HTC G1 - Obecná diskuzePřístup z G1 na VODAFONE LIVE

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
fuxoft
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pát 03. črc 2009 18:43:42
Reputace: 0

Přístup z G1 na VODAFONE LIVE

Příspěvek od fuxoft » pát 03. črc 2009 18:49:42

Dobrý den,

mám Android Developer Phone 1 s oficiálním neupravovaným firmwarem 1.5 a můj operátor je Vodafone. Jedu do Karlových Varů, kde inzerují, že "zákazníci Vodafone si zde mohou rezervovat lístky přes Vodafone Live". Vodafone Live je jakási WAP-*****, kterou jsem v životě nepoužíval a používat nebudu, nicméně v průběhu příštího týdne bych se tam rád párkrát připojil kvůli objednání těch lístků. Jde to vůbec přes G1 (nebo ADP1, to je snad totéž)? Volal jsem do Vodafonu a tam mi vysvětlili, že s G1 se tam připojit nemohu, protože v něm jsou Windows...




Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Přístup z G1 na VODAFONE LIVE

Příspěvek od d750 » pát 03. črc 2009 19:00:19

Já teda Vodafone nemam ale, zda se my že jejich služba live je pouhé připojení k internetu nic víc. http://www.vodafone.cz/live/co_je_live/. To znamená že to má stejný efekt jako kdybys sis ty lístky objednal z pc.

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Přístup z G1 na VODAFONE LIVE

Příspěvek od MrPedro » pát 03. črc 2009 19:16:40

Asi tak nejak.
Jde jen o uctovani dat, nic vic.
PS: priste rikej, ze mas HTC Magic ;-)
PPS: ja chci taky WM do G1cky :-D

EDIT:
I kdyz ted koukam, sami neumi nastavit Vodafone Live! http://www.techforum.cz/nastaveni_mt.php?vyrmt=23 :-(
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
fuxoft
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pát 03. črc 2009 18:43:42
Reputace: 0

Re: Přístup z G1 na VODAFONE LIVE

Příspěvek od fuxoft » pát 03. črc 2009 19:26:12

Ja si teda myslim, ze jsem celkem inteligentni clovek, ale precetl jsem si to co pisou na adrese http://www.vodafone.cz/o_vodafonu/pro_l ... ervace.htm a nikde nemuzu najit tu internetovou stranku, kde si teda muzu ty listky objednat...???

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
fuxoft
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pát 03. črc 2009 18:43:42
Reputace: 0

Re: Přístup z G1 na VODAFONE LIVE

Příspěvek od fuxoft » pát 03. črc 2009 19:27:29

Navic, proc by tam teda psali, ze to muzou pouzivat jenom zakaznici Vodafonu, kdyby to byla normalni internetova stranka?


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
fuxoft
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pát 03. črc 2009 18:43:42
Reputace: 0

Re: Přístup z G1 na VODAFONE LIVE

Příspěvek od fuxoft » pát 03. črc 2009 19:32:41

Tak na ten Vodafone Live by se melo lezt pres live.vodafone.com a kdyz tuto adresu zadam tak mi G1 browser hodi error "Server failed to communicate". A kdyz na ni vlezu normalne ze sveho pocitace, tak me presmeruje na standardni vodafonni stranky...

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Přístup z G1 na VODAFONE LIVE

Příspěvek od d750 » pát 03. črc 2009 20:16:23


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
fuxoft
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pát 03. črc 2009 18:43:42
Reputace: 0

Re: Přístup z G1 na VODAFONE LIVE

Příspěvek od fuxoft » pát 03. črc 2009 20:23:30

Nevim co ma byt "zaslani SMS z portalu". Vidim tam jenom "Rezervace zdarma pres Vodafone Live pro zakazniky Vodafonu" (o to se snazim) a rezervace SMSkou pro kohokoliv za 5 Kc (o to se nesnazim)...

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
fuxoft
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pát 03. črc 2009 18:43:42
Reputace: 0

VYŘEŠENO!!!

Příspěvek od fuxoft » pát 03. črc 2009 20:31:06

Tak se mi povedlo donutit G1 (resp. ADP1) k pristupu na Vodafone Live!

Musite do "Settings / Wireless Controls / Mobile Networks / Access Point Names / New APN" a vyplnit nasledujici NOVY APN (navic k tem co uz tam mate):

Name: Vodafone live
APN: data.vodafone.cz
Proxy: 10.11.10.11
Port: 80
Username: wap
MCC: 230
MNC: 03
APN type: default

Ostatni policka (napr. "password") NEVYPLNOVAT!

Potom "Menu / Save" a ZNOVU SE VRATIT do "Access Point Names". Bude zde klikatelny button vpravo vedle "Vodafone live". Na ten kliknete.

Nacez jdete do Browseru, pockejte tak 10 sekund a navstivte adresu live.vodafone.com - a jste na ceskem Vodafone Live portalu!

Od teto chvile pristupujete k celemu internetu skrz Vodafone live. To znamena, ze se vam stranky "optimalizuji" podle Vodafonu a nemuzete vubec pouzivat jine porty nez 80 (takze vam napr. prestane fungovat GMail klient). Abyste vsechno vratili do puvodniho stavu, staci se vratit do "Access Point Names" a kliknout na tlacitko vedle nazvu vaseho puvodniho standardniho datoveho pripojeni (netusim jako ho mate pojmenovane vy, u me je to "GPRS web").

Pochopitelne to cele nefunguje pokud vas operator neni Vodafone nebo pokud jste zrovna pripojeni pres WiFi - to musite vypnout.
Naposledy upravil(a) fuxoft dne pát 03. črc 2009 20:36:34, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Přístup z G1 na VODAFONE LIVE

Příspěvek od d750 » pát 03. črc 2009 20:35:58

To se my zdá být poměrně k ničemu. Když už internetový baliček tak musí fungovat vše.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
fuxoft
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pát 03. črc 2009 18:43:42
Reputace: 0

Re: Přístup z G1 na VODAFONE LIVE

Příspěvek od fuxoft » pát 03. črc 2009 20:37:57

d750 píše:To se my zdá být poměrně k ničemu. Když už internetový baliček tak musí fungovat vše.
Jak to myslis "k nicemu"? Je to k tomu, ze v Karlovych Varech usetrim 10-20 korun denne a budu to objednavani mit pohodlnejsi nez pres SMS. Prepnu si to na ten "Live" vzdycky jenom na tu chvili kdy budu objednavat listky.

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Přístup z G1 na VODAFONE LIVE

Příspěvek od d750 » pát 03. črc 2009 20:44:04

No dobrá tak si to teda užij ve Varech.


Snowmenek
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 19. bře 2009 23:26:18
Reputace: 0

Re: Přístup z G1 na VODAFONE LIVE

Příspěvek od Snowmenek » čtv 23. črc 2009 10:52:22

Dobrý den
Mám takový problém když jsem měl původní verzi firmware tak jsem do telefonu dal kartu od t-mobile nastavl jsem si g-mail
potom nastavil vodafone live dle Vašeho návodu mobil fungoval bez problému . Asi před týdnem jsem telefon musel zresetovat verze firmware je 1.5 tak jsem znovu nastavil g-mail s T-mobile simkartou mobil to přijal ale když tam vložím zpátky mojí simkartu od vodafone s predplaceným vodefone live telefon se po pristupu na market nebo pri synchronizaci atd porad pta : Přihlášování google
Heslo není platné . Zkuste to znovu Uzivatelske jmeno ..........@gmail.com a heslo kdyz to vyplnim napise mi to
Overovani
Přihlašování google
Při pokusu o přihlášení k účtu ...........@gmail.com došlo k chybě . Zkuste se přihlásit znovu nebo akci zruště stisknutím tlačítka zpět .
na browseru se sice připojím na internet ale stranky jsou hodně ořezane a né takové jako předtimto problémem . S t-mobile simkartou žadné problémy nejsou prosím poraďte
Děkuji :help: :help: :help: :help: :help: :help:

Odpovědět

Zpět na „HTC G1 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host