Obecně o Android hodinkáchSmartwatch DZ09 - Problém !!!!

Moderátor: Libb


Autor tohoto vlákna
Števo Pecho
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 03. pro 2015 8:18:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S5

Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od Števo Pecho » čtv 03. pro 2015 9:06:16

Ahojte, chcem Vás poprosiť o pomoc, radu, informáciu. Kúpil som z Číny lacné smart watch hodinky DZ09. Spárovanie s telefónom prebehlo jednoducho a v poriadku. Po nainštalovaní aplikácie fungujú celkom dobre aj notifikácie. Celkovo dobrý dojem z hodiniek mi však kazí jedna vec, o ktorej neviem, či je to normálne alebo je to len nejakým zlým nastavením. Skúšal som však už úplne všetko a neviem si rady, preto sa obraciam na Vašu pomoc. Pri spárovanom telefóne s hodinkami mi pri prichádzajúcom hovore pri :
1. Zdvihnutí hovoru tlačítkom na hodinkách začne hovor v reproduktore a mikrofóne v hodinkách. Na telefóne vtedy svieti na zeleno symbol bluetooth. Po jeho vypnutí sa hovor prenesie do telefónu a všetko je OK.
2. Pri zdvihnutí prichádzajúceho hovoru tlačítkom na telefóne hovor síce zdvihnem, ale trvá 8-10 sec. kým sa mi hovor prenesie ( teda ozvučí ) z hodiniek do telefónu. Takže prvých 10 sec. volajúci vykrikuje či sa počujeme a väčšinou hovor zruší a skúša to znovu.
Keď si to uvedomím, tak zdvihnem hovor na hodinkách a hneď si ho prehodím do tel. Väčšinou na to ale zabudnem a uvedomím si to až keď je v telefone ticho.
Pár krát sa mi stalo, že hneď po zdvihnutí bol hovor priamo v telefóne, tak som sa potešil, že už to funguje. Hneď nato ma ale znova sklamalo, takže momentálne nosím na ruke hodinky nespárované, ktoré treba pravidelne nabíjať, a na to aby som zistil koľko je hodín musím ešte zmačknúť tlačítko. Asi skončia v šuflíku.
Neviete mi prosím povedať, ako vlastne mán takýto typ hodiniek vo všeobecnosti fungovať, teda či to ako to funguje pri mojich je normálne, alebo je to vadný kus. Veľmi pekne ďakujem za každú odpoveď.





roy100
Droid
Příspěvky: 1585
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 64
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od roy100 » čtv 03. pro 2015 11:29:55

Když zvedneš hovor na telefonu, tak ho musíš přehodit ručně na telefonu, je to hned a protistrana nezavěsí. Jinak mně se osvědčilo v BT nastavení v telefonu vypnout profil HF a nechat media, notifikace pak chodí do hodinek, a hovory do founu.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2943
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od dufko » čtv 03. pro 2015 12:01:47

Takto sa správajú snáď všetky lacné hodinky (neviem či aj android wear), riešim to rovnako ako roy.

Potrebu volať cez hodinky mám zriedkavo.


roy100
Droid
Příspěvky: 1585
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 64
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od roy100 » čtv 03. pro 2015 14:32:39

Jj, snad jedině v autě kde není HF, ale i to je celkem, myslím, na pikachu. To mi nevadí nám je na notifikace, hlavně SMS. Jinak jsi si měl asi trochu připlatit za hodinky s automatickým zobrazením času. androidwear zatím netelefonuje, zato bez komplikací ukáže kdo volá, jen nesmí být telefon třeba v kufru auta :DD


Autor tohoto vlákna
Števo Pecho
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 03. pro 2015 8:18:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S5

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od Števo Pecho » pát 04. pro 2015 9:05:03

Když zvedneš hovor na telefonu, tak ho musíš přehodit ručně na telefonu, je to hned a protistrana nezavěsí.
Jinak mně se osvědčilo v BT nastavení v telefonu vypnout profil HF a nechat media, notifikace pak chodí do hodinek, a hovory do founu.[/quote]

Chalani díki za odpovede. vidim, že nie som sám a je to záležitosť lacných hodiniek.Vypnutie profilu HF pomohlo, notifikácie chodia ale iba zvukové obsah sms, emailu nezobrazí. Pýta si to najskôr nainštalovať BT aplikáciu.A tá funguje iba vtedy, keď je zapnutý profil HF.

Neviem ako mám rozumieť tomu, že keď zdvihneš hovor na telefone, musím ho ručne prehodiť ručne na telefon. Keď zdvihnem hodinkami, tak sa mi hneď na telefone na zeleno rozsvieti symbol bluetooth. Ale keď zdvihnem telefonom, tak neviem či mačkať aby som si hovor hneď stiahol do fónu.



roy100
Droid
Příspěvky: 1585
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 64
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od roy100 » pát 04. pro 2015 11:26:56

Něco děláš blbě, právě režim multimédia posílá notifikace na displej hodinek, obsah sms přečteš a můžeš i odpovědět z hodinek, maily vidíš jen kdo je posílá, ne obsah. Při telefonování, pokud máš zaply HF profil, tak primárně, bez ohledu na to kde hovor zvedneš, jde zvuk do hf, na displeji founu v dolní části máš ikony z nichž myslím druhá nebo třetí zleva umožní vybrat kam má zvuk jít.


Kalanak
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: úte 12. led 2016 21:48:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung
Tablet: Acer

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od Kalanak » úte 12. led 2016 21:55:51

Dz09, mi pridou kazdou chvili. Ale ja do hodinek vlozim sim kartu. Na telefonu nastavim , ze se mi hovor presmeruje na druhe cislo( hodinky). Tkz.ocekavam, ze ty problemy se zvedanim hovoru- bluetoth mi odpadnou. Spis mne zajima jak jste hodinky nastavily? Pry je na to nejaka appka ?


roy100
Droid
Příspěvky: 1585
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 64
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od roy100 » stř 13. led 2016 0:46:19

No jenomže nám jde o to NEVOLAT přes hodinky, to jaksi tvé řešení nenabízí, naopak vyautuje mobil úplně, myslím, že až je budeš mit, tak přijedeš na to, o co nám šlo. Jinak na nastavení hodinek žádnou apku nepotřebuješ, tu potřebuješ na propojení s mobilem. Tipuju, že smartnotification s nima pojede ok.


Kalanak
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: úte 12. led 2016 21:48:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung
Tablet: Acer

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od Kalanak » pát 15. led 2016 19:21:28

Zdravim. Tak hodinky prisly. Jak jsem uvedl vyse, na teleonu jsem nastavil presmerovani hovoru kdyz budu nedostupny na cislo v hodinkach. Funguje.
Co nemohu nastavit je internet.
Mam sim od Opencall , zaplatil internet a nic. Nevim, lamu si hlavu.:-(


hanysek3099
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: pon 29. bře 2010 15:13:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4
Mobil 2 / ROM: brzy dorazí K8 smartwatch s androidem :-)
Tablet: Samsung Galaxy Tab Pro 8.4
Rom: Stock ROM

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od hanysek3099 » pát 15. led 2016 20:38:07

Je nutné ručně nastavit APN, ale net na DZ09 je k ničemu. Nemá e-mail klient ani Javu, takže ani operu mini není možné doinstalovat a interní prohlížeč je nepoužitelný. Takže není nutné to vůbec řešit, za tyto peníze holt nemůžeš očekávat plnohodnotný smartphone na ruce. Já jsem každopádně objednával K8 a už se nemůžu dočkat až dorazí :-)


Kalanak
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: úte 12. led 2016 21:48:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung
Tablet: Acer

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od Kalanak » pát 15. led 2016 23:27:53

Spise mi slo o zpravy z fb. Nic vice.
Apn....mas podrobnejsi navod , diky


hanysek3099
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: pon 29. bře 2010 15:13:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4
Mobil 2 / ROM: brzy dorazí K8 smartwatch s androidem :-)
Tablet: Samsung Galaxy Tab Pro 8.4
Rom: Stock ROM

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od hanysek3099 » sob 16. led 2016 9:16:16

Musíš se obrátit na poskytovatele - APN jsou různá, tady je navíc nutné doplnit ručně spoustu dalších údajů ...
Ideální je sehnat návod na některý z "hloupých" telefonů" na ruční nastavení.


Luckinho
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pát 21. bře 2014 23:05:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy fame
Tablet: Prestigio GV7777

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od Luckinho » úte 16. úno 2016 9:33:08

Ahojte, já bych se chtěl zeptat na propojení s iOS (iphone 5c). hodinky propojím přes BT v pohodě. Když mi ale někdo volá na mobil (případně i jiné zvuky), tak automaticky na hodinkách vyzvání nahlas. Mám vypnuté vyzvánění v telefonu i v hodinkách mám nastaveny jen vibrace. Nevíte někdo jak toto vypnout. V nastavení BT iPhonu nic není, tam je jen správoání kontaktů.


Martin13331
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 14. bře 2016 22:18:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: s55

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od Martin13331 » pon 14. bře 2016 22:49:42

Ahojte .

Mám skúsenosť s hodinkami DZ09 možno to niekomu pomôže.
Riešil som ten istý problém čo tu je popísaný s tým že ak mi niekto vola a prijmem hovor na mobile zapne sa mi hlasitý odposluch na hodinkách a aj opačne ak volám ja, tiež mi pri spojení hovoru ide zvuk z hodiniek. (hlasitý odposluch) Otravovalo ma to . Nechcem telefonovať cez hodinky. Jedine s Iphonom to funguje stále v poriadku lebo tam si nastavíte pri prvom hovore či má isť zvuk z hodiniek alebo z mobilu a potom to tak už aj funguje. Ale vrátim sa k androidu. Našiel som na google play aplikáciu ktorá sa vola SoundAbout . Slúži na rôzne nastavenia zvuku v Smartphone aj pri spojení s bluetooth zariadeniami. Ked ju spustite nastavte SoundAbout Service na ON-With status a potom Phone call audio na Earpiece. Stane sa to že keď budete mať prichádzajúci hovor po prijatí zvuk pôjde stále z mobilu sluchadka hodinka Vám ukáže aj kto Vám vola. Ak bude odchádzajúci hovor, neukáže Vám hodinka komu voláte lebo sa automaticky odpojí od mobilu no po skončení hovoru sa hneď pripojí späť. Funguje to dobre resp.je to lepšie ako prepínať manuálne pri každom hovore. Mám doma rôzne Smart hodinky z Činy . (NO1 S3, Zeblaze Cosmo, DZ09 , GV08S, GV18 ) DZ09 som mal asi 4 ks. A len jedne jediné mi fungujú od začiatku správne,že prichádzajúce aj odchádzajúce hovory mi smeruje automaticky na mobil nie na hodinky. Tie som si aj nechal. Ak by ste mi vedeli poradiť niečo iné budem rád.V prípade otázok ma kontaktujte.


Martin13331
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 14. bře 2016 22:18:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: s55

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od Martin13331 » pon 14. bře 2016 22:52:55

V prípade Luckinho Iphonu . Mám vyskusane 3 hodinky dz09 s Iphonom. Dvoje mi robili presne to čo popisujes. Jedné mi idu spravne. Neprenásaju mi zvuk zo zvonenia na hodinku iba vibruju.


roy100
Droid
Příspěvky: 1585
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 64
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od roy100 » pon 14. bře 2016 23:16:54

Proč děláš věci složitě, když to jde jednoduše? Prostě si v nastavení android founu vypni v BT pro hodinky profil HF a nech zapla media. Telefonovat budeš z founu notifikace budou chodit na hodinky.


Martin13331
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 14. bře 2016 22:18:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: s55

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od Martin13331 » úte 15. bře 2016 9:30:32

Spravil som tak ako radíš no nefunguje to. Hodinky prestali komunikovat s mobilom- nenotifikuju ani volajuceho,ani sms.


Martin13331
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 14. bře 2016 22:18:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: s55

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od Martin13331 » úte 15. bře 2016 10:31:54

OK rozbehal som to. Diky za radu. Uz to funguje.


Luckinho
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pát 21. bře 2014 23:05:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy fame
Tablet: Prestigio GV7777

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od Luckinho » pát 18. bře 2016 15:59:52

Aha takže asi problém hhodinek.


skeblo
Androiďák!
Příspěvky: 322
Registrován: ned 13. lis 2011 11:48:09
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od skeblo » ned 05. čer 2016 8:56:16

Zdravim ako sa vyriesil tento problem s prenasanim zvuku ked volam z mobilu a zvuk je v hodinkach? Ked vypnem v mobile HF tak sa t hodin neda volat a ani nechodia notifikacie.


simstriks
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: sob 15. pro 2012 8:44:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S7

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od simstriks » čtv 16. čer 2016 14:07:20

Zdravím,

mám zcela stejný problém z volanim, ze mi jde zvuk do hodinek... Aplikace SoundAbout to vyřešila. Leč když se hodinky při přichozim hovoru odpoji, vibruji a vibruji - BT lost... Ano, jde to tuknutim do hodinek vypnout, lec to je nepohodlné... Proto by mě prosím zajímalo, zda někdo ví, jak přesně vypnout HF profil, abych se bez teto app obešel. Zkusil jsem to vypnout, ale pak mi nechodili žádné notifikace. Kdo ví, mohl by prosím trosku podrobneji popsat kde co a jak bych měl udělat? Díky moc ;)

A druhá otázka - když si v mobilu pustím MP3, nepřišel jsem jak hodinkama písničky měnit. Jde to vůbec? Nebo to tento typ prostě neumí?

Díky moc :-)


roy100
Droid
Příspěvky: 1585
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 64
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od roy100 » čtv 16. čer 2016 22:20:40

Písničky jde samozřejmě měnit v menu BT musím, jsou tam klasická tlačítka.
Nastavení BT mít zaskrtle pouze média, notifikace chodí, telfon telefonuje, je to tu popsáno několikrát, myslím, že i screenshoty jsou.


simstriks
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: sob 15. pro 2012 8:44:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S7

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od simstriks » pát 17. čer 2016 7:46:11

Ano, to s profilama jsem zkousel. Ovšem když necham bežet jenom - Zvuk médií, Sdílení kontaktů, a VYPNU připojení k náhlavní soupravě, tak pak nechodí žádné notifikace. Musím mít zaplé všechny 3 profily aby notifikace chodili. Co se písniček týče, možnost na přepínání písniček zde není. Bude to asi firmwarem který je v hodinkách nahraný, nebo nevím. V menu je pár ikonek v žádní z nich není možnost přepnutí písniček... Jestli se pletu, tak prosím o přesné navedení, kde fukce je... Díky


roy100
Droid
Příspěvky: 1585
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 64
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od roy100 » pát 17. čer 2016 10:05:53

Co myslíš profilama? Zaskrtava se v menu Bluetooth příslušného zařízení, tedy DZ09, na founu, je tam jen volba nahlavni souprava a multimedia, nahlavni soupravu necháš bez zatrzitka a zaskrtla necháš média.


simstriks
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: sob 15. pro 2012 8:44:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S7

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od simstriks » pát 17. čer 2016 10:31:01

Ano, presne to jsem myslel... když odškrknu nahlavni soupravu, hodinky přestanou notifikovat. Musi byt zaskrknuta. když mam nastevení jako u prvního screenu, notifikace mi nechodí. když to mám jako u druhého screenu, notifikace chodí. Jenže když to mám nastavené jako u toho druheho screenu, tak pak musim přepnout na telefonu bluetooth na sluchátko, když mi někdo volá.
Přílohy
Screenshot_2016-06-17-11-36-53.png
Screenshot_2016-06-17-11-36-53.png (98.84 KiB) Zobrazeno 26693 x
Screenshot_2016-06-17-11-35-47.png
Screenshot_2016-06-17-11-35-47.png (97.4 KiB) Zobrazeno 26693 x


roy100
Droid
Příspěvky: 1585
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 64
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od roy100 » pát 17. čer 2016 12:53:29

První screen by měl být správně, jakou apku pro notifikace používáš?


simstriks
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: sob 15. pro 2012 8:44:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S7

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od simstriks » pát 17. čer 2016 13:48:54

https://play.google.com/store/apps/deta ... tification" onclick="window.open(this.href);return false; tuto. Když jsem chtěl naskenovat QR kod z hodinek, aplikace mi psala, ze neni kompatiblini s mym zarizenim. Mam honor 6 s android 6 (asi se te aplikaci nelibi ten droid 6) Tak jsem stáhl toto. Podle mě by to měla byt uplně stejná appka, akorád je přímo s GP.


roy100
Droid
Příspěvky: 1585
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 64
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od roy100 » pát 17. čer 2016 14:47:28

Zkus fundo Wear, já s ní funguju na různých typech hodinek, včetně nastavení podle prvniho screenu.


skeblo
Androiďák!
Příspěvky: 322
Registrován: ned 13. lis 2011 11:48:09
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od skeblo » pon 20. čer 2016 18:07:54

Problem, ktory tu riesime moze byt v tom ze tieto hodinky su v dvoch roznych vyhotoveniach. Rovnako vyzeraju, rovnako sa volaju, ale problem nastava vo vnutri hodin. jeden druh ma procesor mtk 6260 a druhy mtk6261. tak isto sa lisia aj firmwareom. Je rozny. Ja mam tie s mtk 6261 a spavaju sa tak ako je tu popisany problem ze ked mam v mobile zaskrtnutu moznost zvukov do HF, tak musim pri volani z mobilu prepinat vystup zvuku. ked tuto moznost nezasrktnem, tak mi notifikacie do DZ09 nechodia. kto aky ma typ, podla procesoru a firmwaru pomoze toto:
https://www.myawesomegadgets.com/dz09-setup" onclick="window.open(this.href);return false;
cast prva About The DZ09 Smart Watch. podla toho viete zisti aky typ mate. /ak sa neda menit tema v aplikaciach mate mtk6261/.

a este jedna pomocka. Vsimnite si kde je na dysplai napis Company mode. Ja som vlastnikom 6261 a mam ho vpravo hore.
Přílohy
mtk6261.jpg
mtk6261
mtk6261.jpg (52.62 KiB) Zobrazeno 26238 x
mtk6260.jpg
mtk6260
mtk6260.jpg (30.56 KiB) Zobrazeno 26238 x


pepinno
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 03. črc 2016 22:30:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: DZ09

Re: Smartwatch DZ09 - Problém !!!!

Příspěvek od pepinno » ned 03. črc 2016 22:37:10

Ahoj , nevíte někdo jestli se dají do DZ09 doinstalovat jiné typy ciferníků než jsou ty tři od vyrobce ...??? Mám na mysli třeba číslice jako na digitálkách .

Odpovědět

Zpět na „Obecně o Android hodinkách“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host