THL 5000 - Obecná diskuzeZávady a problémy THL 5000

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
massq8
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 24. kvě 2011 18:51:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S7 do půl roku
Kontaktovat uživatele:

Re: THL 5000: OC 2.0 GHz, 2GB RAM, 16GB ROM, baterie 5000 mAh

Příspěvek od massq8 » pon 11. srp 2014 14:20:10

telefon mi uz dorazil, ale behem prvni hodinky hrani se mi 2x vypnul - napsalo mi to, ze je potreba telefon zchladit a sekundu na to se sam vypnul
hodinu na to jsem ho zapl znovu, nainstaloval par aplikaci, pustil antutu a polovine testu totez


http://www.panoil.cz - přípravky na čištění nejen elektroniky


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
massq8
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 24. kvě 2011 18:51:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S7 do půl roku
Kontaktovat uživatele:

Re: THL 5000: OC 2.0 GHz, 2GB RAM, 16GB ROM, baterie 5000 mAh

Příspěvek od massq8 » pon 11. srp 2014 14:52:52

Další poznatek, 1% nabíjím zhruba 5min přes originální nabíječku
je to normální?
http://www.panoil.cz - přípravky na čištění nejen elektroniky

Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: THL 5000: OC 2.0 GHz, 2GB RAM, 16GB ROM, baterie 5000 mAh

Příspěvek od gersa » pon 11. srp 2014 14:55:18

Ne, jak uz tu nekdo psal, cela baterka by mela byt nabita za cca 2h

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
massq8
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 24. kvě 2011 18:51:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S7 do půl roku
Kontaktovat uživatele:

Re: THL 5000: OC 2.0 GHz, 2GB RAM, 16GB ROM, baterie 5000 mAh

Příspěvek od massq8 » pon 11. srp 2014 15:28:19

není potřeba při prvním nabíjení strhnout pryč nějakou folii na baterii nebo tak něco?
Nabíjím ten mobil už od 14:00 a jsem na 25% ....
http://www.panoil.cz - přípravky na čištění nejen elektroniky


Andreas Baader
Stálý androiďák
Příspěvky: 172
Registrován: ned 11. srp 2013 14:09:22
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: ZOPO

Re: THL 5000: OC 2.0 GHz, 2GB RAM, 16GB ROM, baterie 5000 mAh

Příspěvek od Andreas Baader » pon 11. srp 2014 15:29:21

Se podivej jestli nemas prelepeny kontakty.


Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: THL 5000: OC 2.0 GHz, 2GB RAM, 16GB ROM, baterie 5000 mAh

Příspěvek od gersa » pon 11. srp 2014 15:31:58

To by se mu nejen nenabijela, ale ani by mobil nespustil :)

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od Tomáš Kubec » pon 11. srp 2014 16:20:06

Od kdy má THL 5000 vyjmutelnou baterii a možnost přelepení kontaktů?
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


porsacek
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 10. úno 2014 13:19:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL5000
Mobil 2 / ROM: Lenovo P780

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od porsacek » pon 11. srp 2014 16:35:04

Mám trochu problém s WIFI po uspání tel. má tel problém zpětného připojení do wifi sítě ale signál na telefonu hlásí 3 čárky ale stále opakuje že není připojen a nejde web stačí vypnout wifi a znova pustit a pak vše funguje . Večer udělám hard reset třeba to pomůže . Jinač spodní tlačítka občas nereaguji tak jak mají musí se 2 až 3 dotknout tel koupen u www.here-shop.cz


jakas
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 06. srp 2014 13:39:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One S

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od jakas » pon 11. srp 2014 17:02:08

Ahoj,
původně jsem to nechtěl v diskusi řešit, ale v zájmu objektivity informací o THL 5000 zmíním i svoji dosavadní zkušenost.

Objednal jsem v MN shopu a ve čtvrtek mi mobil dorazil. Po úplném nabití jsem nainstaloval základní věci a v pátek ráno vyrazil do práce s navigací Sygic.
Jaké bylo moje zklamání, když vidím, jak šipka bloudí po poli, odbočuje na přilehlé ulice, zrychluje a zase se zpožďuje atd.
Na doporučení MN Shopu jsem na cestě domů vyzkoušel Google Mapy a situace byla velmi obdobná.
Je zajímavé, že v GPS testu proběhne fix celkem rychle, vidí asi 12 satelitů a využije asi 6-7. Přesnost i 3 metry.

V MN Shopu se k tomu staví ochotně, doufám že klapne výměna za jiný kus, protože jinak je mobil perfektní.
Ve středu poputuje zpět.

Horní vysouvací lišta je v pohodě, jen když mobil leží na stole, nejde někdy vysunou. Ale v okamžiku, jak ho vezmu do ruky, vysunout jde.
S tím se dá žít.
Tlačítka pod displayem jsou úplně v pohodě i s fólií.
J.

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od Tomáš Kubec » pon 11. srp 2014 17:48:58

Nedalo mi to a dnes jsem testoval s GPS naše 4 firemní THL 5000 na trase cca 350 Km (totálně zataženo a déšť). Fix je okamžitý, tam není co dodat. V Google Maps se nechová zrovna ideálně, tak jako u všech MTK. Vypadá to jako by nestíhala občas zareagovat na změnu polohy. Pro MTK není Google Maps zatím prostě ideální platforma. V Sygicu cca 2 malé odskoky, které se prakticky ihned vrátili zpět. Bylo to to v zástavbě a za deště. Pro mne nic tragického, pro někoho možná nepřekonatelného. Na cestě zpět myslím bez odskoku. Zrychlování a zpomalování jsem na Sygicu nezaznamenal. Chování GPS mi přijde prakticky stejné jako u mé staré P780. Jako Qualkomm to zatím prostě není. Na druhou stranu jsem viděl horší GPS i na Qualcommu. Příště testnu BOR, Waze a iGo Primo.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


jakas
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 06. srp 2014 13:39:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One S

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od jakas » pon 11. srp 2014 18:09:05

Děkuji za zprávu, kdyby to fungovalo jak píšete, tak je to v pohodě.
Já to mám do práce 30 km a za tu dobu to uskakovalo do stran každou chvíli a ve vesnicích, které projíždím skákalo do jiných ulic atd.
To zpožďování je také dost nepříjemné. Jeden projede křižovatku a pak se dozví, že měl odbočit...
Těším se, že to budu mít taky tak, jak píšete.
J.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
massq8
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 24. kvě 2011 18:51:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S7 do půl roku
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od massq8 » pon 11. srp 2014 18:22:18

az na problemy s extremne pomalym nabijenim je vse ok
GPS funguje skvele, prvni fix cca 30s
druhy i treti do 3sekund (vzdy bez pripojeni k internetu)

GPS je presna, rychla, neskace
pouzivam plnou verzi Sygic

Pritelkyne s Thl 4400 popisuje klasicke problemy se stahovanim listy jinak je taky spokojena

prodam nokii a budu zkouset byt par mesicu s timto
http://www.panoil.cz - přípravky na čištění nejen elektroniky


vetti
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: ned 10. srp 2014 18:55:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL 5000

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od vetti » pon 11. srp 2014 19:23:20

(mne nejde sygic do telefónu ani dostať, takže... :D <- vyriešené)
program GPS Radar našiel satelity asi do 10 sekúnd...
s nabíjaním skúsenosť: cez usb relatívne v norme, s inou nabíjačkou na plnú kapacitu asi za 17 hod, s originálnou za 2,5 hod cca.

čo ja mám problém je, že niekedy sa mi nerozbehne fotoaparát. Aplikácia Kamera sa proste spustí a behom okamihu sa vypne na hlavnú plochu bez chybovej hlášky. Pri tom nefungujú ani Smart Gestures. Spustím inú aplikáciu na fotenie, vypnem a fotoaparát funguje OK.

Mám prepnuté z Dalvik na ART, VROOT.
Naposledy upravil(a) vetti dne úte 12. srp 2014 16:25:31, celkem upraveno 2 x.


porsacek
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 10. úno 2014 13:19:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL5000
Mobil 2 / ROM: Lenovo P780

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od porsacek » úte 12. srp 2014 0:06:09

Tak problém s wifi i po hard resetu stále stejné ach jo :( je nějaká náprava přehrání softu nebo to budu muset reklamovat .

Uživatelský avatar

Porosz
Androiďák!
Příspěvky: 522
Registrován: úte 20. črc 2010 17:48:12
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: HTC Desire + SE C905 [jen jako budik]

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od Porosz » úte 12. srp 2014 0:38:35

massq8: originální nabíječka může znamenat všelicos, protože někteří přeprodejci přidávají nabíječky tragické kvality. Případně může být vadná. Problém by mohl být i v kabelu. Doporučuji vyzkoušet jinou značkovou nabíječku a kabel, případně proměřit současnou nabíječku.
Např.: otec si koupil v kamenném obchodě Prestigio 7600 a nabíječka v balení byla úplně KO. V obchodě mu dali jinou. Je to ale naprostý šmejd. Udávaný výstupní proud je 1A, ve skutečnosti ale nabíječka nedá ani 200mA...

porsacek: chyba může být v routeru. Mě se tohle po změně routeru na mém ZP998 také objevilo. Se starým routerem absolutně bez problémů. U nového pomohlo vypnout WMM
Zkus jinou wifi.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
massq8
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 24. kvě 2011 18:51:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S7 do půl roku
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od massq8 » úte 12. srp 2014 19:02:49

Přišel jsem na další "závadu" - možná je to jen špatným nastavením, ale když telefonuju tak krátce po zvednutí a přiložení telefonu k uchu displej ztmavne
ovšem sekundu poté i když jej mám téměř přilepený na tváři a u ucha se vždy hned rozsvítí..
Zkoušel jsem reinstalace programů, stále se vždy po přiložení zhasne a hned zas zapne..

nevíte někdo co s tím? nechci položit uchem hovor
http://www.panoil.cz - přípravky na čištění nejen elektroniky


bazymet
Stálý androiďák
Příspěvky: 59
Registrován: pát 11. říj 2013 18:48:18
Reputace: -2
Typ mobilu / ROM: OnePlus One

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od bazymet » stř 13. srp 2014 3:07:13

Koukam ze s gps je to u thl temer stejne. Kdyz sem mel w8s tak to byla tragedie. Xiaomi a opo jsou trosku jinde no


manhaus
Androiďák!
Příspěvky: 322
Registrován: čtv 19. črc 2012 8:54:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P770 s LEWA ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7" 3G
Rom: LEWA modded by Rebas

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od manhaus » stř 13. srp 2014 6:05:04

co se týká přiložení telefonu k uchu - v nastavení je někde položka proximity calibration, zkus to čidlo znovu nakalibrovat a uvidíš. Ty čidla blbnou...

Uživatelský avatar

rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9550
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od rbarat » stř 13. srp 2014 6:21:44

bazymet píše:Koukam ze s gps je to u thl temer stejne. Kdyz sem mel w8s tak to byla tragedie. Xiaomi a opo jsou trosku jinde no
Ja neviem, mám načítanú celú túto diskusiu a výsledok je taký, že GPS funguje väčšine dobre, v jednom-dvoch prípadoch je problém v konkrétnom kuse fónu.

Inak, čo sa týka navigácie, na MTK čipoch odporúčam Sygic, ten sám o sebe dokáže korigovať poskakovanie polohy... Navyše Sygic je veľmi dobrá navigácia, mám normálne zakúpenú, stála ma vyslovene pár € s novým fónom.

No a k tomu, že Xiaomi a Oppo sú inde... To že "sú inde" nie je zásluha Xiaomi a Oppo, ale toho, že vo fónoch používajú Qualcomm Snapdragon čipy, nie Mediatek, ten mal GPS vždy horšiu, aj keď sa stále s novými čipmi zlepšuje. Veľa závisí aj od dizajnu antény, čo u lacných fónov číňan často odflákne.

Veľmi dobre poznám dva fóny s MT6589T - Lenovo P780 a Gigabyte Smart Aku A1, kde beží navigácia úplne v pohode. Aj na mojej Lenovo P770 s MTK6577 beží navigácia pri použití AGPS vcelku OK. Horšie je to v zahraničí, kde nemám vo fóne internet.

Ale je pravda, že pre koho je navigácia veľmi dôležitá, nech si radšej kúpi fón s Qualcomm čipom.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic


bazymet
Stálý androiďák
Příspěvky: 59
Registrován: pát 11. říj 2013 18:48:18
Reputace: -2
Typ mobilu / ROM: OnePlus One

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od bazymet » stř 13. srp 2014 6:24:10

No ja sem mel w8s a po zkouseni cca 10 fixu ani jeden nebyl funkcni sem musel koupit externi gps na bluetooth. Uz sem prestal verit mtk procesorum..

Uživatelský avatar

rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9550
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od rbarat » stř 13. srp 2014 6:30:31

Ako som už napísal, dva fóny s MT6589T - Lenovo P780 a Gigabyte Smart Aku A1 majú navigáciu vcelku v pohode. Výrobca venoval zrejme pozornosť návrhu antény, lebo iné fóny s rovnakým čipom problémy mávajú.

Čip MTK6592, použitý v THL 5000, ale aj v Jiayu G4S je na tom podľa ohlasov, čo sa týka GPS vcelku dobre. Samozrejme závisí na kvalite návrhu antény a celkovo montáže konkrétneho modelu a kusa telefónu. Kamarát má Jiayu G4S, s ktorým chodí po zahraničí, teda nemá v mobile internet a navigácia mu funguje dobre, sú ale aj ľudia, ktorým dobre nefunguje. U číňana je to skrátka tak, musíš mať aj šťastie na vydarený kus.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od Tomáš Kubec » stř 13. srp 2014 7:48:38

To bazymet

Manželka má W8s a s ní najeto cca 10000 km a naviguje naprosto OK. Hroznej problém byl u prvních ROM, ale od 1.0.6 naprostá pohoda.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


pavel4335
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: čtv 12. čer 2014 13:54:26
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo A7010
Rom: stock 5.1
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od pavel4335 » stř 13. srp 2014 8:04:27

Dobrý den, mám THL 5000 zatím dva dny a zjistil jsem problém s bluetooth pri připojení handsfree v autě. Připojí se synchronizuje ale synchronizaci nedokončí a ta běží stále. Když mi někdo volá tak je to v pohodě akorát já před handsfree nikoho nevytočím. Mám Parrot MKi 9200. Už se poohlížím po alternativní ROM. věřím že tam to bude lepší.
THL 5000, Lenovo A7010

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
massq8
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 24. kvě 2011 18:51:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S7 do půl roku
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od massq8 » stř 13. srp 2014 8:06:47

Ted jsem koukal na tu baterku a je to 5000 mAh Li-ion namisto vsude propagovane Li-pol technologie
jak to mate vy ostatni majitele?

diky
http://www.panoil.cz - přípravky na čištění nejen elektroniky

Uživatelský avatar

rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9550
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od rbarat » stř 13. srp 2014 8:21:25

To by malo byť OK, všetky sa označuju Li-ion.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic

Uživatelský avatar

rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9550
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od rbarat » stř 13. srp 2014 9:00:34

vetti píše:Niekedy sa mi nerozbehne fotoaparát. Aplikácia Kamera sa proste spustí a behom okamihu sa vypne na hlavnú plochu bez chybovej hlášky. Pri tom nefungujú ani Smart Gestures. Spustím inú aplikáciu na fotenie, vypnem a fotoaparát funguje OK.
Mám prepnuté z Dalvik na ART, VROOT.
K problému s foťákom som na facebooku našiel toto:
Prepnutie z Dalvik na ART odporúčam hneď, ako sa zapne mobil prvý raz. Neskoršie prepnutie spôsobí nefunkčnosť už spustených, aktualizovaných a občas čo i len inštalovaných programov. Inak to môže spôsobiť nefunkčnosť napr. fotoaparátu. Potom treba postup: nainštalovať inú podobnú aplikáciu (na fotenie), spustiť ju, urobiť foto, odinštalovať s vymazaním údajov a spustením aplikácie pôvodnej. Týmto sa docieli, že Android pre foťák začne používať ART.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
massq8
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 24. kvě 2011 18:51:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S7 do půl roku
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od massq8 » stř 13. srp 2014 10:20:39

Po kliknutí na "proximity sensor" mi to napíše "Please ensure that close sensors were not keep out. - Zrušit / OK.
Ať dám cokoliv, nic to neudělá
nevíte co s tím?
http://www.panoil.cz - přípravky na čištění nejen elektroniky


vetti
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: ned 10. srp 2014 18:55:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL 5000

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od vetti » stř 13. srp 2014 14:16:43

rbarat píše: K problému s foťákom som na facebooku našiel toto:
Prepnutie z Dalvik na ART odporúčam hneď, ako sa zapne mobil prvý raz. Neskoršie prepnutie spôsobí nefunkčnosť už spustených, aktualizovaných a občas čo i len inštalovaných programov. Inak to môže spôsobiť nefunkčnosť napr. fotoaparátu. Potom treba postup: nainštalovať inú podobnú aplikáciu (na fotenie), spustiť ju, urobiť foto, odinštalovať s vymazaním údajov a spustením aplikácie pôvodnej. Týmto sa docieli, že Android pre foťák začne používať ART.
Ak to správne chápem, tak ešte by snáď mala nasledovať očista Cache Dalvik; pretože hoci jadro pôjde do ART, program môže pokukovať ešte po starých nakešovaných dátach a tak si dalvik nájde plný všeličoho a zblbne. Skúsim, napíšem.

@massq8 skús si pozrieť či máš nastavený Pocket Mode. Pokiaľ viem, je to experimentálne funkcia a používa proximity sensor. Prepni ho do opačnej polohy a testuj.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
massq8
Androiďák!
Příspěvky: 314
Registrován: úte 24. kvě 2011 18:51:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S7 do půl roku
Kontaktovat uživatele:

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od massq8 » stř 13. srp 2014 14:41:31

bohuzel nepomohlo : :( :(
stale se pri hovoru zapina displej, uz jsem i strhnul folii
http://www.panoil.cz - přípravky na čištění nejen elektroniky


vetti
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: ned 10. srp 2014 18:55:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL 5000

Re: Závady a problémy THL 5000

Příspěvek od vetti » stř 13. srp 2014 15:13:08

@massq8 1) teraz som sa dočítal na XDA že stlačeným vzduchom v spreji prečistiť otvor pre reproduktor
2) skús tento soft https://play.google.com/store/apps/deta ... orkinetics alebo podobný, či ti ten senzor vôbec reaguje. Flipové púzdro sa chová ako?
3) Reštartuj do núdzového režimu a tam skús otestovať senzor ako sa ti chová

Odpovědět

Zpět na „THL 5000 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host