Navigace/GPSmapy.cz offline?

Odpovědět

cuaron
Stálý androiďák
Příspěvky: 120
Registrován: pát 17. led 2014 17:35:41
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 3s

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od cuaron » ned 19. led 2014 19:31:48

Google mapy mi taky fungujou, jen kdyz jsem online. Pak ale polohu najdou, stejne tak mapy.cz. Ale jakmile jsem offline, tak zadny mapy nevidim. Maximalne tu cast mapy, ktera se natahla do docasny pameti, kdyz jsem byl online. Zbytek nevidim, ani kdyz zoomuju. (Zkousel jsem to i na dvou dalsich mobilech jinych znacek, a tam to taky nefungovalo. A ty 300MB mapy jsem urcite stahoval. Ten program je zrejme nedkaze otevrit)
Naposledy upravil(a) cuaron dne ned 19. led 2014 19:35:41, celkem upraveno 1 x.


Uživatelský avatar

dvzd
Kyborg
Příspěvky: 3977
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: 31
Typ mobilu / ROM: JY-S2

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od dvzd » ned 19. led 2014 19:34:04

Tak mas ale prepnuto na online mapu, musis prepnout na offline mapu.


cuaron
Stálý androiďák
Příspěvky: 120
Registrován: pát 17. led 2014 17:35:41
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 3s

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od cuaron » ned 19. led 2014 19:36:32

To je mozny. Ale kde to prepnu? Zadnou takovou moznost tam nevidim.

Uživatelský avatar

dvzd
Kyborg
Příspěvky: 3977
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: 31
Typ mobilu / ROM: JY-S2

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od dvzd » ned 19. led 2014 19:44:50

Krouzek vpravo dole.


cuaron
Stálý androiďák
Příspěvky: 120
Registrován: pát 17. led 2014 17:35:41
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 3s

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od cuaron » ned 19. led 2014 19:46:18

Tam mam pouze na vyber "Zmenit mapovy podklad na: zakladni mapu, leteckou mapu a zimni mapu". Nic z toho v offline rezimu nefunguje.


Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3719
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 7-1-1
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od radegast » ned 19. led 2014 19:47:29

pak nemáš stažené off-line mapy.
Sony Xperia SP, SDHC 32 GB, Sygic GPS Navigation (Aura)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3719
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 7-1-1
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od radegast » ned 19. led 2014 19:53:31

Někde ve vlákně k mapy.cz je popsaná i cesta, kde aplikace ty mapy ukládá, tak se podívej jestli v úložišti něco takového máš.

EDIT:
Tady to je: http://androidforum.cz/mapy-cz-offline- ... ml#p624564
Pro další pokračování řešení problémů s aplikací jako takovou, i případné nezobrazování mapy v režimu off-line, doporučuji pokračovat právě tam.
Sony Xperia SP, SDHC 32 GB, Sygic GPS Navigation (Aura)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


cuaron
Stálý androiďák
Příspěvky: 120
Registrován: pát 17. led 2014 17:35:41
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 3s

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od cuaron » ned 19. led 2014 20:04:28

Tak ani napotreti se to nepovedlo. Stahovani map dokonceno, ale po odpojeni zase nic nevidim. A kdyz jsem to instaloval po treti, tak jsem musel uvolnit misto - doufam, ze tam ty mapy nebudu mit nekolikrat :)

Tak jsem se dival do toho adresare a neco v nem je (plno souboru br2), takze stazeny jsou.

No je to skoda. Dost rad bych tu aplikaci pouzival.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12436
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 35
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815 - stock AOS 6 M
Tablet: LG Gpad 8.3 (V500) - stock
Bydliště: Plzeň

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od ramon.dexter » ned 19. led 2014 20:08:19

1) Všechny ty soubory smaž.
2) Odinstaluj aplikaci Mapy.cz
3) restartuj telefon.
4) Nainstaluj aplikaci mapy.cz a stáhni mapy.
5) Jestli nepomůže, proveď návrat na tovární nastavení, protože je něco špatně v systému.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


cuaron
Stálý androiďák
Příspěvky: 120
Registrován: pát 17. led 2014 17:35:41
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 3s

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od cuaron » ned 19. led 2014 22:00:20

Zkusil jsem to a porad ty offline mapy nefungujou. Zrejme to na nekterych telefonech nefunguje. Mam HTC Desire X. Zkousel jsem to jeste na Sony Xperia, kde to taky nefunguje. Bracha to taky zkousel (na mobilu Gigabyte), a taky mu to nefunguje.

Napadla me jedna vec - v mobilu nemam microsd kartu. Zatim ukladam jen na vnitrni pamet. Jedna aplikace (na cteni komiksu) napr. nevidi nic jinyho nez soubory na karte, tak me napadlo, ze u tech map to muze byt stejny pripad. Zkusim ji zitra koupit.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2666
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8 [AL10]
Mobil 2 / ROM: LG G2 16GB - Cloudy G3 2.2

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od nofu » pon 20. led 2014 0:06:44

To fakt kartou nebude. Dokonce mam pocit, že si někdo stěžoval, že mapy.cz neuměji ukládat na kartu.

EDIT: pardon, mapy.cz se na kartu ukládt umí.
Naposledy upravil(a) nofu dne pon 20. led 2014 8:49:56, celkem upraveno 1 x.


cuaron
Stálý androiďák
Příspěvky: 120
Registrován: pát 17. led 2014 17:35:41
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 3s

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od cuaron » pon 20. led 2014 1:29:00

V diskuzi pod clanek o offline mapach tu nekdo daval tuhle cestu "sdcard/Android/data/cz.seznam.mapy/files/offline/map".

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 136
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od dawidececk » pon 20. led 2014 2:41:27

I Google mapy pracují offline.
Stačí do jejich vyhledávání napsat "OK maps" a zobrazený výřez se uloží ;)

@telefon    
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (in use) / Honor 5X (closet)

Uživatelský avatar

dvzd
Kyborg
Příspěvky: 3977
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: 31
Typ mobilu / ROM: JY-S2

Re: mapy.cz offline?

Příspěvek od dvzd » pon 20. led 2014 5:36:45

nofu píše:To fakt kartou nebude. Dokonce mam pocit, že si někdo stěžoval, že mapy.cz neuměji ukládat na kartu.
Také si myslím, že nebude, když jsem nedávno stahoval příbuznému do mobilu mapy.cz, tak mi to dalo vybrat, jestli chci offline mapu uložit do vnitřní paměti nebo na microSD.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3719
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 7-1-1
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od radegast » pon 20. led 2014 6:58:57

nofu píše:To fakt kartou nebude. Dokonce mam pocit, že si někdo stěžoval, že mapy.cz neuměji ukládat na kartu.
Mapy.cz na kartu NORMÁLNĚ ukládají.

A, cuaron, klidně bych si tipnul, že to může být tím, že kartu nemáš.
Sony Xperia SP, SDHC 32 GB, Sygic GPS Navigation (Aura)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Ceon
Robot
Příspěvky: 810
Registrován: stř 07. lis 2012 10:19:59
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 9
Bydliště: Ostrava

Re: mapy.cz offline?

Příspěvek od Ceon » pon 20. led 2014 8:16:45

Mám mapy.cz stažené taky na SD kartě.


kacer.a
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: stř 10. říj 2012 10:53:56
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Huawei Y6 DS Android 5.1.1 stock no root

Re: mapy.cz offline?

Příspěvek od kacer.a » pon 20. led 2014 8:40:15

Má pravdu, předsedo! Mapy se mi stáhnou přímo na SD kartu bez možnosti volby, zda chci na SD nebo do MT (a to mám v MT 1,5GB volných). Také si myslím, že to bude absencí SD karty.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15558
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 171
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: mapy.cz offline?

Příspěvek od ludekbrno » pon 20. led 2014 9:10:43

A mě se mapy stáhly bez možnosti volby do interní SD :-) A teď babo raď...

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 21411
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 228
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 32GB
Mobil 2 / ROM: GSmart Guru GX
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Kontaktovat uživatele:

Re: mapy.cz offline?

Příspěvek od LivArt » pon 20. led 2014 9:15:46

Dá se v těch mapách dát bod, který bych pak mohl vidět i offline?
Hell ain't a bad place to be, even in 2017.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

dvzd
Kyborg
Příspěvky: 3977
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: 31
Typ mobilu / ROM: JY-S2

Re: mapy.cz offline?

Příspěvek od dvzd » pon 20. led 2014 9:41:51

Podle mě ne. Kdysi slibovali podporu geocachingu s offline mapou a skutek utek.

Uživatelský avatar

JirkaH76
Androiďák!
Příspěvky: 676
Registrován: úte 31. kvě 2011 9:17:38
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy W [root]
Mobil 2 / ROM: Vodafone Smart 4 mini
Tablet: Sencor Element 10.1
Rom: stock

Re: mapy.cz offline?

Příspěvek od JirkaH76 » pon 20. led 2014 19:17:48

A me to zobrazilo nabidku interni nebo sd + dostupne misto. Podle me delas neco spatne... aby to nechodilo na trech ruznych telefonech??? Ja kde to zkusil, tam to fungovalo.

Uživatelský avatar

junglist
Androiďák!
Příspěvky: 561
Registrován: pát 02. bře 2012 14:26:40
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB cz
Rom: Stock V30b-OPEN-COM

Re: mapy.cz offline?

Příspěvek od junglist » pon 20. led 2014 19:57:11

Taky mi prijde hodne divny, ze to nechodi na 3 telefonech, ale co muze delat spatne? Vzdyt pri ty instalaci neni zadna moznost, jak to zkazit :)

Uživatelský avatar

ddaveid
Androiďák!
Příspěvky: 643
Registrován: sob 06. dub 2013 15:33:17
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3
Rom: MG4
Bydliště: Ostrava

Re: mapy.cz offline?

Příspěvek od ddaveid » pon 20. led 2014 21:06:31

Je to 50/50. Na stock ROM mi to na výběr dá, ale na CM ne, automaticky se stáhnout do vnitřní paměti.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3719
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 7-1-1
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: mapy.cz offline?

Příspěvek od radegast » úte 21. led 2014 6:21:38

Nicméně je tu jen jeden člověk, kterému to nejde byť na třech různých zařízeních a pak spousta jiných spolu s nejrůznějšími značkami telefonů, kterým to jde.
Zatím co ty co jim to jde nespojuje nic, případy kde to nejde jednoho společného jmenovatele mají.
Sony Xperia SP, SDHC 32 GB, Sygic GPS Navigation (Aura)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

ddaveid
Androiďák!
Příspěvky: 643
Registrován: sob 06. dub 2013 15:33:17
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3
Rom: MG4
Bydliště: Ostrava

Re: mapy.cz offline?

Příspěvek od ddaveid » úte 21. led 2014 8:52:30

Konkrétně v mém případu to podle mě souvisí s adresářem umístění externí karty a jejího pojmenování v androidu 4.4, protože je to odlišné ve stock ROM na androidu 4.3.


cuaron
Stálý androiďák
Příspěvky: 120
Registrován: pát 17. led 2014 17:35:41
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 3s

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od cuaron » úte 21. led 2014 23:39:53

Sice uz jste tu konverzaci vymazali, ale kdyby to nekoho zajimalo, tak jsem problem s nefunkcnosti offline Map.cz vyresil - koupil jsem SD kartu a aplikaci i offline mapy nainstaloval na ni. Nyni to funguje bez problemu.

Uživatelský avatar

dvzd
Kyborg
Příspěvky: 3977
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: 31
Typ mobilu / ROM: JY-S2

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od dvzd » stř 22. led 2014 4:20:28

To je tedy divné. Na těch mobilech, co ani nemají slot pro microSD kartu, ta aplikace také nefunguje?


tlamik
Stálý androiďák
Příspěvky: 167
Registrován: čtv 17. kvě 2012 7:20:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS3 CM11 M11
Tablet: 7" Android Yoga 2

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od tlamik » stř 22. led 2014 5:34:50

Na N7 funguje

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3719
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 7-1-1
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Offline mapa Prahy

Příspěvek od radegast » stř 22. led 2014 6:36:33

cuaron píše:Sice uz jste tu konverzaci vymazali, ale kdyby to nekoho zajimalo, tak jsem problem s nefunkcnosti offline Map.cz vyresil - koupil jsem SD kartu a aplikaci i offline mapy nainstaloval na ni. Nyni to funguje bez problemu.
Udělal jsi dvě věci.
Za prvé: Koupil kartu.
Za druhé: Nezkoušel aplikaci normálně naistalovat do tlf a nechat aplikaci stáhnout a uložit mapy kam chce sama.
Sony Xperia SP, SDHC 32 GB, Sygic GPS Navigation (Aura)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 15558
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 171
Typ mobilu / ROM: LG L9 II stock Android 4.1.2 + root

Re: mapy.cz offline?

Příspěvek od ludekbrno » stř 22. led 2014 9:35:46

Cuaron:

Nějakou SD mobil mít musí. Buď interní nebo externí. Pokud interní má a máš dost místa, tak to musí jít i na ni. Já mám interní i externí a mapy se mě vůbec neptaly a pokud jsem zvolil stáhnout offline, tak se automaticky stáhly do interní SD. Jsem přesvědčen, že musela být chyba na tvé straně. Je tady hromada lidí s hromadou různých telefonů a nikdo kromě tebe nezaznamenal jakýkoliv problém. Najednou přijdeš ty se třemi různými mobily a na žádném ti to nefungovalo. Zamysli se, jestli ti to samotnému není divné ;-)

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů