HTC G1 - ROOT[NÁVOD][G1]Root, upd. Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Unroot

Odpovědět

Vojtas117
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 08. čer 2010 21:06:25
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Vojtas117 » ned 18. črc 2010 13:08:44

a pod čím to mám hledat jenom jednoduše base?
edit: tak jsem to nějak dohledal... flshuju tak uvidíme jak to dopadne :)


Uživatelský avatar

Dominik556
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: sob 19. pro 2009 20:12:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Bydliště: Brno

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Dominik556 » ned 18. črc 2010 13:20:25

v odstavci installation..je to hned nahoře ke stažení..

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=613809
G1 white+root
Super E 1.0.3
8GB class 6 SD
RADIO:2.22.23.02
SPL:1.33.2005
RA_1.7.0

Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od VeruSKa » úte 20. črc 2010 9:45:26

V prvním postu je uvedené, že je problém s updatem SPL, v CM recovery, ale mně se nedaří update radia. Dvakrát jsem updatovala toto a pořád mám 62.50S.20.17U_2.22.19.26I místo 62.50S.20.17H_2.22.19.26I. Mohlo by pomoct staré recovery?

EDIT: Nakonec jsem to riskla, u Cyana se kladl důraz na to, aby bylo radio 2.x.x.x.což to moje splňovalo. Telefon jsem kupodivu nebrickla, mám DangerSPL a SuperE i přes tuto malou nesrovnalost - ale i tak nechápu, jak to :roll:
Naposledy upravil(a) VeruSKa dne čtv 22. črc 2010 11:57:31, celkem upraveno 2 x.
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)


krysarJarda
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: ned 05. črc 2009 9:00:49
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od krysarJarda » čtv 22. črc 2010 11:35:33

Mam G1 uz pres rok a dosud jsem se neodhodlal k rootu. Nemam s Linuxem zadny zkusenosti,tak se toho trochu bojim. Neni tady nekdo z Prahy,kdo by mi s tim pomohl?
G1 blackno ROOT


kadas152
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 25. pro 2009 19:21:03
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od kadas152 » pát 30. črc 2010 21:12:23

Ahoj,
omlouvám se za otravnou otázku ale nejsem sem si s rootem vůbec jistý...

rootnul jsem G1 podle návodu http://androidaplikace.cz/index.php/200 ... po-krucku/
ačkoli asi zbytečně ale včetně nahrání JF rom

aktualizoval jsem radio na aktuální

ale dál nevím kudy kam... spl, nové recovery, rom????

rád bych zkusil rom CM 6.0 RC2 http://forum.cyanogenmod.com/files/cate ... htc-magic/ nebo nějakou podobnou android 2.2

Nemohl by mi někdo prosím poradit jak dál pokračovat???


Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od d750 » sob 31. črc 2010 9:58:05

Na tom nic není na začátku tohohle topiku se přesun na 3) Nahrání aktuálního Radia a SPL s tím že radio vynecháš a nahraješ tu spl. No a pak si můžeš nahrát tu novou cm rom.


kadas152
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 25. pro 2009 19:21:03
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od kadas152 » sob 31. črc 2010 11:10:48

d750 píše:Na tom nic není na začátku tohohle topiku se přesun na 3) Nahrání aktuálního Radia a SPL s tím že radio vynecháš a nahraješ tu spl. No a pak si můžeš nahrát tu novou cm rom.
A nemám eště nahrát nové recovery
Na XDA jsem se dočet že nové CM vyžadují právě to nové...
SPL všude čtu o danger SPL to je ta co je v odkazu u radia v bodě 3?

takže postup může být takovýto:
nové recovery podle návodu: http://androidforum.cz/navod-nahrani-re ... t5150.html
spl podle bodu 3
a rom CM 6

je to správně?
Pro CM6 nemusím mít rozdělenou kartu?

Díky moc za rady

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od d750 » sob 31. črc 2010 11:40:41

Přesně tak postupuj podle uvedených návodů a kartu rozdělovat nemusíš froyo už umí přesouvat aplikace na kartu podle potřeby.


kadas152
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 25. pro 2009 19:21:03
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od kadas152 » sob 31. črc 2010 13:04:30

Bezva díky moc za rady už mi běží CM 6... vše bez problémů dík


Petty
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 01. srp 2010 8:59:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Petty » úte 03. srp 2010 14:30:59

ahoj
mam telefon G1 od T mobilu,udělal jsem si root podle návodu http://androidaplikace.cz/index.php/200 ... po-krucku/ a místo JF 1.51 Cupcake UK sem si dohrál Super D 1.10.1, Release 1.10.1. Pak sem si podle toho to návodu měnil Radio a SPL při postupu: Nahrání aktuálního Radia a SPL (ota-radio-2_22_19_26I)+(update-cm-4.2.14-signed), mam recovery JF 1.43 a dělal jsem to přes 1 micro SD karta a čtečku.Všechno šlo v pohodě je při bodu 4) po restartu se nám ukáže čip a šipka, necháme dojet a potom se nám začne načítat mobil ( t-mobile G1 ), tak ho vypneme! ( třeba vytažením baterky! ), se mi neobjevil čip se šipkou, ale při kontrole - 7) měli by jste mít nové spl, pokud si to chcete ověřit telefon vypněte, zapněte pomocí camera+power a měli by jste tam mít napsané 1.33.2005- Toto mám !!!
Problém mi nastává v rozdělení karty,přepnu se do recovery modu pořád tam mám JF 1.43 a když dam Alt+x na konzole mel bych tam psát příkazy na rozdělení sdcarty ( mám 8 G class 4 ), tak když cokoliv zadám vždy napíše NOT FOUND , i když píši fastboot erase recovery. A recovery taky už nedohraji kvůli zadávání v konzole. Nevím co s tím , ale vy to zvládnete. Díky Petty ;)

Uživatelský avatar

sheegy
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: sob 13. úno 2010 10:36:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: T-mobile G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od sheegy » úte 03. srp 2010 14:41:58

nahraj si jeste novou recovery, napriklad Amon_RA http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=566669 pak by to melo jit ;)


Petty
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 01. srp 2010 8:59:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Petty » úte 03. srp 2010 14:47:51

mam to dohrát přes update.zip ? protože přes konzoli to nedohraji

Uživatelský avatar

sheegy
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: sob 13. úno 2010 10:36:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: T-mobile G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od sheegy » úte 03. srp 2010 14:53:33

pres terminal emulator

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od d750 » úte 03. srp 2010 14:54:43

Recovery se nahrává bud z terminálu v telefonu nebo v fastboot v pc přes kabel.


Petty
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 01. srp 2010 8:59:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Petty » úte 03. srp 2010 14:55:32

tam se taky nedostanu mobil me ted nenastartuje sekne se při nabihání dostanu se jen do konzole


Petty
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 01. srp 2010 8:59:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Petty » úte 03. srp 2010 15:00:30

nastartoval sem fastboot v PC mobil sem připojil přes USB (musí být zapnutý mobil ?)
jak bych měl pokračovat dále

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od d750 » úte 03. srp 2010 15:01:26

Konzole je ti kničenu připoj mobil k pc a nahraj to přeš fastboot návod máš na té stránce s tou recovery.


juseph
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 28. kvě 2009 5:11:20
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od juseph » stř 04. srp 2010 9:48:33

tak jsem se podle navodu prokousal az k nahrani c recovery, radio i spl uz mam, ale ted kdyz pri startu drzim home a power, zustane to vyset na logu t-mobile, ale bez toho se telefon rozjede. nevi nekdo kde jsem udelal chybu?


kadas152
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 25. pro 2009 19:21:03
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od kadas152 » pon 09. srp 2010 10:05:59

Podle mě by bylo dobré trochu poupravit návod, takto je dost nepřehledný a neaktuální....

Jako krok 2) bych dal návod na nahrání nejnovějšího RA recovery http://androidforum.cz/navod-nahrani-re ... t5150.html
Krok 3) je dobrý ale zbytečně složitý.... nové recovery umí flashovat zipy jakéhokoliv názvu, takže doopravdy není třeba víc SD karet a je třeba jen dodržet správně pořadí flashovaných souborů nějdříve RADIO, pak SPL a pak ROM a mezi každým krokem radě provést full wipe

Dál RA recovery umí i rozdělit kartu takže není třeba složitého návodu....

Takto by to bylo myslím mnohem přehlednější hlavně kroky 2) a 3) , které mě velmi zmátly...


Kvak
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: stř 16. čer 2010 11:37:53
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Kvak » stř 25. srp 2010 9:54:51

Navod neni aktualni. Na konci kroku jedna nejde nahrat rom. Cyan nejde nahrat, hazi error ve smyslu can´t update script nebo tak neco. Po nahrani SuperD ROM na konci kroku jedna telefon hrozne dlouho nacita uvodni obrazovku. Dal jsem neresil. Cast u Telnetu je take nejasna, mluvi se tam o telnetd prikazu, ale uz ne o spusteni terminalu a pripojeni na local (ale mozna jsem to prehlid). Chtel jsem navod aktualizovat, ale nedojel jsem do konce. Muze nekdo jiny?

Uživatelský avatar

dux3r
Robot
Příspěvky: 1210
Registrován: úte 03. srp 2010 13:53:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 3c

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od dux3r » pát 27. srp 2010 20:42:38

2nfix: mohl bys opravit to radio v návodu, aby to bylo to nejnovější a jestli je i novější spl co tam máš, tak dyžtak to taky. Dík předem za to nechci totiž tam dávat něco staršího aby mi pak třeba něco nešlo

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od nFiX » stř 01. zář 2010 19:40:57

OK, snad se k tomu během zítřka dostanu G1 už nemám, takže jestli někdo chceš ať mi pošle nejnovější verze (linky) do SZ a já to editnu

Uživatelský avatar

dux3r
Robot
Příspěvky: 1210
Registrován: úte 03. srp 2010 13:53:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 3c

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od dux3r » pát 03. zář 2010 15:24:22

no linky můžu poslat jen nevim jestli to bude furt fungovat

Uživatelský avatar

Tnet
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: úte 22. zář 2009 9:46:58
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Tnet » pon 18. říj 2010 10:02:05

Taky bych poprosil o aktualizaci návodu (nebo už je?). Hlavně odkazů a některé názvy se změnily. Když jsem to nedávno dělal, hodně jsem se zapotil u hledání souborů.

Vše se mi nakonec povedlo, ale je tam mnoho možností chyb, když si stáhnu špatný sobour (verzi) a nacpu to tam ve špatnou chvíli. Jedna věc je totiž teorie článku, kde vše dává smysl, ale poté následuje praxe v podobě mít správné sobory, najít je na externích webech. Anglicky umím dobře, ale i tak do není žádná pohoda ;) Pokud postupuji podle návodu, měl bych dodržet přesně verze. Např. tento nefungující odkaz je velmi příjemný :evil:
http://n0rp.chemlab.org/android/update- ... signed.zip

Pokoušel jsem se vše stáhnout dopředu abych začal až když vše mám, ale některé věci se prostě během rootování mění.
Také když jsem dělal gold kartu, mějí na webu, že služba je nějak nedostupná. Asi se to týkalo něčeho jiného. Soubor nakonec na email dorazil.
[HTC DESIRE Z,] Dříve G1 ROOT.


Mr.Boban
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 25. říj 2010 19:43:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Mr.Boban » pon 25. říj 2010 19:51:36

Ahoj mám problém
krok jedna - v pohodě
krok 2 sem přeskočil jak se píše v návodu
krok 3 - stáhl sem si JFv1.51 CRB43 v pohodě spl 1.33.2005.
Znova krok 2 stáhl sem si ten soubor co tam je ''cm-recovery-1.4.img'' nahrál na kartu a tet sem v háji píše že v terminálu napsat ''su a další'' tak sem našel terminál v menu teda jestli te to ten správnej

Poomooc a díky

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od nFiX » pon 25. říj 2010 20:03:55

je to správný terminál ;)


Mr.Boban
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 25. říj 2010 19:43:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Mr.Boban » pon 25. říj 2010 22:56:17

je nejak možný aby se mi zrušily root práva ?
na stránce kde se stahuje recovery-RA-dream-v1.7.0.img

sem našel tenhle návod
Copy recovery-RA-dream-v1.7.0.img to the root of your sdcard
start the terminal app
#flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-dream-v1.7.0.img

kdyt to napíšu tak mi to odpoví : eror whiting recovery : permision denied

Tak co tet ?
jinak mám tohle doufám že je vše správně
Přílohy
G1.jpg
G1.jpg (35.39 KiB) Zobrazeno 4111 x


peda
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 07. kvě 2009 17:32:06
Reputace: 0

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od peda » úte 26. říj 2010 6:42:49

Taky se mi to stava naflashuj recovery 2x po sobe ale prvne zacni su kdyz se ti obevi krizek tak pokracuj druhy flash projde ok.


Mr.Boban
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 25. říj 2010 19:43:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od Mr.Boban » úte 26. říj 2010 7:45:51

tak sem napsal
su napsalo mi permision denied
flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-dream-v1.7.0.img to mi odpovedělo eror opening /sdcard/recovery-RA-dream-v1.7.0.img : no such file or directory
tak sem to napsal podruhé flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-dream-v1.7.0.img a napsalo mi to error writing recovery : permision denied

a sem zase kde sem byl

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: NÁVOD: RootG1, update Radio/SPL, RC, nahrání Hero/CM, Un

Příspěvek od nFiX » úte 26. říj 2010 8:16:16

Jakou používáš rom? ono to na té recovery nestojí ;) flashni nějakou novější romku a zkus to v terminálu flashnout na nové rom. a pokud ani to nepůjde tak ještě lépe: flashni si to přes fastboot (přímo přes PC) - na foru bude určitě návod ;)

Odpovědět

Zpět na „HTC G1 - ROOT“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů