HTC G1 - ROOT[NÁVOD][G1] Jak vytvořit Goldcard (bez WM/Linuxu)

Uživatelský avatar

polyneikus
Stálý androiďák
Příspěvky: 128
Registrován: čtv 21. kvě 2009 15:05:43
Reputace: 0

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od polyneikus » čtv 30. črc 2009 22:02:56

A aku verziu SPL si tam mam dat? Alebo je to jedno, len nejaku novsiu verziu?
A treba aktualizovat aj radio?
Dik
Nexus S


Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od nFiX » pát 31. črc 2009 7:25:58

Radio si nahodit musis. Spl není potřeba stačí hardspl. Pokud chceš nejnovější mam je v podpisu tak mrkni a pokud chceš linky na ne jsou v mém náhodu v sekci rooting a firmware úplně nahoře..


dejvoska
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: úte 28. črc 2009 20:50:26
Reputace: 0

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od dejvoska » pát 14. srp 2009 11:53:59

Uf, tak po dvou hodinach jsem dosel az na konec a snad to je hotovo. Cekal jsem nejakou hlasku Creating GoldCard was succesfull. A ono nic :-)

Tak snad to je...

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od tomtomas » pát 14. srp 2009 12:32:12

Tak pokud se ti to povedlo tak gratuluju :D
Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz


cheatr01
Stálý androiďák
Příspěvky: 73
Registrován: pon 28. zář 2009 21:15:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: N1 oficial 2.2

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od cheatr01 » pon 05. říj 2009 19:36:30

Ok tak jsem to udělal už několikrát a furt mi to v bootloaderu hlásí not alowe. Už fakt nevím co dělám špatně. Je pro gold card velikostní omezení? Mám totiž doma jen 8GB kartu tak to dělám na ni ale vůbec to nejde. Zobrazej se mi barevný proužky, potom loading checking a pak tam problikne not alowe a znovu ty proužky. poraďte prosím.
Telefon: N1 Android 2.2 micro SDHC 8 GB class 6
Twitter: http://twitter.com/Cheatr01
AppBrain: http://bit.ly/9Midso


Uživatelský avatar

wlada.k
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 05. bře 2009 10:34:48
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od wlada.k » pon 05. říj 2009 20:50:36

Mozna, ze te to urazi, mozna pomuze, ja mel stejne problem...
A problem byl jinde, ja prejmenoval DREAMING.ZIP na DREAMING.NBH... nejak me nedoslo nejdriv ten DREAMING.NBH vyextrahovat z toho zipu :oops: :oops:
Jo a pak taky poznatek, ktery vyplyne z cteni co to je GC. Jakekoliv jeji formatovani tu GC pripravi o jeji goldenkartovost :D
Pokud je to neco slozitejsiho, neumim slouzit :D


cheatr01
Stálý androiďák
Příspěvky: 73
Registrován: pon 28. zář 2009 21:15:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: N1 oficial 2.2

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od cheatr01 » pon 05. říj 2009 21:18:39

hmm a neměl by se ten soubor jmenovat dreamig.nbh???? aspoň tak to bylo v tom návodu...
Telefon: N1 Android 2.2 micro SDHC 8 GB class 6
Twitter: http://twitter.com/Cheatr01
AppBrain: http://bit.ly/9Midso

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 494
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S
Bydliště: Kačice

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od ezopino » úte 06. říj 2009 7:05:58

hmmm Wlado, tak to bych se hadal:) Ja ji zformatoval a stale je to Gold Card :)
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung i9000 Galaxy S

Uživatelský avatar

wlada.k
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 05. bře 2009 10:34:48
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od wlada.k » úte 06. říj 2009 11:25:24

Vychazim jen z toho co se mi stalo, svoji kartu jsem upravil na GC a rootnul svuj telefon. Pak jsem si ji rozdelil na fat32 a ext3. Pak me poprosil kamarad o root jeho G1, tak jsem ji zformatoval zpet na fat32 a nepovedlo se mi flashnout *.nbh.
Kdyz ted prochazim ta jmena, tak v navodu je dreaimg, zip file se jmenuje dreamimg a co jsem tehdy pouzil ja si fakt nevzpomenu.... cili chyba nemusi byt na strane GC :oops:

Uživatelský avatar

xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od xsoft » stř 07. říj 2009 11:56:38

wlada.k píše:Vychazim jen z toho co se mi stalo, svoji kartu jsem upravil na GC a rootnul svuj telefon. Pak jsem si ji rozdelil na fat32 a ext3. Pak me poprosil kamarad o root jeho G1, tak jsem ji zformatoval zpet na fat32 a nepovedlo se mi flashnout *.nbh.
Kdyz ted prochazim ta jmena, tak v navodu je dreaimg, zip file se jmenuje dreamimg a co jsem tehdy pouzil ja si fakt nevzpomenu.... cili chyba nemusi byt na strane GC :oops:
No .. jak to tak ctu, tak chyba je prave v tom, ze se z toho formatovanim stala neGC. Cili pak je jedno jaky soubor tam nahrajes (ma to byt dreamig.nbh) .. protoze telefon neprojde pres kontrolu (prave kterou GC ochciva).
Tobe (nebo jinde) to muze klidne jit a ani to GC byt nemusi .. treba .. kdyz prehrajes SPL, ktere kontroly neprovadi ;)
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM


pakett86
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: ned 06. pro 2009 17:16:56
Reputace: 0

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od pakett86 » pát 25. pro 2009 13:41:37

MONEYTOO: Co a k čemu je Goldcard: 380 bajtů na začátku Micro SD karty, který přesvědší G1 bootloader k flashování jakékoli image. Goldcard je v současnosti jediný způsob jak downgradovat (poté samozřejmě přijde upgrade na některou verzi Androidu s root přístupem, JF nebo jiné) a tedy i získat root přístup na českých G1 (kontinentálních = ne-USA/ne-UK).
Micro SD karta i po "zákroku" funguje jako normální paměťovka.



mám k tomu dotaz: KDYŽ mám G1 z UK, tak mi nepomůže goldcard k "downgrade" systému a musím se na root dostat jinak, nebo u UK G1 nepotřebuju goldcard? jsem z toho trochu zmaten.díky za odpovědi...chystám se na root svý g1 do konce roku a raděj si čtu co jde než se na to vrhnu ať vím aspoň o co jde..nerad bych měl doma těžítko za 6000 :D

edit: potvrzeno, na UK G1 GoldCard není třeba, vzalo mi to dreamin bez chybičky a telefon se podařilo s obyč mSD rootnout 8-)
Naposledy upravil(a) pakett86 dne čtv 07. led 2010 12:44:43, celkem upraveno 1 x.
Nexus S (i9023)_Android 4.3

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od d750 » pát 25. pro 2009 15:35:48


Uživatelský avatar

Didier Lama
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: pon 14. pro 2009 22:22:32
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od Didier Lama » pát 25. pro 2009 23:02:31

Zdravím
v podstatě jsem se zasekl na bodě 0 .. po kliknutí na odkaz se dostanu na (asi) správnou stránku, ke stažení tam je ale soubor "android-sdk_r04-windows.zip" a ne "android-sdk-windows-1.5_r1.zip" . Oba soubory jsem ale sehnal. V bodě 2 se píše že pokud nemám ovladače, mam si je nainstalovat (android-sdk-windows-1.5_r1\usb_driver\). tato podsložka se ale v tom novejsim "android-sdk_r04-windows.zip" vubec nenachazi a v "android-sdk-windows-1.5_r1.zip" neni zadny soubor ktery by se dal spustit (a tim nainstalovat) .. a pokud se snažím ovladač nainstalovat přes správce zařízení, píše mi to nejprve že "ovladač tohoto zařízení je nainstalován , ovladač tohoto zařízení je aktuální, HTC Dream Composite ADB Interface" ale pak "Byl zjištěn problém s intalací......... .... Ovladač není určen pro tuto platformu"
Dále v bodě 4 po zadání příkazu se napíše:
* daemon not running. starting it now *
* daemon started successfully *
error: device not found

co mám dělat ??

děkuji za každou odpověd

Uživatelský avatar

Didier Lama
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: pon 14. pro 2009 22:22:32
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od Didier Lama » sob 26. pro 2009 12:21:12

Zdravím,
problém jsem vyřešil obejitím prvních problémových bodů jako je to zde http://androidforum.cz/jak-vytvorit-g1- ... t1442.html. Tuto cestu doporučuji všem kdo mají problémy s SDK jako jsem měl já.


sppeedy
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 30. lis 2009 22:21:16
Reputace: 0

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od sppeedy » pon 11. led 2010 0:37:45

Dobrý den, i u mě se objevily problémy s vytvořením GC. Je pravda, že jsem v OS Android nováčkem, ale například na OS Symbian jsem byl zběhlý v úkonech, takže úplná lama nejsem a sledovat návod a kopírovat kroky dovedu. Proto mi není jasné, co dělám zle.

Přečetl jsem tady na fóru snad všechny příspěvky, které se týkají tohoto tématu. Mohu vyloučit problém s krokem č. 4. Ovladače mám nainstalované takové, jaké jsou požadovány, tedy ADB Interface. S příkazy v příkazovým řádku také nebyly problémy, vygeneroval jsem si kód, který jsem v QMATu převrátil a na internetu vyplnil formulář a na emailu přijal goldcard.img. V programu HxD jsem otevřel disk a nově získaný goldcard.img jsem do něj nakopíroval, přesně tam, kam měl přijít (1. řádek, 1.sloupec). Uložil, zavřel. Stáhl DREAIMG.NBH (téměř 87MB) a nakopíroval ho na root karty. Po té vypl telefon, přešel do BootLoaderu stavu a vyčkal na Loading i Checking a uviděl Not allow nápis. Celý postup jsem dnes opakoval 6x, stejný výsledek.

Paměťová karta byla zformátována na FAT32, je to 2gb karta microSD.

Nevím jak blíž bych specifikoval své počínání.

Za případné postřehy předem děkuji, budu vděčný každému, kdo pomůže k vyřešení mého problému. Může se jednat o drobnost, opravdu se s Androidem teprve skamaráďuju, ale taky může jít o raritu, s mým štěstím bych se nedivil.
Díky sppeedy

Uživatelský avatar

sambick
Androiďák!
Příspěvky: 479
Registrován: pát 20. bře 2009 21:45:58
Reputace: 0

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od sambick » pon 11. led 2010 7:42:32

Pises ze si cislo prevratil a NAHRADIL si pak prvni dve cisla nulou? Doporucoval bych kartu zformatovat a cely postup zopakovat..
G1 ve vzpominkach: -), SGS I9000, LG 4X HD, NOTE2, G3/32GB T-mobile a Asus Transformer - Revolver 4
Twitter: http://www.twitter.com/sambick2

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1566
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od ge0rge » pon 11. led 2010 9:01:10

take jsem pri vytvareni goldcard nemel prislis stesti - resp. kartu se podarilo upravit a byla normalne citelna ale jako goldcard nakonec nezafungovala - zda se ze na vine by mohla byt v navodechobcas se vyskytujici alibisticka veticka o tom ze ne u vsech karet to funguje, pokud se to fakt nedari zkuste jinou znacku, pry ... ja tedy zkousel na karte sdhc transcend 8gb a 16gb, dal jsem uz nemel chut se tim znovu zabyvat :-)


sppeedy
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 30. lis 2009 22:21:16
Reputace: 0

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od sppeedy » pon 11. led 2010 11:43:52

sambick píše:Pises ze si cislo prevratil a NAHRADIL si pak prvni dve cisla nulou? Doporucoval bych kartu zformatovat a cely postup zopakovat..

Ano v QMATu se číslo, které vyšlo z příkazovýho řádku tak nějak převrátí, tomuto číslu nahradím první 2 místa nulou a vložím do formuláře. Vše podle návodu. Já lajk nevidím rozdíl mezi mým postupem a postupem popsaným na foru.

Kartu jsem včera formátoval 6x a 6x dělal celý postup znovu. Vždy neúspěšně.

Mám u sebe ještě jednu 4gb kartu jiné značky. Zkusím to teda s ní.

sppeedy


Patriciox
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 24. úno 2010 18:17:13
Reputace: 0

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od Patriciox » úte 02. bře 2010 12:27:14

Ahoj nejde mi to udelat,das mi na sebe pls icq?Potreboval bych poradit,dik moc


VikiN
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: sob 26. pro 2009 18:01:19
Reputace: 0
Bydliště: Ostrava

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od VikiN » čtv 04. bře 2010 19:04:37

Mám takový poblém s tím že nemužu najit ty usb_drivers... Zatím jsem v tomhle tématu nic podobného nenašel a pokud jsem přehledl prosím omluvte mě. Stáhnu si SDK na windows a nevim asi jsem blbý nebo co ale nevim kde mám najít ty usb drivers. Děkuji za odpověd případně kdyby byl někdo ochotnej, pomohla by i pomoc třeba přes ICQ.


millik89
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 08. úno 2010 11:55:09
Reputace: 0

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od millik89 » pon 15. bře 2010 13:45:20

Dobrý den, hledám všude po netu QMAT 4.24, ale nemůžu ho nikde sehnat. Má ho někdo ? Mohl by mi poslat na e-mail ?
T-Mobile G1 - HTC Desire HD

Uživatelský avatar

xDeMO
Stálý androiďák
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 02. dub 2009 8:03:11
Reputace: 1

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od xDeMO » pon 15. bře 2010 14:42:50

http://ulozto.cz/4273307/qmat.zip - něco jsme na netu našel ;)

možná se bude hodit i tohle ;) http://revskills.de/pages/goldcard.html
sony xperia Z


millik89
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 08. úno 2010 11:55:09
Reputace: 0

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od millik89 » pon 15. bře 2010 15:21:21

Jééééé bezva, díky moc. Už jsem klidnější, že jsem si to mohl zkontrolovat :-). Jinak pokud by to hledal někdo další, tak jsem narazil na stránku http://www.andyappz.com/cid.html a funguje výborně. Udělal jsem to v QMATu a vyšlo to úplně stejně jako na té adrese, takže už není QMAT potřeba, dokonce vymění první dvě za nuly.
T-Mobile G1 - HTC Desire HD


manik.luke
Androiďák!
Příspěvky: 373
Registrován: stř 11. bře 2009 14:58:48
Reputace: 0

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od manik.luke » stř 24. bře 2010 23:09:35

co dělám špatně když mi pokaždý při úpravě GC vyskočí to že je karta poškozená a chce to formát.. po formátu je GC v háji a nic stím nenahraji

Uživatelský avatar

TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od TMa24 » úte 30. bře 2010 8:14:38

pravdepodobne nemas vhodnu kartu. Co viem ze najlepsie je 2GB Kingstonka


ja som GC vyrobil podla tohto navodu
lepsie raz vidiet ako 500krat citat dookola:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-BpsurBv ... r_embedded#[/youtube]


manik.luke
Androiďák!
Příspěvky: 373
Registrován: stř 11. bře 2009 14:58:48
Reputace: 0

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od manik.luke » stř 31. bře 2010 13:48:00

Já to dělal na 2GB Kingston a 2GB Sandisk ...

Uživatelský avatar

M13
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: stř 28. dub 2010 13:26:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Hero
Bydliště: Pardubice

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od M13 » sob 22. kvě 2010 21:52:33

Mám takovej dotaz ke kroku 10.
Na uvedené adrese není žádné místo k zapsání emailu ani čísla karty z předchozích kroků, asi nějaká změna stránek.
Kam tedy číslo a email k dnešnímu datu zapsat abych získal goldcard?

Edit: Moje blbost, že jsem se pořádkně nepodíval po stránkách, nová adresa je: http://psas.revskills.de/?q=goldcard
Prosím tedy někoho odpovědného o opravu adresy u prvního příspěvku.

Díky
Ericsson A1018s, Nokia 3410, SonyEricsson K700i, Nokia 5500, Nokia N73, Nokia N82, T-Mobile G1, HTC Hero, Nokia E5, Nokia E6, BB Q10, ZOPO ZP780

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od skooopa » sob 22. kvě 2010 22:00:06

V levem sloupci polozka Free goldcard generator...

Primej link:
http://psas.revskills.de/?q=goldcard

Jinak na prvni strance jsem to doplnil do navodu...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


musashi
Stálý androiďák
Příspěvky: 223
Registrován: úte 04. kvě 2010 14:09:18
Reputace: 3

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od musashi » pát 04. čer 2010 8:57:05

manik.luke píše:co dělám špatně když mi pokaždý při úpravě GC vyskočí to že je karta poškozená a chce to formát.. po formátu je GC v háji a nic stím nenahraji
Zkousel jsem uz asi 5 typu karet (4x 4GB a 1x1GB) a ani na jedne se mi to nepovedlo. Po zapsani goldimage to v telefonu vzdycky nahlasi poskozenou kartu a jsem v riti ... :(

Uživatelský avatar

Tnet
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: úte 22. zář 2009 9:46:58
Reputace: 0

Re: NÁVOD: Jak vytvořit G1 Goldcard (bez WM/Linuxu)

Příspěvek od Tnet » sob 05. čer 2010 10:20:42

Co a k čemu je Goldcard: 380 bajtů na začátku Micro SD karty, který přesvědší G1 bootloader k flashování jakékoli image. Goldcard je v současnosti jediný způsob jak downgradovat (poté samozřejmě přijde upgrade na některou verzi Androidu s root přístupem
Zkuzte mi někdo vyvrátit moji doměnku, ale pokud je to jen záznam na kartě ať už kdekoli, nelze to jednoduše překopírovat na jinou kartu přes nějaký partition manager? Dále zkopírovat MBR. Používám třeba Acronis disc director, nebo jsou i jiné sw od Acronisu a tam bylo možné zálohovat. Pak bych si prostě stáhl tuto zálogu (2GB) a aplikoval na mou kartu. Díky za objasnění ;)
[HTC DESIRE Z,] Dříve G1 ROOT.

Odpovědět

Zpět na „HTC G1 - ROOT“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů