Čo je to za metóda?
Pomocou tohto nástroja môžete ľahko root-núť vašu LG G3 (iba určité modely). Jedna sa o skript, ktorý obsahuje všetko potrebne na to, aby ste dokázali ľahko root-núť mobil.
Toto je LITE verzia. To znamená, že táto verzia iba root-ne váš mobil. Nič viac! Ak máte verziu T-Mobile G3, tak vám odporúčame sa pozrieť po plnej verzii na XDA, pretože plná verzia vám spraví root, nainštaluje TWRP a zabráni tomu, aby sa vám zobrazovalo to, že máte spravený root! (samozrejme hovoríme o verzii LG G3 D851, nie o našej európskej D855!)
Kto stojí za touto metódou?
Táto metóda vznika spoluprácou medzi používateľmi IOMonster, jcase a autoprime. Špeciálne ďakujeme používateľovi beaups.
Je môj mobil kompatibilný pre túto metódu?
Každý model LG G3 sa trochu od seba líši čo sa týka root-ovania a odblokovania.
Zraniteľnosť, ktorú skript PurpleDrake využíva sa objavila na niektorých mobiloch značky LG a tento skript dokáže automaticky zistiť či je váš mobil vhodný na root-ovanie alebo nie.
Na to aby ste zistili, ktoré verzie sú momentálne vhodné na root-ovanie, tak vám odporúčame pozrieť si tento Google Docs dokument, kde nájdete všetky modely, ktoré momentálne podporujeme.
Keď spustíte daný skript, tak sa mobil reštartuje a spraví sa test či je kompatibilný alebo nie. Ak test prebehne úspešne, tak vás aplikácia na to upozorní. Ale ak bude test neúspešný, tak sa mobil reštartuje do Androidu bez hocijakej zmeny.
Ako sa používa tento skript?
Skript je možné spustiť na OS - Windows, Linux a OSX!
Na to, aby ste mohli spustiť daný skript, potrebujete si stiahnuť potrebné súbory. Tie nájdete v druhom príspevku.
Uistite sa, že mobil máte v ADB móde (ak som to správne pochopil, tak autor píše, že je potrebné mať mobil v PTP režime okrem verzie Verizon, ale pokiaľ viem ADB funguje aj v režime MTP).
Inštrukcie pre WINDOWS používateľov:
1) stiahnite si balík z druhého príspevku a rozbalte ho.
2) spustite súbor s názvom "purpledrake_windows.bat"
Inštrukcie pre LINUX používateľov (v terminály!):
Kód: Vybrat vše
tar xvf ~/Downloads/PurpleDrake-Lite_VERSION.tar.gz
cd PurpleDrake-Lite
chmod +x purpledrake_linux.sh
./purpledrake_linux.sh
2) spustite súbor s názvom "purpledrake_osx"
Samotná aplikácia vás prevedie celým procesom a iba stačí sledovať / čítať čo sa tam píše.
Čo ak by som nechcel spustiť daný skript?
Tak to by ste ma moc nepotešili, ale všetko to čo robí program, môžete spraviť ručne. Stačí stiahnuť potrebný balík, rozbaliť ho, otvoriť príkazový riadok v adresári daného balíka a písať nasledovné príkazy:
adb reboot --bnr_recovery
adb push ./assets/start_restore /temp/start_restore
adb push ./assets/permaroot.bin /temp/start_restore
adb reboot