Huawei P8 - obecná diskuzeWifi - nefunguje internet

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Carl
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: sob 02. led 2016 16:12:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8

Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od Carl » pát 31. pro 2021 15:52:43

Ahoj, je to pár dní zpět, co mi přestalo fungovat na mém telefonu připojení na domácí Wifi. Telefon se na sít připojí, má plný signál, ale internet nejde. Ostatní zařízení (telefony, laptop) jsou připojeni k Wifi a internet funguje. Operace jako restart telefonu, vymazání wifi síte a znovu připojení, restart routeru jsem delal. děkuji




Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22841
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 277
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od LivArt » sob 01. led 2022 1:35:16

DNS?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
Carl
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: sob 02. led 2016 16:12:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od Carl » sob 01. led 2022 10:11:30

Zřejmě ano. DHCP server přidělil mobilu poměrně "vysokou" IP - xxx.xxx.xxx.102.Zde net nešel. V routeru nemám omezení na IP, je tu plný rozsah - do 255. Vyřešil jsem to statickou IP.


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » ned 02. led 2022 7:40:12

Hmmm. Kukol do routra čo mi dodal Orange a zistil som že Dynamic DNS mám zakázaný . :facepalm: :?:
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22841
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 277
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od LivArt » ned 02. led 2022 21:32:27

Však to je taky v pořádku.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.



skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » ned 02. led 2022 22:40:25

Díky .
No už som si začal myslieť že aj štyri osmičky 8.8.8.8 nefungujú už tak ako doteraz a priznám sa že vôbec nechápem prečo mu len zafixovanie IPky pomohlo.
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22841
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 277
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od LivArt » pon 03. led 2022 19:54:41

Tak jemu to mohlo pomoct třeba pro to, že mu router přiřazoval nějakej bullshit a klidně může mít jako DNS router, kterej ale třeba nepřekládá DNS dotazy. Tím, že staticky něco nastavil, mohl tohle obejít.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
Carl
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: sob 02. led 2016 16:12:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od Carl » úte 04. led 2022 14:11:02

Mám router Mikrotik a DNS mám nastavené na Google. Problém s Wifi začal poté, co jsem zapojil powerline, abych pokryl zbývající část bytu, kde byl špatný signál. Od té doby mí při "vysoké" IP nešel net. Faktem je, že powerline mi nastavil jako bránu nesmysl - místo 192.168.0.1 na 192.168.0.12. Ale i tak to nebyl ten problém, protože jsem se nepřipojil ani na původní Wifi.
Domnívám se, že problém bude asi v nastavení Mikrotiku a byt jsem v něm žádné omezení nenašel, tak tam asi bude. Jeho konfiguraci jsem tenkrát nedělal...


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » úte 04. led 2022 21:10:05

Ja som si tiež práve teraz kvôli zvačšeniu dosahu a rýchlosti objednal Router Tenda TX3 a chcem ho pripojit cez UTP kábel k exitujúcemu Zyxel VMG1312-B30B DSL routru cez UTP kábel a to tak aby fungoval len ako čistý AP/bridge tj aby Zyxelu vôbec nekafral do DHCP,NAT,DNS,.....
Dúfam že nezažijem podobné prekvapenia a vopred ďakujem za rady.
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » čtv 06. led 2022 7:30:17

V nejakom , samozrejme tiež v totálne priblblom videu ako ostatne temer všetky , o TX3 som objavil aspoň to že existujú dve verzie AP ( WISP a client + AP )

Rozdiel vraj je takýto: :palec:
WISP mode puts you in another NAT and will give you a different internal IP range. using it in AP mode bridges the connection and you will have the same IP address range as your main router.

takéto sú možnosti a skusim použiť tieto
DHCP: DHCP Server, DHCP Client List,DHCP Reservation
Připojení k Internetu: Dynamic IP, Static IP, PPPoE, Unifi, Maxis, Maxis-special, Manual

Máre iný nazor ?
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » pát 07. led 2022 17:18:33

Tu je druhý rozširujúci WiFi router pripojený cez LAN nie cez WAN port a zaujímavé , aspoň pre mňa" je to že je na ňom nastavené také isté SSID a PSWD .
Ja však plánujem nastaviť iné kanály napr. 1,6,11 takže "net analyzer" mi ukáže viac kopčekov ale s tým istým SSID :facepalm:
Akurát rozmýšlam nad tým či WiFi hostovi/telefónu trvá viac prepnutie na ine SSID alebo na iný kanál a čo je vlastne praktickejšie a viac mätúce pre susedov :palec:

https://www.gendzo.sk/navody/zvacsit-pokrytie-wifi/
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410

Uživatelský avatar

novas78
Moderátor
Příspěvky: 971
Registrován: pát 12. srp 2016 12:45:32
Reputace: 192
Typ mobilu / ROM: iPhone 12 Pro Pacific Blue

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od novas78 » pát 07. led 2022 17:39:21

@skorec a proč nepoužiješ nějaký Mesh? Třeba od Ubiquity, Synology, Google Nest Wi-Fi apod?


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » pát 07. led 2022 18:18:43

Tuším že mesh používa na prepojenie smerovačov nejakú vyhradenú asi P2P frekvenciu ( 6GHz ? ) takže by som nepotreboval ani UTP kábel ( ja ho tam už mám ) ale musel by som vymeniť aj svoj hlavný DSL Router a taká mesh dvojica by stála asi viac ako 42 Euro a nehovoriac ani o tom že 6dB antény tie mesh routre asi nemajú. Okrem toho potrebujem si potrápiť moje alzheimerove závity :facepalm: .
Naposledy upravil(a) skorec dne sob 08. led 2022 7:34:58, celkem upraveno 1 x.
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22841
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 277
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od LivArt » pát 07. led 2022 21:19:40

MESH je standardní wifi síť.

To, co se snažíš udělat, nikdy jako roaming fungovat nebude.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » sob 08. led 2022 8:00:11

Jo takźe oni si tie mesh smerovače asi dávajú medzi sebou vopred vedieť potrebu rezervácie nejakého subkanálu pre práve aktívneho nie príliš ďalekého MAC/IP/subchanel hosta :?: Zatiaľ som to však neštudoval takže si len vymýšľam.
Ja však možnosť neprerušenia napr. whatsapp hovoru pri presune do zóny iného smerovača zatiaľ nepotrebujem aj keď sa priznám že ma to doteraz vôbec ani nenapadlo a že to je veľmi významne upozornenie pre iných záujemcov o zväčšenie rozsahu WiFi pokrytia . Pokiaľ nový router Tenda TX3 má naozaj oveľa väčší dosah ( nie 3dB ale 6dB ) tak mi obsiahne asi celý priestor dvoch blízkych domov. Už teraz, bez neho, mám všade signál ale len asi 1-3 paličkový.
Keď už sme u pokrytia tak ja som zväšenie pokrytia riešil aj tak že som odšrouboval antény a cez pigtail kábliky som ich vystričil von za stenu . :facepalm:
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » úte 11. led 2022 14:51:11

Tak nový Tenda TX3 router dorazil a zažil som tieto prekvapenia:

negatívne
1. Bez toho aby som WAN UTP port TX3 pripojil ku existujúcemu LAN portu môjho živého DSL routra tj bez toho aby mal nový smerovač spojenie s internetom som sa do routra nemohol vôbec dostať ani cez WiFi ani cez UTP LAN. V provom nastavovacom kroku som teda musel ponechať pôvodnú C sieť 192.168.0.1 :facepalm: Je to tak už u všetkých nových routrov :?:
2. Raz mi fungovala jedna a raz druhá cesta ( WiFi alebo LAN UTP ) aj to len vtedy keď keď som ručne zakázal/odpojil tú druhú cestu a vymazal históriu prehliadača.
3. Prvé nakonfigurovanie ma teda netrvalo 3 minúty ale cca hodinu lebo som musel čitať aj návod. Našťastie ten český preklad je celkom zrozumiteľný
4. Kedže som pri prvej kofigurácii spravil chybu ( chcel som vyskúšať aj AP cez UTP LAN-LAN ) tak som sa zrejme kvôli tomu že sa stratilo spojenie s internetom nemohol na novo nakonfigurovanú IP adresu vôbec pripojiť takže som si to musel zopakovať. :(

pozitívne
Keď som nastavil Wireless repeating mode s voľbou Clien+AP umožnilo mi to pripojiť sa cez WiFi na môj existujúci DSL router.
Nový smerovač dostal automaticky novú IPku z DHCP rozsahu DSL routra a použil tiež ten istý kanál pričom širku 20MHz zmenil na dnojnásobnú aj na DSL routri.

Zatiaľ som s tým spokojný a dúfam že si to debilné nastavovanie nebudem musieť zopakovať vtedy keď jeden s routerov nestratí/nezabudne komonikačnú IP adresu. Hrozí mi také niečo ?
............
Tak asi to vydrží lebo tá IPka je na strane DSL routra deklarovaná ako static nie ako DHCP fix.
5G Mobil sa mi automaticky prepína uspokojivo ale ak mu chcem zmenu WiFI vnútiť ručne tak mu to trvá dosť dlho.

Prečo ?
....................
Zistil som že pri automatickom prepínaní sa mobil pripojí s IP adresou ktorá bola cez DHCP vyjednaná pre daný WiFi priestor už v predchádzajúcom čase. Tj. hlavný router si ARP tabuľke pre danú MAC adresu telefónu udržuje dve adresy. Jednu pre pripojenie na hlavný WiFi router a druhú pre pre pripojenie na rozšíriteľný WiFi router. Predpokladám že to funguje pre obydva spôsobi prepojenia routov ( cez WiFi aj UTP kabel LAN-LAN ).
Mobil sa pritom snaží zostať čo najdlhšie na pôvodnom SSID zrejme až do vtedy kým nemá istotu že je všetko vyjednané na to zrejme preto aby výpadok pri prechode na iné SSID nebol prĺiš dlhý.

V prípade prídavného AP prepojeného cez UTP LAN-LAN je vraj možné nastaviť aj rovnaké SSID a tam sa to asi bude chovať ináč napr. tak že sa bude používať tá istá IP ka a prechod bude rýchlejší :?:
....................
Ak prídavný AP má vyššiu normu ac alebo ax tak asi nevadí že polovicu WiFi spotrebuje na pripojenie voči hlavnému smerovaču :?:
https://www.engeniusnetworks.eu/faq-que ... practices/

Stále však neviem nájsť poriadne topologické obrázky ktoré jednoducho ale pritom dostatočne presne objasňujú nastavenia viacerých routrov pre jedinú/spoločnú home IP sieť navzájom prepojených len cez WiFi.
Naposledy upravil(a) skorec dne stř 12. led 2022 11:35:14, celkem upraveno 1 x.
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12682
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 50
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od ramon.dexter » stř 12. led 2022 11:26:55

Jedina rada. Nekupuj sranda značky jako Tenda a další. Když už něco levnýho, tak TP-Link.

Za druhý: Je celkem běžný, že novej router nemá zapnutej DHCP server. Takže se do něj dostaneš pouze tak, že si na PC nastavíš statickou adresu z jeho rozsahu. Podle toho co píšeš to je přesně tenhle případ - nebyl aktivní dhcp server, takže jsi dostal adresu z tvýho hlavního routeru. Což jsou naprostý základy, pokud se chceš vrtat v síti.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » stř 12. led 2022 12:56:53

Diky,
Kua to že DHCP nie je v defaulte zapnuté ma vôbec nenapadlo asi preto že 10-30 rokov spať to bolo samozrejmosťou. :facepalm:
Starého psa novým kúskom nenaučíš ale hlavne v poctivom návode by to mala byť prvá veta ako upozornenie.
Je tomu tak u Tebou doporučovaných "značkových" výrobkov ktoré by teda penzistovi ušetrili 2-3 hodiny tj cca 15E ?
.................................................
Ešte doplním že v návode bolo uvedená možnosť konfigurovania len priamo cez akúsi konfiguračnú web stránku Tenda čo ma úplne zmiatlo.
Fuj - humus - hnus a minimálne neúcta k starším ľuďom.

Keď už som sa po rokoch ( 5-10 ) musel venovať konfigurovaniu nového WiFi routra tak sem pridám ešte aj jednoduchý návod.
https://www.tp-link.com/ch/support/faq/151/
Ja som však novú IP adresu zíakal cez WiFi conect na SSID hlavného routra a bola pridelená samozrejme z DHCP rozsahu ale vymedzená ako statická.
..............
Zmatok do ďalšieho nastavovania a skúmania vniesla aj skutočnosť že na mobile som mal nastavenú utajenú MAC adresu takže v ARP tabuľke hlavného routra som videl vždy inú MAC pre ten istý mobilný telefón. :roll:
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » čtv 13. led 2022 7:35:53

Wireless repeating mode funguje dobre ale chcem vyskúšať aj AP cez UTP prepojenie ale neviem čo znamená tato posledna poznamka.
DNS nebude 8.8.8.8 alebo sa bude použivať server ktorý je fyzicky v Čine ?

•After enabling the AP mode, connect the Ethernet cable connected to the upstream router to any WAN or LAN port of this router.
•In AP mode, the Internet Settings, VPN, Parental Control, Bandwidth Control, and Virtual Server functions are unavailable.
•After enabling the AP mode, the domain name of the router management UI changes to tendawifi.com.
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22841
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 277
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od LivArt » čtv 13. led 2022 18:59:21

Pouštíš se do analýzy packetů, ale nevíš, co znamená ta poslední věta? WTF?

Plnohodnotný roaming ti takhle stejně fungovat nebude, na to sis měl pořídit MESH síť.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » pát 14. led 2022 7:29:43

To čo sa vyrába v blízkosti Taiwanu ja nepovažujem za sranda značky a navyše nenávidím rozmaznané značky ktorých reklamy mi otravujú život najviac.
https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-e ... slovenskom

Pri tých novodobých popisoch a skratkách som zmätený takže ubezpečenie ma určite poteší.
Už za mojich čias sa stávalo že tá istá skratka znamenala dva významy napr . LOS a skratka WTF sa nepoužívala.
Nikdy som nemal rád skúšanie/hádanie ale teraz s tým mám ešte väčší problém lebo v piatom kroku už neviem čo som vlastne robil v prvom kroku. :facepalm:
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12682
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 50
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od ramon.dexter » pát 14. led 2022 11:13:52

Ta posledni veta rika, ze po prenuti do rezimu AP se na to dostanes pres url tendawifi.com. A nebo si najdes v dhcp serveru jakou to dostalo ip a lezes tam pres tu ip.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » ned 16. led 2022 8:46:36

No najviac ma na tej Tende pomiatlo to že na všetky možnosti nastavenia som sa nedostal bez toho aby som to pripojil WAN portom na hlavný router a absolvoval priblblý Quick setting v ktorom sa dalo nastaviť len WAN rozhranie a WiFI SSIDs a PSWs.
Takýmto jednoduchým krokom zostane na routri iná/nová IP sieť a zaujímavé je že prepínanie medzi hlavou a novou IP sieťou je oveľa rýchlejšie ako v móde Wireless repeatting kedy to po pripojení získalo tú istú IP sieť. Zrejme DHCP vyjednávanie IP ky cez WiFi je zložitejším.

Otazky:

1. Všetky moderné smerovače majú v prvom kroku po pripojené sa na správnu manageovaciu adresu len možnoňosť Quick setting :?: :facepalm:
2. Mám pred prepnutím na AP móde prehodiť UTP kábel z WAN na LAN port a prípadne aj ručne vopred nakonfigurovať/zjednoťiť aj LAN adresu a vypnúť DHCP alebo sa WAN port prekofiguruje na LAN port a nastavenia siete sa prisposobia automaticky rozsahom na hlavnom routri ?
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » pon 17. led 2022 7:19:14

Tak Tenda TX3 som rozchodil aj v mode AP cez UTP kábel ale je to nestabilné ( 40sek OK a 5sek bliká asi reštart ? ). Občas sa mi podarí dokonca do neho aj konektnúť na dresu ktorú dostal cez DHCP od hlavného routra a videl som že ukazuje "repeatting failure" nič tam však nestihnem zmeniť takže znova jedine od resetu do dafaultu :facepalm:

WiFi dosah to má naozaj veeeľmi dobrý asi kvoli 6dB antenam a výrazné je to hlavne pri 5G/ac/beamforming
https://www.kvalitni-internet.cz/jaky-j ... -standardy
ale naozaj použiteľné je to asi len v základnom mode Router s osobitnou IP sieťou.


Ináč chýbajú tam aj monitorovacie schopnosti ( Ping, ARP tabuľka ,.......)

Noo stále je ešte možné že som urobil nejakú chybu.

Čo si myslíte o tejto potvore
https://www.businesscom.cz/comfast-cf-wr302s-v20.html
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22841
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 277
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od LivArt » pon 17. led 2022 17:43:30

Jedno větší mr*ka než druhá.
https://www.czc.cz/tp-link-deco-e3-2ks/269067/produkt

Nebo můžeš koupit klidně dvě E3 jednotky a spojit je kabelem.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » úte 18. led 2022 7:40:34

Mal som dva TP-Linky a obidva sa mi pokazili takže určite nie.

Ja momentálne riešim vlastne len zdvojnásobenie dosahu hlavného DSL WiFi smerovača v pásme 2,4GHz.

Tu Tendu idem vrátiť a ten Confast extender za 18E som nastavil za pár minút a som s ním zatiaľ spokojný.

Pre mňa je nové že ten Confast má v LAN rozhraní DHCP zapnuté avšak
vo WAN rozhraní má nastavené DHCP renew a IPku ktorú kúpil od hlavného smerovača má nastavenú ako Gateway a DNS. Jediné čo mi zatiaľ trochu vadí je že ho viem manažovať len vtedy keď som pripojený priamo na neho a zrejme ani iné zdroje ( servery, kamery,.... ) ktoré k nemu budú pripojené budú prístupné len so zariadení ktoré sú pripojené priamo k nemu. Ten extender je asi len jednosmerný.

Pomohlo by zapnúť DHCP relay na hlavnom routri :?:
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410


roy100
Droid
Příspěvky: 1633
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 68
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od roy100 » úte 18. led 2022 9:55:16

https://access-pointy.heureka.cz/strong ... ecifikace/
Tady máš řešení všech problémů, když nechceš tp-link.

Že ten tvůj repeater snižuje přenosovou rychlost asi víš.


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » úte 18. led 2022 10:16:49

Ja sa nepýtam na to čo si mám kúpiť ja sa pýtam na to ako to mám nastaviť .

https://www.netmanias.com/en/post/techd ... lay-agents
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » stř 19. led 2022 9:19:47

Keďže somteraz zahĺbený do nastavovania smerovačov tak som vytiahol starý "WLAN Broadband router" a pripojil so ho v mode Bridge cez UTP LAN to LAN prepojenie ku hlavnemu DSL Zyxel smerovaču a samozrejme s vybnutým DHCP a tou istou sieťou C .
Funguje to ale po niekoľkých hodinách to prestane fungovať a nepohlo ani vypnutie toho starého routra.

Pomôže však keď v ňom urobím akúkoľvek nepodstatnú zmenu .
Keď som sa mrkol do Logu hlavného routra tak po vykonaní tej zmeny prestali chodiť veľmi časté DHCP dotazy od akejsi vnútornej MAC adresy toho starého routra.
Vyzerá to že z nejakého dôvodu začne ten starý router floodovať hlavný router a v logoch hlavný router ukazuje aj system warm.
Prečo si po niekoľkých hodinách neaktivity začne starý router pýtať IPku pre jeho vnutornú MAC adresu keď je nastavený ako Bridge :?:
................
Zda sa že vypnutie IGMP snooping na hlavnom rotery pomohlo.
https://en.wikipedia.org/wiki/IGMP_snooping
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 655
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -5

Re: Wifi - nefunguje internet

Příspěvek od skorec » stř 19. led 2022 16:55:50

Tak vypnutie IGMP snooping napomohlo.

Objavil som ale takú zaujímavosť a síce že v ARP tabuľke hlavného routra sa MAC a IP adresa toho rozširujúceho WiFi routra pracujúceho v bridge mode objaví len občas . Zo strany hlavného routra sa tam vždy viem konektnúť a to aj vtedy keď hosty ktoré sú na neho pripojené nemajú pristup k internetu.
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410

Odpovědět

Zpět na „Huawei P8 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti