Tiez som neskor zistil, ze
uz nepotrebujeme ziadny plugin pre totalcmd v novej verzii 8.51a.

Ako pise kolega predomnou... len vo verzii Total Commander 8.51a najdeme v rolovaciom zozname diskov polozku systemoveho priezkumnika Windows "+Pocitac (prehlad diskov)" . A zialbohu neviem preco ale v tzv. "tlačítkovej lište" s písmenami diskov (ak ich mate v konfiguracii totalcmd povolene) v Total Commanderi 8.51a polozku "+Pocitac" neni vidiet, takze jedine cez to rollovacie menu.
MTP by mal Windows 7 podporovat. V pripade starsieho Windows XP neviem - tam bude asi nutne doinstalovat MTP podporu alebo aj nejaky specialny driver, ktory MTP u telefonov HTC spojazdni. Moj smartphone
HTC Desire X po pripojeni ku PC sa automaticky zobrazil v prieskumnikovy Windows 7 (resp. po kliknuti na ikonu "Tento pocitac") bez nainstalovania ovladacov.
Inac skvely plugin... aktualne vo verzii 1.2 -
http://ghisler.fileburst.com/fsplugins/wpdplug.zip . Mozno ma aj nejake uzitocne vlastnosti pri pouzivani, naproti klasickemu systemovemu pristupu. Ja osobne som uz skorej pouzival obdobu takehoto nejakeho pluginu pre nejaky starsi digitalny fotoaparat, ktory funguje bohuzial tiez len na principe MTP a neuvedomil som si vlastne, ze aj pre novy JellyBean Android (ver.4.1.x) sa bude dat pouzit tento plugin. Ja uz som chcel nainstalovat a spustit FTP serverovu sluzbu v mojom Androide 4.1.1 pre pristup k mojim suborom

kedze mi vo Windows 7 najprv blblo MTP (asi nespravna instalacia ovladacov resp. re-instalacia pri mojom experimentovani, haha).
(1) metoda
- ak nevyužívate lištu diskov
- pripojenie MTP aj bez pluginu v totalcmd v8.51a - teda cez systemove pripojenie ! tak ako aj v pripade otvorenia MTP zariadenia cez "Tento pocitac" v priezkumnikovi vo Windows
- stlac ALT+F1 pre lavy panel resp. ALT+F2 pre pravy panel alebo klikni myskou na roll-menu so zoznamom "pismenok diskov" a zvol "Pocitac" a mal by si vidiet akekolvek zariadenie pripojene skrz MTP protokol
(2) metoda
- ak nevyužívate lištu diskov
- pripojenie MTP za pomoci pluginu v totalcmd hocijakej verzie
- otvorime roll-menu s pismenami diskov ako u prvej metody, ibaze nevyberiete si z rollovacieho menu "Pocitac", ale vyberte "Mista v siti", kde sa vam nasledne zobrazia okrem okolnych pocitacov v sieti LAN aj nainstalovane pluginy pre pracu so subormi ! takze medzi nimi aj plugin pre MTP pod nazvom "MediaAudio2" ktory si rozkliknete
(3) metoda
- ak využívate lištu diskov
- pripojenie MTP za pomoci pluginu v totalcmd hocijakej verzie
- metoda ktoru pouzivam aj ja... je to vlastne to iste co v druhej metode ibaze bez aktivnej lišty diskov... je to taktiez vyber MTP zariadenia cez zoznam pluginov urcenych pre pracu s diskom (resp. so subormi), t.j. v zozname sietovych pripojeni (polozka "Mista v siti"), ku ktorej sa ale dostaneme jednym klikom mysi na ikonu v lište diskov - teda za predpokladu, ze lištu diskov mame zapnutu: Konfigurace > Možnosti > Vzhled > Lišta s disky (pouzit dve listy - pre kazdy panel osobitne)... po otvoreni "Mist v siti" staci uz len kliknut na plugin "MediaAudio2" a ste vo vasom Android suborovom systeme... prakticky a rychly pristup cez Total Commander...