NVIDIA Shield Tablet - Obecná diskuzeLAN adaptér

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
MONT!
Stálý androiďák
Příspěvky: 158
Registrován: pát 06. led 2012 16:06:30
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi 9T Pro

LAN adaptér

Příspěvek od MONT! » čtv 14. led 2016 23:57:58

Ahoj všem, řeším trochu trable s Wi-Fi routerem a Shieldem...občas si spolu nerozumí, tak mě napadlo využít možností USB hostu, OTG kabelu a koupě LAN adaptéru. Používáte to takhle někdo? Doporučíte prosím konkrétní adaptér? U androidů bohužel ne každý funguje, u Shieldu to platí dvojnásob.

Tablet by měl fungovat s adaptéry s čipem AX88178, bohužel je mají buď jen na Amazonu (za draho) nebo na eBayi (za levno z US, ale s drahou poštou).

Díky za tipy, ideálně ke koupi v ČR, na eBay je nechci kupovat s drahým poštovným z US.


Samsung Galaxy S6 / Shield Tablet / Shield TV / LG G Watch R



omart
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: sob 11. led 2014 21:25:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone p6000 PRO 3GB
Tablet: MK809IV TV Stick

Re: LAN adaptér

Příspěvek od omart » pát 15. led 2016 11:56:27

Ahoj,

tady si nevybereš?
http://www.aliexpress.com/wholesale?shi ... eedQuery=y

Zkus se domluvit s prodejcem, jestli ti potvrdí funkčnost s androidem. Pokud ano a nebude fungovat, otevři DISPUTE.

OMArt


moramiki
Stálý androiďák
Příspěvky: 96
Registrován: stř 10. srp 2011 0:01:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2
Tablet: Shield tablet
Rom: stock
Bydliště: Liberec

Re: LAN adaptér

Příspěvek od moramiki » pát 15. led 2016 12:21:56

Taky nad adaptérem přemýšlíme ale jak pak budu nabíjet????De to nějak prez redukci ???Předem dík


omart
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: sob 11. led 2014 21:25:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone p6000 PRO 3GB
Tablet: MK809IV TV Stick

Re: LAN adaptér

Příspěvek od omart » pát 15. led 2016 13:23:09

Nevím, jak to má řešeno Shield, já teď objednával adaptér k Ricomagiku, ke kterému mám připojený USB hub.
Ale třeba u Acer tabletu, který mám, je tohle neřešitelné, má na napájení upravený MicroUSB, se kterým nic neuděláš.
U standardního MicroUSB by mělo stačit tohle:
http://www.aliexpress.com/item/Brand-Ne ... 18400_6150

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
MONT!
Stálý androiďák
Příspěvky: 158
Registrován: pát 06. led 2012 16:06:30
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi 9T Pro

Re: LAN adaptér

Příspěvek od MONT! » sob 16. led 2016 0:47:20

Napájení + USB host se myslím už někde řešil (možná přímo na fóru nVidie) a zdá se mi, že to u Shieldu nefungovalo.
omart píše:Ahoj,

tady si nevybereš?
http://www.aliexpress.com/wholesale?shi ... eedQuery=y

Zkus se domluvit s prodejcem, jestli ti potvrdí funkčnost s androidem. Pokud ano a nebude fungovat, otevři DISPUTE.

OMArt
Díky za tip, na ali sice moc rád nenakupuju, ale zkusit to může, nicméně čipy se trochu liší a ze zkušeností s Nexusem 7 (2013) vím, že opravdu ne každý adaptér funguje.
Samsung Galaxy S6 / Shield Tablet / Shield TV / LG G Watch R



moramiki
Stálý androiďák
Příspěvky: 96
Registrován: stř 10. srp 2011 0:01:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2
Tablet: Shield tablet
Rom: stock
Bydliště: Liberec

Re: LAN adaptér

Příspěvek od moramiki » úte 19. led 2016 0:02:35

omart píše:Nevím, jak to má řešeno Shield, já teď objednával adaptér k Ricomagiku, ke kterému mám připojený USB hub.
Ale třeba u Acer tabletu, který mám, je tohle neřešitelné, má na napájení upravený MicroUSB, se kterým nic neuděláš.
U standardního MicroUSB by mělo stačit tohle:
http://www.aliexpress.com/item/Brand-Ne ... 18400_6150
No uvidíme vyzkoušim prez klasický usbotg do něj USB rozbočovač a z nabijecky Usb samce samce jestly to bude fachat :)


slayer_killer
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: pát 06. pro 2013 14:12:03
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: LG G3 32gb
Tablet: NVIDIA Shield tablet

Re: LAN adaptér

Příspěvek od slayer_killer » úte 19. led 2016 9:34:11

Zkoušel sem tuhle OTG Y rekudkci (https://www.alza.cz/alzapremiumcord-usb ... 72.htm?o=1) a funguje.
k tomu mám vyzkoušenou se Shieldem tihle lan https://www.alza.cz/axago-ade-xa-d1532873.htm
Akorat to funguje jen v sítí s DHCP. \v Shieldu totiž není nikde možnost nastavit IP.

Odpovědět

Zpět na „NVIDIA Shield Tablet - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti