Vodafone Smart Prime 6 - Obecná diskuzeVodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
martves613
Robot
Příspěvky: 1167
Registrován: sob 26. led 2013 19:12:04
Reputace: 38
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 5508 DUO
Mobil 2 / ROM: Galaxy Ace s5830i
Tablet: LG G Pad 8.3
Rom: stock ROM

Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od martves613 » pát 01. kvě 2015 18:41:43

Vodafone přináší na náš trh ultimátní zbraň v podobě Smart Prime 6. Jeden z nejlépe vybavených telefonů nižší střední třídy se zahnízdí za cenu 3300 Kč.


Obrázek

Specifikace:
Spoiler:
Displej: 5" HD IPS 720 x 1280 (294 ppi)
Procesor: Snapdragon 410
Paměť: 8 GB rozšiřitelné o SD Karty
RAM: 1 GB
Fotoaparát: 8 Mpx Sony zadní fotoaparát a 2 Mpx přední
Operační systém: Android 5.0
Baterie: 2500 mAh
Konektivita: Wifi, BT, GPS, LTE na všech frekvencích, NFC
Rozměry: 141,65 x 71,89 x 8,96 mm
Další funkce: Telefon je montován v továrnách TCL, což zaručuje dostatečnou kvalitu.
CENA: 3300 Kč
dostupnost v květnu tohoto roku


Co na něj říkáte?

Recenze: http://mobil.idnes.cz/test-vodafone-sma ... clanek-box
Fotografie a video pořízené ze zařízení : http://smartmania.cz/galerie/vodafone-smart-prime-6-470
http://smartmania.cz/recenze/recenze-vo ... roid-10978
http://mobilenet.cz/clanky/minirecenze- ... icku-20171
Naposledy upravil(a) martves613 dne ned 21. čer 2015 18:49:58, celkem upraveno 5 x.


Pokud nepíšu s diakritikou, jsem na svém mobilu.
„Vím, že nic nevím“ -Sókratés
. ............................................ Na poděkování je tu tlačítko!


Uživatelský avatar

Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10039
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Reputace: 252
Typ mobilu / ROM: imrvere neco jinyho
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Mirda86 » pát 01. kvě 2015 18:45:58

Skoda toho lacinyho zadniho krytu.Jinak by i slusne vypadal.Ale jinak mu asi nelze vycitat nic za ty penize.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
martves613
Robot
Příspěvky: 1167
Registrován: sob 26. led 2013 19:12:04
Reputace: 38
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 5508 DUO
Mobil 2 / ROM: Galaxy Ace s5830i
Tablet: LG G Pad 8.3
Rom: stock ROM

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od martves613 » ned 03. kvě 2015 7:32:56

Tak vyšla první recenze a musím říct, že to vypadá ještě lépe, než jsem čekal :).
Jistě, v průběhu roku se objeví i nové smartphony, které výbavu i cenu Vodafone Smart prime 6 vyrovnají. Momentálně ale za své peníze nemůžete dostat lepší kousek.
Odkaz naleznete v prvním příspěvku :palec: .
Pokud nepíšu s diakritikou, jsem na svém mobilu.
„Vím, že nic nevím“ -Sókratés
. ............................................ Na poděkování je tu tlačítko!

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od marus » ned 03. kvě 2015 20:29:06

No, tak to je zajímavý stroj.

Lepší specifikace než velmi podobné Lenovo A6000. Jen škoda, že není dual sim, ale to od opů asi nemůžeme čekat.


strakow
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 04. kvě 2015 16:25:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: V975N

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od strakow » pon 04. kvě 2015 16:26:56

Má to Snapdragon 410, nebo MTK ? Nějak se nevím, vzhledem k tomu, že na zahrničních serverech píšou o Mediateku.


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
martves613
Robot
Příspěvky: 1167
Registrován: sob 26. led 2013 19:12:04
Reputace: 38
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 5508 DUO
Mobil 2 / ROM: Galaxy Ace s5830i
Tablet: LG G Pad 8.3
Rom: stock ROM

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od martves613 » pon 04. kvě 2015 18:48:19

Podle tiskové zprávy má SP 410. Ale ani ten nějaký LTE Mediatek by nebyl zas tak špatný. MTK6732 je dokonce výkonnější než Snapdragon 410.
Pokud nepíšu s diakritikou, jsem na svém mobilu.
„Vím, že nic nevím“ -Sókratés
. ............................................ Na poděkování je tu tlačítko!

Uživatelský avatar

Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10039
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Reputace: 252
Typ mobilu / ROM: imrvere neco jinyho
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Mirda86 » čtv 07. kvě 2015 6:58:34

Uz je v nabidce vodafonu.Vypada to na ten snap410.Ale ve specifikacich je napsana baterka pouze 2500mAh.Jinak ostatni souhlasi.


vratis
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: ned 29. srp 2010 13:10:05
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G2
Rom: CM 13
Bydliště: Česká Lípa

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od vratis » čtv 07. kvě 2015 9:31:46

Dnes jsem ho objednal,tak doufám že bude ok.
Při nejhorším ho šoupnu manželce.Ta je nenáročná na telefon :DD
Redmi 4x global

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
martves613
Robot
Příspěvky: 1167
Registrován: sob 26. led 2013 19:12:04
Reputace: 38
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 5508 DUO
Mobil 2 / ROM: Galaxy Ace s5830i
Tablet: LG G Pad 8.3
Rom: stock ROM

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od martves613 » čtv 07. kvě 2015 22:14:10

Takže jsem poupravil první příspěvek a přidal odkaz na foto a video z telefonu.
Začíná se mi líbit čím dál tím víc :) .

@tablet na G :)
Pokud nepíšu s diakritikou, jsem na svém mobilu.
„Vím, že nic nevím“ -Sókratés
. ............................................ Na poděkování je tu tlačítko!


Pavlas
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: pát 06. čer 2014 17:01:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart prime 6
Mobil 2 / ROM: Motorola Moto 360 smart watch

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od Pavlas » stř 13. kvě 2015 10:12:54

Tak už mám tento kousek od 11. května doma, na první pohled líbivý vzhled, zadní kryt je lacinějšího typu, stříbrný plast bude náchylný na škrábance. Přístroj je na pětipalec trošku větší vzhledem k širším rámečkům kolem displeje, v ruce pocitově i celkem těžký. Chválím pěkná, modře podsvícená senzorová tlačítka, také notifikační dioda je výrazná a snadno ji nepřehlédnete. Čistý Android 5.0.2 potěší, fotoaparát nezklame, jen zamrzí nemožnost ukládání snímků a videí na kartu, vnitřní 8GB paměť jde zaplnit velmi rychle. Příjemně překvapila i dodávaná špuntová sluchátka v balení, pro občasně nenáročné posluchače určitě postačí. Výdrž je klasická, 1-2 dny. Občas se prostředí zaškobrtne, není to ale žádná hrůza, byť na nějaké extra hraní náročných her to asi nebude. Zamrzí absence USB OTG, ale vzhledem k ceně to lze odpustit. Celkově jsem s telefonem spokojen, pokud by vás zajímaly nějaké konkrétní věci či informace, rád zodpovím :)


david.dynamo
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: pát 23. bře 2012 12:35:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus L9

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od david.dynamo » stř 13. kvě 2015 19:31:33

Ahoj, telefon mám doma, ale je zajímavý, že u hned nového mám z dostupných 5gb paměti pro uživatele pouze 4,11 giga, máte to tak také? Měl jsem za to, že zkrátka od začátku bude těch 5 giga dostupných...


Jenkyn
Stálý androiďák
Příspěvky: 141
Registrován: úte 19. říj 2010 18:53:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od Jenkyn » pon 18. kvě 2015 13:19:11

Tak já si víkend před oficiálním zahájením prodeje rozbil svůj Nexus 4 :roll: takže tenhle telefon přišel vhod, jako prozatimní náhrada než si koupim něco lepšího.

Zatím jsem s ním hodně spokojenej, za 3277 je to super kauf, je pravda, že se občas lehce zadýchá, ale není to nic hroznýho. Ta výdrž je opravdu na 1-2 dny, idkyž já spíš druhý den po-o už nabíjím.

Jediné na co mi u telefonu vadí je to, že pořád bliká ta stavová dioda, ikdyž nemám žádná oznámení. Takže jí mám v nastavení vypnutou, ale to mně zase štve, protože je pak k ničemu. Kdyby jste někdo věděl co s tím tak budu rád.

Jinak pokud máte na telefon dotazy, tak taky rád odpovím. :rtfm:


flappie
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: úte 17. bře 2015 12:40:06
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Sapphire Blue
Rom: B381

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od flappie » pon 18. kvě 2015 17:47:09

To Jenkyn - co všechno ta výdrž obnáší? Třeba kolik hodin displeje, popř. hry, video, telefon..? Díky


Jenkyn
Stálý androiďák
Příspěvky: 141
Registrován: úte 19. říj 2010 18:53:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od Jenkyn » úte 19. kvě 2015 14:44:06

Hry žádné, video tak 2-3 na youtube na wifi+LTE, kolem 20 SMS a několik hovorů kolem 30 minut, pak hodně FB Messenger, ten mám zapnutý celý den a pořád si s někým píšu, pak hodně listuju aplikací 9GAG (obrázky a animované gify), na tý jsme hodně, mám to místo her, tak 2 hodiny jsem na ní denně určitě.

Večer většinou přijdu domu tak v 18:00 a mám kolem 20%.

Docela ho ždímu. Věřím, že až ho tenhle týden dám jednomu z rodičů, tak se v pohodě dostanou na 2 dny ne li víc.


flappie
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: úte 17. bře 2015 12:40:06
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Sapphire Blue
Rom: B381

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od flappie » stř 20. kvě 2015 11:34:55

Mám ještě pár otázek - jaká je kvalita hovoru, má to odšumovací mikrofon? Dále, jak je to s tím ''zadýcháváním'' - jak to vypadá, děje se to při běžných úkonech, nebo jen při opouštění náročnější aplikace/hry? A konečně, jak je na tom s výkonem - přeci jen S410 není úplné dělo a musí utáhnout HD rozlišení.


milderaser
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 21. kvě 2015 9:16:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od milderaser » čtv 21. kvě 2015 9:20:45

Prosím o radu - Dnes jsem si pořídil Vodafone Smart Prime 6. Telefon se zdá O.K., ale co my šíleně chybí tak tlačítko volby. Nebo jsem lama a někde toto tlačítko je. Já jsem na to dosud nenarazil. Vždycky jsem byl zvyklej zmáčknout na volby - krajní tlačítko v pravo vedle home. Teď je místo něj multitasking. Jenže třeba v navigaci Navigon, když bych chtěl nastavit profil trasy, tak bez toho tlačítka jsem odvařenej. Navíc bez tohoto tlačítka se mi blbě ukončují apklikce. Prosím nemáte zkušenosti s tímto founem, kde mám toto tlačítko hledat?
Děkuji za brzké reakce.

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od marus » čtv 21. kvě 2015 9:55:46

Zkus zmáčknout tlačítko vlevo vedle home... Některé telefony to mají vyměněné


milderaser
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 21. kvě 2015 9:16:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od milderaser » čtv 21. kvě 2015 10:14:06

Díky za tip, ale vedle home je tlačítko zpět. Tím jdu pryč z programu. V navigaci to znamená ukončení navigace. Nikoliv nastavení navigace.
Zajímali by mě zkušenosti ostatních, co mají tento telefon.
Jak nastavujete volby?
Jak ukončujete programy, tabulky s nastvením atd.? Pomocí stisku tlačítka zpět sice opustíte, ovšem stále je to otevřeno. Když zmáčknu multitasking tak jediná možnost je mačkat na křížky multitaskingu či vyhazovat je posunutím prstu v multitaskingu. Což mi přijde docela nepraktické.

Díky za Vaše tipy.


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5055
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 78
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od xanthor » čtv 21. kvě 2015 11:00:43

Jestli myslíš tlačítko menu, tak zkus podržet tlačítko čtvereček (multitasking).
Moje otevírací hodiny - otevírací hodiny ve Vašem telefonu


milderaser
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 21. kvě 2015 9:16:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od milderaser » čtv 21. kvě 2015 12:36:17

Podržet čtvereček (multitasking) zkoušel jsem - ne, na talčítku funguje jen multitasking.
Ikdyž jsem jej držel několik sekund.


flappie
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: úte 17. bře 2015 12:40:06
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Sapphire Blue
Rom: B381

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od flappie » čtv 21. kvě 2015 18:43:13

Koukám, že momentálně není na eshopu Vodafone k dispozici - není skladem. :clap:


milderaser
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 21. kvě 2015 9:16:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od milderaser » pát 22. kvě 2015 9:40:54

Prosím nevíte, jak se u tohoto systému v tomto mobilu pouští kontextové menu? Nebo ho úplně zrušil s Androidem 5?
Jak vypínáte programy? Díky a prosím o reakce těch co ho mají.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22282
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 247
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od LivArt » sob 23. kvě 2015 9:18:15

To s tím menu je tu napsaný.
Aplikace neukončuj.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Frenza
Androiďák!
Příspěvky: 412
Registrován: pon 10. lis 2014 12:35:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: ZTE nubia Z5S mini

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Frenza » pon 25. kvě 2015 19:14:01

Umi tento telefon automaticky nastavovat jas displeje?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22282
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 247
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od LivArt » pon 25. kvě 2015 19:15:34

Jojo.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Frenza
Androiďák!
Příspěvky: 412
Registrován: pon 10. lis 2014 12:35:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: ZTE nubia Z5S mini

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Frenza » pon 25. kvě 2015 19:42:41

Diky


coberk
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: pon 22. črc 2013 19:15:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg optimus l9

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od coberk » úte 26. kvě 2015 15:48:05

zdravim mel bych zajem o tento tel. a chci se zeptat jak to vypada s ramkou ? po spusteni ? kolik v ni zbejva precejenom 1GB je uz dost malo tak me to zajima a zasekava se ? dekuji za poznatky

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
martves613
Robot
Příspěvky: 1167
Registrován: sob 26. led 2013 19:12:04
Reputace: 38
Typ mobilu / ROM: Prestigio MultiPhone 5508 DUO
Mobil 2 / ROM: Galaxy Ace s5830i
Tablet: LG G Pad 8.3
Rom: stock ROM

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od martves613 » stř 27. kvě 2015 13:14:24

Je to čistý android s téměř žádnými dalšími aplikacemi, takže rychlost bude velmi dobrá, jak popisují v recenzích.
Průměrně bude volnýh tak 300MB, ale to je údaj na nic, protože android s RAM dokáže hospodařit velmi dobře a v případě nouze budeš mít k dispozici třeba i 700MB(třeba při hraní náročné hry).
EDIT: špatně jsem to napsal. Android si udělá místo v RAM pro tak náročnou hru. Proto není důležité, kolik RAM je volné v klidov stavu, protože to nic neříká.
Pokud nepíšu s diakritikou, jsem na svém mobilu.
„Vím, že nic nevím“ -Sókratés
. ............................................ Na poděkování je tu tlačítko!


Frenza
Androiďák!
Příspěvky: 412
Registrován: pon 10. lis 2014 12:35:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: ZTE nubia Z5S mini

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Frenza » pát 29. kvě 2015 7:20:11

Tak uz jsem taky majitelem tohoto telefonu. Na prvni pohled krasny design, nicmene od displeje jsem cekal sytejsi barvy a ne tak teplou bilou, taktez max. jas by mohl byt vyssi, avsak v teto cenovce je to temer zanedbatelny udaj. Telefon jako takovy se jevi velice spolehlive a nemel jsem s nim zatim zadne problemy. Zamrzi slaby sluchatkovy vystup... Gps excelentni, prostredi svizne, az na par mini zaseku, baterka ok. Celkove bych telefon rozhodne doporucil, vodafone se za neho nemusi stydet.

Pouzival jsem na drivejsim telefonu cyanogenmod, a proto mam tri otazky ohledne tohoto temer cisteho androidu:
1) daji se zobrazit % baterie ve stavovem radku? Nikde jsem to nenasel...

2) da se hybat s ikonami ve stavove liste?

3) da se zbavit toho google vhledavace na plochach?

Jsou to jen drobnosti, ale..... Za pripadne odpovedi predem dekuji :)


roy100
Droid
Příspěvky: 1520
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5

Příspěvek od roy100 » pát 29. kvě 2015 7:38:15

Procenta vyřešíš apkou z GP, to ostatní jiným launcherem.

Odpovědět

Zpět na „Vodafone Smart Prime 6 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host