Google Nexus 6 - Obecná diskuzeGoogle Nexus 6 Obecná diskuze

Moderátoři: novas78, kecinzer

Odpovědět
Uživatelský avatar

LP3W7
Androiďák!
Příspěvky: 275
Registrován: čtv 04. lis 2010 23:09:13
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: LG G6

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od LP3W7 » úte 20. led 2015 15:35:21

Zdravím, tak vidím, že se rozrůstá počet majitelů Nexus 6, takže bych měl dotaz a prosbu.

Pouštím si na Nexus 6 hudbu právě v PowerAmp a šlape dobře, jenže ...
Když pustím hudbu a zapnu nějakou hru (např. Angry Birds Epic nebo Asphalt 8), tak se hudba ztiší a já ji musím zesílit. Když pak ale vysunu lištu a chci přepnout skladbu (nebo na moment multitaskingem přepnu na jinou aplikaci), tak se hudba zase zesílí na původní hodnotu, takže musím zase zeslabovat, protože to řve. Pak zase najedu hru, zase se ztiší a zase to zesiluju. Je to už celkem otrava. Zkoušel jsem aplikaci Play Music (Hudba Play) od Google a tam to nedělá. Zkoušel jsem prolízt nastavení PowerAmp, ale nic jsem nenašel. U Nexus 5 mi to nikdy nedělalo.

Nějaká rada? Mohl by to případně někdo prosím vyzkoušet a dát vědět, jestli mu to dělá taky? PowerAmp je na 15 dní zdarma a stačí pustit nejspíš jakoukoli hru na celou obrazovku.

Díky moc :)

PS: Hurá! Vyřešeno :) Napsal jsem e-mail vývojářům a ti poradili. Kdyby s tím měl někdo problém stačí vypnout: Settings - Audio - Advanced Tweaks - Direct Volume Control ;) (Nastavení - Zvuk - Pokročilé úpravy - Přímé ovládání hlasitosti)


LG G6 32GB Astro Black, Android 7.0 Nougat



babacho
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: ned 23. lis 2014 12:01:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iP4

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od babacho » sob 24. led 2015 19:08:28

Jsem Androidák začátečník, tak se ptám, jak uspořádat ikony v aplikacích? Nemohu na to přijít, u Nota 3 se podrží levé tlačítko a vyvolá to kontextovou nabídku a je to tam, ale tady to nějak nefunguje.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22249
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 243
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od LivArt » sob 24. led 2015 19:09:48

Musíš nainstalovat launcher, kterej to umí.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


babacho
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: ned 23. lis 2014 12:01:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iP4

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od babacho » sob 24. led 2015 19:22:59

A jaký doporučujete?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22249
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 243
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od LivArt » sob 24. led 2015 19:27:11

Já doporučuju Apex Pro.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Uživatelský avatar

Game
Moderátor
Příspěvky: 2528
Registrován: čtv 12. bře 2009 13:21:28
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MiMax
Mobil 2 / ROM: Samsung Note 3, Huawei Mate 7
Tablet: Nexus 7(2012) 16GB CyanogenMod 12
Rom: MIUI 8

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od Game » sob 24. led 2015 20:01:14

Apex má ale řádění abecedně jako Nova ne?
Xiaomi MiMax MIUI 8
Na poděkování tu máme reputaci ;)
500MB FREE DropBox: http://db.tt/6MHR9sq3
5GB FREE Copy: https://copy.com?r=0IWBM1

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22249
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 243
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od LivArt » sob 24. led 2015 20:02:05

V Apexu (v Pro verzi určitě) si můžeš nastavit i vlastní řazení.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Game
Moderátor
Příspěvky: 2528
Registrován: čtv 12. bře 2009 13:21:28
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MiMax
Mobil 2 / ROM: Samsung Note 3, Huawei Mate 7
Tablet: Nexus 7(2012) 16GB CyanogenMod 12
Rom: MIUI 8

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od Game » sob 24. led 2015 20:38:39

Aha, tak to nevím, předpokládal sem ze je jako Nova
Xiaomi MiMax MIUI 8
Na poděkování tu máme reputaci ;)
500MB FREE DropBox: http://db.tt/6MHR9sq3
5GB FREE Copy: https://copy.com?r=0IWBM1


babacho
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: ned 23. lis 2014 12:01:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iP4

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od babacho » ned 25. led 2015 0:14:24

Díky za radu. Zvolil jsem Pro verzi, je to pěkné, ikdyž google launcher se mi o kousek více líbí.


Rades46
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 27. čer 2011 8:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6
Bydliště: Hořice/Praha

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od Rades46 » stř 15. črc 2015 11:17:52

Zdravim Nexusaky,mam dotaz,chci koupit Nexuse 6/64gb treba z www.ab-com.cz ale pisou,ze neni v CZ i jsem si to overoval e-mailem u nich. Tak se ptam,jestli je to vubec mozny,aby byl Android bez Cz a pokud ano,je nejaka normalni varianta,tam Cz dostat?
Diky za radu!


oversx
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: čtv 18. dub 2013 15:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od oversx » stř 15. črc 2015 13:29:45

Pokud by konkrétně tento telefon češtinu opravdu neměl, tak není problém stáhnout stock ROM od Googla, kde čeština je. Nebo kteroukoliv jinou neoficiální ROM na XDA.
Standa


Rades46
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 27. čer 2011 8:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6
Bydliště: Hořice/Praha

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od Rades46 » stř 15. črc 2015 16:58:24

V tom pripade bych prisel o zaruku? A co by obnaselo,tam nacpat stock ROM? Prechazim od iOS k Androidu,tak nechci koupit hned problem ;)
Diky

EDIT by jumbo78: Nezneužívej citaci! Přečti si prosím pravidla fóra a dodržuj je!

Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2678
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: OP5 [8-128] Nitrogen 9
Mobil 2 / ROM: OP5 [6-64] OOS OB & NEXUS 4 [16gb] Nitrogen 7
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od Gu$houn* » stř 15. črc 2015 17:19:36

Pokud nahraješ factory image, čili obraz celého telefonu, stažený přímo od googlu, tak o záruku zcela určitě nepřijdeš, jelikož to nikdo ani nemůže zjistit. A dá se říct, že to obnáší pouze instalaci adb do počítače a pak spuštění jednoho souboru, google dodává uvnitř image skript, který vše zařídí za tebe ...

Otázka 15 minut.

P.
Obrázek


oversx
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: čtv 18. dub 2013 15:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od oversx » stř 15. črc 2015 18:30:26

Nechci strašit, ale když jsem za novoty zkoušel stock ROM 5.1.0, tak i když mi seděl kontrolní součet staženého souboru, tak to flashovaní z toho zipu kolabovalo na cannot load nebo missing 'system.img', ale tohle někdy bývá i na jiných Nexusech. Musel ten zip rozbalit a jednotlivě ty soubory flasnout. Určitě jsem měl adb+fastboot z nějakého posledního SDK.

Co se týče záruky, tak stejně ji bude držet akorát ten obchod, protože Nexus 6 se do Čech oficiálně nedováží a tím pádem ani oficiálně neservisuje.
Standa


Rades46
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 27. čer 2011 8:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6
Bydliště: Hořice/Praha

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od Rades46 » stř 15. črc 2015 19:44:09

Takze se nemam ceho obavat? A jinak,ják jste spokojeny s N6 celkove? Do ted jsem radil na iP6 plusku,takze velikosti se nebojim.


oversx
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: čtv 18. dub 2013 15:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od oversx » stř 15. črc 2015 22:45:33

Mám telefon z CZC (jinde se to tu řeší, včetně pozitivní reklamace) a doufám, že jde o dost velký kšeft, kde by neměl být problém s následnou reklamací. U toho ab-com bych očekával něco podobného, dokonce tam machrujou, že mají otevřeno již 21 let.
Jenže ruku do ohně ti za ně nikdo nedá. Nakoupili to někde v zahraničí a u případné reklamace by to museli zaslat zpět (snad ne přes oceán, ale někde po Evropě), nebo to vzít na své triko a např. vrátit prachy. Taky se můžou vykrucovat a mávat ti před obličejem vymyšleným posudkem, který bude tvrdit, že jde o "oxidaci" nebo jiný nesmysl a záruku neuznají.

Jinak spokojený jsem (až na tu velikost, ale už jsem si zvykl), přešel jsem z předchozího Nexusu 4 (do ničeho jiného bych nešel, jsem nexusový) a díky hromadě zakoupeným aplikacím jsem k Androidu přikovaný (myšleno v dobrém). Potřebuju se připojovat např. na VNC server, kde je spojení tunelované přes SSH protokol a o tom bych si mohl na WP nebo iOS nechat jenom zdát (na androidu brnkačka). N6 je na tom hodně dobře, u N4 se mi (velmi zřídka, cca 1x za měsíc) stalo, že se někdy nerozsvítil a musel jsem dlouhým držením tlačítek telefon vypnout + následně zapnout a to opravdu nepoužívám žádné problematické appky. Jsem náročný a jakákoliv mrcha okamžitě letí z telefonu, proto za sebe můžu napsat, že stabilita je vynikající.

U tebe se stejně divím, že přecházíš, ale budiž.
Standa


Rades46
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 27. čer 2011 8:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6
Bydliště: Hořice/Praha

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od Rades46 » čtv 16. črc 2015 6:20:59

Diky za info!
Popravde,u iOS jsem byl od iP3 a mel vsechny vcetne S. Vyzkousel i Jalbreaky a proste hledam neco novyho. iOS funguje vyborne,neexistoval restart,nebo nejakej kolaps,proste jsem ho zapnul a jel.Ale Android me laka pouze v cistym OS,nechci nejaky nastavby jako TW a podobne,proto se rozmyslim,jestli N5 nebo N6. N5 se da uz spatne sehnat a u N6 je to zase problem s 64gb verzi.


oversx
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: čtv 18. dub 2013 15:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od oversx » čtv 16. črc 2015 7:41:48

iOS jsou držáky, dcera má iPad mini (ten první) a neskutečně ho trápí. Na to že je uvnitř jen 512MB RAM, se sám divím, že to vůbec funguje. Sice ho někdy musí restartnout, ale to taky až po několika týdnech.
Pokud ses nebál jailbreaků, tak root na Nexusech je jednoduchý, nebo použiješ nějakou neoficiální ROM, která má SuperSU už v sobě. To je základ, už jen kvůli filtrování reklamy (např. pomocí AdFree), pro instalaci appek, které vyžadují root atd.
U N6 je jaký problém s 64GB?
Standa


Rades46
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 27. čer 2011 8:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6
Bydliště: Hořice/Praha

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od Rades46 » čtv 16. črc 2015 9:55:20

Na czc jsem cetl nejaky potize s antenama,snad dovoz z Kanady a ty nafouknuty baterie a odlepeny zada.
No jailbreak byla pohoda,tady se musim seznamit se vsema nazvama jako root,bootloader superSu atd. Je toho tady moc.
Ale asi moc lidi neslo do N6 koukam,nejspis z duvodu neofiko dovozu,to N5 na tom byla lip.

Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2678
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: OP5 [8-128] Nitrogen 9
Mobil 2 / ROM: OP5 [6-64] OOS OB & NEXUS 4 [16gb] Nitrogen 7
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od Gu$houn* » čtv 16. črc 2015 11:04:38

ROOTnout nexus je taky pohoda. ;)

P.
Obrázek


piggalus
Stálý androiďák
Příspěvky: 195
Registrován: stř 29. pro 2010 22:35:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 4

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od piggalus » čtv 16. črc 2015 11:15:40

Rades46: predevsim N6 pri sve cene uz nebyl tak zajimavy, jako predchudci
LG G4 Stock ROM Android 6.0
Past: HTC Touch Diamond, HTC Wildfire, Samsung Galaxy S, HTC Evo 3D, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Nexus, LG Nexus 4


oversx
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: čtv 18. dub 2013 15:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od oversx » čtv 16. črc 2015 12:25:12

Tak tak, ta cena je vysoká, sice za kus hezkého železa, ale N4 jsem měl z německého MediaMarktu za cca 9.200,- Kč, kde v té době byl u CZ prodejců kolem 13.000,- Kč a to byla pěkná cena. Kdyby se nejančilo s LTE, tak bych u N4 bezproblému zůstal, ale už si nestěžuju, protože Nexus je Nexus.
Standa


Rades46
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 27. čer 2011 8:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6
Bydliště: Hořice/Praha

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od Rades46 » čtv 16. črc 2015 13:06:16

Tak borec z ab-com se uz vyjadril,ze to overil a CZ umi N6. Njn dneska se plati za HW a material.
iPhon 6 plus-29000,-
Samsung s6 25000,-
Snad me nechcete nasmerovat zpet na iOS ;)
N5/32GB uz taky neni k sehnani,je to smutny s Nesusama.

Uživatelský avatar

djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od djha53k » čtv 16. črc 2015 17:17:05

No tož já su s One velmi spokojen, sice jsem ze začátku na tech "obrovskejch" 5,5" nadával, bo je to dost naskladny, ale do většího bych už fakt nešel! Na moje prsty je těch 5,5" az moc, nastojato se to už jedním prstem ovládat nedá :(
A přesně před rokem jsem za něj dal kolem 9k a výkonem je furt daleko zantim na kolik jsem ho schopen vytížit :) takže doufám ze ještě par měsíců bude fungovat!
Sice ted ma vyjít Two, jenže jak to vypadá, tak jen zvětšilo rozliseni , ale baterku adekvátně new :(
One v porovnání s N6 bych řekl plus minus nastejno, ale One je daleko levnější ;)
Navíc Gugl deklaroval pouze 18ti měsíční HW podporu, což u One "nehrozí" bo už ted je pro něj hafo custom ROMem ;)
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6


piggalus
Stálý androiďák
Příspěvky: 195
Registrován: stř 29. pro 2010 22:35:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 4

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od piggalus » čtv 16. črc 2015 17:32:54

Rades46: nikdo te nechce zrazovat, jen davame duvody tak maleho rozsireni N6 mezi uzivateli ;-)
Ja sam vybiral mezi G4 a N6 a ac je G4 parametrove slabsi, vzal jsem radsi G4 z duvodu CZ distribuce...a to jsem prechazel z N4 ;-)
LG G4 Stock ROM Android 6.0
Past: HTC Touch Diamond, HTC Wildfire, Samsung Galaxy S, HTC Evo 3D, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Nexus, LG Nexus 4


Rades46
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 27. čer 2011 8:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6
Bydliště: Hořice/Praha

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od Rades46 » čtv 16. črc 2015 17:41:17

@djha53k
Ahoj,taky jsem zkousel One,ale bydlim v Horicich a tam byl internet bez LTE nepouzitelnej. Ted jsem se neco docetl o TWO a uz ma mit evropsky LTE,tak by to mohl byt vybornej pochodak.

EDIT by jumbo78: Nezneužívej citaci! Přečti si prosím pravidla fóra a dodržuj je!


Rades46
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 27. čer 2011 8:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6
Bydliště: Hořice/Praha

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od Rades46 » pát 17. črc 2015 9:27:01

Piggalus:zajima me jeste jedna vec,kdyz bych poridil at uz Lg g3 nebo g4 jde tam nacpat pouze cisty Android,proste jako tomu je v N6?


Otomar
Moderátor
Příspěvky: 545
Registrován: ned 05. čer 2011 12:11:49
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: LG G6

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od Otomar » pát 17. črc 2015 10:40:14

Občas se nějaká ROM s čistým androidem najde, ale nefunguje to tak, jak u Nexusu, tzn. výjde nový Android a velmi brzy máš i rom pro Nexusy. Prostě si musíš počkat až (a jestli vůbec) nějaký vývojář upraví, vydá pro konkrétní model telefonu.
*R*I*P* Nexus 5X> A5/2017> LG G6


piggalus
Stálý androiďák
Příspěvky: 195
Registrován: stř 29. pro 2010 22:35:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 4

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od piggalus » pát 17. črc 2015 10:43:01

Presne tak, musis pockat, jestli nekdo takovou ROM ukuchti ;-)
U Nexusu je to vetsinou rychlejsi.
LG G4 Stock ROM Android 6.0
Past: HTC Touch Diamond, HTC Wildfire, Samsung Galaxy S, HTC Evo 3D, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Nexus, LG Nexus 4


oversx
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: čtv 18. dub 2013 15:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6

Re: Google Nexus 6 Obecná diskuze

Příspěvek od oversx » pát 17. črc 2015 11:34:11

Zásadní vydání si Google nechává pro sebe, ale potom přes AOSP uvolňuje veškeré zdrojové kódy pro Android a odtud čerpají všichni, co ty ROM tvoří. Tohle aplikování změn bývá od vývojářů okamžité, jen Google jednou za čas z toho udělá OTA aktualizaci.
Standa

Odpovědět

Zpět na „Google Nexus 6 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host