[NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný root

Moderátoři: don_alex, radegast

optimas
Robot
Příspěvky: 1011
Registrován: čtv 20. říj 2011 11:35:37
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od optimas » stř 21. bře 2012 16:08:25

Tak jsem se na to díval a v tom souboru GPS conf mám jen tohle
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
root mám, otvírám to v root explorer. Kde dělám chybu?


Uživatelský avatar
mmiminoo
Robot
Příspěvky: 724
Registrován: čtv 18. lis 2010 16:10:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock
Bydliště: Slovensko > Dohňany
Kontaktovat uživatele:

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od mmiminoo » stř 21. bře 2012 16:34:57

Nikde.
Ako je napísané v prvom príspevku tak každý súbor je iný!!!!!! Kua naučte sa čítať.
Tak si svoj súbor zálohuj a dopíš tam prvé 2 riadky. Vyskúšaj sa stým pohrať.
Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?
☻→₥Ʀ•Ҏ®зƵɨĐ€₦Ţ™←☻

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od BluPix » sob 24. bře 2012 10:18:02

Ještě jsem vymyslel jeden způsob jak zrychlit GPS fix, napsal jsem malinkatý prográmek - službu, která se při připojení nabíječky/usb pokusí získat GPS pozici. Takže se stáhne almanach* všemi dostupnými prostředky, pokud bude telefon poblíž okna, tak klidně i z GPS satelitů.

Vzdá to po 10 minutách, nebo po odpojení nabíječky (chvilku to trvá než zareaguje na to odpojení). Snažil jsem se aby to bylo minimalistické, nemá to žádnou konfiguraci, žádné hacky na povolení gps, je to malinkaté a šetří to prostředky. Pokud máte zakázanou GPS v nastavení telefonu, tak si ji to nepovolí, ale nejhorší co se stane je že to neudělá nic.

http://gps.nemec.co.uk/PowerGPSUpdater.apk
Obrázek
Zatím jsem to testoval jen na svém Milestone 2 s 2.3.6, uvítám testery. Pokud se to bude líbit, tak to dám na Play.


* Almanach jsou informace vysílané GPS satelity, ze kterých se dají spočítat jejich pozice. Při přijmu jen z GPS satelitů a bez další pomoci by trval příjem celého almanachu asi 15 minut. Dnešní chipy používají různé triky, které tuto dobu dokáží značně zkrátit. Nejrychlejší je ale stáhnout ten soubor z internetu. Platí pak (prý) přibližně 14 dní - tak dlouho žádný mě známy android bez nabíjení nevydrží. Telefony dnes používají další kanály mimo almanachu zvyšující přesnost, ty mají mnohem kratší platnost.
Naposledy upravil(a) BluPix dne ned 25. bře 2012 14:48:36, celkem upraveno 5 x.

Uživatelský avatar
typhoon
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: čtv 11. srp 2011 10:44:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 2
Tablet: Acer A510
Rom: CM10

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od typhoon » sob 24. bře 2012 10:56:36

Testujem na CM9, dám vedieť :smile:

Uživatelský avatar
typhoon
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: čtv 11. srp 2011 10:44:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 2
Tablet: Acer A510
Rom: CM10

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od typhoon » sob 24. bře 2012 15:18:37

Takže na SGS aj SGS II žiadna zmena. Skorej u dvojky mierne zhoršenie :cry:
Skúšal som aj podľa návodu aj tou aplikáciou....


Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od BluPix » sob 24. bře 2012 16:46:34

Ten můj program je spíš dlouhodobá záležitost, mělo by to eliminovat stavy kdy 14 dni gpsku nezapnete a pak koukáte 10 minut na telefon jak hledá.

Pokud se vám chytla gps v posledních pár dnech, tak změnu nepoznáte. Data, které máte v gpsce (interní paměti do které ani android nemusí mít přístup) jsou dost nové, takže se ani stahování těch souborů nemusí konat, případně to nic nového nepřinese

Atlantis
Stálý androiďák
Příspěvky: 146
Registrován: stř 29. pro 2010 16:49:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od Atlantis » sob 24. bře 2012 17:04:10

14dní? to mi teda přijde jako blbost - už při stáří AGPS dat okolo 3dnů ten mobil má problémy se chytnout.

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od BluPix » sob 24. bře 2012 17:20:35

Atlantis píše:14dní? to mi teda přijde jako blbost - už při stáří AGPS dat okolo 3dnů ten mobil má problémy se chytnout.

Používají se další triky, které tento čas zkracují. Závisí to dost na konkrétní implementaci. Se samotnými daty z gps bez ničeho dalšího bychom byli rádi v našich telefonech za chybu jenom 100m.

Uživatelský avatar
menion
Robot
Příspěvky: 756
Registrován: ned 04. říj 2009 13:27:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od menion » sob 24. bře 2012 17:44:08

mám dva dotazy:
----------------------
1. co vlastně děláš v tom tvém prográmku kromě toho že spustíš GPSku a čekáš jestli se chytne (čímž jakoby donutíš systém stáhnout AGPS data pokud nejsou aktuální)

2. proč myslíš že bychom byli rádi za přesnost 100m? Pokud tomu dobře rozumím, tak almanach který se stahuje obsahuje co nejpřesnější predikce oběžných parametrů jednotlivých satelitů. Jelikož tyto parametry se s časem (kvůli matematicky nepředvýdatelným vlivům) mění, je platnost almanachu omezená. Každopádně tyto data dle mě nemají vliv na přesnost polohy ale pouze na rychlost výpočtu potřebných parametrů pro určení polohy. Algortmus GPSky potřebuje určité množství informací aby vypočetl potřebné indicie. Almanach mu tohle výrazně usnadňuje ... tak tomu rozumím a docela si za tím i stojím

Uživatelský avatar
Jumbo78
Moderátor
Příspěvky: 10013
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 209
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi NOTE 3 SE/MIUI Global/Stable 8.1.3.0
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od Jumbo78 » sob 24. bře 2012 17:55:24

Pokud na starem Diamondu nestahnu GPS data, po týdnu se ani nefixne :grin:
Na SG Note nemusim stahovat nic a fix do 5 sekund :grin:
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od BluPix » sob 24. bře 2012 18:53:35

1. co vlastně děláš v tom tvém prográmku kromě toho že spustíš GPSku a čekáš jestli se chytne (čímž jakoby donutíš systém stáhnout AGPS data pokud nejsou aktuální)
Právě o to jde, nic víc nedělám, dám tomu 10 minut ať se fixne a pak se ukončí.
Žádný z těch gps fix programů a xtra downloadery co jsou na play mi nikdy nefungovaly. Možná ty programy plné šílených hacků pomáhají u samsungů, které mají děsivý fw. Ale na normálních telefonech nevím o jiném slušném způsobu jak donutit telefon aby si aktualizoval potřebná data, než si prostě zažádat o pozici a nechat mechanizmy výrobce telefonu ať se postarají o zbytek.
2. proč myslíš že bychom byli rádi za přesnost 100m? Pokud tomu dobře rozumím, tak almanach který se stahuje obsahuje co nejpřesnější predikce oběžných parametrů jednotlivých satelitů. Jelikož tyto parametry se s časem (kvůli matematicky nepředvýdatelným vlivům) mění, je platnost almanachu omezená. Každopádně tyto data dle mě nemají vliv na přesnost polohy ale pouze na rychlost výpočtu potřebných parametrů pro určení polohy. Algortmus GPSky potřebuje určité množství informací aby vypočetl potřebné indicie. Almanach mu tohle výrazně usnadňuje ... tak tomu rozumím a docela si za tím i stojím
100 metrů to jsem možná trošku přehnal, i když v zástavbě to plati. Desítka metrů by to byla minimálně. A mimochodem horizontálně, vertikálně lepší jak 30m nedosáhneme s libovolnou pomocí.
U GPS u C/A kódu, který je volně dostupný se používá čipovací frekvence 1.023Mhz (vysílá se 1575.42 a 12227.6MHz ). Pokud tento signál zpracujeme kvalitním DSP procesorem se skvělým přesným oscilátorem(což v telefonu není), který zvládne rozeznat 1% délky čipu pak stále máme přesnost signálu v nejlepším případě 3 metry. Do toho vstupují další chyby způsobené průchodem různými vrstvami atmosféry, různý šum apod, koukám tu do slajdů z přednášky na seznam asi 10, každá vyrobí chybu 1-10m.
Výsledek je takový, že samotný almanach z gps satelitů prostě nestačí, proto tu máme Diferenciální GPS - po zemi jsou umístěny stanice, které znají svou přesnou polohu a tak odesílají rozdíl oproti právě vysílané poloze. Český CZEPOS tak prý dosahuje přesnosti až 1mm. Nám musí stačit satelitní systémy jako waas, egnos a AGPS, tedy to co nám chodí pomocí agps v xtradatech a ze supl serverů.

Ale nechtěl jsem to tu takhle rozebírat, protože to všechno je nezdokumentovaná magie, která se děje v tom GPS (a dnes i GLONASS) chipu, proto říkám tomu všemu pro zjednodušení almanach.

Uživatelský avatar
menion
Robot
Příspěvky: 756
Registrován: ned 04. říj 2009 13:27:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od menion » sob 24. bře 2012 22:02:40

fajn tak pokud koukáš do slajdů tak tím líp ... moc dobře tedy asi víš že samotná přesnost je mnohem více ovlivněna chybou hodin která vstupuje jako čtvrtý parametr do výpočtu ;). Každopádně pokud víš, jak přibližně celý výpočet probíhá, víš asi že je třeba zjednodušeně řečeno interpolovat aktuální polohy satelitů pro korektní výpočet a právě orbitální parametry těch satelitů s nějakou predikcí a korekcemi jsou podle mě obsaženy v almanachu. Co jiného by tam taky mělo být? Většina negativních vlivů se odstraní dvojí differencí a násedným vyrovnáním takže to nejdůležitější je kvalitní čas v přijímačí (což nemáš) a kvalitní vstupní hodnoty pro polohu satelitů (k čemu ti pomůžou data z almanachu)

a k tomu boju 1. Dá se injektovat příkaz který vnutí andoidu nutnost stáhnout AGPS data, takže jelikož jsem koukal že to neděláš, tak pokud chceš prográmek používat, doplň si tam alespoň to. Na internetovém připojení sám uvidíš že si telefon pro něco šahat bude. Hledej "locationmanager.sendExtraCommand"

Uživatelský avatar
mmiminoo
Robot
Příspěvky: 724
Registrován: čtv 18. lis 2010 16:10:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock
Bydliště: Slovensko > Dohňany
Kontaktovat uživatele:

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od mmiminoo » sob 24. bře 2012 22:21:59

Ako pozerám tak sa to tu pekne rozrástlo a z jednoduchého návodu je to čoraz ťažie ;)
Ja som GPS nemal pustené od doby keď som písal návod a včera (23.3.2012) som chytal pozíciu na dialnici pri 110 km/h asi 5 minút...
GPS často nepoužívam a AGPS data a almanach sa aktualizuje len občas keď to pustím. preto mi to tak dlho trvalo. Ešte skúsim nastaviť AGPS servery podla XDA uvidím čo to spraví
Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?
☻→₥Ʀ•Ҏ®зƵɨĐ€₦Ţ™←☻

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od BluPix » sob 24. bře 2012 22:26:19

Moc díky za to locationmanager.sendExtraCommand prozkoumám to a doplním to tam. Jen se bojím, že se to na mé Motorole moc neprojeví když to stahuje z qualcommáckých serverů a já mám TI OMAP.

Nejde myslím přímo o hodiny, ale jen oscilátor a to máte pravdu, ten v telefonu nikdy moc přesný nebude.

Pravda že jsem z gps nikdy pozici nepočítal, jen nám tohle vysvětlovali (asi ve 3 předmětech a pokaždé jinak) jaké s tím jsou problémy a jak se na lepší přesnost nedostaneme bez dalších dat. Já jen jednou psal program na výpočet pozice ze síly signálu v dBi od BTS dle databáze BTS vysílačů (bohužel jsem neměl timing advance hodnotu, takže to byla opravdu výzva).

Edit: Přidal jsem ten extra command. http://dl.dropbox.com/u/12860272/PowerGPSUpdater.apk

EDIT2:
Když tu máme takového odborníka jako menion, jaký má nějaký smysl ta synchronizace času s NTP? Podle mě pro použití v GPS ten čas není dost přesný, ta chyba v případě NTP je řádově úplně jinde, než to co potřebuje GPS. GPS je konkurenceschopné právě díky tomu, že stačí mít přesné hodiny jen ve vesmíru, tady dole stačí udržet co nejpřesnější čas jen chviličku.

Klidně funkcionalitu jako je ten fix při připojení nabíječky zabudujte do Locusu, nebo do nějakého pluginu pro něj, Locus Pro je jedna z prvních věcí, kterou jsem na marketu kupoval.
Tohle je můj první android prográmek, vlastně i s javou jsem se zatím moc nepotkal, mám radši Qt a C++. Ten program prostě řeší mé dlouholeté problémy s používáním gpsky, k dokonalosti má asi daleko, ale je dostatečně dobrý pro to k čemu ho používám já.
Naposledy upravil(a) radegast dne pon 26. bře 2012 8:22:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Edituj příspěvky!!

Jarous1
Droid
Příspěvky: 1530
Registrován: čtv 09. čer 2011 15:53:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia SP v12.1.A.1.205 JB 4.3 stock
Tablet: ASUS Nexus 7 2013 3G/LTE, LP 5.0.2 stock

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od Jarous1 » ned 25. bře 2012 1:39:00

mmiminoo píše:...a včera (23.3.2012) som chytal pozíciu na dialnici pri 110 km/h asi 5 minút...
GPS často nepoužívam a AGPS data a almanach sa aktualizuje len občas keď to pustím. preto mi to tak dlho trvalo...
To je jenom jeden z důvodů. Ten další je snaha chytit fix za pohybu, a ještě k tomu při 110km/h :roll: To ses taky vůbec nemusel dočkat...

Uživatelský avatar
menion
Robot
Příspěvky: 756
Registrován: ned 04. říj 2009 13:27:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od menion » ned 25. bře 2012 7:44:56

BluPix píše:Když tu máme takového odborníka jako menion, jaký má nějaký smysl ta synchronizace času s NTP? Podle mě pro použití v GPS ten čas není dost přesný, ta chyba v případě NTP je řádově úplně jinde, než to co potřebuje GPS. GPS je konkurenceschopné právě díky tomu, že stačí mít přesné hodiny jen ve vesmíru, tady dole stačí udržet co nejpřesnější čas jen chviličku.

Klidně funkcionalitu jako je ten fix při připojení nabíječky zabudujte do Locusu, nebo do nějakého pluginu pro něj, Locus Pro je jedna z prvních věcí, kterou jsem na marketu kupoval.
Tohle je můj první android prográmek, vlastně i s javou jsem se zatím moc nepotkal, mám radši Qt a C++. Ten program prostě řeší mé dlouholeté problémy s používáním gpsky, k dokonalosti má asi daleko, ale je dostatečně dobrý pro to k čemu ho používám já.
prosímtě, za 1. raději tykat, takhle na fóru mezi lidmi je to vykání alepsoň pro mě takové zvláštní, navíc o tolik starší nejsem a pak 2. za odborníka mě taky nepovažuj. Jsme jen vyštudovaný geodet kterého hodně bavila vyšší geodézie tedy tyhle GPSky a věci kolem. Takže mám spíše informace o tom jak se co počítá a co způsobuje ionosféra atd ... ty vypadáš že studuješ na nějakém FELu pravděpodobně? Takže budeš mít mnohem lepší zázemí ve směru jaký hardware atd. Tudíž o synchronizaci času jsem ani nevěděl že existuje a neumím si teda moc představit jak to funguje. Stejně je asi ve výsledku na přesnost nejlepší nějaké využití další stanice takže systém CZEpos nebo přes NTRIP caster.

jinak jen pro info ohledně těch milimetrů. Když jsem ještě chodil měřit do terénu, tak s Leica GPSkou za cenu kolem 1mil, jsme měřili při cca 10min měření tak na 3-5mm. Takže reálné to je, ale té práce kolem ... :)

Uživatelský avatar
mmiminoo
Robot
Příspěvky: 724
Registrován: čtv 18. lis 2010 16:10:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock
Bydliště: Slovensko > Dohňany
Kontaktovat uživatele:

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od mmiminoo » ned 25. bře 2012 10:12:21

menion & Blupix:
Podla mňa tu toto ani netreba riešiť, 70% používatelov nevie že GPS je také zložité. GPS som rozoberal v mojej diplomovke a tiež som to tam maximálne zejdnodušil aby som sa pri tom nezamotal na obhajobe ;)
Bežný užívatel väčšinou vie:
1, treba min. 3 satelity na určenie polohy
2, chvílu trvá kým sa GPS chytí -> fixne
3, zatial v budove nefunguje (vojenské GPS ano, musia mať aj INS, prípadne inú podpornú navigáciu, cena 1500€+)
4, nejakú aplikáciu s mapamy čo bude určovať polohu.

A podla toho sa riadia skoro všetci, kto sa chce s tým hrať ten si to naštuduje.

Preto som návod spravil taký lahký a rieši zníženie času na zachytenie satelitov a rýchlosť FIXu.
Aktuálne nemám moc času chcem ešte doplniť AGPS data a almanach, aby sa aj po 10 dňoch nepoužívania GPS chytila čo najrýchlejšie.
Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?
☻→₥Ʀ•Ҏ®зƵɨĐ€₦Ţ™←☻

Uživatelský avatar
menion
Robot
Příspěvky: 756
Registrován: ned 04. říj 2009 13:27:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od menion » ned 25. bře 2012 10:14:02

jasné chápu. To byla spíše taková naše soukromá diskuze. Jen doplním že satelity jsou třeba 4 a už mlčím :)

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od BluPix » ned 25. bře 2012 10:15:52

Jo jinak komu by se nechtělo ručně provádět úpravy gps.conf dle návodu v prvním postu, mám tu jeden soubor, který pouze stačí aplikovat ve vašem CWM recovery:
http://derekgordon.com/gps-files/agps.p ... l.v3.1.zip
další varianty
Používá to ke stažení xtra dat i jako ntp server autorův server derekgordon.com . Jestli tu někdo umí vyrábět ty update zip soubory, můžeme klidně ty servery nahradit něčím v čr, mám server s obojím, tedy ntp i ten aktualizovaný xtra, ale moc velký rozdíl to asi neudělá. Já se pokoušel vyrobit update zip, ale zařvalo to na mě že používám nějaký zastaralý skript, tak jsem to vzdal.

Uživatelský avatar
mmiminoo
Robot
Příspěvky: 724
Registrován: čtv 18. lis 2010 16:10:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock
Bydliště: Slovensko > Dohňany
Kontaktovat uživatele:

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od mmiminoo » ned 25. bře 2012 10:20:09

Na určeniep polohy treba 3 satelity, 4 je na určenie nadmorskej výšky...
Každá ďalšia družica zvyšuje presnosť výpočtu a tým presnosť lokalizácie ;)
Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?
☻→₥Ʀ•Ҏ®зƵɨĐ€₦Ţ™←☻

Uživatelský avatar
menion
Robot
Příspěvky: 756
Registrován: ned 04. říj 2009 13:27:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od menion » ned 25. bře 2012 10:25:23

tak to ale není pravda, diskuze ještě pokračuje? :) Představ si to jako prostorové protínání z délek, tzn. tři satelity, tři koule o známén poloměru (vzdálenost tvoje od ssatelitů) a výsledkem je místo kde se koule protnou. Ten bod ale nebude jeden kvůli nepřesnostem, který vzniká hlavně z nepřesných hodin v telefonu, takže se pro výpočet použijí data ze 4tého měření. Takže zjednodušeně řečeno získáš 4 rovnice o 4 neznámých. Tři souřadnice + oprava času telefonu. A pak jak říkáš, více dat = přesnější výsledek. Tzn. i ze tří satelitů získáš polohu (prostorovou) ale naprosto mizernou

Uživatelský avatar
mmiminoo
Robot
Příspěvky: 724
Registrován: čtv 18. lis 2010 16:10:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock
Bydliště: Slovensko > Dohňany
Kontaktovat uživatele:

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od mmiminoo » ned 25. bře 2012 10:27:00

Jop je to tak.
Sám si to napísal na mizernu polohu stačia 3, na presnú 4, pochopili sme sa ;)
Aj tak to tu na fóre nikto nebude riešiť podrobnejšie 8-)
Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?
☻→₥Ʀ•Ҏ®зƵɨĐ€₦Ţ™←☻

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od BluPix » ned 25. bře 2012 12:19:47

Tak jsem ten zip vyrobil, stačí ho tedy aplikovat v recovery. Prosím vyzkoušejte to. Aktualizuje to gps.conf a nakopíruje můj program do /system/app.
http://gps.nemec.co.uk/gpsconf_powergpsupdater.zip
Obrázek
Naposledy upravil(a) BluPix dne ned 25. bře 2012 14:51:08, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ransot
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: stř 28. zář 2011 16:33:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od ransot » ned 25. bře 2012 14:24:59

mozem to pouzit aj na sk nastavenie ?
Naposledy upravil(a) radegast dne pon 26. bře 2012 8:21:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvek!
HTC Wildfire S/SpedDroid 1.2, Int2ext+ /Android 4.1.2/

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od BluPix » ned 25. bře 2012 14:40:51

Mělo by to být jedno, ale radši jsem ti vyrobil variantu s ntp servery dle prvního postu:
http://gps.nemec.co.uk/gpsconf_powergpsupdater_sk.zip
Obrázek

Uživatelský avatar
ransot
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: stř 28. zář 2011 16:33:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od ransot » ned 25. bře 2012 18:20:23

skusal som to no pri instalacii mi vypise instalation abortet!
HTC Wildfire S/SpedDroid 1.2, Int2ext+ /Android 4.1.2/

Uživatelský avatar
mmiminoo
Robot
Příspěvky: 724
Registrován: čtv 18. lis 2010 16:10:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock
Bydliště: Slovensko > Dohňany
Kontaktovat uživatele:

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od mmiminoo » ned 25. bře 2012 22:36:35

vypni si v CWM overovanie podpisov, nájdeš to v advanced menu
Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?
☻→₥Ʀ•Ҏ®зƵɨĐ€₦Ţ™←☻

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od BluPix » pon 26. bře 2012 7:49:28

Nevíte čím to mám podepsat aby mu to prošlo? Mé recovery s tím problém nemělo. Použil jsem aplikaci ZipSigner 2.

Lackey
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: úte 24. led 2012 9:26:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od Lackey » pon 26. bře 2012 10:49:43

Mne ta slovenska verzia nejde flashnut tiez. Mam zapnute overovanie, tak vypise nieco v zmysle ze podpis nie je OK. Ak vypnem overovanie podpisu, tak Error (0) Installation aborted.

Edit: Staci ked z toho ZIPu extrahujem ten APK subor a nainstalujem ho rucne + skopirujem gps.conf ? Alebo treba aj rucne skopirovat subory z META-INF ?
Galaxy Nexus
ROM: AOKP 4.0.4. B29
Kernel: Franco kernel 116
Radio: XXLA2

Uživatelský avatar
BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Milestone 2 a G1
Tablet: Kindle Fire

Re: [NÁVOD]GPS Satelit FIX -Všetky Android zariadenia-Nutný

Příspěvek od BluPix » pon 26. bře 2012 10:59:24

Stačí ty 2 soubory, ale rád bych vyřešil ten zip tak, aby to šlo všem. Výcházel jsem ze souboru
http://derekgordon.com/gps-files/agps.p ... l.v3.1.zip
Ten vám jde aplikovat ve vašem recovery?

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů