Jak jsem psala ve vedlejším příspěvku, nejprve mi došla trpělivost se španělskou 944 verzí ICS a rozhodla jsem se vyzkoušet oficiální downgrade na GB 895.
Poté, co jsem to provedla (všechnno bez problému na první pokus), jsem měla radost ze svižnýho systému, nicméně stále jsem měla operator a country info Yoigo a es.
Pak jsem tady našla nějakej odkaz na stažení verze ICS 937 i s vendor souborem, kterej údajně funguje na obnovení lišty a touchpalu. Ten jsem stáhla z uloz.to, nainstalovala nejprv step1 - po něm následovala kontrola operator a country info - stále Yoigo a es.
pak jsem naisntalovala vendor, který měl ale vymazat z nabídky jazyků češtinu - taky že jo, naběhla ta první obrazovka a byla tam angličtina, němčina a další jazyky a najednou na mě vyběhla obrazovečka, cosi že mám v telefonu sim Vodafone a že to provede nějakej upgrade či co - dala jsem že jo (ani jsem neměla na výběr a tuto obrazovečku jsem viděla poprvé v životě), telefon se restartoval, udělal se jakoby tovární reset a naběhla znovu ta uvítací obrazovka už s češtinou a po vyplnění těch pár hovadit naběhl telefon s ICS 937 se všema těma vodafone originál volovinama a hlavně - po kontrole operator a country info mám VODAFONE a CZ !!! Moje několikaměsíční snažení je u konce!

Edit: Vyzkoušeno více lidma, funguje opravdu všem, jen je třeba sim od Vodafone.
Stáhnout toto http://uloz.to/xviaU41/u8815c02b937-rar - se sim od vodafonu nainstalovat nejprve Step 1, pak Step 2 a vše by mělo být v původním stavu.