Návody pro ROM/ROOTNÁVOD: Root HTC MAGIC

Moderátoři: Jacho, mArtinko5MB

Autor tohoto vlákna
scoo8y
Nové Androidě

NÁVOD: Root HTC MAGIC

Příspěvek od scoo8y » ned 12. črc 2009 14:22:34

Takže jsem vám dal dohromady překlad pro rootnutí HTC MAGIC... Jedná se opravdu jen o překlad, nejsem si teď jist jestli jsem měl někde problém. a pokud ano, tak nevím jak jsem ho vyřešil. Každopádně podle anglického originálu to zvládne anglicky mluvící cvičená opice:) Doufám, že jsem nic nevynechal.
Kdo je naopak úplně blbej ať se do toho raději nepouští:)

Nenesu žádnou odpovědnost za vaše pokusy či problémy...každopádně nenarazil jsem na žádný problém, který by vyřadil mého founa:) Jedná se o překlad těchto návodů:
http://android-dls.com/wiki/index.php?t ... ic_Rooting
http://android-dls.com/wiki/index.php?t ... oot_Access

Metodu 2 jsem nezkoušel. Můžete zkusit.

Pokud někdo narazí na problém v tomto návodu a vyřeší ho, tak napište a návod upravím

1. povolit v nastaveni režimu ladění settings->applications->development->"USB Debugging

2. stáhnout a rozbalit Android SDK (http://developer.android.com/sdk/1.5_r2/index.html) a musíte mít správně nainstalovaný ovladač pro HTC MaGIC (ve správci zařízení byste měli mít Android USB devices - My htc)

3. otevřete si příkazový řádek a najděte si adresář kde máte rozbalen Android SDK a podadresář (SDK by mělo již v základu obsahovat fastboot a adb příkazy)

4. do příkazového řádku napište

Kód: Vybrat vše

adb devices
- pokud je telefon správně připojen zobrazí se vám číslo vašeho telefonu (pokud ne, je potřeba správně nainstalovat ovladač USB pro HTC)

5. stáhněte si http://www.droiddeveloper.com/hrbuilds/ ... signed.zip a http://www.droiddeveloper.com/hrbuilds/ ... ew.img.zip

6. recovery-new.img.zip rozbalte a soubor recovery-new.img zkopírujte do složky android SDK/tools

7. pokud máte telefon připojen k USB, namountjte SD kartu

8. přejmenujte stažený soubor rootme-signed.zip na update.zip

9. zkopírujte update.zip a recovery-new.img na SDkartu nebo můžete použít příkazy

adb push rootme-signed.zip /sdcard/update.zip
adb push recovery-new.img /sdcard/recovery-new.img
(v tomto případě musí být soubory oba v adresáři android SDK/tools) první příkaz obsahuje i přejmenování

10. vypněte telefon a zapněte ho držením tlačítek VOLUME DOWN+POWER (alternativa BACK+POWER)
11. do příkazového řádku (v PC) zadejte:

fastboot boot recovery-new.img
12. použijte váš update a restartujte (HOME+BACK) nebo vyberte z výběru, telefon se restartuje
13. po nabootování napište do příkazové řádky:

adb shell flash_image recovery /sdcard/recovery-new.img
14. stáhnout z http://www.cyrket.com/search?q=Terminal+Emulator (Better Terminal Emulator Magic) a nainstalujte do telefonu

POZNÁMKA: Instalace a úprava "su" utility otevře bezpečnostní riziko pro váš telefon, protože každá aplikace může získat root přístup... Tzn., že ne každá aplikace musí být korektní a je pouze na vás co si nainstalujete a bere bezpečnostní riziko na sebe

15. stáhněte si http://www.magicandroidapps.com/su.zip a rozbalte nejlepe do adresáře android SDK
16. otevřete příkazový řádek a použijte následujíčí příkazy: (předpokládá se, že jste v adresáři kde je su rozbaleno)

příkaz: adb push su /data/local 
vypíše: 595 KB/s (76200 bytes in 0.125s) 

příkaz: adb shell 

příkaz: $ su
vypíše: #

příkaz: # mount -o remount,rw -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system
(HASH # není třeba psát:)
Následně zazálohujete původní su a přejmenujete za osu a nainstalujete staženou utilitu su a změníme oprávnění

příkaz: # cd /system/xbin
příkaz: # mv su osu
příkaz: # cat /data/local/su > su
příkaz: # chmod 6755 su
Nyní kontrola předchozí práce

příkaz: # ls -l *su
výpis: -rwsr-sr-x root     root        76200 2008-08-01 05:00 osu
výpis: -rwsr-sr-x root     root        76200 2009-05-30 11:28 su
Následná synchronizace a reboot

příkaz: # Sync 
přákaz: # Reboot 
17. spustit terminál v telefonu, napsat su a potvrdit.... někde v nastavení aplikace terminálu je nápověda jak potvrdit příkazy

18. Pak stačí nainstalovat aplikace market enabler, otevřít a použít... nyní můžete stahovat placené aplikace z marketu...mám tušení, že po každém znovuzapnutí telefonu je třeba použít market enabler
Naposledy upravil(a) scoo8y dne čtv 16. črc 2009 14:53:26, celkem upraveno 1 x.

Autor tohoto vlákna
scoo8y
Nové Androidě

Re: NÁVOD: Root HTC MAGIC

Příspěvek od scoo8y » ned 12. črc 2009 14:27:56

vynechal jsem body
13.To get the hacked SPL (to be able to apply nandroid backups and etc) download haykuro's SPL update and copy it to your sdcard (again as "update.zip")
http://sapphire-port-dream.googlecode.c ... signed.zip
14. Reboot into recovery mode by powering off, and holding HOME+POWER
15. Apply update.

myslím, že není nutné

scurab
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: takovej ten s kotoucem
Tablet: ka
Rom: nejsem

Příspěvek od scurab » pon 13. črc 2009 23:14:41

Muzete mi poradit, nejak koncim na bodu 10,11,12.
- Vypnu telefon viz bod 10 a zapinam jej VOLUMEDOWN+POWER button.
- Telefon se zapne v nejakym tom rezimu (a musim zmacknout BACK tl., abych se dostal do toho FASTBOOT rezimu)
- v consoli na kompu spoustim ..> fastboot.exe boot recovery-new.img
< waiting for device >
- po zmacknuti toho BACK tl. mi console pise
downloading 'boot.img'... OKAY
booting... OKAY
a na telefonu je videt nejakej narustajici progressbar, cely to trva sotva 2s.

- dochazi k restartu telefonu automaticky a zobrazi se mi HTC Magic logo, na tomto vyhnije (zkousim vsechno mozne, ale pomuze pouze vyndat baterku)
- co vlastne znamena presne ten bod 12 ? kdy resetnout nebo jak, kombinace HOME+BACK mi v tomto kousnutem stavu nic nedela, ani v normalnim spustenem telefonu?
- pri novem zapnuti telefon normalne najede a pro zkousku bod 13. neprojde protoze
error writing recovery: Permission denied.

Dekuji za napady rady, stahl jsem tedka aktualni SDK z webu, takze "nemam" nejakou starsi verzi. Rootovani provadim na Vista x64.
Telefon mam koupeny normalne u Vodafonu.

------
Metoda 2 probehla celkem podle predpokladu, jak je psano a vse probehlo OK. Bohuzel vsak nemuzu spustit su, ktere nahraju na telefon.
Takze ten postup u me teda zronva moc nefunguje :(

Autor tohoto vlákna
scoo8y
Nové Androidě

Příspěvek od scoo8y » úte 14. črc 2009 7:03:08

bod 12. je stav po úspěšném nahrání aplikace recovery, a její zapnutí...to se projeví černým displejem a textem android system recovery a je tam menu kde jsou možnosti reboot, apply update.zip, wipe data, nandroid backup, console

zkus se do recovery dostat podržením home+power...pokud nenabehne, je potřeba jej zkusit znovu nainstalovat

scurab
Nové Androidě

Příspěvek od scurab » úte 14. črc 2009 17:21:49

Tak zkousim dal..
Po fastboot.exe boot recovery-new.img dochazi k restartu mobilu, at se snazim sebevice tak do recovery se dostanu az po naslednem vytazeni baterky/restartu.

Zvolim z menu apply sdcard:update.zip

A konci to na
Verifying update package
E:No signature (439 files)
E:Verification failed
Installation aborted.

Nejake dalsi napady/rady?

btw.
Neni potreba dat pred tim uploadem do nejakeho stavu krom USB Debuggingu ? US prostredi, delat to s "cistym" telefonem , prazdna SD... atp ?

Autor tohoto vlákna
scoo8y
Nové Androidě

Příspěvek od scoo8y » úte 14. črc 2009 23:08:08

Uff. K takovemu problemu jsem se nedostal..a nic me nenapada... delal jsem to se zaplnenou kartou a proslo to bez uhony.nevidel jsem jediny error...az bude chvile prekontroluji navod,ale fakt se mi to nestalo

nFiX
Droid

Příspěvek od nFiX » úte 14. črc 2009 23:33:59

scurab píše:
Verifying update package
Installation aborted.

Vypadá to na nepodepsaný update.zip (popř blbě nakopírovaný/stažený). Zkus stáhnout z jiného linku, nahrát na sd, přejmenovat a aplikovat v rec.modu

DeToX
Robot

Příspěvek od DeToX » stř 15. črc 2009 8:07:27

Tak me napada (nezkousejte radeji). Co by udelal prikaz

fastboot flash recovery recovery-new.img
HM? Pokud je vsechno normalni tak by mel primo flashnout recovery-new.img jako recovery = nebylo by potreba ho uz vice flashovat. Ale opravdu nevim jak je to u Magicu takze radeji postupujte podle normalniho navodu ;)

Autor tohoto vlákna
scoo8y
Nové Androidě

Příspěvek od scoo8y » stř 15. črc 2009 8:15:49

nFiX píše:
scurab píše:
Verifying update package
Installation aborted.

Vypadá to na nepodepsaný update.zip (popř blbě nakopírovaný/stažený). Zkus stáhnout z jiného linku, nahrát na sd, přejmenovat a aplikovat v rec.modu
pravda, také by to mohlo být způsobeno špatným stažením, mrkni na originální linky navodu a jsou tam odkazy na ty soubory... tak je zkus sosnout znovu

scurab
Nové Androidě

Příspěvek od scurab » čtv 23. črc 2009 13:56:08

Tak pokracovani u me, jelikoz sem roota az tak nepotreboval, tak sem to prozatim vzdal. Jelikoz neni ofiko podpora pripojeni k Ad-hoc wifi, tak sem se opet ujal rootovani :)

Tak nejak jsem pouzil postup http://ostebaronen.dk/?p=109, ktery je obdobny s typem c. 2.

Zasadni rozdil, ktery u me zafungoval, byl ve verzi souboru recovery image. http://rapidshare.com/files/257883928/r ... 1.1.2H.img.
Telefon se nekousl, ja dal update a vse probehlo OK.

Dale jsem pokracoval s tim navodem dalsim, na to jak ziskat roota v terminalu v telefonu.

Rozdily oproti ty wikipedii

kdyz spustim adb shell, tak prikaz su nezafungoval (v telefonu program su neni, resp. nebyl) a shell podle me mam hned pri spusteni jako v rootu (console se hlasi s # a ne s $).
Bohuzel nejaky whoami tu neni a nevim jak si overit, kdo vlastne jsem, takze se jedna pouze o moji domneku. (adb root mi zahlasi, ze uz jsem root).
Dal pokracuji remountem, pote bych mel mit /system/xbin/su
Za 1. nemam adresar /system/xbin
Za 2. jak jsem psal v telefonu vubec nebyl program/prikaz su
Takze toto sem nejak ignoroval.
Zkusil jsem vsak nahrat upraveny su (z toho webu jak se pise v navodu) a nahral jsem to do /system/bin
Zmeni prava.

Zkousim reboot, poustim terminal na telefonu, zadavam su - a ejhle uid 10055 not allowed to su
konzole zmeni z $ na #. Jak ted vyzkouset, zda-li mam tedy root prava nebo ne ?
Napadlo me jit treba do /data/app-private a spustit ls. To zafunguje pouze tedy, pokud predtim spustim su.

Autor tohoto vlákna
scoo8y
Nové Androidě

Příspěvek od scoo8y » čtv 23. črc 2009 14:19:53

podle mě to testneš úplně jednoduše.. nainstaluješ market enabler a zkusíš enable paid apps
mě terminál píše UID 10084 not allowed to su a nemám s tím problém

scurab
Nové Androidě

Příspěvek od scurab » čtv 23. črc 2009 15:26:20

Díky, tak to zafungovalo amám root :) Každopádně by mě zajímalo od dalších Vodafone Magiců, jestli mají taky takový "pochybný" postup jako sem měl já :)

Tukan2009
Nové Androidě

Příspěvek od Tukan2009 » úte 11. srp 2009 9:11:11

Zdravim. dekuji za vycerpavajici navod, vse probehlo uspesne, jen mam malej problem, po nahrati 1.51JF EU to mam pekne v CZ, ale nejde zapnout WIFI a ani Bluetooth. Pravdepodobne je to verzi radia, ale zaboha sem neprisel na to jak to zmenit. Dekuji moc za info nebo pomoc. Mam Andr.Magic. Miloš Novák :? :help:

nFiX
Droid

Příspěvek od nFiX » úte 11. srp 2009 10:03:49

změníš to tak, že si stáhneš aktuální radio pro tvůj telefon, dáš ho na kartu jako update.zip, potom vypneš telefon a zapneš ho pomocí home + back a aplikuješ update.zip (alt+s). Potom jen telefon restartuješ a mělo by ti to jít, pokud je to rádiem ( radio se přehrává pouze jednou! )

Tukan2009
Nové Androidě

Příspěvek od Tukan2009 » úte 11. srp 2009 10:31:15

Diky moc za radu udelal jsem to podle tveho navodu ale pri updatu to nahlasi error na lince 2. Nevis kde stahnout jine radio ? Diky :ugeek:

dosmanak
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xperia SP
Twitter: dosmanak

Příspěvek od dosmanak » úte 11. srp 2009 10:42:50

Hoj. Co presne myslis linkou 2? Zkus si znova stahnout ten zip, treba je chyba v archivu, nebo se to mohlo spatne zkopirovat z pocitace do mobilu, to se mi taky jednou stalo.
Měl jsem G1!

Tukan2009
Nové Androidě

Příspěvek od Tukan2009 » úte 11. srp 2009 14:17:12

Ahoj, tak jsem to vsechno udelal asi 10x ale radio updatnout se mi nepodarilo. Dam tam 1.5 US a vse maka, jak tam soupnu 1.51 EU tak ta wifi a bt nejede. Mam to rootnute prava povolena. Diky :cry:

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » úte 18. srp 2009 1:45:50

Uff, tak jsem po delším boji zvítězil nad rootem 32A Magic od Vodafone CZ. Musel jsem v zásadě zkombinovat ten původní postup s tím, co zmiňoval (a linkoval) scurab. Příležitostně to asi někde sepíšu. Nákup na Marketu už jsem otestoval, ještě flashnout AmonRA recovery natvrdo do telefonu a zprovoznit Apps2SD a budu spokojený. Ale dneska už to dělat nebudu, bojoval jsem tu s tím skoro dvě hodiny :)

coltcha
Stálý androiďák

Příspěvek od coltcha » úte 18. srp 2009 7:08:23

já jel podle http://theunlockr.com/2009/07/08/how-to ... htc-magic/ a za pul hodiny hotovo :) jakou má výhodu natvrdo flashnuta recovery???

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » úte 18. srp 2009 12:59:26

Nevím, jestli má nějakou extrémní výhodu, ale mně se prostě recovery od AmonRA líbí, zejména ve verzi 1.2, má v sobě spoustu zajímavých věcí, které se čas od času můžou hodit a stojí za to je mít přímo v telefonu:

http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=1

A ten návod z Unlockru se mi nelíbil z toho důvodu, že v podstatě celý root řeší flashnutím jakési kompletní custom ROMky, aniž by přitom bylo někde aspoň popsáno, co všechno je v ní přesně změněno. Navíc jsem se chtěl trochu zorientovat v tom, co se jak dělá, takže komplikovanější manuální postup jsem do jisté míry spíš vítal.

Autor tohoto vlákna
scoo8y
Nové Androidě

Příspěvek od scoo8y » úte 18. srp 2009 13:25:05

jj Amon_RA má super recovery.. jsem s ním fakt spokojenej.. hlavně když člověk zkouší jednu ROMku za druhou... a nemyslím tím romky na E55

coltcha
Stálý androiďák

Příspěvek od coltcha » úte 18. srp 2009 14:40:11

jj, taky ji pouzivam , ale vzdy pres fastboot boot nazev-recovery.img, to flashnuti natvrrdo znamena ze mi to najede rovnou pri back+power?

Autor tohoto vlákna
scoo8y
Nové Androidě

Příspěvek od scoo8y » úte 18. srp 2009 14:43:26

coltcha píše:jj, taky ji pouzivam , ale vzdy pres fastboot boot nazev-recovery.img, to flashnuti natvrrdo znamena ze mi to najede rovnou pri back+power?
najede ti rovnou po Home+power:) prehrajes puvodni recovery a mas to hned jednodussi, nahrajes např. 3 ruzne romky na SDcko a pak si jen vyberes ktery chces pouzit bez pouziti cmd

coltcha
Stálý androiďák

Příspěvek od coltcha » úte 18. srp 2009 16:06:07

super dik, vecer vyzkousim...

patlen
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 6P 64GB
Tablet: Nexus 7

Příspěvek od patlen » čtv 20. srp 2009 19:51:42

Ahoj vsëm jsem nový vlastník MAGICA od Vodafonu šlo by napsat nějakř jednodušší a sto pro funkční návod.nějak se v tom ztrácím a bojínm se něco pokazit.radši se pořádně zeptám jak naa to.děkuji moc a asi to pomuže i ostatním.

nFiX
Droid

Příspěvek od nFiX » čtv 20. srp 2009 19:54:14

jak to chceš napsat jednodušeji?? :) je tam přesně to, co máš udělat kde ;)

patlen
Moderátor

Příspěvek od patlen » čtv 20. srp 2009 20:00:01

jen to moc nechápu příjde mi že se tu mluví o několika návodech...

nFiX
Droid

Příspěvek od nFiX » čtv 20. srp 2009 20:13:49

celý první post máš návod, další co je pod tím tě nemusí zajímat ;)

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » čtv 20. srp 2009 20:41:07

nFiX píše:celý první post máš návod, další co je pod tím tě nemusí zajímat ;)
Tedy aspoň do té chvíle, kdy možná zjistíš, že se podle návodu v prvním postu nemůžeš hnout dál, což je v případě Magicu od Vodafone CZ docela pravděpodobné...

Jak jsem u Magicu od Vodafone CZ postupoval já:

Doplněno - Verze mého telefonu:
PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-3.22.20.17
May 8 2009, 21:02:32

Body 1 - 4 jsou shodné.
5. Místo uvedených souborů jsem si stáhnul RootMe ROM od Haykura http://rapidshare.com/files/249031593/update.zip a Amon_RA recovery 1.2 http://rapidshare.com/files/262635369/r ... 1.2.0H.img (první soubor nahrazuje ve výše uvedeném návodu soubor rootme-signed.zip, druhý soubor recovery-new.img.zip, takže v dalších krocích je potřeba patřičně zaměnit názvy souborů.
Body 6-13 jsou v zásadě shodné - s tím, že je samozřejmě potřeba zohlednit jiné názvy stažených souborů. Bod 8 se pochopitelně vynechává, ROM byla už rovnou stažena jako update.zip, takže se nic nemusí přejmenovávat. Mezi body 11 a 12 jsem já osobně využil možnosti udělat v AmonRA Recovery nandroid zálohu a mám tudíž k dispozici zálohu telefonu v čisté, nerootované podobě. Osobně bych více než doporučil, nic to nestojí a jeden nikdy neví, kdy se to může hodit. Bod 13 je zcela volitelný - zapíše natvrdo do telefonu AmonRA Recovery 1.2, což se udělat může a nemusí, na root to nemá pražádný vliv (ale stojí za to to zvážit).
Body 14 a 15 jsou shodné. (Co se Terminal Emulatoru týče, jde konkrétně o tenhle: http://www.cyrket.com/package/com.magic ... betterterm ).
V bodě 16:
V prvním bloku příkazů není potřeba po "adb shell" zadávat "su".
V druhém bloku příkazů se místo "cd /system/xbin" zadá "cd /system/bin", "mv su osu" se vynechává. Z téhož důvodu v dalším bloku ve výpisu souborů pochopitelně "osu" chybí.
Ve čtvrtém bloku příkazů je třeba oba příkazy zadat s malým počátečním písmenem (to je předpokládám obecně chyba v tom návodu jako takovém)
Body 17 a 18 jsou shodné, jenom bych podotkl, že v Better Terminalu nejde potvrzovat příkazy tlačítkem Enter na klávesnici, ale je třeba zmáčknout současně trackball a klávesu M (jde o chybu v té aplikaci, v další verzi to prý bude opravené).

Tak takhle jsem před pár dny Magic 32A od Vodafone CZ rootnul já. Výše uvedený postup mi na něm zkrátka nefungoval, ale díky za něj (a za následnou diskusi, s jejíž pomocí a s pomocí odkazů v ní jsem to nakonec dal dohromady).

patlen
Moderátor

Příspěvek od patlen » pát 21. srp 2009 11:22:17

skvělé díky ale já mám upln počátečný problém že nevím jak přesně napsat do příkazového řádku abych se dostal do složky když pustím cmd tak je tam vypsáno c:\dokuments a settings\jmeno.firma>_ tady mi to vázne jak se dostat do složky kterou mám na c:\androidSDK :oops:

Odpovědět

Zpět na „Návody pro ROM/ROOT“