Ostatní HW + obecná problematika ROM/FirmwareJak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Moderátor: mArtinko5MB

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
opa.key
Stálý androiďák
Příspěvky: 224
Registrován: úte 14. dub 2009 7:43:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S
Twitter: opakey
Bydliště: Jablonec n/N - Praha
Kontaktovat uživatele:

Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od opa.key » pon 07. zář 2009 23:02:08

Zdravim mohl by me nekdo napsat nejakej jednoduchej navod, nebo naodkazovat jak vypnout Compcache a udelat linux swap? co tak ctu tak swap je lepsi, pouzivam dost widgetu a mam plno ikon a telefon dost pomalej a tom mam CM (zrovna ted 4.1.4 ktera je extra pomala) diky moc




Uživatelský avatar

Petr22
Androiďák!
Příspěvky: 474
Registrován: čtv 04. čer 2009 18:02:46
Reputace: 0

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od Petr22 » úte 08. zář 2009 9:36:19

Nesli píše: Stahni si nejnovější CCH skript z XDA - http:// forum.xda-developers.com/showthread.php? t=542899 edituj user.conf - u položky compcache nastav =0 a nakopíruj userinit.sh a user.conf dle návodu přes terminál do G pokud vše proběhlo dobře a neběži swapper terminál ti po příkazu "FREE" vyhodí velikost RAM 98mb a volné tak 1-2mb.. Poté nainstaluj swapper a dej používat linux swap partition - doporučuji velikost 64mb.


charlie2806
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: úte 17. bře 2009 10:57:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: [G1 v supliku] SGS3
Rom: DarkyROM III
Bydliště: Liberec

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od charlie2806 » čtv 17. zář 2009 21:51:46

Vzdyt se da nastavit swap primo v user.conf a neni potreba swapper.
Phone: SGS4
Rom: Echoe Rom v 50
Bývalé telefony: G1 stále v šuplíku, VF845, HTC WF, SGS2, HTC EVO3D, SGS3

Uživatelský avatar

Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od Nesli » čtv 17. zář 2009 22:51:40

Jj, to je pravda, ale mám rád kontrolu a často se koukám, jak se swap používá, na to je swapper přívětivější;)
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA


Winc
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 01. srp 2009 12:31:52
Reputace: 1

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od Winc » pon 21. zář 2009 11:29:57

Zeptám se trochu hloupě, ale pokud chápu, tak Compcache je RAM phonu a SWAP použiju místo této RAM? Chtěl bych rozchodit nějakou Hero ROMku, ale kvuli neaktivovanému SWAPu se mi to nedaří (lépe řečeno reakce a odezva ROMky je tragická). Jak ho tedy krok po kroku mohu prosím aktivovat?
LG Optimus One


Uživatelský avatar

sambick
Androiďák!
Příspěvky: 479
Registrován: pát 20. bře 2009 21:45:58
Reputace: 0

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od sambick » pon 21. zář 2009 11:42:57

Compcache je komprimace dat na ram. Swap je ukladani dat na swap oddil na pametove karte. Mas na karte vytvoreny swap oddil? Jestli ano o jake velikosti? A posledni jakou hero rom chces pouzit?
G1 ve vzpominkach: -), SGS I9000, LG 4X HD, NOTE2, G3/32GB T-mobile a Asus Transformer - Revolver 4
Twitter: http://www.twitter.com/sambick2

Uživatelský avatar

P1azer
Droid
Příspěvky: 1264
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: P20 Pro
Mobil 2 / ROM: iPhone 6
Tablet: /Mobil 3: Mate 8
Tablet 2 / ROM: Nexus 7

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od P1azer » pon 21. zář 2009 11:47:04

Winc píše:Zeptám se trochu hloupě, ale pokud chápu, tak Compcache je RAM phonu a SWAP použiju místo této RAM? Chtěl bych rozchodit nějakou Hero ROMku, ale kvuli neaktivovanému SWAPu se mi to nedaří (lépe řečeno reakce a odezva ROMky je tragická). Jak ho tedy krok po kroku mohu prosím aktivovat?
Swap oddíl využívá místo na kartě, ale pozor, je doporučená karta minimálně class 4!


Winc
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 01. srp 2009 12:31:52
Reputace: 1

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od Winc » pon 21. zář 2009 11:52:58

Poslední ROM co jsem zkoušel je tuším JACxHEROSki-v2.1...SWAP mám o velikosti 128MB. Bohužel ale nevim jak zjistit, jakej class karta má :-/ Neni to ta standartně dodávaná k G1....myslím tím tu 2GB ;) Btw a ROM co bych chtěl použít je Micro Hero 1.3 kvuli rychlosti.
LG Optimus One

Uživatelský avatar

sambick
Androiďák!
Příspěvky: 479
Registrován: pát 20. bře 2009 21:45:58
Reputace: 0

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od sambick » pon 21. zář 2009 12:24:53

Ok. Takze ja bych to rezoluce takhle:

Udelat zalobu app, ale pouze jich pres backup for root user.
Odmazat z karty adresare aplikaci (krome backup a nandroid samozdrejme.)
Stahnout ROM na sd.
Pote wipe.
Format ext:
V recovery -go to console, tam:

mount -o rw /dev/block/mmcblk0p2 /system
rm -rf /system/sd/*
reboot recovery

Pote wipe.

Flash nove ROM.

Po najeti musis zjisti kde je user.conf. ja jem mam v /system/bin , ale ja mam jinou ROM -ale myslim ze by to melo byt stejne.

Takze terminal a vjem:
(V mem pripade)

cp /system/bin/user.conf /sdcard

Propojis sd k pc.

Otevres user.conf, editnes, ulozis zpet. Pak zase terminal a v nem:
su
mount -o remount,rw /dev/block/mtdblock3 /system
cp /sdcard/user.conf /system/bin (puvodni adresar kde jsi jej vzal)
chmod 755 /system/bin/user.conf
reboot

Po reboot provedes restore aplikaci (ale zase jenom jich) v backup for root users.
G1 ve vzpominkach: -), SGS I9000, LG 4X HD, NOTE2, G3/32GB T-mobile a Asus Transformer - Revolver 4
Twitter: http://www.twitter.com/sambick2


Winc
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 01. srp 2009 12:31:52
Reputace: 1

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od Winc » pon 21. zář 2009 12:50:25

Fajne, návod chápu, ale co mám prosímtě editnout v user.conf? Předpokládám že ho nemám jen otevřít a zavřít :)
LG Optimus One

Uživatelský avatar

sambick
Androiďák!
Příspěvky: 479
Registrován: pát 20. bře 2009 21:45:58
Reputace: 0

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od sambick » pon 21. zář 2009 13:51:27

Otevres v nejakym textovym editoru nastavis cc 0, linux swap 1. Pak si muzes nastavit swapines doporucuji mezi 60 a 80 a muzes si i pohrat s cpu min a max. Max je 528000. Pak das ulozit zmeny a zavedes. Ok?
G1 ve vzpominkach: -), SGS I9000, LG 4X HD, NOTE2, G3/32GB T-mobile a Asus Transformer - Revolver 4
Twitter: http://www.twitter.com/sambick2

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od d750 » pon 21. zář 2009 13:55:15

Pokud má ještě někdo zájem tak tady sem nakonfiguroval jeden userinit.sh pouze na linux swap. Ještě bych dodal, že skript využije celý swap oddíl to znamená pokud vám to nestačí musíte zvětšit velikost Linux swap disku.

Kód: Vybrat vše

http://www.4shared.com/file/131648301/784a5bf9/userinit_V0153.html
Instalace via terminal

Kód: Vybrat vše

su
mount -o remount,rw /dev/block/mtdblock3 /system
cp /sdcard/userinit.sh /system/sd
cp /sdcard/user.conf /system/sd
chmod 755 /system/sd/userinit.sh
chmod 755 /system/sd/user.conf
reboot

Uživatelský avatar

P1azer
Droid
Příspěvky: 1264
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: P20 Pro
Mobil 2 / ROM: iPhone 6
Tablet: /Mobil 3: Mate 8
Tablet 2 / ROM: Nexus 7

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od P1azer » pon 21. zář 2009 14:15:25

Pokud se dobře dívám, tak ty tam máš v user.conf: "linux_swap_file_size=32" .To znamená, že ikdyž budu mít swap oddíl 64MB,tak se "alokuje" jen 32MB? Musím to v tom configu přepsat?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od d750 » pon 21. zář 2009 14:21:11

Ne to se pleteš ta sekce je pro compcache. Jak sem již napsal skript je nakonfigurovaný na linux swap a využívá ho celý.


Winc
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 01. srp 2009 12:31:52
Reputace: 1

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od Winc » pon 21. zář 2009 14:52:15

Ještě dotaz...když udělám WIPE, formát ext a nahodim novou ROMku, musím znovu přepsat user.conf?
LG Optimus One

Uživatelský avatar

sambick
Androiďák!
Příspěvky: 479
Registrován: pát 20. bře 2009 21:45:58
Reputace: 0

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od sambick » pon 21. zář 2009 15:03:44

pokud jej budes mit v system/sd tak pri format ext ano. Pokud bude v system/bin tak po kazdym flash ROM...
G1 ve vzpominkach: -), SGS I9000, LG 4X HD, NOTE2, G3/32GB T-mobile a Asus Transformer - Revolver 4
Twitter: http://www.twitter.com/sambick2


Winc
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 01. srp 2009 12:31:52
Reputace: 1

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od Winc » úte 22. zář 2009 22:16:40

Teď jsem se znovu dostal k tomu SWAPu....ten příspěvek od d750...když mám user.conf a userinit.sh na /system/bin, tak to mám kopírovat tam a přepsat to nebo do /system/sd???
LG Optimus One

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od d750 » stř 23. zář 2009 6:07:10

Jestli jedeš na cm rom tak to dej do system/sd a pokud seš na hero rom tak do system/bin.

Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od VeruSKa » čtv 24. zář 2009 7:27:15

jsem asi fakt ...
na Micro HERO jsem to udělala blbě - soudím z chyby, kterou vyplivl terminál a z toho, že jsem pak musela obnovovat zálohu - nějak jsem to zbořila
su
mount -o remount,rw /dev/block/mtdblock3 /system
cp /sdcard/userinit.sh /system/bin
cp /sdcard/user.conf /system/bin
chmod 755 /system/bin/userinit.sh
chmod 755 /system/bin/user.conf
reboot
asi jsem někde měla nechat to system/sd....
kde je tedy, prosím, ta chyba :oops: :roll: :oops:
Díky
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od d750 » čtv 24. zář 2009 8:59:13

Pro micro hero nemusíš nic jede čistě na linux swap a 40 swappiness

Obsah user.conf kde je to nádherně vidět.

Kód: Vybrat vše

#compcache related parameters
compcache{
compcache_en=0	# enable(1) or disable(0) compcache
cc_disksize=32	# Ram swap disksize - any number between 1 to 95 should work
cc_memlimit=32	# Limit the memory usage for backing swap (cc .5x known issue-defaults to 15% of total RAM)
cc_backingswap_en=0	# enable(1) or disable(0) backing swap
cc_backingswap=/dev/block/mmcblk0p3 # pointing to the backingswap partition device
cc_swappiness=80 # default 60
}

#Linux swap parameters
#
# linux swap can only be enabled if cc_backingswap_en is set to "0"
#
linux_swap{
linux_swap_en=1	# enable(1) or disable(0) linux swap
linux_swap_partition=/dev/block/mmcblk0p3 # swap partition device
swappiness=40 # default 60
}


Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od VeruSKa » čtv 24. zář 2009 9:03:12

jj já vím, že tam jede swap, jen jsem nevěděla, jestli umí využít celý oddíl, nebo má nastavenou konkrétní velikost, kterou používá ke swapování ;)
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od d750 » čtv 24. zář 2009 9:15:53

Disk se užije vždy celí ovšem jeho využití řídí parametr swappiness.


Winc
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 01. srp 2009 12:31:52
Reputace: 1

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od Winc » čtv 24. zář 2009 10:38:00

He :oops: ...co znamená vlastně swappieness?
LG Optimus One

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od Case » čtv 24. zář 2009 11:04:13

Winc píše:He :oops: ...co znamená vlastně swappieness?
Je to hodnota mezi 0 a 100, která definuje, jak "ochotně" bude systém swapovat. 0 - jenom v nejnutnějších případech, 100 - bude swapovat aktivně i tehdy, kdy systém usoudí, že by mohla v dohledné době nastat potřeba odswapování.

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od d750 » čtv 24. zář 2009 11:11:52

Pro lepší představu si to můžeš představit jako procentuelní zaplnění disku. Při 0 skoro nic, 50% užije pul disku, 100% zaplní celí. Samozřejmě čistě teoreticky jen pro laickou představu.


dmt103
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: úte 18. srp 2009 10:05:21
Reputace: 0

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od dmt103 » pát 25. zář 2009 10:48:18

Pro pokusy a časté změny parametrů user.conf přímo v telefonu se mi osvědčil editor nano,
stačí zkopírovat do /system/bin/ viz: http://forum.xda-developers.com/showthr ... light=nano

pak už jen editovat...

su
nano /system/sd/user.conf

Jen upozorňuju, že nano má specifické ovládání viz: http://www.nano-editor.org/dist/v1.3/na ... ering-Text
G1 -CM6, Toshiba AC 100 - CM10, Motorola Defy - CM7, Lenovo A660 official rom S025

Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od VeruSKa » pát 25. zář 2009 10:50:32

d750 píše:

Kód: Vybrat vše

http://www.4shared.com/file/131648301/784a5bf9/userinit_V0153.html
Instalace via terminal

Kód: Vybrat vše

su
mount -o remount,rw /dev/block/mtdblock3 /system
cp /sdcard/userinit.sh /system/sd
cp /sdcard/user.conf /system/sd
chmod 755 /system/sd/userinit.sh
chmod 755 /system/sd/user.conf
reboot
Není třeba před zavedením na CM nějak vypnout tu integrovanou Compcache?
A ještě jedna blbá otázka...když zazálohuju ve switchrom takhle "upravenou" ROM , po případné obnově ROM musím postup zavedení zopakovat, nebo si to bude ROM pamatovat :oops: :roll: Díky :oops: :roll:
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)


yonah
Androiďák!
Příspěvky: 636
Registrován: pon 22. čer 2009 17:07:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One
Twitter: http://twitter.com/yonah
Bydliště: Praha

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od yonah » pát 25. zář 2009 11:15:46

To vše zajišťuje soubor user.conf. Tam je myslim jako výchozí nastavena CC. Pokud ji chceš vypnout a použít swap, edituj pár čísílek.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=542899

Vše najdeš pod odkazem výše. Na konci 1. postu jsou příklady změn.
oblíbené aplikace a hry.

Uživatelský avatar

cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od cryingfreeman » stř 30. zář 2009 11:47:27

vysvetlil by mi niekto v krátkosti podstatu compache?
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12579
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 39
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Jak vypnout Compcache a zapnout linux swap

Příspěvek od ramon.dexter » stř 30. zář 2009 11:50:22

freeman: pokud to dobře chápu, část flashROM (čili paměť kde je uloženej systém se používá jako RAM
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Odpovědět

Zpět na „Ostatní HW + obecná problematika ROM/Firmware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host