Samsung Galaxy S4 (I9500/I9505) - Obecná diskuzeTelefon přes MTP v TotalCommanderu

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Yang15
Robot
Příspěvky: 1194
Registrován: úte 01. led 2013 11:54:33
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: iPhone 5S
Mobil 2 / ROM: Samsung I9505 Galaxy S4 / Echoe ROM v33
Twitter: https://twitter.com/Zizkicevic
Tablet: 2x nVidia Shield Tablet / Lenovo Tab 2 A7
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 10.1 White (N8000)
Rom: Gnabo Rom V8
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Telefon přes MTP v TotalCommanderu

Příspěvek od Yang15 » pát 23. srp 2013 16:01:40

Ahojte všichni, určitě vás také nebaví cokoliv při připojení mobilu přes USB kopírovat přes průzkumník windows a tak pro ty, co ještě o tom nevědí, zde dám návod, jak Telefon (bez jakéhokoliv nastavení) dostat do TotalCommanderu

1) Stáhneme a nainstalujeme TotalCommander 32/64 bit a také tento plugin (který pak rozbalíme)
2) spustíme a v horním menu, zvolíme "Konfigurace" a následně zvolíme "Možnosti"…
3) zde v levém seznamu vybereme možnost "Doplňky" a u volby Doplňky souborových systémů (*.WFX) klikneme na "Konfigurovat"
4) přes tlačítko "Přidat" stačí pouze přidat stažený doplněk (wpdplug.wfx/wpdplug.wfx64)
5) vše potvrdíme OK
6) v TotalCommanderu ve výběru disků zvolíme "místa v síti", a pak "MediaAudio2" a zde mame svuj mobil :)


PS: Prosím moderátory, ať si dle potřeby toto vlákno přestěhují kam chtějí, jelikož se nejedná o fci pouze k Galaxy S4, ale dal jsem to zatím sem, děkuji


Pokud něco potřebujete, buď napište PM , ICQ a nebo v nejlepším případě zkuste Gtalk/G+/Hangout ...je větší šance, že se vám budu dříve věnovat.



Traged
Účet zrušen
Příspěvky: 3856
Registrován: sob 21. srp 2010 21:57:02
Reputace: 42

Re: Telefon přes MTP v TotalCommanderu

Příspěvek od Traged » pát 23. srp 2013 16:10:34

no mě to fungovalo týden, pak to zničeho nic přestalo chodit, takže v total commanderu stačí dát ikonku samostatný strom, tím se otevře průzkumník a tam si telefon najdeš.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Yang15
Robot
Příspěvky: 1194
Registrován: úte 01. led 2013 11:54:33
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: iPhone 5S
Mobil 2 / ROM: Samsung I9505 Galaxy S4 / Echoe ROM v33
Twitter: https://twitter.com/Zizkicevic
Tablet: 2x nVidia Shield Tablet / Lenovo Tab 2 A7
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 10.1 White (N8000)
Rom: Gnabo Rom V8
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Telefon přes MTP v TotalCommanderu

Příspěvek od Yang15 » pát 23. srp 2013 16:20:59

aha, to jsem nevedel ze to jde jeste takhle jednoduseji :D (ja totiz strom nepouzivam)...tak to je ten navod potom k nicemu, kdyz vysledek je stejny.. tak díky :)
Pokud něco potřebujete, buď napište PM , ICQ a nebo v nejlepším případě zkuste Gtalk/G+/Hangout ...je větší šance, že se vám budu dříve věnovat.


Traged
Účet zrušen
Příspěvky: 3856
Registrován: sob 21. srp 2010 21:57:02
Reputace: 42

Re: Telefon přes MTP v TotalCommanderu

Příspěvek od Traged » pát 23. srp 2013 17:03:47

není zač, taky mi to tady někdo poradil u S2 myslím, nebo S3 :D

Uživatelský avatar

ZeKe
Androiďák!
Příspěvky: 434
Registrován: pát 19. lis 2010 5:38:45
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro / AOS 10 stock

Re: Telefon přes MTP v TotalCommanderu

Příspěvek od ZeKe » pát 23. srp 2013 18:21:12

Yang15 píše:1) Stáhneme a nainstalujeme TotalCommander 32/64 bit a také tento plugin (který pak rozbalíme)
2) spustíme a v horním menu, zvolíme "Konfigurace" a následně zvolíme "Možnosti"…
3) zde v levém seznamu vybereme možnost "Doplňky" a u volby Doplňky souborových systémů (*.WFX) klikneme na "Konfigurovat"
4) přes tlačítko "Přidat" stačí pouze přidat stažený doplněk (wpdplug.wfx/wpdplug.wfx64)
5) vše potvrdíme OK
6) v TotalCommanderu ve výběru disků zvolíme "místa v síti", a pak "MediaAudio2" a zde mame svuj mobil :)
Pokud ale nemáme svůj TC nějak totálně "rozkonfigurovaný" nebo nepoužíváme nějakou strašlivě zastaralou verzi, tak stačí, když ten stažený ZIP přímo v TC otevřeme, čímž se nás Total Commander zeptá, zda tento doplněk chceme nainstalovat. Zvolíme Ano (a pak 2x OK) a tím můžeme kroky 2-5 z výše uvedeného návodu směle přeskočit :-)


Uživatelský avatar

Relic
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 08. srp 2013 21:06:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4

Re: Telefon přes MTP v TotalCommanderu

Příspěvek od Relic » sob 24. srp 2013 10:39:15

diky za navod funguje perfektne :yes:

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Telefon přes MTP v TotalCommanderu

Příspěvek od michpo » sob 24. srp 2013 23:21:38

Pokud by někdo chtěl, tak přímo na oficiálních stránkách Total Commanderu je již od 1. července verze 1.1 tohoto pluginu. V prvním příspěvku je stará verze 0.7 beta.

Verze 1.1 je ke stažení zde http://ghisler.fileburst.com/fsplugins/wpdplug.zip
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


jokeeman
Stálý androiďák
Příspěvky: 99
Registrován: čtv 03. kvě 2012 13:27:23
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: SG9+ stock rom 9.0
Tablet: Note 10.1 2014E stock

Re: Telefon přes MTP v TotalCommanderu

Příspěvek od jokeeman » pon 26. srp 2013 15:02:09

perfektní!
Nokia 5110 -> Siemens C35 -> Nokia 7110 -> Ericsson T28 -> Nokia 7650 -> Qtek 9100 -> HTC TyTN 2 -> HTC HD2 -> SG2 -> SG3 -> SG4 -> SG5 -> SG7 edge -> SG9+

Uživatelský avatar

FerdaXXL
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: úte 02. srp 2011 8:12:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 10 Plus
Mobil 2 / ROM: SGS 7 Edge
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2 LTE

Re: Telefon přes MTP v TotalCommanderu

Příspěvek od FerdaXXL » pát 03. led 2014 17:52:34

Přesně toto jsem potřeboval ...THX


code
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: pát 11. úno 2011 11:00:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Telefon přes MTP v TotalCommanderu

Příspěvek od code » čtv 04. zář 2014 12:14:07

Díky, jede to v pohodě :). Jen teda mazání souboru je hrozně pomalé.

Uživatelský avatar

Commander238
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 18. bře 2014 21:59:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS3 i9300 + Omega Rom
Mobil 2 / ROM: SE Elm
Bydliště: Praha

Re: Telefon přes MTP v TotalCommanderu

Příspěvek od Commander238 » čtv 20. lis 2014 1:01:35

V nové verzi Total Commanderu to jde taky tak, že ve vysouvacím seznamu s disky vybereme +Počítač a tam je mobil taky vidět. Můžeme si od telefonu udělat i záložku. :)


tejknito
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: ned 14. pro 2014 3:50:30
Reputace: -100
Typ mobilu / ROM: HTC Desire X

Re: Telefon přes MTP v TotalCommanderu

Příspěvek od tejknito » ned 14. pro 2014 16:05:18

Tiez som neskor zistil, ze uz nepotrebujeme ziadny plugin pre totalcmd v novej verzii 8.51a. :-) Ako pise kolega predomnou... len vo verzii Total Commander 8.51a najdeme v rolovaciom zozname diskov polozku systemoveho priezkumnika Windows "+Pocitac (prehlad diskov)" . A zialbohu neviem preco ale v tzv. "tlačítkovej lište" s písmenami diskov (ak ich mate v konfiguracii totalcmd povolene) v Total Commanderi 8.51a polozku "+Pocitac" neni vidiet, takze jedine cez to rollovacie menu.

MTP by mal Windows 7 podporovat. V pripade starsieho Windows XP neviem - tam bude asi nutne doinstalovat MTP podporu alebo aj nejaky specialny driver, ktory MTP u telefonov HTC spojazdni. Moj smartphone HTC Desire X po pripojeni ku PC sa automaticky zobrazil v prieskumnikovy Windows 7 (resp. po kliknuti na ikonu "Tento pocitac") bez nainstalovania ovladacov.

Inac skvely plugin... aktualne vo verzii 1.2 - http://ghisler.fileburst.com/fsplugins/wpdplug.zip . Mozno ma aj nejake uzitocne vlastnosti pri pouzivani, naproti klasickemu systemovemu pristupu. Ja osobne som uz skorej pouzival obdobu takehoto nejakeho pluginu pre nejaky starsi digitalny fotoaparat, ktory funguje bohuzial tiez len na principe MTP a neuvedomil som si vlastne, ze aj pre novy JellyBean Android (ver.4.1.x) sa bude dat pouzit tento plugin. Ja uz som chcel nainstalovat a spustit FTP serverovu sluzbu v mojom Androide 4.1.1 pre pristup k mojim suborom ;-) kedze mi vo Windows 7 najprv blblo MTP (asi nespravna instalacia ovladacov resp. re-instalacia pri mojom experimentovani, haha).

(1) metoda
- ak nevyužívate lištu diskov
- pripojenie MTP aj bez pluginu v totalcmd v8.51a - teda cez systemove pripojenie ! tak ako aj v pripade otvorenia MTP zariadenia cez "Tento pocitac" v priezkumnikovi vo Windows

- stlac ALT+F1 pre lavy panel resp. ALT+F2 pre pravy panel alebo klikni myskou na roll-menu so zoznamom "pismenok diskov" a zvol "Pocitac" a mal by si vidiet akekolvek zariadenie pripojene skrz MTP protokol

(2) metoda
- ak nevyužívate lištu diskov
- pripojenie MTP za pomoci pluginu v totalcmd hocijakej verzie

- otvorime roll-menu s pismenami diskov ako u prvej metody, ibaze nevyberiete si z rollovacieho menu "Pocitac", ale vyberte "Mista v siti", kde sa vam nasledne zobrazia okrem okolnych pocitacov v sieti LAN aj nainstalovane pluginy pre pracu so subormi ! takze medzi nimi aj plugin pre MTP pod nazvom "MediaAudio2" ktory si rozkliknete

(3) metoda
- ak využívate lištu diskov
- pripojenie MTP za pomoci pluginu v totalcmd hocijakej verzie

- metoda ktoru pouzivam aj ja... je to vlastne to iste co v druhej metode ibaze bez aktivnej lišty diskov... je to taktiez vyber MTP zariadenia cez zoznam pluginov urcenych pre pracu s diskom (resp. so subormi), t.j. v zozname sietovych pripojeni (polozka "Mista v siti"), ku ktorej sa ale dostaneme jednym klikom mysi na ikonu v lište diskov - teda za predpokladu, ze lištu diskov mame zapnutu: Konfigurace > Možnosti > Vzhled > Lišta s disky (pouzit dve listy - pre kazdy panel osobitne)... po otvoreni "Mist v siti" staci uz len kliknut na plugin "MediaAudio2" a ste vo vasom Android suborovom systeme... prakticky a rychly pristup cez Total Commander...

:palec:
Přílohy
totalcmd_MTP.png
metoda 3 (s pouzitim pluginu v totalcmd)
totalcmd_MTP.png (39.15 KiB) Zobrazeno 8374 x

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S4 (I9500/I9505) - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů