HTC G1 - Obecná diskuzepomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2


Autor tohoto vlákna
mc.bean
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: ned 26. pro 2010 14:29:36
Reputace: 0
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od mc.bean » pon 27. pro 2010 16:31:04

ahoj potrebovalbych udelat na G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2 ja se v tom nevyznam mam to tejden dik byl bych rad kdybyste pomohly dekuji




Uživatelský avatar

Kanek
Androiďák!
Příspěvky: 378
Registrován: sob 12. pro 2009 18:08:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Photon Q LTE
Kontaktovat uživatele:

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od Kanek » pon 27. pro 2010 16:32:36

Kupte si proboha IPhone


shedy
Androiďák!
Příspěvky: 594
Registrován: čtv 03. čer 2010 13:08:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 620

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od shedy » pon 27. pro 2010 19:16:38

Jak už jsem ti psal skus to podle tohodle návodu a případné dotazy piš sem.
http://androidforum.cz/navod-root-g1-po ... t7909.html

2kanek: Nemusis bej hned na každyho hnusnej i já jsem začínal tak že jsem skoro nic nevěděl. A pořád jsem kladl takovýhle dotazy. A když se mi povedlo nahodit romku tak už jsem to začal chápat.

Uživatelský avatar

rogosak
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: úte 14. pro 2010 1:35:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Dream G1 a Blackberry 8310 Samsung Galaxy SII
Twitter: rogosak

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od rogosak » pon 21. bře 2011 11:11:34

Promin jestli se v tom nevyznas tak si predtim neco precti je spousta materialu a pak muzes delat dalsi kusy s tou G1.Je to trochu slozitejsi jestli jsi se s tym telefonem jeste neseznamil.


Lada01
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 17. lis 2010 18:02:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od Lada01 » čtv 24. bře 2011 0:31:05

Fuj iphona...? Nikdy... :o


Uživatelský avatar

vladimir
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: stř 19. led 2011 21:29:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: hTC Explorer

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od vladimir » úte 29. bře 2011 8:41:04

Nevíte proč neudělaj update na android 2.x? Sony Ericsson update udělá a HTC na G1 ne? Je to pěkně nafér!! :evil:

http://mobil.idnes.cz/sony-ericsson-nab ... icsson_vok


A ROOT neudělá protože mi rodiče novej mobil nekoupí.


shedy
Androiďák!
Příspěvky: 594
Registrován: čtv 03. čer 2010 13:08:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 620

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od shedy » úte 29. bře 2011 12:59:53

G1 vlastní T-mobile a ten se na to vysral. I když ono by to určitě šlo, ale známe ochotu v tmobilu.


shedy
Androiďák!
Příspěvky: 594
Registrován: čtv 03. čer 2010 13:08:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 620

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od shedy » úte 29. bře 2011 15:26:28

Root není tak težkej a když ho uděláš tak získář nespočet výhod. Já sám jsem na tom byl stejně jako ty.
Skus tenhle návod asi je nejjednodušší co je: http://androidforum.cz/post105485.html

A kdyby jsi chtěl nahrát něákou romku tak tady máš návod na 2.3
Nejsem zodopovědný za poškození na vašem telefonu! I když kdo by tohle po*ral......

*) stáhněte si Ginger Yoshu RC4:
http://www.mediafire.com/?vrhm7id4q7p9q5s

**) stáhněte aktuální radio a spl:
RADIO: http://rapidshare.com/files/431351258/u ... 8.25_S.zip
SPL: http://sapphire-port-dream.googlecode.c ... signed.zip

***) Všechno co máte staženo (3 soubory) dejte na SD kartu!!!! baterku mějte nabitou aspon na 60%

1) rootněte mobil pomocí aplikace universal androot http://androidforum.cz/post105485.html s návodem, od 3miki3ho , pro lidi mluvící anglicky není návod třeba

2) stáhněte z marketu aplikaci ROM manager

3) spuštění aplikaci chvíly trvá tak to nevzdávejte a čekejte, až naběhne zmáčněte na FLASH ALTERNATE RECOVERY a potom co napíše recovery flashed, zmáčněte REEBOOT INTO RECOVERY

4) ted se ocitnete v recovery najdete flash zip from sd card a vyberte zip soubor s radiem!!!!!!!(update 2.22.28.25 s) potom to potvrdíte a až napíše že se to flashlo úspěšně tak to restartněte (tlačítko back, znovu a restart phone) - bude se restartovat opakovaně s různými znaky, chvíle strpení =)

5) až nabootujete do systému spuste rom manager RESTART INTO RECOVERY

6) ted vyberte zip soubor s SPL až to napíše že to flashlo úspěšně, tak telefon restartujte, až ho restartujrtuje tak se párkrát restartuje stejně jako u radia ale už se zasekene na Logu T-Mobile G1 nemáte brick a nezmatkujte jen oficiální romka neumí pracovat s novým radiem a spl

7)po pár restartech až tam bude logo T..Mobile dlouho (třeba 9 minut) ... ( to píšu proto abyste ji nevindali při zapisování spl! )vyndejte z telefonu baterku a potom telefon nastartujte pomocí :home: + :down: , oalá jste v recovery =)
8)v recovery klikněte na wipe tam udělejte wipe všeho

9)pak dejte flash zip from sd card a vyberte zip soubor s Ginger yoshi 1.0 RC4

10) pak restartujte a bude to trvat celkem dýl jak obvykle, boot animace vytvoří úsměv na tváři a jste v romce, gratuluji
3miky3 výroba úprava Jade Shedy

Uživatelský avatar

Moral3z
Stálý androiďák
Příspěvky: 182
Registrován: pon 07. čer 2010 12:16:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S6 edge
Bydliště: Kolín
Kontaktovat uživatele:

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od Moral3z » pon 04. dub 2011 10:09:58

vladimir píše:Nevíte proč neudělaj update na android 2.x? Sony Ericsson update udělá a HTC na G1 ne? Je to pěkně nafér!! :evil:
Protože G1 je morálně zastaralý zařízení... Oni chtěj aby sis koupil novej mobil, tak proč by tě dopovali updatama? :)
Samsung Galaxy S6 edge 32gb
Historie: od G1 přes všechny galaxy S

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12590
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 39
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od ramon.dexter » pon 04. dub 2011 10:46:58

shedy píše: 2kanek: Nemusis bej hned na každyho hnusnej i já jsem začínal tak že jsem skoro nic nevěděl. A pořád jsem kladl takovýhle dotazy. A když se mi povedlo nahodit romku tak už jsem to začal chápat.
Jo, my tady tak akorát chceme blbečky, který ani nejsou schopný zopakovat kroky z nějakýho nábodu? Chceme tady lidi, který čekají že jim ostatní hned všechno strčí pod nos?
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

vladimir
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: stř 19. led 2011 21:29:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: hTC Explorer

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od vladimir » pon 04. dub 2011 20:34:38



kvapa
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: stř 11. úno 2009 16:36:38
Reputace: 0

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od kvapa » čtv 14. dub 2011 13:58:58

Ahoj, snad nebudu tak moc obtezovat vsechny guru na tomhle foru, a to bych fakt nerad, kdyz vidim ten skvely druhy prispevek :). Zkousel jsem tam flashnout fw podle navodu, akorat ze aplikace ROM Manger nenabizi moznost "FLASH ALTERNATE RECOVERY". Je vysvicena sedive a pod heslem je napsano, ze zadne alternaticni flashe nejsou k dispozici. Soubory podle navodu na karte samozrejme mam. Nekdo na tomto foru napsal, ze je to verzi ROM Manageru. Mohl byste mi nekdo verzi, kde to jde, vystavit nekam na net? Diky.


g1dave
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 13. dub 2011 15:17:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od g1dave » pát 15. dub 2011 10:15:56

[quote="shedy"]Root není tak težkej a když ho uděláš tak získář nespočet výhod. Já sám jsem na tom byl stejně jako ty.
Skus tenhle návod asi je nejjednodušší co je: http://androidforum.cz/post105485.html

A kdyby jsi chtěl nahrát něákou romku tak tady máš návod na 2.3
[quote]Nejsem zodopovědný za poškození na vašem telefonu! I když kdo by tohle po*ral......

*) stáhněte si Ginger Yoshu RC4:
http://www.mediafire.com/?vrhm7id4q7p9q5s

**) stáhněte aktuální radio a spl:
RADIO: http://rapidshare.com/files/431351258/u ... 8.25_S.zip
SPL: http://sapphire-port-dream.googlecode.c ... signed.zip

***) Všechno co máte staženo (3 soubory) dejte na SD kartu!!!! baterku mějte nabitou aspon na 60%

1) rootněte mobil pomocí aplikace universal androot http://androidforum.cz/post105485.html s návodem, od 3miki3ho , pro lidi mluvící anglicky není návod třeba

2) stáhněte z marketu aplikaci ROM manager

3) spuštění aplikaci chvíly trvá tak to nevzdávejte a čekejte, až naběhne zmáčněte na FLASH ALTERNATE RECOVERY a potom co napíše recovery flashed, zmáčněte REEBOOT INTO RECOVERY

4) ted se ocitnete v recovery najdete flash zip from sd card a vyberte zip soubor s radiem!!!!!!!(update 2.22.28.25 s) potom to potvrdíte a až napíše že se to flashlo úspěšně tak to restartněte (tlačítko back, znovu a restart phone) - bude se restartovat opakovaně s různými znaky, chvíle strpení =)

5) až nabootujete do systému spuste rom manager RESTART INTO RECOVERY

6) ted vyberte zip soubor s SPL až to napíše že to flashlo úspěšně, tak telefon restartujte, až ho restartujrtuje tak se párkrát restartuje stejně jako u radia ale už se zasekene na Logu T-Mobile G1 nemáte brick a nezmatkujte jen oficiální romka neumí pracovat s novým radiem a spl

7)po pár restartech až tam bude logo T..Mobile dlouho (třeba 9 minut) ... ( to píšu proto abyste ji nevindali při zapisování spl! )vyndejte z telefonu baterku a potom telefon nastartujte pomocí :home: + :down: , oalá jste v recovery =)
8)v recovery klikněte na wipe tam udělejte wipe všeho

9)pak dejte flash zip from sd card a vyberte zip soubor s Ginger yoshi 1.0 RC4

TAK TADY NA TOMTO BODĚ JSEM ZKONČIL NEBOT JSEM NEMĚL GINGER NA SDCARD... :-( TED SE Z RECOVERY NEMOHU DOSTAT. :help: DÁ SE S TIM NĚCO UDĚLAT? VŽDYCKY MI NAJEDE RECOVERY A NEVÍM CO MÁM KLIKNOUT ABY MI NASKOCIL SYSTÉM A PŘÍPADNĚ TU CELOU INSTALACI SJET ZNOVU.... PORADTE, PUJDE TO ROZCHODIT JEŠTĚ? G1

Uživatelský avatar

tri
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 16. dub 2010 18:51:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1+SG3 i5800 Kyrillos7.0+LG OO P500 2.3.3 root

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od tri » pát 15. dub 2011 16:29:15

g1dave
TED SE Z RECOVERY NEMOHU DOSTAT
Nevim co mas za recovery, ale bud dej Power off, nebo vytahni baterku.
g1dave
TAK TADY NA TOMTO BODĚ JSEM ZKONČIL NEBOT JSEM NEMĚL GINGER NA SDCARD..
Z vypnuteho tel. vytahni sd kartu, dej do ctecky, strc do usb v PC a nakopiruj "GINGER" na sd-cko, pak vrat kartu do tel. a nabootuj do recovery (coz se ti zrejme stane bez tveho pricineni :DD ) a flashni "GINGER", pak reboot do system.
Pokud nemas ctecku, tak napr. v AmonRA recovery jde pripojit tel. pres usb k PC a nakopirovat na sd-cko cokoliv (jestli mas Clockwork recov., tu jsem nikdy nemel, ale myslim, ze budou podobne, alespon co jsem koukal na obr.)
G1 root->Sd karta 8GB class6, fat32, ext4/512MB, swap/32MB
Recovery
AmonRa Dream 1.7.0 Radio 2.22.28.25+Spl 1.33.0013d= +15mb RAM
ROM ADS_magpie-V1.0 z 9.12.2011=v CZ jazyce(+CustomMTD 87 2)->new download,changelog,screenshot


hanisz
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: stř 23. pro 2009 14:15:53
Reputace: 0

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od hanisz » sob 16. dub 2011 14:32:41

Lidi na ROM manageru se mi podarilo dat ten flash clockworkmoc recovery ale kdyz dam reboot into recovery tak se nic nestane a telefon se nebootne do recovery nevite v cem to muze byt?
Siemens C25 -> Siemens C35 -> Siemens C45 -> Siemens C55 -> Sony Ericsson K700i -> Sony Ericsson K800i-> Gofish M800-> Tmobile G1 white -> Tmobile G1 black-> HTC Desire S -> Samsung Galaxy S II


shedy
Androiďák!
Příspěvky: 594
Registrován: čtv 03. čer 2010 13:08:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 620

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od shedy » ned 17. dub 2011 9:50:46

Vypni telefon a skus ho zapnout podržením tlačítek :down: + :home: a měl bys být v recovery.


g1dave
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 13. dub 2011 15:17:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od g1dave » ned 17. dub 2011 10:53:23

tak v poho, šlo to přes usb a hned naběhlo logo cyan :-) dík
jen ta G1 s CM 6 je pomalejší a nestíhá.. no snad to nějak poladim..

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12590
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 39
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od ramon.dexter » ned 17. dub 2011 11:14:24

hanisz píše:Lidi na ROM manageru se mi podarilo dat ten flash clockworkmoc recovery ale kdyz dam reboot into recovery tak se nic nestane a telefon se nebootne do recovery nevite v cem to muze byt?
Pokud píšeš doslova "reboot into recovery", do recovery tě to nedostane. Do recovery se restartuje příkazem "reboot recovery". Do bootloaderu se dostaneš zase příkazem "reboot bootloader". Nic jako "into" a podobně neni potřeba.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


hanisz
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: stř 23. pro 2009 14:15:53
Reputace: 0

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od hanisz » ned 17. dub 2011 12:17:25

a ten prikaz prosimte zadam primo kam? kdyz teda se dostanu startem home + zap do toho menu pres ALt+L tak pres to muzu rovnou nahrat radio pak po rebootech tak samo SPL a pak s pomoci fotak + zap nahraju novou ROM? at se nekde nezaseknu
Naposledy upravil(a) ramon.dexter dne stř 22. čer 2011 13:41:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: domníváš se, že kdybys nepoužil tu citaci, nepochopil bych, že se ptáš?
Siemens C25 -> Siemens C35 -> Siemens C45 -> Siemens C55 -> Sony Ericsson K700i -> Sony Ericsson K800i-> Gofish M800-> Tmobile G1 white -> Tmobile G1 black-> HTC Desire S -> Samsung Galaxy S II


av3
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pát 06. kvě 2011 21:20:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od av3 » ned 15. kvě 2011 8:05:06

Mohl by mi nekdo vysvetlit to ze kdyz dam instalovat RADIO tak se mi pak mobil restartuje porad dokola a nic se nedeje..

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od MiK » pon 16. kvě 2011 8:20:58

kvapa píše:Ahoj, snad nebudu tak moc obtezovat vsechny guru na tomhle foru, a to bych fakt nerad, kdyz vidim ten skvely druhy prispevek :). Zkousel jsem tam flashnout fw podle navodu, akorat ze aplikace ROM Manger nenabizi moznost "FLASH ALTERNATE RECOVERY". Je vysvicena sedive a pod heslem je napsano, ze zadne alternaticni flashe nejsou k dispozici. Soubory podle navodu na karte samozrejme mam. Nekdo na tomto foru napsal, ze je to verzi ROM Manageru. Mohl byste mi nekdo verzi, kde to jde, vystavit nekam na net? Diky.
Zřejmě jsi nepostřehl, že toto je fórum nadlidí a ty, přízemní ubožáku nemáš nárok něčemu nerozumět. Snad se podobný prso bijci setkají jednou se stejným přístupem. Bohužel mám pocit, že jim to stejně nedojde, protože jejich mozková kapacita na to vůbec nepostačí. Empatie, je věc, kterou považují za něco, co se maže na chleba. Tady radu nehledej. Je sice pár ochotných výjimek, ale nejaktivnější jsou zde bohužel právě podobný křupani, co se považují za nadřazené.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12590
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 39
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od ramon.dexter » pon 16. kvě 2011 10:00:40

av3 píše:Mohl by mi nekdo vysvetlit to ze kdyz dam instalovat RADIO tak se mi pak mobil restartuje porad dokola a nic se nedeje..
Po instalaci radia MUSÍŠ nahodit nový SPL a pak MUSÍŠ nahodit novou ROM. JInak ti to nenaběhne, anóbrž to nemá z čeho naběhnout.

MiK: Co jsi prosím dokázal pro fórum, že tu vedeš takový arogantní kecy? 24 příspěvků? Hm. Já jsem sice na plno lidí arogantní, to je fakt. Ale plno lidem jsem pomohl (to že moje metody nejsou "Ťuťu, ňuňu, copak bys potřeboval", ale "kurva máš hlavu, tak jí používej" je celkem vedlejší) a plno lidí jsem správně nasměroval. A jak už jsem psal, opravdu tady nestojíme o lidi, kteří nejsou schopní použít vlastní mozek k vyřešení každýho sebemenšího problému a na všechno se musejí desetkrát ptát. Nechceme si tady hrát na nadlidi, to v žádným případě. Ale poslední dobou, zvlášť mezi mladýma lidma, je trendem očekávání, že každej problém za ně vyřeší někdo jinej, jenom když hezky poprosí. Já jsem byl vychovávanej s přístupem že co si sám neudělám, to nemám. A kecy o empatii si laskavě strč za klobouk.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od MiK » stř 18. kvě 2011 21:12:49

Pro fórum jsem neudělal nic a nevím co bych pro něj měl udělat. fórum je tu právě pro lidi jako já a díky nim má smysl. Pro fórum můžu maximálně udělat to, že ho budu chválit, nebo odkazovat na něj, případně přispěji na provoz, ale víc nic. Co se týká chování a přístupu dnešní generace, nepotřebuji poučovat, pracuji s nimi poměrně dlouho a mám celkem jasno. Nelíbí se mi, když je někdo v nesnázích, aby na něj kdokoli machroval a právě to jsi udělal. Ten kdo se tě dotazoval, se očividně snažil, jen se někde zasekl. To jak si reagoval je tvá vizitka. Naštěstí jsi to vylepšil ve finále. Mě osobně je úplně ukradeno, jestli zde máš příspěvků pět, nebo pět tisíc, to nevypovídá absolutně o ničem. Můj příspěvek nebyl arogantní a byl právě reakcí na arogantní chování.

To jak jsi nakonec poradil, bylo přesně to, co jsi měl udělat hned. Jasně, stručně, věcně. Ušetřil bys čas.


Ismaell
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 08. čer 2011 4:03:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zopo Speed7 Plus
Mobil 2 / ROM: G1

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od Ismaell » stř 08. čer 2011 4:22:37

Hele jen tak symbolicky, je velkej rozdil mezi 1.6 a 2.2 ? Mam G1 s 1.6 a jediny co me na tom vadi ze nemuzu posilat pres BT coz sem nekde cetl ze na 2.2 jde.
Ale cetl sem castecne taky co je treba pro update na na 2.2 a prijde me to dost slozity, takze se radsi zeptam jestli to ma pro me cenu to tam davat, jestli je to opravdu rozdil oproti 1.6 nebo je to jen neco navic. Dik

Uživatelský avatar

mishulaczek
Robot
Příspěvky: 911
Registrován: pon 17. kvě 2010 10:46:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC SENsatiON SG Note 3
Rom: ViperS 3.1.2
Bydliště: č.bud

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od mishulaczek » stř 08. čer 2011 12:26:11

zdar "IS", jestli ti můžu poradit bud rád za to co máš ;) nemyslím to ve zlém. spousta lidí, co si udělalo flash na 2.1 a výš, by ted radši sly zpět na 1.6- důvod? je přece jen nejrychlejší. na 2.1 už si mylsím funguje BT taky. třeba se pletu a děkuju že mě nebudete hned peskovat. ale jestli se přece jen budeš chtít vrhnout do flashování tak já skončil na verzi 2.2 biffmod, připadá mi z těch všech asi nejlepší. ale to neni každýho názor a zkušenost.ted se jen zamysli jestli nebude lepší si fotky nechat poslat mailem a písně stáhnout na pc a pak nahrát na SD. :?: přeju ti pěknej den. kdyby byly další dotazy. tak nejdřív zkus použít okno hledej,jestli už tu na to nebude topic.a jestli nic nenajdeš tak napiš a zkusím se na to mrknout s tebou.
Spoiler:
jinak s ramonem plně souhlasím. všem všechno pod rypec strkat nemůžem.hlava se musí umět používat.
Naposledy upravil(a) mishulaczek dne stř 08. čer 2011 13:25:57, celkem upraveno 1 x.
s androidem - g1-biffmod-froyo, t-pulse(root), LG OO root,787mHz,CM7- 2.3.5 9,534Mflops,70,4fps/52,3fps, now htc sensation!!!ViperS 3.1.2,OC 1836mHz- THX Sebastian + SAMSUNG GALAXY NOTE III !!!

Uživatelský avatar

socca
Androiďák!
Příspěvky: 620
Registrován: úte 29. čer 2010 9:13:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Twitter: @romanhosek
Tablet: Vonino Sirius QS 3G

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od socca » stř 08. čer 2011 12:52:12

MiK: Nic vic udelat nemuzes? Tak treba mu muzes odpovedet! Mam problem, dojdu sem, napisu klicovy slova problemu do hledani a kouknu jestli problem nemel uz nekdo predemnou a jak ho vyresil. Takove veci jak naflashovat system tu jsou x-krat i s navodem. Pokud nekdo prijde a hned bezmyslenkovite frkne novy topic, tak to tu akorat spamuje a dela neprehledne a vubec se nedivim, ze mu moc lidi neodpovi, ona je to skoda casu, kdyz si nedokazal najit navod, nezvladne ani prvni krok a bude se jen ptat, bez dalsiho hledani a jakekoliv snahy ze sve strany. Pak z fora odejte a co udela az priste bude mit problem a prijde sem? Frk zase novy topic a vsichni mi dejte reseni az pod nos. Ja se tu snazim radit jak to jde, treba pres soukrome zpravy kdyz uz nekdo ma moc zacatecnicke otazky a zbytecne by to spamovalo forum, ale musi byt videt, ze ten clovek si o tom neco nasel a zna zakladni veci aby se mu mohlo cokoliv vysvetlit.

Sorry, za OT, ale kdyz uz chces do nekoho ryt, tak si zamet pred svym prahem. Tady jsou modi jeste hodni, treba za citovani posledniho prispevku bych daval zlutou kartu, to je priserny nesvar
Samsung i5700 > Samsung i9000 > Samsung i9100 > Vodafone Smart Ultra 6

Uživatelský avatar

vladimir
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: stř 19. led 2011 21:29:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: hTC Explorer

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od vladimir » stř 15. čer 2011 13:53:29

Chtěl bych aby jste mi napsali nebo sem dali odkaz kde jsou vypsána všechna rizika ROOTu. Dále jsem se chtěl zeptat jak je to s těma aplikacema, hodně lidí jsem píše jak jim po ROOTu nejde stáhnout aplikace, které jim na 1.6 jeli. A jak jede G1 s přetaktováním na 512mhz? Přehřívá se moc? A vybíjí se rychleji nebo je to stejné?

Uživatelský avatar

tri
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 16. dub 2010 18:51:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1+SG3 i5800 Kyrillos7.0+LG OO P500 2.3.3 root

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od tri » stř 22. čer 2011 13:30:22

vladimir: kdyz tak pekne direktivne zadas.... :D tak:
1) http://www.androidmarket.cz/navod/co-je-to-ten-root/
2) nevim presne ktere apk ne/jdou, ale predpokladam, ze jich valna vetsina ma "dvojnika" =>je treba zkusit....
3) zadne prehrivani nepozoruju a spotreba el. energ. zavisi spise na ROMce (alespon podle me zkusenosti)
:DD

Edit tri: nicmene, dival jsem se na tve posty tady na AF a myslim, ze jsi kluk financne zav. na rodicich a mas obavu, ze rootem si tel. dojebes a novy nedostanes... Vzhledem k tomu, muzes v Android 1.6 udelat root jen "na chvilku" = do restartu =>na zkousku, treba prez apk z4root. Nemusis hned menit radia a spl a cpat tam posledni ROMky, ale muzes si prubnout, co ti ne/pujde na 1.6ce .... Hlavne nemaz, co nevis, jestli muzes smazat ;) At se dari :rtfm:

Edit tri:
ramon.dexter píše: 3) 512MHz? To bys jí podtaktoval - standartně má 528MHz.
Nechci mystifikovat ramone, ale mam ten dojem, ze v zakladu na A1.6 byl takt neco pres 300 MHz (tusim 360 - 380 MHz ??? )
:oops: aha, tak kecam:
Procesor:
Procesor MSM7201A je hybridní čip CPU/GPU od firmy Quallcomm, CPU má frekvenci 528 MHz, čipset zároveň v sobě integruje podporu 3G sítí operátorů a jeho GPU část dokáže vykreslit 4 miliony polygonů za sekundu. Hardwarově sice umí akcelerovat Javu, avšak tato dovednost procesoru není využita protože Android používá Dalvik VM namísto Java VM, které jsou sice z pohledu vývojáře kompatibilní, nikoliv však z pohledu tohoto procesoru.
Naposledy upravil(a) tri dne stř 22. čer 2011 14:00:41, celkem upraveno 3 x.
G1 root->Sd karta 8GB class6, fat32, ext4/512MB, swap/32MB
Recovery
AmonRa Dream 1.7.0 Radio 2.22.28.25+Spl 1.33.0013d= +15mb RAM
ROM ADS_magpie-V1.0 z 9.12.2011=v CZ jazyce(+CustomMTD 87 2)->new download,changelog,screenshot

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12590
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 39
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od ramon.dexter » stř 22. čer 2011 13:46:52

vladimir píše:Chtěl bych aby jste mi napsali nebo sem dali odkaz kde jsou vypsána všechna rizika ROOTu. Dále jsem se chtěl zeptat jak je to s těma aplikacema, hodně lidí jsem píše jak jim po ROOTu nejde stáhnout aplikace, které jim na 1.6 jeli. A jak jede G1 s přetaktováním na 512mhz? Přehřívá se moc? A vybíjí se rychleji nebo je to stejné?
1) To myslíš vážně? Ono je tady toho na fóru napsáno málo?

2) To je naprosto individuální. Někdo najde, někdo zaboha nenajde. Nelze to nijak ovlivnit.

3) 512MHz? To bys jí podtaktoval - standartně má 528MHz.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


PaštiX
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 04. čer 2011 18:08:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: pomoc G1 android z 1.6 na 2.1 nebo 2.2

Příspěvek od PaštiX » pát 30. zář 2011 10:41:10

Zdravim mensi problem v rom manzeru mi nejde naistalovat amon ra 1.7. nemuze te poradit

Odpovědět

Zpět na „HTC G1 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů