Lenovo A6000 - Obecná diskuzeChyby v překladu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Gaddy
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 26. pro 2015 14:13:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 Lite with Nougat

Chyby v překladu

Příspěvek od Gaddy » sob 26. pro 2015 14:24:22

Zdravíčko,

na Vánoce jsem dostal nový telefon Lenovo A6000 s Kitkatem 4.4.4 a hned jsem si všiml některých chyb v překladu. Například u WiFi mi to píše "spojený", občas se tam 'vyskytne' slovo "veletrh". Jsou to jen drobnosti, ale tohle celkově budí dojem, že je telefon odněkud z Tanzánie, při tom jde o ČR distribuci. Chci se zeptat, jestli existuje nějaká ofiko oprava nebo tak něco. Nechci přijít o záruku, takže root ani změna ROM nepřipadá v úvahu.


Dostal jsem Lenovo A6000, můj první pětipalcák. Od té doby šel Geocaching do kytek kvůli dokonalé GPS .... prostě zlatý Samsung :-(


Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7649
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 107
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia 1
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Cleric » sob 26. pro 2015 14:30:14

Jak to ti šimpanzi v Lenovu přeložili tak to je. Maximálně se podívej na stránky výrobce a podívej se zda tam není novější firmware. Nic jiného s tím neuděláš.


Vojta_L
Robot
Příspěvky: 938
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Vojta_L » pon 28. pro 2015 13:33:52

Ahoj, jsem si jistý, že tohle v 4.4.4 androidu pro tohle zařízení je vše správně přeloženo. Spíš to vypadá, jako bys měl šedivku se zbastleným androidem, který dělal prodejce.. Můžeš dát vědět, kde "Ježíšek" telefon koupil a napsat zde i číslo sestavení?


Autor tohoto vlákna
Gaddy
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 26. pro 2015 14:13:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 Lite with Nougat

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Gaddy » pon 08. úno 2016 21:36:38

Zdravíčko,

omlouvám se, že odepisuji s takovou časovou prodlevou, ale tak nějak jsem se smířil s tím, že prostě překlad není dokonalý :-P

Jinak verze systému je KitKat 4.4.4, verze základního pásma A6000_A_0001_151016 a číslo sestavení je Kraft-A6000-m_S025_151016

Slovo "spojený" se vyskytuje po názvem WiFi sítě, když je k ní telefon připojený a slovo "veletrh" se objevuje, když se kouknu na nějakou WiFi a tam je napsáno: síla signálu: veletrh. Kolegyně z práce si tento telefon taky koupila, ale úplně v jiné prodejně a tyto chyby překladu tam má taky.

Jinak bych se chtěl zeptat, co musím udělat nebo jak správně poprosit, případně co nastavit, aby mi v telefonu fungovala GPS? Ze začátku nebyl problém, jezdil jsem v autě s navigací, dokonce i v lese ukazovala docela přesně, ale je to asi měsíc zpět, co prostě GPS polohu nenajde nebo najde po véééééélice dlouhé době (velice dlouhá doba = 30 minut). Zrovna teď jsem si byl venku zakouřit, takže jsem byl za pěkného počasí s výhledem na oblohu, ale GPS se prostě nechytla. Používám aplikaci GPS status & tool box, Waze, Google Mapy, Mapy.cz atd., ale prostě bez úspěchu.

A poslední věc, která mě celkem jakože žere ... stáhnul jsem si do mobilu aplikaci Nova launcher, protože Lenovácké UI je otřesné. Když rozbalím notifikační lištu, je tam 5 přepínačů (WiFi, Bluetooth, Mobilní data,...) a dnes mi zmizel přepínač GPS a místo něj mám přepínač Otočení displeje. A prostě nikde jsem nenašel způsob, jak si vybrat, které přepínače tam chci nebo jak udělat, abych tam vrátil ty, co tam byly původně.

No ... snad jsem se vybrečel ze všech starostí s mobilem :-), děkuji za každou radu
Dostal jsem Lenovo A6000, můj první pětipalcák. Od té doby šel Geocaching do kytek kvůli dokonalé GPS .... prostě zlatý Samsung :-(


ADHI
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: ned 17. led 2016 13:38:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo A6000

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od ADHI » stř 10. úno 2016 18:27:55

Tyhle překlady tam opravdu jsou.. a nejen v A6000, ale i dalších Lenovech. :D Někdy jsou vážně humorné, například právě ta síla signálu "veletrh". :clap:
Nikdy jsem se ale nesetkal s tím, že bych dané věci nerozuměl. ;)

K GPS nemám co říct. Nepoužívám a vím, že když jsem chtěl, tak jsem měl smůlu, protože signál se ztrácí pravidelně co 5 sekund po připojení. Doufal jsem, že to opraví v aktualizaci, protože jsem s tím problém v "out of the box" verzi operačního systému neměl. Očividně neopravili. Přepínače se čas od času rozhodí, pomůže restart nebo se to prostě samo srovná.



Vojta_L
Robot
Příspěvky: 938
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Vojta_L » stř 10. úno 2016 22:30:25

Kde jsi telefon kupoval? Můžeš mi poslat do zpráv sériové číslo/IMEI?

K té GPS, jak moc je přesný čas? Sedí to s odchylkou max 7 vteřin s časem na http://time.is/?


Autor tohoto vlákna
Gaddy
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 26. pro 2015 14:13:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 Lite with Nougat

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Gaddy » čtv 11. úno 2016 21:42:42

Tak jsem zkoušel ten čas, tak odchylka je snad jen pár desetin vteřiny. IMEI viz. PM
Dostal jsem Lenovo A6000, můj první pětipalcák. Od té doby šel Geocaching do kytek kvůli dokonalé GPS .... prostě zlatý Samsung :-(


Autor tohoto vlákna
Gaddy
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 26. pro 2015 14:13:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 Lite with Nougat

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Gaddy » pát 19. úno 2016 20:10:45

Ještě bych se chtěl zeptat na jednu věc. Zkoušel jsem obnovit telefon do továrního nastavení, ale obnovilo se to i s nainstalovanými aktualizacemi. Jde nějak telefon obnovit, aby tam nebyly žádná aktualizace? Protože na začátku mi GPSka šla normálně, tak jestli to třeba nepohnojila nějaká z nich.
Dostal jsem Lenovo A6000, můj první pětipalcák. Od té doby šel Geocaching do kytek kvůli dokonalé GPS .... prostě zlatý Samsung :-(

Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11183
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 277
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Jumbo78 » pát 19. úno 2016 22:15:06

Systémové aktualizace zůstanou i po factory reset.
Jediné řešení je flashnout starší ROM
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Autor tohoto vlákna
Gaddy
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 26. pro 2015 14:13:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 Lite with Nougat

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Gaddy » čtv 03. bře 2016 18:18:43

Tak se mi vrátil telefon ze servisu a dostal jsem k tomu i papír, kde stojí: "Pricinou problemu zarizeni byla vada poskozeneho softwaru.Zarucni oprava provedena prehranim noveho softwaru. Jine zavady se v prubehu nasledneho testu zarizeni neprojevily. Pristroj opatren servisni plombou/device equipped with a service seal."

Takže moje srdce zajásalo a hned jsem to frčel ven vyzkoušet. Když mi po patnácti minutách byla kosa jako blázen a telefon stále kroutil to svoje "Hledám GPS pozici", tak šly veškeré dobré pocity ... do pryč. Údajně mohlo docházet k nějakému rušení v místě, kde jsem to zkoušel. Takže tradá ven a v ruce jsem držel 4 telefony. Samsung S Duos, Samsung S Duos 2, Samsung S3 mini a moje Lenovo A6000. Zapnul GPS a koukal. Koukal a nestačil se divit. Samsungy během půlminuty věděly, kde jsou a Lenovo stále přemýšlelo. Bohužel přemýšlelo i za 10 minut, tak jsem se sebral a šel domů. Vyčerpávající příběh, já vím, ale mám ještě jeden nápad a zároveň otázku. Chtěl bych do telefonu zkusit hodit starší verzi ROMky, tu, která tam byla, když jsem telefon dostal. Jde vůbec někde stáhnout starší oficiální verze?
Dostal jsem Lenovo A6000, můj první pětipalcák. Od té doby šel Geocaching do kytek kvůli dokonalé GPS .... prostě zlatý Samsung :-(


RadekP
Stálý androiďák
Příspěvky: 241
Registrován: úte 07. úno 2012 11:02:47
Reputace: 22
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 9 Pro

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od RadekP » čtv 03. bře 2016 19:39:56

Tady je návod a FW pro dualsim verzi Kitkat (S040).

http://androidforum.cz/viewtopic.php?p=1005538#p1005538


Autor tohoto vlákna
Gaddy
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 26. pro 2015 14:13:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 Lite with Nougat

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Gaddy » pát 04. bře 2016 17:18:33

Ale já právě nemám dualSIM verzi ...
Dostal jsem Lenovo A6000, můj první pětipalcák. Od té doby šel Geocaching do kytek kvůli dokonalé GPS .... prostě zlatý Samsung :-(


RadekP
Stálý androiďák
Příspěvky: 241
Registrován: úte 07. úno 2012 11:02:47
Reputace: 22
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 9 Pro

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od RadekP » pát 04. bře 2016 17:26:07

V další diskuzi toho vlákna jsou odkazy i na FW pro singleSIM. A6000-m_S025 a S020. Postup je stejný.


Autor tohoto vlákna
Gaddy
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 26. pro 2015 14:13:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 Lite with Nougat

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Gaddy » sob 05. bře 2016 9:59:13

Tak Lenovo opět překvapilo dalším úžasným překladem.

Vložil jsem do telefonu SD kartu a chtěl jsem nastavit jako výchozí úložiště kartu. Vyskočilo na mě toto varování:

Upozornění
Můžete znovu zvolit výchozí zapisu disku, je nutné restartovat telefon k dokončení operace, mohou být některé aplikace dat prohrál, rozhodl se to změnit?

No nevím, jestli při překladech používají google translator, ale možná i ten by to zvládl lépe. Snad to v Lollipopu bude lepší :-)
Dostal jsem Lenovo A6000, můj první pětipalcák. Od té doby šel Geocaching do kytek kvůli dokonalé GPS .... prostě zlatý Samsung :-(


Vojta_L
Robot
Příspěvky: 938
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Vojta_L » sob 05. bře 2016 18:49:45

Můžu tě poprosit o cestu, nebo screen z místa, kde jsi se o nastavení SD karty jako výchozího úložiště pokoušel?

Gaddy píše:Tak se mi vrátil telefon ze servisu a dostal jsem k tomu i papír, kde stojí: "Pricinou problemu zarizeni byla vada poskozeneho softwaru.Zarucni oprava provedena prehranim noveho softwaru. Jine zavady se v prubehu nasledneho testu zarizeni neprojevily. Pristroj opatren servisni plombou/device equipped with a service seal."

Takže moje srdce zajásalo a hned jsem to frčel ven vyzkoušet. Když mi po patnácti minutách byla kosa jako blázen a telefon stále kroutil to svoje "Hledám GPS pozici", tak šly veškeré dobré pocity ... do pryč. Údajně mohlo docházet k nějakému rušení v místě, kde jsem to zkoušel. Takže tradá ven a v ruce jsem držel 4 telefony. Samsung S Duos, Samsung S Duos 2, Samsung S3 mini a moje Lenovo A6000. Zapnul GPS a koukal. Koukal a nestačil se divit. Samsungy během půlminuty věděly, kde jsou a Lenovo stále přemýšlelo. Bohužel přemýšlelo i za 10 minut, tak jsem se sebral a šel domů. Vyčerpávající příběh, já vím, ale mám ještě jeden nápad a zároveň otázku. Chtěl bych do telefonu zkusit hodit starší verzi ROMky, tu, která tam byla, když jsem telefon dostal. Jde vůbec někde stáhnout starší oficiální verze?
Máš v telefonu nastavený přesný čas? Porovnej ho třeba s time.is


Autor tohoto vlákna
Gaddy
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 26. pro 2015 14:13:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 Lite with Nougat

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Gaddy » sob 05. bře 2016 19:57:12

Tak čas už jsem jednou kontroloval, ale udělal jsem to ještě jednou a rozdíl je pár desetin vteřiny.

A tady je fotka toho překladu:
Obrázek
Natavení > Úložiště > Výchozí disk pro zápis


Jinak u starších verzí ta GPS není nic extra, ale jede. Odchylka +/- 50m, což je celkem na nic, ale buď si budu muset našetřit na jiný telefon nebo se s tím prostě smířit. :-/
Dostal jsem Lenovo A6000, můj první pětipalcák. Od té doby šel Geocaching do kytek kvůli dokonalé GPS .... prostě zlatý Samsung :-(


Autor tohoto vlákna
Gaddy
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 26. pro 2015 14:13:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 Lite with Nougat

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Gaddy » sob 05. bře 2016 22:01:22

A další věc, ale nejde o češtinu. Ta pro tentokrát chybí úplně.

Nastavení > Aplikace > Preferované umístění pro instalaci

A tady se objeví okno "Preferované umístění pro instalaci":

Force install on phone
Force install on sdcard
System recommendation

Anglicky rozumím, takže vím o co jde, ale ne každý anglicky umí :-)

Vojto, máte tam v Lenovu vůbec někoho, kdo ty překlady kontroluje? Pokud ne, klidně bych do toho šel :D
Dostal jsem Lenovo A6000, můj první pětipalcák. Od té doby šel Geocaching do kytek kvůli dokonalé GPS .... prostě zlatý Samsung :-(


Vojta_L
Robot
Příspěvky: 938
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Vojta_L » ned 06. bře 2016 20:39:32

To je divné, tak jedině opět reklamace. Nebo to risknout a zkusit tam nahrát jinou ROM (pozor na případnou ztrátu záruky).

Překlady se kontrolujou, jaké číslo sestavení v tom telefonu je?


Autor tohoto vlákna
Gaddy
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 26. pro 2015 14:13:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 Lite with Nougat

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Gaddy » pon 07. bře 2016 7:55:44

Sestavení je to samé jako předtím Kraft-A6000-m_S025_151016.

Na reklamaci už to dávat nebudu. Buď napíšou to samé nebo že se závada neprojevila a akorát zas budu bez telefonu.

Zkoušel jsem to se starší verzí, kterou tu dával RadekP (S20) a pak i s tou následující, ale je to pořád to samé. Spíš to vypadá, že ten GPS modul v telefonu je hooooodně slabý, což je celkem smutné, jelikož Samsung starý tak, že i Jan Hus na něm Tweetoval, chytí signál během pár vteřin.


Autor tohoto vlákna
Gaddy
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 26. pro 2015 14:13:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 Lite with Nougat

Re: Chyby v překladu

Příspěvek od Gaddy » pon 19. pro 2016 18:43:55

Tak mi opět došla trpělivost s Lenovem a fičel opět na reklamaci. Tentokrát byl software v pořádku, ale vadná základní deska. Takže mám nový software, novou základní desku. GPS stále v háji. Po Vídni jsem bloudil hodinu a půl! Takže to tam pošlu ještě jednou a možná mi napíšou, že jsem měl vadný kryt a displej, takže nakonec budu mít úplně nový telefon :-D
Dostal jsem Lenovo A6000, můj první pětipalcák. Od té doby šel Geocaching do kytek kvůli dokonalé GPS .... prostě zlatý Samsung :-(

Odpovědět

Zpět na „Lenovo A6000 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host