid
Příspěvky: 1644
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: LG G3-32GB EU Titan- android V30j
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S7, ofic. rom
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Google navigace

Příspěvek od sinco » stř 06. črc 2016 13:59:25

Stale jsem neprisel na to proc jednou naviguje hlasem, navi normalne ukoncim a chvilu po tom uz misto hlasu jen zvonecek.
hodinky: Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé.

Uživatelský avatar
Žulda
Androiďák!
Příspěvky: 323
Registrován: ned 06. čer 2010 21:00:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Z5 Compact
Tablet: Nexus 7 II

Re: Google navigace

Příspěvek od Žulda » čtv 07. črc 2016 7:36:34

A nemáš jako druh dopravy označeného chodce? Taky se mi to párkrát stalo, než jsem si toho všimnul.

Hlavis
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 05. črc 2016 13:51:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P9

Re: Google navigace

Příspěvek od Hlavis » čtv 07. črc 2016 11:54:25

S tim střídáním zvonku a hlasu mám taky problém :D přenastavoval jsem to snad tisíckrát a stejně se navigace rozhodne sama jestli bude zvonit nebo bude mluvit... Jak s ženskou tohleto, když jí nasereš, tak s tebou nemluví :lol:

blindwoman
Stálý androiďák
Příspěvky: 149
Registrován: sob 30. kvě 2015 8:42:52
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70A

Re: Google navigace

Příspěvek od blindwoman » ned 10. črc 2016 6:16:41

Mal som pred časom podobný dotaz. Chlapi napísali, ze pri 3.500 - 4.000km mesačne na WAZE cca 200MB dať.
Dal som si na skusku cca 400km. Spotreba max. 6MB. To je ako jedna väčšia fotka cez mail, nie?
Takze mi vyšlo, ze tych 200MB by malo byť v pohode aj pri Google Maps.
HTC One X -> Lenovo P70A -> Oukitel K6000 Pro

superpepino
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: úte 27. bře 2012 20:05:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL 5000
Mobil 2 / ROM: Zopo ZP 951 Speed
Bydliště: Praha

Re: Google navigace

Příspěvek od superpepino » čtv 21. črc 2016 20:23:14

Google mapy navigují i offline /na silnici/, ale nejde mně zvuk, jen to pípá. Zvuk jde jen s internetem /online/, nebo tam mám nějakou chybu?

Uživatelský avatar
verny94
Moderátor
Příspěvky: 3828
Registrován: stř 22. kvě 2013 18:26:02
Reputace: 269
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB
Mobil 2 / ROM: Lenovo A6000 - služební; Samsung Galaxy SIII
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Google navigace

Příspěvek od verny94 » čtv 21. črc 2016 21:14:58

Musíš si stáhnout i hlas.
Výměny prasklých skel, další drobné HW opravy, opravy IMEI, S/N, unbrick a další SW opravy.
Na poděkování slouží tlačítko v rohu příspěvku :palec:

klerik7
Nové Androidě
Příspěvky: 27
Registrován: sob 13. úno 2016 21:22:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB H-ROM v2.1

Re: Google navigace

Příspěvek od klerik7 » úte 23. srp 2016 4:27:19

Nahlasujete niekto aj chyby v mapách? Ja som to skúšal, ale neopravili to..

sikus
Stálý androiďák
Příspěvky: 241
Registrován: pon 01. pro 2008 15:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawey P8

Re: Google navigace

Příspěvek od sikus » úte 23. srp 2016 5:07:53

Nyní nemůžeme měnit v Google mapách silnice. Čeká se na nějaké řešení. Google sám opravu chyb nezvládá nebo za dlouhou dobu, víc jak měsíc.

soyer25
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: ned 07. dub 2013 22:04:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC one M8
Rom: CM 12.1

Re: Google navigace

Příspěvek od soyer25 » pát 07. říj 2016 20:21:54

Nevíte někdo prosím.. Nepomohl ani reinstal systemu CM 12.1...

dobrý den,... prosím o radu ...dnes, aniž by vyšla a instaloval jsem aktualizaci, nebo jsem prováděl na telefonu nějaké jiné zvláštnosti a neobvyklosti, mi vypověděla službu navigace u aplikace google maps verze 9.38.1 přesně ve chvíli, kdy jsem si našel vyhledáním zadané adresy cíl, trasu a zmáčkl "naviguj". V ten okamžik to skočilo klasicky do módu navigování, převedlo (sklopilo) se to do 3D režimu, ale velmi trhaně, uprostřed se objevilo kolečko s takovým rozmlženým prstencem okolo a pod tím problikávala freneticky šipka jak u obrazovky Windows ... pro představu přikládám screenshot ... telefon prakticky zamrzl a reagoval jen velmi velmi neochotně a hoooodně omezeně (fungovalo je hardwarové tlačítko on off, ale už nešel potvrdit dotykem restart). Restartovat šel telefon (HTC one m8) až použitím dvojkliku poweroff, volume up. ... po několikerém restartu, vyhledání jiného cíle a spuštění navigace nastane to samé. Dále jsem kromě restartu provedl, wipe cash, wipe dalvik cache, reinstal google maps a stále to samé ... na netu jsem někde něco podobného (myslím podobný problém) nenašel..... nevíte někdo prosím,co to může být ... podotýkám, že aplikace do teď chodila absolutně bez problémů. V telefonu mám cca půl roku alternativní ROM CM 12.1 ... předem děkuji za případné odpovědí. Tomáš
Přílohy
Screenshot_2016-10-07-15-47-32.png
screnshoot polozamrzlé aplikace google maps s tím divným kroužkem
Screenshot_2016-10-07-15-47-32.png (143.68 KiB) Zobrazeno 544 x
Naposledy upravil(a) soyer25 dne úte 08. lis 2016 10:45:44, celkem upraveno 1 x.
Samsung SGS4 active: JB 4.2.2, Kernel: Stock, Apex Launcher Pro

Uživatelský avatar
pompier
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: pon 07. led 2013 21:13:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei GX8

Re: Google navigace

Příspěvek od pompier » ned 16. říj 2016 9:13:41

superpepino píše:Google mapy navigují i offline /na silnici/, ale nejde mně zvuk, jen to pípá. Zvuk jde jen s internetem /online/, nebo tam mám nějakou chybu?
Čirou náhodou nepřišel někdo, jak dostat "hlas" do navigace. Taky mne google upozorňuje jen pípáním, přitom cca před 14 dny fungoval ještě hlas....

bandit707
Droid
Příspěvky: 1271
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: SGN4 6.0.1.
Mobil 2 / ROM: SGS7,SGS3
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Google navigace

Příspěvek od bandit707 » ned 16. říj 2016 10:06:36

Pricina moze byt jednoducha,
Klikni na ikonu zvuku, ze ste si to prepli na
- len upozornenia - ta ikona s výkričníkom
2016-10-16 11.02.53.png
2016-10-16 11.02.53.png (101.04 KiB) Zobrazeno 402 x
Pozriem eate na ceste, ci aj nieco ine, ale myslim, ze mi to rozpravalo...
all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 6.0.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar
pompier
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: pon 07. led 2013 21:13:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei GX8

Re: Google navigace

Příspěvek od pompier » ned 16. říj 2016 10:22:33

V tomto to není... Zapnuty mám navigační pokyny. Jak říkám, ještě před cca 14 dny mi šla hlasová navigace. No a ted před např. odbočením jen cinkne... Asi to není nic proti ničemu, ale přece jen na navigaci se pořád člověk nekouká a hlasové pokyny vše usnadní. Proto taky teď raději používám waze, byť se mi google opticky líbí víc.



Necituj poslední příspěvek!!
radegast

bandit707
Droid
Příspěvky: 1271
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: SGN4 6.0.1.
Mobil 2 / ROM: SGS7,SGS3
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Google navigace

Příspěvek od bandit707 » ned 16. říj 2016 10:29:19

Teraz som si doma naplanoval trasu a zapol, navigacia mi povedala odbocte doprava a potom odbocte dolava...

Pozri toto
V google navigacii, menu, tipy a triky

https://support.google.com/maps/answer/ ... 56171&rd=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Screenshot_2016-10-16-11-34-47.png
Screenshot_2016-10-16-11-34-47.png (335.02 KiB) Zobrazeno 355 x
Naposledy upravil(a) bandit707 dne ned 16. říj 2016 10:41:33, celkem upraveno 2 x.
all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 6.0.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar
pompier
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: pon 07. led 2013 21:13:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei GX8

Re: Google navigace

Příspěvek od pompier » ned 16. říj 2016 10:40:35

Přemýšlím, co jsem mezitím udělal... Nainstaloval jsem Waze, hrál si s OK Google... Další, co by to mohlo jakkoli ovlivnit, mne nenapadá. Když jsem prošel nastavení, v záložce Výstup převodu textu na řeč - Text na řeč Google - je jako jazyk použit "jazyk systému". Ale Hlasová data Google TTS češtinu vůbec nenabízí.
Může být tady problém?

bandit707
Droid
Příspěvky: 1271
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: SGN4 6.0.1.
Mobil 2 / ROM: SGS7,SGS3
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Google navigace

Příspěvek od bandit707 » ned 16. říj 2016 10:43:09

Upravil som prispevok vyssie nad tvojim, pozri sa tam, myslim, ze problem bude tam, kedze ho uvadzaju v helpe, asi ho ma viacero uzivatelov
all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 6.0.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar
pompier
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: pon 07. led 2013 21:13:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei GX8

Re: Google navigace

Příspěvek od pompier » ned 16. říj 2016 10:46:59

jj děkuji. Ten návod jsem také registroval, ale ať mám mapy puštěné jak dlouho chci, pořád jen cinkáme :DD


Necituj poslední příspěvek !!
radegast

bandit707
Droid
Příspěvky: 1271
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: SGN4 6.0.1.
Mobil 2 / ROM: SGS7,SGS3
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Google navigace

Příspěvek od bandit707 » ned 16. říj 2016 11:16:16

Este som hľadal, kde mam tie zvuky a myslim, ze som ich nasiel, zneju mi ako tie z navigacie
Mozno este tu daco pozri tie tvoje cz ci tam su

a asi si robil take pokusy ako vymazat dat a znova nainštalovať
Screenshot_2016-10-16-12-11-31.png
Screenshot_2016-10-16-12-11-31.png (261.58 KiB) Zobrazeno 308 x
Keď som si vymazal data aplikácie, priecinok zmizol, po spustení map, sa stiahol najprv *.Zip
Potom sa rozbalili asi 4 subory... Ostatné som rozbalil rucne a vyzera ze mi to zas rozpráva...
all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 6.0.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar
pompier
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: pon 07. led 2013 21:13:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei GX8

Re: Google navigace

Příspěvek od pompier » ned 16. říj 2016 12:04:47

To je ono, díky moc - už to mluví. Jen detail pro ostatní - po rozbalení je třeba telefon restartovat ;-)

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů