HTC G1 - ROOT[NÁVOD][G1 kontinentálni] ROOT (nutnost mit WM tel)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od DeToX » ned 14. čer 2009 17:15:47

Ses si jistej ze ten soubor je DREAIMG.nbh? Windowsy v zakladu nezobrazujou koncovky.


Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od tomtomas » ned 14. čer 2009 17:40:07

jo jo je tam ten soubor tak jak rikas
Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od tomtomas » ned 14. čer 2009 18:22:35

Tak zmena kartu sem znovu zformatoval a pise to not alow takze znovu vytvorit gold card
Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz

Uživatelský avatar

xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od xsoft » pon 15. čer 2009 20:25:06

Jaky tam mas souborovy system. FAT nebo FAT32?
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od tomtomas » pon 15. čer 2009 20:31:44

FAT32
Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz



taz
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pon 15. čer 2009 20:30:42
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od taz » pon 15. čer 2009 20:32:47

GoldCard mám vytvořenou ale zřejmě se nedostanu k nahrazení toho recovery.img furt tam mám ten barevnej bazmek :( Netuchám kde je chyba po všech příkazech se ukážou dva křížky jako že je provedeno. jen to
flash_image recovery recovery.img mě přijde že je rychle, prakticky okamžitě.

Uživatelský avatar

xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od xsoft » stř 17. čer 2009 11:17:26

A kopirujes spravny recovery image do telefonu? (jestli to neni ofiko misto custom). Po flashy jeste napis "sync" ale to zas tolik nepomuze. A pred flashem si taky zkus z telefonu smazat puvodni recovery a pak az nakopirovat z karty (mluvim o souboru ne o recovery partitione).
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM


max77
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od max77 » stř 17. čer 2009 18:28:58

Ahoj, mám problém v bodě:
5) Naběhne vám telefon a bude chtít znova aktivaci přes Google účet.
Mám vodafone kartu a internet aktivní, dám google účet a "Sign In", zahlásí to něco o SIM kartě :-(
přesně to píše "This cloud be a temporary problem on your SIM card many not be provisioned for data services. If continues, call Customer Care"
Když dám menu a apn settings, tak tam mám jediné nastavení a to svého vodafona (nastaven dle wiki).
Jde nějak ten debilní krok přeskočit? Docela mě to štve, když už jsem to dostal až tak daleko. Díky.

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od tomtomas » stř 17. čer 2009 18:32:49

jo to se me taky stalo na chvili prehodd simku a melo by to byt v poho ;)
Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1243
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od MrPedro » stř 17. čer 2009 18:34:55

Prehod SIMku?
Procpak to, staci vypnout a zapnout telefon.

PS: nejsem tak bohaty, abych mohl platit vice uctu za telefon
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od tomtomas » stř 17. čer 2009 18:35:54

ne to vypnout a zapnout telefon ani me kdyz se me to stalo nepomohlo pucil sem si sestrinu simku a bylo to v poho
Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz


max77
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od max77 » stř 17. čer 2009 19:00:42

kuwa, kde mám vzít jinou simku :evil: už mě to fakt se.. včera mi nešla GoldCard a když už se konečně zadařilo, tak zase zádrhel. Když budu mít druhou sim, tak je mi to k hov.., páč lidi co znám, nemaj ve founu net :-( Už mě ten ROOT fakticky pekelně točí !!!!! :evil:
Zapnout a vypnout telefon, jsem zkoušel.
Nechápu, proč tam Google narval takový oser na lidi, proč si tu stupidní aktivaci nemůžu udělat později!!!!
Naposledy upravil(a) max77 dne stř 17. čer 2009 19:02:17, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1243
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od MrPedro » stř 17. čer 2009 19:01:30

WIPE take?

Trochu OT, nemelo by to byt spise v jine sekci?
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od tomtomas » stř 17. čer 2009 19:05:59

max77 píše:kuwa, kde mám vzít jinou simku :evil: už mě to fakt se.. včera mi nešla GoldCard a když už se konečně zadařilo, tak zase zádrhel. Když budu mít druhou sim, tak je mi to k hov.., páč lidi co znám, nemaj ve founu net :-( Už mě ten ROOT fakticky pekelně točí !!!!! :evil:
Zapnout a vypnout telefon, jsem zkoušel.
Nechápu, proč tam Google narval takový oser na lidi, proč si tu stupidní aktivaci nemůžu udělat později!!!!
neni treba met ve founu net proste to vem a prehod jakoukoli jinou simku a je to ;)
Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz


max77
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od max77 » stř 17. čer 2009 19:27:41

Provedl jsem wipe, a nic. Zkusil jsem teď jinou simku (taky Vodafone), a nic. Už mě to tak točí, že asi s tím founem brzo provedu něco nepěkného GRRRRRRRRRRRR!!!!!
De nějak ta pitomá aktivace "přeskočit"?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od d750 » stř 17. čer 2009 19:33:15

Pokud neprovedeš aktivaci tak ti pravděpodobně nepojede market. Tudíš nestáhneš telnet.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od DeToX » stř 17. čer 2009 19:43:16

Mas k dispozici Wi-Fi? Jestli ano tak pripoj telefon k PC, spust ADB (najdi si a stahni, nebo klidne treba cele SDKcko pro Androida) a napis

Kód: Vybrat vše

adb shell
zobrazi se ti # a pak napis

Kód: Vybrat vše

am start -a android.intent.action.MAIN -n com.android.settings/.Settings
Mel by se ti zobrazit dialog s nastavenim. Pokud ne tak informuj.


max77
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od max77 » stř 17. čer 2009 19:58:43

Tak zase nový problém zapnu founa, spojím s PC a když zadám adb shell, tak se mic nestane (mám Ubuntu), dám tedy

Kód: Vybrat vše

sudo ./adb kill-server
sudo ./adb shell
a pak to vypíše

Kód: Vybrat vše

* daemon not running. starting it now *
* daemon started successfully *
error: device not found
No a co by se stalo, kdybych ty kroky s rootem přeskočil a dal do founu rovnou "JFv1.41_RC8.zip"?


max77
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od max77 » čtv 18. čer 2009 18:23:19

DeToX píše:Mas k dispozici Wi-Fi? Jestli ano tak pripoj telefon k PC, spust ADB (najdi si a stahni, nebo klidne treba cele SDKcko pro Androida) a napis

Kód: Vybrat vše

adb shell
zobrazi se ti # a pak napis

Kód: Vybrat vše

am start -a android.intent.action.MAIN -n com.android.settings/.Settings
Mel by se ti zobrazit dialog s nastavenim. Pokud ne tak informuj.
Tak v práci měl jeden kolega simku T-Mobile.
Provedl jsem root až do konce + updatoval na JFv1.42_RC33.zip.
Akorát když jsem dal wipe a restart, tak se mio zase ukázal ten google account GRRRRRR, už mi z toho jeb.
Tentokrát však pokrok, udělal jsem výše uvedený příkaz, přes něj mě telefon pustil do nějakých nastavení. Když chci z toho vyjet, dostanu se opět do google accountu, jak to zrušit a dostat se na home obrazovku?
No a pak by mě zajímalo, jak do telefonu dostat opět češtinu.
Díky

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od d750 » čtv 18. čer 2009 18:31:04

Musíš ještě trochu popojet na JFV1.51 CRB43 EU http://jf.andblogs.net/2009/05/24/jfv15 ... t/#more-88 ten je cz.


max77
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od max77 » čtv 18. čer 2009 18:35:25

d750 píše:Musíš ještě trochu popojet na JFV1.51 CRB43 EU http://jf.andblogs.net/2009/05/24/jfv15 ... t/#more-88 ten je cz.
UAU, tak to je paráda :-)
1. No a jak poznám, že to mám rootlé?
2. A ještě taková věc, pořád se nemůžu dostat přes ten pitomý account googlu, to mě pění, jsem u Vodafone a nemám už možnost (dneska) nikoho s t-mobile SIM kartou.
Jde to nějak obejít, např přes ten příkaz co spustí settings? To jako při každém WIPe bude chtít aktivovat přes google?
3. Jede na tom FW instalování aplikací na kartu, nebo se musí něco dohrát?
Fakt lidi díky za rady, jste dobří :-)

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od d750 » čtv 18. čer 2009 18:42:02

JF je to ten třetí od shora s názvem JFV1.51 CRB43 EU. Na test rootu je ideální nějaká aplikace co root vyžaduje. A aplikace na kartu si musíš dat extra s tím ti mohu pomoct sepsal sem na to návod. Jinak na vodafoun stačí vyplnit apn (ointernet)


max77
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od max77 » čtv 18. čer 2009 18:49:40

Aha, takže aplikaci na tu sdkartu si musím nahrát. A co multitouch, ten tam už je, nebo se nějak aktivuje???

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od d750 » čtv 18. čer 2009 18:55:56

Aplikace na kartu to je hračka za 10 minut hotoví. No a multitouch je jen v prohlížeči a funguje automaticky.

Uživatelský avatar

Alias75
Androiďák!
Příspěvky: 268
Registrován: úte 24. úno 2009 10:52:30
Reputace: 0
Bydliště: Taková hacienda v ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od Alias75 » pát 19. čer 2009 10:32:11

Ahoj.
Chtěl jsem se zaptat, když mám GoldCard 2GB a roota a zjistil jsem že mě nějak nestačí. Koupil jsem 8Gb a teď nastává problém. Tedy problém v neinformovanosti.
Když z 8GB udělám GoldCard (stejným způsobem jako před tím) rozdělím si ji podle potřeby a nakopíruji všechny soubory zpět (bude mít i stejné písmeno jako měla ta předchozí) nevznikne nějaký problém? Stačí toto nebo budu muset všechny programy , které mám na kartě instalovat znova? A které soubory by bylo vhodné po instalaci JF vrátit opět na novou kartu ?


Díky.
Největší životní moudro:Vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

HTC Wildfire, 2.3.3, CyanogenMod 7.0.0, ADW Launcher 1.3.6

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od DeToX » pát 19. čer 2009 11:12:14

Pokud uz mas roota tak uz goldcard nepotrebujes :) Takze si staci nechat tu 2GB GoldCard v zaloze (pokud by neco) a pouzivat tu 8GB. Jakmile uz mas jednou upraveny recovery image a SPL tak goldcard nepotrebujes :)

Uživatelský avatar

xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od xsoft » pát 19. čer 2009 13:12:10

Pokud nejde adb, tak jde prikaz

Kód: Vybrat vše

am start -a android.intent.action.MAIN -n com.android.settings/.Settings
napsat i poslepu (tj s RC29, jako jste psali reboot, nebo telnetd). Je to trochu delsi prikay, ale jde to.

Jde o to, ze RC29 nema APN na Vodafone, takze se to k netu neprihlasi.
A adb nemaka, pokud nezapnes USB debiggind (na to je taky prikaz, co se da "poslepu napsat") (otestovano osobne).

Pokud to bude jeste zlobit, napis, a neco s tim udelame.
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM


max77
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pon 15. čer 2009 22:42:02
Reputace: 0

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od max77 » pát 19. čer 2009 19:40:35

Zdravím. Tak už mám root práva a všechno tohle za sebou :-)
DÍKY MOC VŠEM :-)

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 896
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od tomtomas » čtv 25. čer 2009 19:56:45

mam problem kdyz v telnetu pisu: : cat /sdcard/recovery.img > recovery.img
mi to napíše:
cannot create recovery.img: read-only file system

co s tim mam delat??
Osobní stránky : http://www.tomtomas.cz
Můj Twitter : Tomtomas99911
Nejlevnější online drogerie http://www.xedo.cz

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: na root kontinentálni G1 (nutnost mit WM tel)

Příspěvek od d750 » čtv 25. čer 2009 20:08:16

Nezvoral si ten první řádek (mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system)

Odpovědět

Zpět na „HTC G1 - ROOT“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů