Vodafone Smart Prime 6 - Obecná diskuzeVodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Odpovědět

nomadm
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pon 17. čer 2013 21:46:19
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od nomadm » stř 22. čer 2016 14:45:48

Tak u mě to vypadá tak

Obrázek

       





Blam
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: stř 22. črc 2015 5:53:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prime 6
Mobil 2 / ROM: PRIME 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Blam » čtv 23. čer 2016 7:03:00

Nemáte prosím rychlí tiup na rychle se vybíjející se baterii. Včera v 16:00 nabito dneska 17% a nebyl v zápřahu.


prasil
Robot
Příspěvky: 908
Registrován: stř 30. led 2013 9:18:55
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE Nitrogen
Mobil 2 / ROM: Oukitel K4000 RR
Tablet: Smart Tab4 LTE CM11
Tablet 2 / ROM: MiPad 64G
Bydliště: Mělník

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od prasil » čtv 23. čer 2016 7:14:45

Tovární nastavení :yes:


Blam
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: stř 22. črc 2015 5:53:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prime 6
Mobil 2 / ROM: PRIME 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Blam » čtv 23. čer 2016 7:16:54

Sakra ted jsem to donastavil k obrazu svemu. Kura. Diky moc.


novodlas
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: stř 02. bře 2016 20:31:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od novodlas » pát 24. čer 2016 13:47:55

nomadm píše:tak hlásím své zkušenosti po cca 8 měsících provozu:
- prvotní nadšení (můj první smartphone) opadlo, telefon není rootnutý, aktualizovaný na poslední dostupnou aktualizaci
- naprd řešení úložiště, těch 8 GB je prostě málo a koupil jsem 16 GB kartu, na kterou stejně nejde nic přetáhnout, když není tel. rootnutý, po každé aktualizaci se aplikace "vrátí" zpět do tel. a pak zase ručně přesunovat - opruz. Navíc teď problém, že mi to nejde ani ručně přesunovat - píše to že nedostatek místa v uložišti (karta cca 11 GB volného) - tel. cca 600 MB volného, kde je problém, nevíte?
- aktuálně se často seká, padají aplikace, některé nejdou ani spustit, pomalá odezva....
- občasný problém s mikrofonem, druhá strana špatně slyší...

Resumé, tak jsem si svoji první zkušenost se smartphonem nepředstavoval, buď jsem já negramotný uživatel (což nevylučuji a nechám se poučit), nebo ten telefon je naprd...
To popisuješ přesně stav u mě. Jednoduše řečeno, je to normální. Aby to takto nedopadlo s jakýmkoliv androidím telefonem, tak musíš za

a.) mít technické znalosti si systém upravovat k obrazu svému, ale to budeš otrok telefonu
b.) koupit brutálně výkonný a drahý telefon, který zamaskuje debilní architekturou systému, který prostě není schopen fungovat delší dobu efektivně

Toto se WM neděje a to fungují na řádově horším HW. Pro mě také zklamání a poučení. Problém s mikrofonem mám též, hlavně s hlasitým odposlechem. Také se jedná o SW záležitost, protože po restartu OK.



novodlas
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: stř 02. bře 2016 20:31:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od novodlas » pát 24. čer 2016 13:48:48

Nicméně původně jsem se přišel zeptat, jestli už se neobjevila aplikace na SMS, která dokáže pracovat s notifikační diodou. Textra neumí. S originální je ten problém, že pokud zůstane spuštěná na pozadí delší dobu a napíše se s ní pár sms, tak se postupně tak zpomalí, že není možné ani smazat napsaný text. Slideshow z toho je. Jako v dobách 100Mhz PDA s 64MB paměti ram před 20 lety.


Don Carlos
Stálý androiďák
Příspěvky: 89
Registrován: stř 22. srp 2012 19:07:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P9 Lite

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Don Carlos » pát 24. čer 2016 14:20:37

Novodlas > chomp SMS?


novodlas
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: stř 02. bře 2016 20:31:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od novodlas » pát 24. čer 2016 17:57:07

Taky ne, ať vyberu kteroukoliv barvu led, tak s naším telefonem si nerozumí.


Mohykan
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 08. kvě 2014 20:53:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VSP 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Mohykan » pát 24. čer 2016 18:22:34

Pouzivam Go sms Pro a s diodou si rozumi naprosto vyborne:)


Don Carlos
Stálý androiďák
Příspěvky: 89
Registrován: stř 22. srp 2012 19:07:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P9 Lite

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Don Carlos » pát 24. čer 2016 19:00:26

Novodlas> vůbec jsem nic nenastavoval a jde to. Navíc nemáme barevnou diodu


novodlas
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: stř 02. bře 2016 20:31:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od novodlas » pát 24. čer 2016 19:22:34

A nemáš třeba root? Defaultně je v Chomp sms nastavena zelená brava diody(bílá tam vůbec není), tak mi neříkej, že ti to běží :shock: . Nefungovalo mi to před měsíce a nefunguje ani teď, kdy jsem kvůli lagování nahrál nově rom přes Sugar, takže rady typu hard reset nepomohou. Dioda jako taková funguje, ale jen s tovární aplikací.


Mohykan
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 08. kvě 2014 20:53:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VSP 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Mohykan » pát 24. čer 2016 19:46:01

Ja Chomp sms pouzival chvili taky a dioda fungovala urcite, root nemam ;)
ted pro jistotu nainstalovano, nic jsem nenastavoval, a poslal si sms, dioda blika:-)


novodlas
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: stř 02. bře 2016 20:31:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od novodlas » pát 24. čer 2016 20:53:20

Tak to je teda paráda...tak mi řekněte, kde může být problém? Mně s diodou nespolupracuje žádná alternativní aplikace, tu vestavěnou používám jen kvůli diodě :( Ani ve snu mě nenapadlo, že může být problém jen u mého kusu.

edit: máte zakázanou tovární sms aplikaci? Pokud ne, tak je možné, že se oznámení zpracovávají duplicitně a diodou bliká vlastně vestavěná sms aplikace, nikoliv např. Chomp sms.


Slavoš
Stálý androiďák
Příspěvky: 96
Registrován: úte 06. říj 2015 14:40:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6 Lollipop 5.0.2
Bydliště: Moravská brána

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Slavoš » pát 24. čer 2016 20:57:49

Root mám, Xposed a dioda pořád bílá. Na barevné upozornění NoLed. Funguje.


novodlas
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: stř 02. bře 2016 20:31:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od novodlas » pát 24. čer 2016 21:17:12

Hm, zkusil jsem to i bez zakázané tovární sms aplikace a nic. Mám smůlu. :(


Mohykan
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 08. kvě 2014 20:53:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VSP 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Mohykan » sob 25. čer 2016 4:03:37

Ja tovarni zakazanou mam, sam pouzivam Go Sms pro uz odjakziva tam funguje taky bez problemu.
Jeste me napadlo jestli to nemas vypnute v nastaveni tel.
Nastaveni-display-blikat kontrolka oznameni -a to musis mit zapnute,nic vic me nenapada..


novodlas
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: stř 02. bře 2016 20:31:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od novodlas » sob 25. čer 2016 8:07:33

To mám samozřejmě zapnuté, jinak by mi LED nefungovala ani s tovární aplikací. Hlava mi to nebere.


Mohykan
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 08. kvě 2014 20:53:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VSP 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Mohykan » sob 25. čer 2016 8:18:49

Tak to uz byl takovej spis zoufakej pokus ode mne,tak jeste dat tovarnu a pak zkusit :(

Uživatelský avatar

snapdragon410
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: stř 21. říj 2015 19:29:03
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 7
Mobil 2 / ROM: Marshmallow 6.0
Rom: STOCK

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od snapdragon410 » sob 25. čer 2016 8:58:17

Pochop, že VSP6 má JEN bílou diodu.
Obrázek


Mohykan
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 08. kvě 2014 20:53:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VSP 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Mohykan » sob 25. čer 2016 10:12:52

To ja myslel, ze mu nefunguje ta bila, to jestli se tady bavime o barvach,tak teda fakt zbytecne :D


mgp
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: stř 30. lis 2011 14:05:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 4

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od mgp » pon 27. čer 2016 8:47:08

snapdragon410 píše:Pochop, že VSP6 má JEN bílou diodu.
Možná svítí bíle, ale v některých aplikacích se musí nastavit na azurovou, pak funguje bez problému.


novodlas
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: stř 02. bře 2016 20:31:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od novodlas » pon 27. čer 2016 8:50:26

Si děláte srandu, ne? Samozřejmě, že mi nefunguje ani ta BÍLÁ pouze jsem pro jistotu zkoušel v alternativních sms aplikacích vybrat i jakoukoliv jinou barvu. Mimo to Chomp třeba vůbec nemá na výběr bílou barvu, přesto tvrdíte, že vám to funguje, dokonce i s volbou "vypnuto" nebo jak to tam je.

edit: než jsem to napsal, přibyl další příspěvek, který mi dává za pravdu, že zkoušet všechny barvy má smysl...zkušenosti z jiných přístrojů...leč bohužel, mně led funguje jen a pouze s tovární aplikací.


kremilek
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: pát 24. čer 2011 13:12:30
Reputace: 0

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od kremilek » stř 29. čer 2016 12:09:49

Zkus Light manager https://play.google.com/store/apps/deta ... ager&hl=en, blika to jen s cervenou barvou.


novodlas
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: stř 02. bře 2016 20:31:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od novodlas » stř 29. čer 2016 13:52:43

Ano, tento program funguje a přesně jak říkáš, jen při nastavení na červenou barvu! :palec:

Uživatelský avatar

djmicho
Androiďák!
Příspěvky: 398
Registrován: sob 21. bře 2015 22:45:25
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Nokia 7+, Moto Z, Vernee X
Mobil 2 / ROM: Vernee Mix 2
Tablet: Lark
Rom: 4.4.1
Bydliště: Jihlava

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od djmicho » sob 02. črc 2016 21:00:17

Samé komplikace koukám, mam VSP6 2 mesice a jsem s nim spokojenejsi nez s Lenovo vibe x2, to je proti tomuto telefoni teprve shit :roll: 7,5 hodiny rozsviceneho displeje muze vodafonu zavidet spousta telefonu, cisty system pracuje s RAM hospodárně a dispej je parádní (ne nádechy do žluta se nekonají) vše funguje a restart neprobehl nikdy.. Zkoušel jsem i novy VSP, ale ten qualcomm 2-kový řady je brzda, takže ani dnes nemá VSP6 pořádnou konkurenci a to je na trhu už dlouho..
...,RN3SE,Moto Z Play, Moto Z, Verner X, Nokia 7+, Mi Mix 2S a Zenfone 5Z


oneb1t
Stálý androiďák
Příspěvky: 136
Registrován: pát 30. lis 2012 18:56:06
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart prime 6 - neo kernel 550MB RAM free
Rom: stock slim

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od oneb1t » ned 03. črc 2016 21:30:04

takhle to presne je :) akorat me mrzi ze v CM12 jeste furt nikdo neopravil kompas takze je tam nefunkcni navigace to me donutilo "downgradovat" na cistou romku od VF

az pojede prime 6 na CM12 s funkcni navigaci tak neni duvod telefon nekolik dalsich let menit :D


Slavoš
Stálý androiďák
Příspěvky: 96
Registrován: úte 06. říj 2015 14:40:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6 Lollipop 5.0.2
Bydliště: Moravská brána

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Slavoš » ned 03. črc 2016 21:38:12

Jaká verze ROM?

Uživatelský avatar

djmicho
Androiďák!
Příspěvky: 398
Registrován: sob 21. bře 2015 22:45:25
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Nokia 7+, Moto Z, Vernee X
Mobil 2 / ROM: Vernee Mix 2
Tablet: Lark
Rom: 4.4.1
Bydliště: Jihlava

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od djmicho » pát 08. črc 2016 14:26:58

Nabízí mi to update 250, velikost 402MB.. Nejaky rychlik s postřehy?
...,RN3SE,Moto Z Play, Moto Z, Verner X, Nokia 7+, Mi Mix 2S a Zenfone 5Z


Don Carlos
Stálý androiďák
Příspěvky: 89
Registrován: stř 22. srp 2012 19:07:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P9 Lite

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Don Carlos » pát 08. črc 2016 14:36:40

Jen, ze u mne je to jen 34,5 MB


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16576
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 199
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od ludekbrno » pát 08. črc 2016 15:15:05

oneb1t píše:... akorat me mrzi ze v CM12 jeste furt nikdo neopravil kompas takze je tam nefunkcni navigace...
Navigace nemá s kompasem nic společného, používá GPS, kompas nepotřebuje ;-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Vodafone Smart Prime 6 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host