Prestigio Multipad PMP5870C - ROM/ROOT/FW[NÁVOD] Prestigio Multipad PMP5870C [ROOT, SD SWAP, CWM,aj.]

Moderátor: negrbob

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
KRoman47
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E4g
Mobil 2 / ROM: ZTE Blade-CM10.1 KonstaKANG
Tablet: ASUS MeMO Pad 7 ME176CX
Tablet 2 / ROM: Prestigio MultiPad 5870C

[NÁVOD] Prestigio Multipad PMP5870C [ROOT, SD SWAP, CWM,aj.]

Příspěvek od KRoman47 » pát 20. zář 2013 9:31:20

Před prováděním kroků níže si po zapnutí tabletu a připojení do sítě Internet ověřte, zda máte aktuální verzi FW, která je momentálně 1.0.13. Čistě z důvodu aktuálnosti software.
Pokud jste již do tabletu nahráli ClockWorkMod Recovery, je potřeba do tabletu dostat recovery originální. Nejjednodušší způsob je zálohovat data do PC a řídit se návodem Stock ROM níže.

ROOT

1. Instalace ADB
1.1 Připojte tablet k PC skrze rozhraní USB a nainstalujte ovladače (Windows Vista a novější si je automaticky stáhnou online), nezapínejte úložiště mass storage.
1.2 Zapněte ladění USB v nastavení>pro vývojáře>ladění USB.

Pokud ve Start>Ovládácí panely>Správce zařízení nebylo rozpoznáno jako Android Phone>Android Composite ADB Interface, je třeba stáhnout a nainstalovat ručně.

1.3a První možnost z http://developer.android.com/sdk/index.html . Ke správné funkci programu je třeba mít nainstalovanou Java Runtime od Oracle. Po stažení archivu je třeba rozbalit balík, spustit SDK Manager a nainstalovat potřebné součásti (Android SDK Tool, Google USB driver).
1.3b Druhá možnost nainstalovat z balíku (viz níže) program Moborobo (manažer Android a iOS přístrojů), jež bude dále stejně potřeba, a spustit. Měl by být schopný ovladače stáhnout a nainstalovat, nicméně nemám osobně vyzkoušeno.

2. ROOT
2.1 Stáhněte si balík PMP5870C_ROOT_TOOLS.zip a rozbalte.
2.2 Z balíku nejdříve nainstalujte program Moborobo (manažer Android a iOS přístrojů), spusťte a nechte spuštěný, musí načíst váš tablet, pokud ne, opakujte instalaci od prvního kroku. Bez něj to bohužel nejde.
2.3 Pokud máte připojené zařízení a je správně rozpoznáno jako ADB, spusťte dávkový soubor RunMe.bat a zvolte metodu 1.
2.4 Pokračujte dle průvodce v angličtině, bude potřeba v prvním kroku tablet odemknout, zvolit zálohu dat, následně obnovu, následuje restart, po nastartování tabletu pokračujte mezerníkem. V jednom z následujících kroků je zřejmě opět požadována obnova, která se mi neobjevila, pokračoval jsem mezerníkem, po chvíli se tablet restartoval a tím bylo hotovo.

Až program dojede do konce, měli byste mít root, to si můžete zkontrolovat pomocí Root Checker z Google Play anebo v informacích o zařízení v aplikaci Moborobo, v seznamu aplikací by se měl nacházet Superuser.

Druhá možnost provedení ROOT je flashnout stock ROM s ROOT dle postupu Stock ROM - ROOT níže.

SD SWAP
1. Stáhněte si tento soubor vold.fstab a udělejte zálohu souboru vold.fstab (případně zde originální) v /system/etc/
2. Nainstalujte a otevřete souborový manažer (Total Commander, ES File Manager apod.)
3. Běžte do složky /system/etc a znovupřipojte oddíl s právy čtení/zápis (jak? viz postup níže)
4. Překopírujte můj vold.fstab do system/etc a přepiště originál
5. Restartujte tablet

Poznámka: Tato úprava slouží k prohození interní SD karty identifikované systémem jako NAND FLASH s kapacitou 5,39GB za vaši SD kartu ve slotu. Z ní si pak aplikace berou data a případně se na ni dají aplikace přesouvat, nejste omezeni pevnou kapacitou interního úložiště.

Jak připojit oddíl pro čtení/zápis
a) ES File Explorer File Manager - běžte do /system/etc otevřete Tools>Root explorer>Mount R/W
b) Total Commander - vytvořte dole nové tlačítko > funkce - interní příkaz > rozklikněte dvě šipky a sjeďte dolů na 119 RW potvrďte a použijte jej ve složce /system/etc
Nové verze Total Commander již ono tlačítko vespod mají.

ClockWorkMod Recovery
1. Stáhněte si a rozbalte tento balíček PMP5870C_CWM_6.0_MoDaCo_pl.zip
2. Spusťte program RKAndroidTool.exe a ponechte nastavení tak, jak je
3. Vypněte tablet a připojte jej pomocí USB k PC, nyní podržte hlasitost dolů a přidržte zapínací tlačítko, dokud se neozve nové zařízení ve Windows (obrazovka tabletu zůstane zhasnutá)
4. Zkontrolujte v programu RKAndroidTool.exe, zda se objevil text: "Found RKAndroid Loader Rock USB" (viz obrázek). Pokud tak je, přeskočtě následující bod k bodu 5.
4.1 V případě nenalezené zařízení a neautomatického nainstalování ADB ovladače zvolte umístění ovladače ve složce drivers z rozbaleného balíku.
5. Stiskněte Flash ROM a vyčkejte do restartování.
Nyní máte nainstalované CWM, zvolte reboot system a naběhne OS.

Do CWM se následně dostanete způsoby:
1. Držet tlačítko hlasitost dolů a zapnout
2. Stáhnout z Google Play ROM Manager či Goo Manager a stiskněte Reboot to recovery
3. Stáhnout z Google Play Terminal emulator a použít příkazy:

Kód: Vybrat vše

su
reboot recovery
Ovládání CWM - potvrzujete vypínacím tlačítkem, pohyb nahoru dolu tlačítko hlasitosti (jelikož je obraz vzhůru nohama, pohyb je naopak)

Návrat k originálnímu recovery
1. Stáhněte tento balíček PMP5870C_Stock_Recovery_MoDaCo_pl.zip
2. Postupujte stejně od bodu 2, viz postup k CWM.

Stock ROM - ROOT
Tento balíček navrací celý tablet do téměř továrního stavu,v jakém jste tablet zakoupili, ale ROM má provedený ROOT.

1. Stáhněte si a rozbalte tento balíček PMP5870C_Backup_Stock_by_Ryrzy_MoDaCo_pl.zip
2. Pokračujte bodem 2 dle postupu ClockWorkMod Recovery výše. (Jediný rozdíl je konfigurace RKAndroidTool - obrázek)

Stock ROM
Tento balíček navrací celý tablet do absolutně továrního stavu, v jakém jste tablet zakoupili.

1. Stáhněte a rozbalte balíček PMP5870C_20130503_v1.0.8.zip
2. Vypněte tablet a připojte jej pomocí USB k PC, nyní podržte hlasitost dolů a přidržte zapínací tlačítko, dokud se neozve nové zařízení ve Windows (obrazovka tabletu zůstane zhasnutá)
3. Spusťte program RKDeviceManage.exe, v horní části by měl svítit nápis: "Found one LOADER Device"
4. Vyberte ROM PMP5870C_20130503_v1.0.8.img ve složce Firmware
5. Klikněte na tlačítko Upgrade a vyčkejte na dokončení

##############################################################################################################################

Základní Android klávesnice s českým slovníkem
Postup A (je potřeba CWM recovery)
1. Stáhněte a nakopírujte na SD kartu tento zip balíček LatinIME_CZ_CM-signed.zip (nerozbalujte)
1. Vejděte do CWM (jak? viz CWM výše)
2. Zvolte Install zip from SD card a vyberte zip balíček LatinIME_CZ_CM-signed.zip

Postup B (postačí ROOT)
1. Stáhněte si tento soubor LatinIME.apk a dejte na SD kartu
2. Přes správce souborů přepište originální /system/app/LatinIME.apk (jak? viz výše Jak připojit oddíl pro čtení/zápis)
3. Po překopírování může dojít k samovolnému restartu, nic se neděje

Poznámka: Klávesnice pochází z CyanogenMod10 ROM (Android 4.1.2) - obsahuje slovníky český, německý, anglický, francouzský, ruský a španělský. Původní klávesnici se mi nepovedlo vlastnoručně modifikovat ani přidat uživatelský slovník tak, aby to fungovalo.

Původní klávesnice bez českého slovníku:
Pro postup A: LatinIME_stock-signed.zip
Pro postup B: LatinIME.apk

Seznam změn v tématu:
21. 9. 2014 - Přidáno varování na úvod témata na aktualizaci FW a postup aktualizace s CWM recovery
26. 9. 2013 - Přidána klávesnice s českým slovníkem, stock ROM - ROOT, stock ROM, pár aktualizací návodu
21. 9. 2013 - Aktualizován vold.fstab opravující mizející aplikace z SD karty - Stáhněte znovu a přepište!, přidán postup CWM
20. 9. 2013 - Úvodní verze root a prohození SD karet

Veškeré poznámky a připomínky směřujte zde do fóra, na jejich základě návod optimalizuji a možná rozšířím o další postupy.

Zdroje:
ROOT
CWM - Ryrzy
Stock ROM - Ryrzy
Stock ROM - ROOT - Ryrzy
Naposledy upravil(a) KRoman47 dne ned 21. zář 2014 8:03:10, celkem upraveno 2 x.
Sony Xperia E4g - stock 4.4.4
ASUS MeMO Pad 7 ME176CX - stock 4.4.2
Prestigio Multipad PMP5870C - stock 4.1.1 ROOT, CWM, SD swap
Prestigio MultiReader PER5274B - ROOT, CWM, SD swap

dadula
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: xperia pro mini

Re: Prestigio Multipad PMP5870C (7", 2x1,6Ghz, 8GB, 4xGPU)

Příspěvek od dadula » ned 17. lis 2013 19:57:57

Hezký den,
obracím se s prosbou o radu...
Mám tento tablet již nějaký ten pátek a rozhodla jsem se narootovat dle návodů zde. Kdysi jsem rootla smartphone bez problémů, ale nyní...:-(
Problém je v ovladačích, při připojení k PC se jeden nenainstaluje, pokud se dá aktualizovat, nenajdou se nové z netu, takže dám z místního disku, z těch souborů, na něž jsou zde odkazy, ale napíše mi to, že mám ovladače aktuální. Nainstalovala jsem i Moborobo a ten tablet najde...
Takže jsem odebrala celý přístroj z PC - odinstalovala a zkusila to znovu, se stejným výsledkem.
Vzhledem k tomu, že mám problémy s ovladači je ,,znemožněno" i rootování:-(
Netuším, kde dělám chybu, ale někde ji dělám.
Neuměl by někdo poradit, co možná nejjednodušeji jako pro ,,pako"? Byla bych vděčná.

Autor tohoto vlákna
KRoman47
Androiďák!

Re: [NÁVOD] Prestigio Multipad PMP5870C [ROOT, SD SWAP, CWM,

Příspěvek od KRoman47 » úte 19. lis 2013 13:45:51

@dadula: S těmi ovladači je to někdy dost o experimentování, kdy se to chytne. Píšeš, že ruční nasměrování k ovladači hlásí aktuální ovladače, pak by tam zřejmě již měly být, pokud jej vidí i Moborobo tak tím spíš, ladění USB v tabletu máš zřejmě též aktivní. Pokud ve Start>Ovládací panely>Správce zařízení vidíš Android Phone>Android Composite ADB Interface, tak jednoduše spusť program pro root RunMe.bat, mělo by to jít, v opačném případě se nic nestane a vyhodí nějakou chybovou hlášku, např. o nenalezeném zařízení.

Palaxet
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Prestigio Multipad PMP5870C (7", 2x1,6Ghz, 8GB, 4xGPU)

Příspěvek od Palaxet » stř 20. lis 2013 19:34:33

dadula píše:Hezký den,
obracím se s prosbou o radu...
Mám tento tablet již nějaký ten pátek a rozhodla jsem se narootovat dle návodů zde. Kdysi jsem rootla smartphone bez problémů, ale nyní...:-(
Problém je v ovladačích, při připojení k PC se jeden nenainstaluje, pokud se dá aktualizovat, nenajdou se nové z netu, takže dám z místního disku, z těch souborů, na něž jsou zde odkazy, ale napíše mi to, že mám ovladače aktuální. Nainstalovala jsem i Moborobo a ten tablet najde...
Takže jsem odebrala celý přístroj z PC - odinstalovala a zkusila to znovu, se stejným výsledkem.
Vzhledem k tomu, že mám problémy s ovladači je ,,znemožněno" i rootování:-(
Netuším, kde dělám chybu, ale někde ji dělám.
Neuměl by někdo poradit, co možná nejjednodušeji jako pro ,,pako"? Byla bych vděčná.
Root jsem dělal dle návodu s jednou výjimkou, ovladače jsem si stáhl odsud http://adbdriver.com/ a vybral Adb Driver Installer (Universal). Tablet jsem měl připojený, spustil staženou aplikaci, která oznámila, že je připojené cosi bez ovladaču. Pak jsem klik na Install a bylo za chvilku hotovo. Pak i Morobo poznal, že se jedná o PMP5870.

Jinak díky KRoman47 za návod.

dadula
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: xperia pro mini

Příspěvek od dadula » ned 01. pro 2013 11:12:19

Se zpožděním moc děkuji za obě odpovědi...
PC tablet najde, dostanu se do něj..., ale jakmile spustím nějaký rootovací program - nevyrootuje a vyhodí chybovou hlášku, popřípadě tablet nenajde, takže ,,flashování" nepřichází v úvahu, ač právě Moborobo ho najde..., což je matoucí.
Ještě budu zkoušet...

Ještě jednou díky za odpovědi:-)

Muchlatko
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: W7s

Příspěvek od Muchlatko » ned 01. pro 2013 21:32:45

Chtel bych KRomanovi47 taky moc podekovat - nejsem uplny technicky talent,ale podle jeho navodu jsem hrave zvladl jak root,tak instalaci jine ROMky.
Vrele doporucuji,tablet vypada a funguje fakt lepe. Jeste jednou dik moc
Karel

petrme
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: G1

Příspěvek od petrme » úte 03. pro 2013 19:00:56

KRoman47: Díky, moc pěkně udělaný návod. Ještě mám na tebe dotaz. Jakou ROM máš na svém tabletu nahranou ty? ;)

Autor tohoto vlákna
KRoman47
Androiďák!

Příspěvek od KRoman47 » stř 04. pro 2013 17:51:09

Také díky, člověka to potěší, když někdo ocení jeho snahu.

@petrme: Aktuálně stále tu originální, přijde mi jako vcelku dostatečná, ale vždy je hezké mít alternativu. Yoda ani CM jsem ještě nezkoušel, byť to mám někdy v plánu, ale zatím nemám dostatečnou motivaci, abych si k tomu vyhradil čas.

jarhru
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Evo 3D
Tablet: Prestigio Multireader PER5274B

Příspěvek od jarhru » úte 14. led 2014 7:46:46

Super návod, díky moc. Root probehl napoprve a bez problemu ;) Velke díky :)

Potroublo
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70 LOS 2.5 Zormax
Tablet: Prestigio MultiPad 5870C
Rom: Yoda v.5

Příspěvek od Potroublo » pon 03. úno 2014 15:28:17

Tak já se tím celkem trápím. Moborobo mi tablet nanajde, i když správce zařízení v PC tablet vidí. Prakticky na Moborobu neudělám nic, je celý mrtvý, i když jsem ho stáhl a instaloval snad desetkrát. Že by to bylo v XP?. Každopádně jsem udělal root přes flash stockROM - ROOT, root checker hlásí rootnuto. Nahodím CWM, nahraju CM 10.1 (vipe cache, dalvik a system), a když dám reboot, napíše mi něco ve smyslu, že jsem přišel o root, v nabídce pak fix root (system, cache). Ať fix dám nebo ne, půlhodina bootovací animace a nic. To samé u Yody, U TWRP začne flashovat a na 40% se zastaví u položky clearing a půl hodiny zase nic. To jsem z toho jelen. :(

edit: Tak jsem z toho jelen pořád. Po celodenním trápení jsem už stahoval stockROM pro tovární nastavení a udělal jsem poslední zoufalý pokus s CM 10.1 na CWM a ono se to chytlo. :?

Autor tohoto vlákna
KRoman47
Androiďák!

Příspěvek od KRoman47 » úte 04. úno 2014 9:38:59

To Moborobo bude možná v těch XP, na těch jsem nezkoušel, přece jen je to už krapet obstarožní systém a věci tam fungují dost jinak, pokud vůbec.
K tomu flashování, vítej ve světě plném záhad, eh. Alespoň že nakonec se ti to chytlo, těžko říct v čem to bylo, ono celkově jsou věci okolo tohoto tabletu dost v experimentálním stavu, aktivně se tomu věnuje snad jen jeden člověk z Polska, jinak nic, tak můžeme být rádi alespoň za to.

EosTEg
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 STOCK ROM
Tablet: Presitigio PMP5870C STOCK ROM
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab 3 STOCK ROM

Re: [NÁVOD] Prestigio Multipad PMP5870C [ROOT, SD SWAP, CWM,aj.]

Příspěvek od EosTEg » čtv 03. črc 2014 10:07:26

Chcem sa spýtat na to ked nainstalujem CM 10.1 ci bude mozne vratit sa na STOCK ROM. Dakujem moc sa v tom nevyznam.

malasorte666
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: prestigio pmp5870c

Příspěvek od malasorte666 » pon 02. bře 2015 14:28:14

Zdravím.
Už jsem z toho zoufalej.Dělám vše podle návodu,mám tablet připojenej,počítač ho vidí i ten program Moborobo,ale tablet prostě nic nedělá :-( Ani ten "trojhmat" nefunguje,pokud je tablet připojenej k PC.Moc prosím o pomoc...

monikash
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Sony E4G
Mobil 2 / ROM: Lenovo A2010
Tablet: Alcatel PIXI 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monikash » sob 06. čer 2015 6:59:52

Tak jsem ho včera rootla. Musela jsem na2x, protože jsem adresář s rootem umístila na E:\ ,ale cesty v batu byly přiřazeny na C disk. Po přesunutí na Céčko již root proběhl OK.

DavidKubasak69
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: PRESTIGIO MULTIPAD 7.0 Prime Dou 3G

Příspěvek od DavidKubasak69 » ned 11. říj 2015 7:38:50

Stock ROM
Tento balíček navrací celý tablet do absolutně továrního stavu, v jakém jste tablet zakoupili.

1. Stáhněte a rozbalte balíček PMP5870C_20130503_v1.0.8.zip
2. Vypněte tablet a připojte jej pomocí USB k PC, nyní podržte hlasitost dolů a přidržte zapínací tlačítko, dokud se neozve nové zařízení ve Windows (obrazovka tabletu zůstane zhasnutá)
3. Spusťte program RKDeviceManage.exe, v horní části by měl svítit nápis: "Found one LOADER Device"
4. Vyberte ROM PMP5870C_20130503_v1.0.8.img ve složce Firmware
5. Klikněte na tlačítko Upgrade a vyčkejte na dokončení

Ahojte možete mi prosím poradiť nechce mi otvoriť toto PMP5870C_20130503_v1.0.8.zip Stále vraví že: Táto webová stránka nie je k dispozícii
Kto by vedel ako to otvoriť prosím pomožte. :)

Odpovědět

Zpět na „Prestigio Multipad PMP5870C - ROM/ROOT/FW“