THL 5000 - ROM/ROOT/FWTHL 5000 Lite v2.1

Odpovědět
Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11125
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 275
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od Jumbo78 » sob 20. úno 2016 9:19:46

Interní paměť, nejlépe adresář media/audio/ringtones, popřípadě notifications.
Nakopírovat a restartovat telefon

Většinou stačí adresář ringtones a notifications


Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy



livin
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 18. lis 2011 15:26:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 - official ROM
Rom: orig
Bydliště: Blovice

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od livin » ned 21. úno 2016 17:23:52

standartně je mam na SD/media/audio/ringtones ; notifications ; alarms

překopíroval jsem je do interní paměti ... pak i do externí (pochopitelně media/.....)
a na SD jsem přejmenoval na media1 (aby se to do toho nepletlo)

teď mi nejde vybrat vyzvánění vůbec (ty mé) :-(
ani po zpětném přejmenování adresáře na SD a samozřejmě restart
tak co je špatně???


feferon 555
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pát 24. dub 2015 9:17:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780-LiFe 07 - JB 4-2-1
Mobil 2 / ROM: THL 5000-Lite 2.1 - KK 4-4-2

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od feferon 555 » pon 22. úno 2016 20:53:58

Skus to dat len do korena SD s nazvom adresara Ringtones. Ja to mam tam a funguje mi to.
Lenovo P780 (ROM : LiFe 07) I THL 5000 (ROM : Lite 2.1) I LeTV 1S (X500)


mira158
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 15. pro 2014 22:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL 5000

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od mira158 » čtv 25. úno 2016 19:44:40

Zdravím, stává se vám u této ROM, že někdy zamrzne připojení k internetu, když je označeno v liště "H"? Mě se to poslední dobou stává poměrně často. :-( Když je připojení označeno "E" nebo "H+", tak připojení šlape perfekt. Když se připojení sekne, tak musím data vypnout a zapnout, abych to zase rozchodil. Někdy se připojení rozjede časem samo. Nevíte co s tím? Mám vodafone...

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9550
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od rbarat » čtv 25. úno 2016 22:15:14

Nie, nestáva.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic


Uživatelský avatar

rebas
Droid
Příspěvky: 1336
Registrován: úte 18. pro 2012 22:11:48
Reputace: 30
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 3 + Lightning Launcher

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od rebas » sob 27. úno 2016 7:50:20

Me se to stava... Zejmena kdyz vylezu z metra. Nebo jsem v miste, kde mam slaby signal pro H. V takovem pripade prechazim rucne na E, nebo hodim telefon na chvilku do rezimu letadlo apak zas zpet.. Operator Vodafone v Praze...
Tak jde čas s telefony: Huawei G300 --> LG Optimus L7 II P710 --> Lenovo P770 --> Lenovo P780 --> THL 5000 --> Ulefone Power --> Xiaomi Redmi Note 3 SE --> Ulefone Power 3 --> Xiaomi Mi Max 3
Vždy používám launcher pro geeky a to: Lightning Launcher

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9550
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od rbarat » sob 27. úno 2016 9:42:07

:-) No my v Bratislave metro nemáme...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic


mira158
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 15. pro 2014 22:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL 5000

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od mira158 » sob 27. úno 2016 12:51:53

Někde tady na fóru se řešily patche pro modem, které upravují frekvence. Nemohlo by to být třeba tím? Pokud vím, tak každý operátor používá různé...

Uživatelský avatar

rebas
Droid
Příspěvky: 1336
Registrován: úte 18. pro 2012 22:11:48
Reputace: 30
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 3 + Lightning Launcher

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od rebas » pon 29. úno 2016 0:25:35

Pouzivam ten nejlepsi modem co znam... Otestoval jsem snad vsechny.
Tak jde čas s telefony: Huawei G300 --> LG Optimus L7 II P710 --> Lenovo P770 --> Lenovo P780 --> THL 5000 --> Ulefone Power --> Xiaomi Redmi Note 3 SE --> Ulefone Power 3 --> Xiaomi Mi Max 3
Vždy používám launcher pro geeky a to: Lightning Launcher


vasikk
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 12. srp 2014 19:47:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Oukitel K6000 Plus
Mobil 2 / ROM: THL 5000

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od vasikk » úte 01. bře 2016 11:46:22

Používáte někdo interní nástroj pro autostarty? Odškrtám vše co nechci, restartnu telefon a stejně je to zase zaškrtané.
Máte někdo stejný problém?


livin
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 18. lis 2011 15:26:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 - official ROM
Rom: orig
Bydliště: Blovice

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od livin » čtv 03. bře 2016 11:07:03

mé závady:
- vypíná se display když zakryji čidlo (není to furt, ale otravuje to) nejčastěji, když píšu na klávesnici "naležato"
- vypnu-li vyzvánění a pak jej dám zpět na hlasito..... ikonka vibrací zmizí, ale je to stále potichu (musím manuálně zajet do nastavení zvuku a nastavit úroveň)
- LED notifikace......mi prostě NEjDE :-(
- při restartu se mi veškeré nastavené vyzvánění vrátí do továrního :-( a to mě asi kaká nejvíc + notifikace

jinak nejlepší ROM, kterou jsem zkoušel


feferon 555
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pát 24. dub 2015 9:17:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780-LiFe 07 - JB 4-2-1
Mobil 2 / ROM: THL 5000-Lite 2.1 - KK 4-4-2

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od feferon 555 » čtv 03. bře 2016 15:50:59

Ja nemam ani jeden z tvojich popisovanych problemov s touto ROM a na margo tych vyzvanani - Skus dat svoje zvonenia len do korena SD s nazvom adresara Ringtones. Ja to mam tam a funguje mi to a aj po restarte.
Lenovo P780 (ROM : LiFe 07) I THL 5000 (ROM : Lite 2.1) I LeTV 1S (X500)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9550
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od rbarat » čtv 03. bře 2016 15:59:02

To livin: Nemám ani jeden z Tebou popísaných problémov. Používam tuto ROM už pol roka v kuse a všetko mi funguje, ani jeden problém.

Btw: vlastne melódie si umiestni do vnútornej pamäti fónu, nie na SD kartu. Potom Ti zostanú nastavené aj po reštarte.

LED notifikácie si si po inštalácii zapol? Myslím, že defaultne je LED notifikácia po inštalácii ROM vypnutá.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic


livin
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 18. lis 2011 15:26:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 - official ROM
Rom: orig
Bydliště: Blovice

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od livin » sob 05. bře 2016 18:44:50

za LED notifikace byly vypnute...omlouvam se - nemohl jsem to najit

melodie mi nefunguji stale..... at je mam v systemu nebo na vnitrni pameti nebo na SD


vasikk
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 12. srp 2014 19:47:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Oukitel K6000 Plus
Mobil 2 / ROM: THL 5000

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od vasikk » pát 11. bře 2016 15:39:59

Naházej si ty zvuky do systému a máš klid. System/media/audio. Tady jsou klasické složky pro oznámení, volání,......
Po překopírování restartuj telefon a pak můžeš nastavovat.


nerv
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: stř 17. lis 2010 17:26:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 4X

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od nerv » pon 14. bře 2016 6:18:04

Diky vcerejsimu skonu pametovky, jsem se dotlacil k instalaci teto ROM vc. TWRP 3.0.0.0 (Sonic1SVK diky, dobra prace).
Od kvetna jsem pouzival Ultimate v1, nicmene problem, ktery se mi u ni nepodarilo vyresit se opakuje i na Lite v2.1 (stejny popis je ve vlaknu Ultimate v1). Jediny rozdil, ktery jsem mel pri testovani v telefonu ted je ten, ze jsem tam nemel nainstalovany zadny jiny SW nez ten, ktery je v zakladu ROM resp. navic pouze Cerberus.

Ve slotu 1 mam sluzebni SIM TM, ve 2 slotu soukromou SIM O2 (predplacenku). Na TM mam premium SMS zakazane, na O2, krom erotickych, povolene.
Po dlouhem case jsem si chtel zakoupit SMS jizdenku v Praze. SMS (posilano pres O2) normalne odejde, ale jizdenka se zpet nedoruci. Co si pamatuji, tak nektere aplikace pro SMS s tim maji problem. Jedinou kterou pouzivam, je SmartNotify. Tak jsem ji zkusil odinstalovat, ale nefunguje to stejne.
Co je zajimaveho, ze darcovska DMS funguje (pres O2) pokazde - tj. at s nebo bez SmartNotify, ale to je asi typem premiove SMS.
Nema prosim nekdo zkusenost nebo reseni, jak z toho ven? Nemuze to zpusobovat Cerberus neb odchytava SMS, kterymi lze telefon ovladat?

PS: Kdyz vrazim SIM do obycejneho mobilu, jizdenka se normalne doruci resp. premium SMS funguji bez jakehokoliv omezeni.


livin
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pát 18. lis 2011 15:26:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 - official ROM
Rom: orig
Bydliště: Blovice

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od livin » pon 14. bře 2016 22:55:09

vasikk píše:Naházej si ty zvuky do systému a máš klid. System/media/audio. Tady jsou klasické složky pro oznámení, volání,......
Po překopírování restartuj telefon a pak můžeš nastavovat.

takhle jsem to také zkoušel (dělalo to nejmíň bordelu)


vasikk
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 12. srp 2014 19:47:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Oukitel K6000 Plus
Mobil 2 / ROM: THL 5000

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od vasikk » úte 15. bře 2016 16:18:37

nerv
Tohle se mi nikdy nestalo. Zkus se povrtat v Cerberus, to mi přijde logické. Nemáš v telefonu nějaký blacklist nebo antivir??? Ty mohou také blokovat.


nerv
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: stř 17. lis 2010 17:26:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 4X

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od nerv » sob 19. bře 2016 18:15:57

Tak Cerberus to nezpusoboval.
Zadny antivir nemam, jedine Adblock, ktery byl jiz soucasti ROM. Mam Call Blaclist Pro, ale ten blokuje hovory+SMS pouze na cislech uvedenych v pravidlech (nikoliv automaticky).
Nema prosim jeste nekdo nejaky napad?


vasikk
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 12. srp 2014 19:47:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Oukitel K6000 Plus
Mobil 2 / ROM: THL 5000

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od vasikk » úte 22. bře 2016 11:40:29

Než připustíme "chybu aplikace SMS", tak zkus vypnout ten Black List.
Jde o eliminaci všech vnějších vlivů.
Dále bych zkusil vymazat data u aplikace SMS a podívat se, zda je interní aplikace SMS výchozí a jestli ne, tak ji nastavit jako výchozí. K tomu se dostaneš tak, že v SMS dáš volby ->Nastavení-> SMS povoleny-> zvol jako výchozí appku SMS a MMS).
Android 4.4 má problém s blokováním SMS a většinou to provádí tak, že Blacklist nahradí interní SMS appku za nějakou svojí appku. Tady potom záleží na správném nastavení toho blacklistu.....
Tuto Rom mám na 2 telefonech a nikdy to nezlobilo.


nerv
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: stř 17. lis 2010 17:26:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 4X

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od nerv » úte 22. bře 2016 17:54:19

Vsak pisu, ze jsem tam nemel nainstalovany zadny jiny SW nez ten, ktery je v zakladu ROM - zkousel jsem hned po instalaci teto ROM, tudiz neni treba mazat SMS, kdyz tam zadne nejsou a neni treba nastavovat jako vychozi appku SMS a MMS (nehlede na to, ze bezne ani jinou nevyuzivam), kdyz tam opet zadna jina neni. Tzn., ze jsem testoval na ciste ROM.
Cerberus a Blacklist (ktery navic blokuje jen cisla definovana) jsem instaloval az po neuspesnem pokusu ziskat SMS jizdenku a kdyz jsem potreboval zacit telefon plne vyuzivat.
Mam jeste podezreni, zda-li to nemuze byt tim, ze SMS odchazi ze SIM v pozici 2...


nerv
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: stř 17. lis 2010 17:26:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 4X

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od nerv » čtv 24. bře 2016 6:16:53

V Ultimate v1 ROM bylo primo integrovano nahravani hovoru, ktere slo spustit primo v dialeru (na zacatku/behem hovoru) a nahravka byla dosti kvalitni.
Nevite prosim jak je reseno (je-li vubec) nahravani v teto ROM? Jestli neni primo integrovano nema nekdo typ na nejakou apku se stejnym chovanim (rucni aktivace na zacatku nebo behem hovoru) a s dobrou kvalitou?


vasikk
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: úte 12. srp 2014 19:47:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Oukitel K6000 Plus
Mobil 2 / ROM: THL 5000

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od vasikk » pon 28. bře 2016 15:58:08

Total Recall funguje na 100%


nerv
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: stř 17. lis 2010 17:26:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 4X

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od nerv » pát 01. dub 2016 17:50:26

Vsem dekuji za rady ohledne meho problemu s nefungujicimi SMS jizdenkami.
Nakonec nebyl problem ani v telefonu, ani v ROM a ani v zadne aplikaci. Po tom co jsem se po 10min. dovolal na O2 linku a 10min. cekani, pry technik upravil parametry me SIM a najednou uz vse funguje jak ma...


_Blondak_
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 20. čer 2016 12:34:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL 5000
Rom: Lite ROM 2.1

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od _Blondak_ » pon 20. čer 2016 14:48:25

Mám dotaz ohledně OTG v Lite v2.1.
V TWRP Recovery 2.8.7.0 OTG funguje normálně , pokud z TWRP flashnu Original ROM funguje OTG také.
Pokud flashnu Lite v2.1 - OTG nefunguje.
Zkoušel jsem stejný flashdisk jako v recovery a i jiné (velikost 8,16GB-FAT32) a situace je stejná.
V Nastavení/úložiště je položka "externí úložiště USB" tmavá, takže systém flashdisk nevidí.
V čem může být problém?


cepakj
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: pát 03. led 2014 10:58:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL 5000
Rom: Lite v2.1

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od cepakj » pát 07. říj 2016 18:58:27

Mám problém s GPS - když zapnu při jízdě autem GPS status, fix bez problémů proběhne a gps funguje, v aplikaci Mapy.cz také vše bez problémů, ale když pustím Google mapy nebo Waze, zdá se, že GPS poloha není používána, poloha skáče po BTSkách. Přitom mám v nastavení oprávnění aplikace - přesná poloha (pomocí GPS a sítě), přibližná poloha (pomocí sítě).
Máte někdo podobný problém, případně víte, co s tím?

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9550
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od rbarat » pát 07. říj 2016 21:22:04

Mne poloha GPS na Lite fungovala správne -> nebude problém skôr v tom, že GPS je obecne na THL 5000 naprd? Problém je v tom, že poskakuje.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic


cepakj
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: pát 03. led 2014 10:58:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL 5000
Rom: Lite v2.1

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od cepakj » sob 08. říj 2016 19:08:14

Ano, poskakuje, ale je mi divný, že ve dvou aplikacích to jde bez problémů a ve dvou to zlobí...

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9550
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od rbarat » pon 10. říj 2016 6:34:18

Ono to poskakovanie bude blbnúť stále a nedá sa to vyriešiť nijako inak ako externým Bluetooth GPS modulom. Pre túto blbú GPS som voľakedy THL 5000 opustil. Ide o kombináciu MTK čipu a asi zle navrhnutej antény. Keby si si precital cele vlákno, zistil by si, že GPS sa tu riešila stále.

Ak chceš poriadnu GPS, musíš si kúpiť fón s čipom Qualcomm alebo Kirin. MTK to ešte stále nevie, bohužiaľ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic


Bawor
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: stř 06. bře 2013 14:14:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL 5000
Mobil 2 / ROM: Jiayu G4S

Re: THL 5000 Lite v2.1

Příspěvek od Bawor » pon 10. říj 2016 6:48:28

Na navigaci nepoužívat google, waze..... osobně doporučuji navitel a sygic také dobře drží na silnici. já používám jen off-line navigace a bylo to vždy lepší jak on-line navigace. Jinak použít ext. Modul GPS (Nokia) a nebo jiný tel. Co zvládne i glonas.

­    

Odpovědět

Zpět na „THL 5000 - ROM/ROOT/FW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host