Multimediální centra + mini pcKII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265


Autor tohoto vlákna
pcword
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: pon 25. dub 2011 6:52:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z2
Tablet: Lenovo Yoga 3 10

KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od pcword » sob 22. říj 2016 11:55:53

KII_Pro_T2_S2.jpg
KII_Pro_T2_S2.jpg (34.63 KiB) Zobrazeno 3830 x
Zakládám nové téma kdo má tento multimediální centrum. Docela dobrý ,akorát obraz nic moc. Zatím testuji.



Or-Horo
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: čtv 23. led 2014 21:05:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820 - Lambda 2.4.1
Mobil 2 / ROM: Předtím Samsung Galaxy ACE
Rom: Android 4.1.2

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od Or-Horo » úte 25. říj 2016 15:31:47

Má to 2x větší RAMku. Zajímalo by mě, jestli tam jdou hry. V mém KI Plus nešly většinou spustit, nebo se načetlo jen úvodní menu a nefungovaly ovládací prvky ani myší, ani na dálkovém ovládači. Ostatní věci jako přehrávače a prohlížeče samozřejmě fungovaly. Můžeš to vyzkoušet? :palec:
Samsung Galaxy Note 3, Lenovo A820, THL W200S, Samsung Galaxy Ace.


Or-Horo
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: čtv 23. led 2014 21:05:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820 - Lambda 2.4.1
Mobil 2 / ROM: Předtím Samsung Galaxy ACE
Rom: Android 4.1.2

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od Or-Horo » pon 31. říj 2016 12:42:03

Četl jsem teď velmi zajímavou diskuzi. Parta nadšenců testovala několik různých procesorů AMLogic. Bylo zvláštní, že benchmark údajně 2 GHz procesoru vyšel stejně jako u procesu Rokku 1,2 GHz.

Přišlo se na to, že softwarově je procesor sice nastaven na 2 GHz, ale nárůst výkonu se zastavil někde na 1,5 GHz.

Původně někdo vyslovil doměnku, kterou jsem tu už někde psal, že výrobcové settop boxů záměrně zpomalují procesor, aby se příliš nepřehříval.

Zjistilo se, že chyba je přímo někde v hardware. Ve všech procesorech AMLogic. Výrobcové settop boxů snad dokonce ani neví, že se něco takového děje.

Procesor vesele ukazuje frekvenci 2,02,ale vnitřně jede jen na 1,56 GHz.

Divné, že?

Vysvětlení mohou být různá. Zmetková série. Nebo výrobce zjistil, že na 2,0 GHz jsou čipy nestabilní, tak upravil řídící kód. Těžko říct

Každopádně je to prý problém všech settop boxů s cpu od Amlogic, nejen tohoto od Videostrongu.
Samsung Galaxy Note 3, Lenovo A820, THL W200S, Samsung Galaxy Ace.


Jindra48
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 19. dub 2012 23:12:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG spirit 4G LTE

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od Jindra48 » pon 07. lis 2016 8:00:46

Zdravím, prosím o informaci jak vypadá zobrazení EPG ?? České znaky ?? Je možno volit více možností zobrazení ?? Zejména zobrazení programu pro více stanic v řádcích pod sebou ??
Předem dík za info.


fan-ny
Androiďák!
Příspěvky: 437
Registrován: pát 26. lis 2010 9:40:21
Reputace: 21
Typ mobilu / ROM: TP-25
Bydliště: O-va!!!

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od fan-ny » pon 07. lis 2016 8:16:44

Staci se zeptat jednou....
odpoved je v tom druhem vlakne....
:help: - :potreseni: - :thumbup: - Tak ho pouzij... - :palec:



Jindra48
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 19. dub 2012 23:12:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG spirit 4G LTE

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od Jindra48 » pon 07. lis 2016 13:40:25

Uznávám a omlouvám se. Upřímně řečeno, nečekal jsem odpověď, nebo určitě ne tak brzo :o
Děkuji.


Jindra48
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 19. dub 2012 23:12:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG spirit 4G LTE

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od Jindra48 » sob 10. pro 2016 12:20:33

Prosím o radu, jak se dá nastavit jiný způsob zobrazení EPG. Nikde jsem tuto možnost nenašel.
Jindra


Or-Horo
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: čtv 23. led 2014 21:05:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820 - Lambda 2.4.1
Mobil 2 / ROM: Předtím Samsung Galaxy ACE
Rom: Android 4.1.2

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od Or-Horo » čtv 22. pro 2016 19:37:05

Jednoduché EPG tlačitkem info. Pro více programů je tuším tlačítko EPG.

Na kanálu pak šipkami posouváš po jednotlivých pořadech. Nahoře jde pak navolit dny. Jde tu navolit nahrávání podle EPG. Na rozdíl od některých jiných zařízení nejde právě běžící pořad nahrávat přes EPG. Musí se spustit ručně nebo ručně navoleným časováním.

Pokud jsi třeba v aplikacích, nahrávání nefunguje. Musíš být přepnutý v aplikaci televize. Je to holt blbej android a televizní aplikace prostě neběží na pozadí. Tím, že z ní v, skočíš ji vypneš. Holt je to android box a ne televizní settop box. Zdánlivě to vypadá nelogicky, ale není (bohužel).
di-way-k1-and-4-dvb-t2-quad-core-12.jpg
di-way-k1-and-4-dvb-t2-quad-core-12.jpg (135.04 KiB) Zobrazeno 3013 x
Samsung Galaxy Note 3, Lenovo A820, THL W200S, Samsung Galaxy Ace.


Or-Horo
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: čtv 23. led 2014 21:05:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820 - Lambda 2.4.1
Mobil 2 / ROM: Předtím Samsung Galaxy ACE
Rom: Android 4.1.2

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od Or-Horo » čtv 22. pro 2016 19:52:03

Na XDA DEVELOPERS jsem našel odkaz na Custom firmware. Jede na Android 5.1.1. Jsou tam hlavně grafické úpravy vzhledu.

http://forum.xda-developers.com/android ... 2-t3474736" onclick="window.open(this.href);return false;

Seznam hlavních změn:
- Kompletně přdělaný launcher
- Je možné dávat wallpaper nebo live wallpaper na pozadí (obrázek nebo animovaný obrázek)
- Odstraněna předinstalovaná aplikace Kodi, údajně čínská, ořezaná. Uživatel tak může nainstalovat plnohodnotnou verzi.
- Odstraněna čínská klávesnice a některé jejich aplikace.
- Upravená televizní aplikace (chyby v překladu, přednastavení tlačítek pro přepínání DVB-S2/DVB-T2, tajné menu pro sharing je nyní přímo v nastavení. Už není třeba zadávat 11111. Můžete si v tv nastavit zobrazení hodin, včetně barvy, fontu a vzhledu. Dále změněn status bar.
Samsung Galaxy Note 3, Lenovo A820, THL W200S, Samsung Galaxy Ace.

Uživatelský avatar

pcwifi
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: ned 26. zář 2010 9:35:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: sony z1c
Mobil 2 / ROM: Vodafone 985N
Rom: 5.1.1
Bydliště: Morava a Jižní k tomu...

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od pcwifi » pon 30. led 2017 17:05:55

po flashi Malaysk_KII_PRO_T2_S2_19_12_2016_v_2.8_DTV mam v levem hornim rohu pri sledovani DVB-S2 permanentne maly napis : null null

Dale nemuzu vypudit pokud je na programu AC3 zvuk tento ven a to ani pres HDMI ani pres Opticky vystup, automaticky je nekde nastaven downmix.

Pri prehravani filmu z NASu v Kodi nahodile skytne zvuk, AC3 i DTS, nekdy jendou za pul minuty, jindy je par minut klid. Zrejme to dle prvnich testu nedela pri zapnutem down-mixu... To je vazny problem. Tento problem byl i pri puvodnim FW.
Xperia Z5 Compact (VoLTE), TM S nami sit nesit + 12GB dat


Or-Horo
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: čtv 23. led 2014 21:05:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820 - Lambda 2.4.1
Mobil 2 / ROM: Předtím Samsung Galaxy ACE
Rom: Android 4.1.2

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od Or-Horo » čtv 09. úno 2017 9:51:06

Ahoj,

o tom null null jsem četl v diskuzi k tomu firmware. Potíž je, že nevím, ke kterému, protože jsou celkem tři verze podle settop boxu. V jedné bylo napsáno, že stačí "cosi" v menu vypnout. Ale jde to údajně vyřešit.
Samsung Galaxy Note 3, Lenovo A820, THL W200S, Samsung Galaxy Ace.


theo2
Stálý androiďák
Příspěvky: 179
Registrován: úte 24. kvě 2011 20:14:52
Reputace: 0

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od theo2 » stř 22. úno 2017 13:51:26

Ahoj, chtěl bych pořídit nějakej přehrávač k projektoru a tenhle se mi jeví jako optimální kombinace funkcí ( přehrávání HD filmů z ext HDD, přehrávání z Youtube, nějakej ten sportovní přenos z DVB-T ) , konektorové výbavy ( na zvuk AV i optika) a dobré ceny.
Jediný co se mi jeví jako nedostatek je problém se zvukovýma stopama - to už beru jako samozřejmost, že si poradí s AC3 i DTS :?
Prvně mi padl do oka typ DI-Way K1 AND-4 http://www.tvdigitalne.cz/di-way-k1-and ... 3165007757" onclick="window.open(this.href);return false;, kterej už je ale výběhovej a má mít nástupce v typu DI-WAY K1 AND-40 UHD DVB-T2 http://www.tvdigitalne.cz/di-way-k1-and ... -core.html" onclick="window.open(this.href);return false;
První jmenovanej je levnější a běží pod Androidem 4.4.2, druhej má sice Android 5.5.1, ale hardwarově je to furt to stejný. Má novější verze Androidu nějakej zásadnější vliv na chod tohoto zařízení ? V telefonech není upgrade pokaždý změna k lepšímu...

Uživatelský avatar

pcwifi
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: ned 26. zář 2010 9:35:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: sony z1c
Mobil 2 / ROM: Vodafone 985N
Rom: 5.1.1
Bydliště: Morava a Jižní k tomu...

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od pcwifi » stř 22. úno 2017 17:14:47

za me rikam, HW obstojny ale SW absolutne nedodelany, chtelo by to fakticky nejaky import Enigmy 2 / OpenATV aby aspon TV funkce jely jak maj + rozumne ovladani. Lezi mi to tu na stole uz mesic a nema to uplatneni.
Xperia Z5 Compact (VoLTE), TM S nami sit nesit + 12GB dat


theo2
Stálý androiďák
Příspěvky: 179
Registrován: úte 24. kvě 2011 20:14:52
Reputace: 0

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od theo2 » čtv 23. úno 2017 14:35:51

To jsi mne teda moc nepotěšil. Nebudu používat žádný extra funkce typu nahrávání přes EPG atd. - chci to jen jako přehrávač obsahu v HD rozlišení ( projektor je jen HD 720 ) a to jak z ext. disku a youtube. K tomu občas využiju DVB-T tuner, myslíš, že i s těmato základníma funkcema budu zápasit ? Ty máš doma tohle zařízení nevyužitý ?
Obecně se mi zdá, že na SW nadávají úplně u všech zařízení tohoto typu. Existuje vůbec nějaký podobný zařízení, který by bylo spolehlivý a uživatelsky přívětivý, resp. co by zvládalo všechny deklarovaný funkce nejen na papíru ?


Or-Horo
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: čtv 23. led 2014 21:05:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820 - Lambda 2.4.1
Mobil 2 / ROM: Předtím Samsung Galaxy ACE
Rom: Android 4.1.2

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od Or-Horo » čtv 13. dub 2017 18:34:04

Ahoj,

opět zopakuji: Chcete dokonalý dělo za pár kaček? Tak to já taky. Když ho najdete, dejte mi vědět.

Tenhle settop box obstojně hraje v DVB-T i DVB-S2. Dekódování pomocí CCcam funguje dobře a svižně. Nahrávání na USB funguje dobře. Externí HDD jsem nezkoušel. Někdo tu psal, že to funguje.

Funguje vám tam KODI, Plex, DS Video, iVysilání, Prima Play, UPC Go, YouTube. Komunikace s NASem v těchto aplikacích je bezproblémová. Aplikace TV tuneru to neumí. Android na to nemá ovladače. Přehrávání filmů jde v podstatě přes internet.

U zvuku chybí spousta kodeků, protože jsou licencované a Číňani už nejspíš nekopírují technologie jako dřív. Buď už to neumí a nebo se snaží tvářit jako ti hodní.

Kvalita obrazu je nejspíš mírně podprůměrná. Tuner přímo z televize má lepší obraz.

Nejdou tam moc dobře hry. Někdy kvůli kompatibilitě, někdy z jiného důvodu. Pár her mi tam šlape. Některé nejdou kvůli absenci dotykového displeje a s myší si nerozumí.

Neumí to červené tlačítko. Hbbtv jde jen prostřednictvím aplikací.

Není to žádné dělo, ale zprostředkuje vám to spoustu služeb z Androida do vaší TV. A jako bonus je tam ještě tuner.

Rozhodně to není magická all-in-one krabička, která nahradí všechny ostatní krabičky, co doma máte.

Je výkonnější než většina smart tv, co jsou v televizích a má podstatně víc funkcí a aplikací.

Můj 10 let starý satelit Dreambox hraje pořád líp. Můj bluray přehrávač s vestavěným smart tv má taky lepší obraz, jen aplikací poskrovnu. Tuner v televizi taky hraje líp.

Tohle je multifunkční hračka pro lidi, co nechtějí investovat desetitisíce do kvality.

Pokud chceš požitek z obrazu a zvuku, tak tohle není pro tebe.

K tvým požadavkům:

- Nahrávat z TV jde
- Přehrávat filmy taky, ale ne naprosto všechny kodeky. Některé bys tam musel ručně doinstalovat. Problém ale bude s podporou čipu Amlogic. Občas v NASu musím zapínat transcoding.
- EPG a nahrávání z něj funguje.
- Existuje alternativní vylepšený firmware od Rusáků, ale tam asi nebude Čeština.

Vyzkoušej VU+ Uno/Solo/Ultimo 4K. Vícetunerové zařízení, lze DVB-T2 / DVB-S2. Umí KODI, YouTube, nahrávání na NAS. Jede to na Enigmě 2. Špičkový obraz i zvuk. Cena začíná na 7.500,-. Jde dokoupit externí USB tuner pro DVB-T2. Podporuje i hbbtv.
Samsung Galaxy Note 3, Lenovo A820, THL W200S, Samsung Galaxy Ace.


theo2
Stálý androiďák
Příspěvky: 179
Registrován: úte 24. kvě 2011 20:14:52
Reputace: 0

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od theo2 » sob 15. dub 2017 18:58:42

Pro mě by to bylo úplně ideální zařízení, nebýt nepodpory DTS - primárně bych to chtěl na přehrávání HD videa a hodně velkej podíl má právě zvukovou stopu v DTS. Existuje nějakej způsob, jak to obejít (nainstalovat jinej přehrávač atd.)?


Or-Horo
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: čtv 23. led 2014 21:05:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820 - Lambda 2.4.1
Mobil 2 / ROM: Předtím Samsung Galaxy ACE
Rom: Android 4.1.2

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od Or-Horo » stř 19. dub 2017 7:15:10

Znovu opakuji, není to přehrávačem, ale licencí. Nevím, jestli to je přímo výrobcem tohoto boxu nebo výrobcem čipu Amlogic.

Na PC bys ovladače prostě někde stáhnul. U Androida je problém s platformami. Je jich několik a nejsou navzájem kompatibilní. A pro Amlogic prostě ovladače pod Android neseženeš. Pro Snapdragon nebo Mediatek by to asi problém nebyl.

Přímo výrobce někde psal, že bys musel zaplatit licenci u jejího vlastníka a on by ti dal za to podklady pro naprogramování toho ovladače. Prý licenci prodávají jen korporacím v desítkách tisíc kusů.

U tohoto boxu navzdory reklamě je problém se spoustou zvukových formátů. Některé jsou podporovány, ale jen ve starších verzích.

Já používám doma Synology DS216PLAY, který podle potřeby transkóduje obraz i zvuk. Funguje skoro všechno, jen mám zakázáný AC3 zvuk. Což pochopitelně vadí u případného domácího kina. To sice mám, ale nepoužívám. Manželka nadávala, že moc řve. Potichu nemá smysl ho pouštět, že? :-D

Mimochodem, problém s přehráváním filmů jsem měl i na Samsung Galaxy Note 3, který je bych řekl o několik levelů jinde. Tam je ale spíš problém se zastaralým systémem Android 5.0.
Samsung Galaxy Note 3, Lenovo A820, THL W200S, Samsung Galaxy Ace.


theo2
Stálý androiďák
Příspěvky: 179
Registrován: úte 24. kvě 2011 20:14:52
Reputace: 0

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od theo2 » čtv 20. dub 2017 11:50:24

Tak jsem trochu zagooglil a s tím zvukem to obecně u těch levných androidích krabiček opravdu není žádná hitparáda. DTS se dá obejít přehrávačem, ale údajně jak AC3 tak i DTS zvuk jde ven jen přes HDMI. Přes AV výstup dostaneš ven jen video bez zvuku. Přitom 5 let starej lowend Sencor 9500 mi přehraje úplně všechny formáty přes jakýkoli výstupy... Vypadá to, že se čeká, až se toho chytne nějakej renomovanej výrobce


fan-ny
Androiďák!
Příspěvky: 437
Registrován: pát 26. lis 2010 9:40:21
Reputace: 21
Typ mobilu / ROM: TP-25
Bydliště: O-va!!!

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od fan-ny » čtv 20. dub 2017 16:24:08

a nemas moznost poslat zvuk dale pres opt.out v TV ?
-kdysi sem to takhle vyresil u zname s AV receiverem (ntb. →hdmi→ TV →opt→ AV ) kterej bral zvuk s TV na kterem ho utlumila(byl to nakej Sam)
:help: - :potreseni: - :thumbup: - Tak ho pouzij... - :palec:


theo2
Stálý androiďák
Příspěvky: 179
Registrován: úte 24. kvě 2011 20:14:52
Reputace: 0

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od theo2 » pát 21. dub 2017 14:13:22

To je dobrá myšlenka, ale u mě je to jinak :)
Já mám právě asi hodně specifickej požadavek, to zařízení chci k projektoru na venkovní použití. Tam beru sice slušnou kompaktní audiosoustavu, ale nemá optickej vstup ( ani se mi nechce moc pořizovat konvertor audia, nechci další napájený zařízení). Takže naprostou většinu filmů k projekci mám v kontejneru s vysokým rozlišením obrazu (projektor zvládá), ale zvuk u toho bývá právě v těch formátech, co tyhle zařízení nezvládají, resp. nezvládnou ho poslat ven přes AV.
Zajímavý je, že do televizí cpou android snad všichni velcí výrobci, ale samostatný multimedia centrum od nich nikdo nenabízí. Multimedia centrem myslím klidně něco většího a dražšího, řekněme něco na způsob tehdy průlomovýho LG MS450 http://hdmag.cz/clanek/lg-ms450-a-ms400 ... -v-obyvaku kterej nabídl v uživatelsky příjemným zpracování co nabízely různý tehdy populární krabičky typu Popcorn, eGreat atd. - kompletní podporu formátů + dostatek všech rozhraní + 2 DVB-T tunery + místo pro interní 3,5" disk + internetový služby (bohužel posledně jmenovaný služby šly k šípku, podobně jako v 1.generaci smart TV). Čekám, jestli někdo dokáže na trh dát podobně komplexní zařízení, ale bude to asi ještě na dlouhý čekání.


ivino77
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: pon 02. led 2012 13:43:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu_G4S 2RAM

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od ivino77 » pát 28. dub 2017 12:05:26

Zdravím pánové, právě jsem tohle zařízení zakoupil, doufám že nebudu moc litovat, teda doufám že nebudu litovat vůbec :). Za 57€ jsem nic lepšího nenašel. Jen se chci zeptat někoho znalého. Na výše zmiňovaném fóru
se chlápek zabývá alternativním firmware. Nemohu tam ale najít, jak bych se mohl vrátit po případném update zpět k tomu původnímu. Děkuji za pomoc.

Uživatelský avatar

hardhouse.trip
Stálý androiďák
Příspěvky: 205
Registrován: ned 26. říj 2014 13:10:44
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 7
Mobil 2 / ROM: Lenovo A2010
Bydliště: Postřelmov
Kontaktovat uživatele:

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od hardhouse.trip » pon 15. kvě 2017 1:12:05

Ahoj lidi,

chci se Vás zeptat - na kterým obchodu jste koupili tohle zařízení, a za jak dlouho Vám přišlo?

Chtěl bych si ho taky objednat, ale jde mi o co nejrychlejší doručení...


fan-ny
Androiďák!
Příspěvky: 437
Registrován: pát 26. lis 2010 9:40:21
Reputace: 21
Typ mobilu / ROM: TP-25
Bydliště: O-va!!!

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od fan-ny » pon 15. kvě 2017 6:48:22

Tvuj strejda neni aktivni? tady
prodejce bez historie
obchod
:help: - :potreseni: - :thumbup: - Tak ho pouzij... - :palec:

Uživatelský avatar

hardhouse.trip
Stálý androiďák
Příspěvky: 205
Registrován: ned 26. říj 2014 13:10:44
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 7
Mobil 2 / ROM: Lenovo A2010
Bydliště: Postřelmov
Kontaktovat uživatele:

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od hardhouse.trip » stř 17. kvě 2017 7:39:51

Potřebuji prosím poradit - jsem technickej antitalent a minulý settopbox mi instaloval technik spolu s parabolou...

Jelikož předchozí STB odešel, objednal jsem tento...
Zitra by měl přijít...

Chtěl bych poprosit o nějakej ideálně obrázkovej, nebo alespoň ručně psanej návod, jak zprovoznit v tomto STB DVB-S2.

Mám monoblok na 23,5 a 19,2 a chtěl bych tam mít kromě Skylinkovejch programů i ty volně dostupné...

Nebo staci jen připojit a dát automatické vyhledávání?


fan-ny
Androiďák!
Příspěvky: 437
Registrován: pát 26. lis 2010 9:40:21
Reputace: 21
Typ mobilu / ROM: TP-25
Bydliště: O-va!!!

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od fan-ny » stř 17. kvě 2017 12:19:59

Pokud by nikdo nepomohl zde, pak spise na forech primo se venujicich sat. prijmu zkus treba a tady a samozrejme jine... muzes Kuk i sem.
Pokud by nahodou mel novy prijimac z fabriky nastaven DISEqC a ostatni parametry shodne jako minuly prijimac, tak ano po aut skenu ti naladi transpondery(*kanaly) bez problemu.(samozrejme nebylo-li manipulovano s antenou...)

Ja combo nemam tak jedine majitele co ho uzivaj, ale jestli ti budou malovat obrazkovej navod to fakt netusim... .....................
:help: - :potreseni: - :thumbup: - Tak ho pouzij... - :palec:

Uživatelský avatar

hardhouse.trip
Stálý androiďák
Příspěvky: 205
Registrován: ned 26. říj 2014 13:10:44
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 7
Mobil 2 / ROM: Lenovo A2010
Bydliště: Postřelmov
Kontaktovat uživatele:

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od hardhouse.trip » čtv 18. kvě 2017 5:00:11

Dival jsen se na vse...jen tam nebylo co jsem hledal...

Hosi, vy co mate KII a mate satelit - kdyz pujdete za parabolu - jak mate zapojeny LNB?

Mel by byt podle forumů ten co neni pripojenej do ohniska na leve straně, ale ja mam ohnisko nalevo a ten volnej je napravo...ma to tak nekdo? A pokud ano, jaké mate nastaveni na DiseqC?

Uživatelský avatar

hardhouse.trip
Stálý androiďák
Příspěvky: 205
Registrován: ned 26. říj 2014 13:10:44
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 7
Mobil 2 / ROM: Lenovo A2010
Bydliště: Postřelmov
Kontaktovat uživatele:

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od hardhouse.trip » pát 26. kvě 2017 12:21:46

Cca za 14 dni mi ma KII přijít.
Jak se tam prosim ovlada ta myš?

Tlacitkama s sipkama, nebo se zmackne tlacitko mysi a tam kam chybete s ovladacem tak tam se pohybuje mys?


Or-Horo
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: čtv 23. led 2014 21:05:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820 - Lambda 2.4.1
Mobil 2 / ROM: Předtím Samsung Galaxy ACE
Rom: Android 4.1.2

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od Or-Horo » stř 31. kvě 2017 7:26:38

hardhouse.trip píše:
stř 17. kvě 2017 7:39:51
Potřebuji prosím poradit - jsem technickej antitalent a minulý settopbox mi instaloval technik spolu s parabolou...

Jelikož předchozí STB odešel, objednal jsem tento...
Zitra by měl přijít...

Chtěl bych poprosit o nějakej ideálně obrázkovej, nebo alespoň ručně psanej návod, jak zprovoznit v tomto STB DVB-S2.

Mám monoblok na 23,5 a 19,2 a chtěl bych tam mít kromě Skylinkovejch programů i ty volně dostupné...

Nebo staci jen připojit a dát automatické vyhledávání?
Ahoj, zařízení není v tomto ohledu moc uživatelsky přítulné :-). Musíš nastavit DiseQ 1.0 a potom tuším měnit konvertor 1 a 2. Taky je hodně důležitý frekvenční pásmo. Už nevím přesně tu hodnotu. Když je to blbě, tak nenainstaluješ všechna pásma. Dělal jsem podle pana Googla.

Pak už dáš jen družici a automatický sken.

Jinak, Skylink ti fungovat nebude, settop box nemá díru na kartu. Jedině přes CCcam.

Já osobně jsem se rozhodl včera po deseti letech satelit zrušit, protože co to převedli všechno na hd, tak to furt kostičkuje. Stačí mlha, déšť nebo sníh a je to. Někdy to i vypadne, hlavně programy ČT. Dříve to nedělalo, ani u HD. Skylink zase šetří a na transpondéru mají 2x více programů než má být. Kupuju do svého satelitu nový vyměnitelný tuner pro DVB-C a budu koukat na kabelovku. Mám tam jen 40 programů bez karty. Hlavní pro mě je, že můžu nahrávat a taky, že můžu pouštět i dříve nahrané filmy.
Samsung Galaxy Note 3, Lenovo A820, THL W200S, Samsung Galaxy Ace.


Or-Horo
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: čtv 23. led 2014 21:05:25
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820 - Lambda 2.4.1
Mobil 2 / ROM: Předtím Samsung Galaxy ACE
Rom: Android 4.1.2

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od Or-Horo » stř 31. kvě 2017 7:32:04

hardhouse.trip píše:
čtv 18. kvě 2017 5:00:11
Dival jsen se na vse...jen tam nebylo co jsem hledal...

Hosi, vy co mate KII a mate satelit - kdyz pujdete za parabolu - jak mate zapojeny LNB?

Mel by byt podle forumů ten co neni pripojenej do ohniska na leve straně, ale ja mam ohnisko nalevo a ten volnej je napravo...ma to tak nekdo? A pokud ano, jaké mate nastaveni na DiseqC?
Je to úplně jedno. V ohnisku bys měl mít ten, kterej přijímá 23,5'E. To kvůli lepší kvalitě signálu. Ale fungovat to bude i tak. Já mám rozdíl cca 3dB v kvalitě signálu.

Jinak Inverto už prodává monoblok na tři družice. Je jich několik. Pro nás nejzajímavější má kombinaci 28,2 23,5 a 19,2'E. Chytá se za ten prostřední. V ČR jsem zatím neviděl. Existují i verze 13, 16, 19,2.

Jo, a diseq mám 1.0
Samsung Galaxy Note 3, Lenovo A820, THL W200S, Samsung Galaxy Ace.

Uživatelský avatar

hardhouse.trip
Stálý androiďák
Příspěvky: 205
Registrován: ned 26. říj 2014 13:10:44
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 7
Mobil 2 / ROM: Lenovo A2010
Bydliště: Postřelmov
Kontaktovat uživatele:

Re: KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

Příspěvek od hardhouse.trip » stř 31. kvě 2017 15:00:46

Or-Horo píše:
stř 31. kvě 2017 7:26:38
Ahoj, zařízení není v tomto ohledu moc uživatelsky přítulné :-). Musíš nastavit DiseQ 1.0 a potom tuším měnit konvertor 1 a 2. Taky je hodně důležitý frekvenční pásmo. Už nevím přesně tu hodnotu. Když je to blbě, tak nenainstaluješ všechna pásma. Dělal jsem podle pana Googla.

Pak už dáš jen družici a automatický sken.
Ahoj...vím jen to, že nastavení Diseqc 1.0 má bejt A (1) 19,2 a B (2) 23,5 ... a to je jen nastavení LNB...zvlášť menu pro Diseqc tam není... pak už je tam jen nastavení motoru, což není můj případ...

... ale o nastavení frekvenčního pásma jsem neslyšel nic...

Maximálně o tom, že pokud chci naladit programy Skylinku (CC), tak si je můžu nastavit ručně podle frekvencí...

Ale o frekvenčním pásmu slyším poprvé...jaký jsi tam dával? Bude to v nastavení antény... ?


...nebo v seznamu transpondérů -

Odpovědět

Zpět na „Multimediální centra + mini pc“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů