Vodafone Smart Prime 6 - Obecná diskuzeVodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Odpovědět
Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 1126
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: Vernee Apollo X

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od policak » pát 08. črc 2016 16:29:20

Záleží na použití navigace, při jízdě si určí azimut opravdu z pohybu, ale při chůzi, nebo stání na křižovatce, se absence kompasu projeví nepříjemným točením dokola, z GPS logicky určí jen polohu, ne směr.


Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.



oneb1t
Stálý androiďák
Příspěvky: 136
Registrován: pát 30. lis 2012 18:56:06
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart prime 6 - neo kernel 550MB RAM free
Rom: stock slim

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od oneb1t » sob 09. črc 2016 0:38:40

navic navigace podle kompasu nataci samotnou mapu... takze je potreba jinak se cela aplikace chova divne
z gps se rozhodne smer nebere alespon v nizkejch rychlostech protoze samotna poloha skace cca o 1-10metru podle kvality signalu

sporttracker ale funguje korektne protoze ten bere jen data z GPS (a navic nepotrebuje ukazovat realtime mapu)


flappie
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: úte 17. bře 2015 12:40:06
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Sapphire Blue
Rom: B381

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od flappie » sob 09. črc 2016 6:27:52

Update s 402 Mb už mám stáhnutý, zatím jsem ale neinstaloval. Jak jste na tom, už jste to vyzkoušeli?


mgp
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: stř 30. lis 2011 14:05:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 4

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od mgp » sob 09. črc 2016 7:32:29

A dnes další update androidu. Ty nás zásobují :D
Změny nepozoruji, asi jen bezpečnost...


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 417
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od sNOW » sob 09. črc 2016 13:22:40

Nemám další update androidu.



Mohykan
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 08. kvě 2014 20:53:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VSP 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Mohykan » sob 09. črc 2016 16:54:29

jake je cislo toho update? DIky


Don Carlos
Stálý androiďák
Příspěvky: 89
Registrován: stř 22. srp 2012 19:07:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P9 Lite

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Don Carlos » sob 09. črc 2016 17:04:29

250FKN1
Číslo sestavení LRX22G


Mohykan
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 08. kvě 2014 20:53:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VSP 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Mohykan » sob 09. črc 2016 20:21:26

Diky,mne uz nechodi, mam nahozenou tu vykuchanou romku, ja jsem byl po tom minulem update jeden z tech kterym se samovolne rertartoval tel.
Tak jsem to vyresil takto. Jedd paradne a najednou mam spoustu mista:-)


oneb1t
Stálý androiďák
Příspěvky: 136
Registrován: pát 30. lis 2012 18:56:06
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart prime 6 - neo kernel 550MB RAM free
Rom: stock slim

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od oneb1t » ned 10. črc 2016 13:14:39

me to tu 250FKN nabidlo k updatu, ale pokud nemate puvodni recovery tak se to stejne nenainstaluje takze zustavam na 240FKN


flappie
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: úte 17. bře 2015 12:40:06
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Sapphire Blue
Rom: B381

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od flappie » ned 10. črc 2016 20:11:08

Tak 250ku mám nainstalovanou a postřehy - volání na linky tísňového volání funguje jak má, uvolnilo se asi 200-300 Mb místa v interním úložišti a - to je asi tak všechno. Za mě spokojenost, žádných negativních jevů jsem si nevšiml.


pajos.gabros
Stálý androiďák
Příspěvky: 128
Registrován: pon 22. čer 2015 12:53:38
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6
Rom: stock 5.0.2 Lollipop

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od pajos.gabros » pát 22. črc 2016 9:13:10

chlapi, mam flashnuty twpr + stock cleaned rom (rootnuty samozdrejme) a potrebuji dostat smartphone do puvodniho stavu > puvodni rom, zbavit se twpr
Sugar mi smartphone vidi, hlasku o provedenem rootu mi taky hodi, ale pak mi to hodi chybu programu - mam na vyber ulozit nebo neukladat diagnostiku souboru :(
Vznikne nejaky .dmp soubor, odkaz na nej je zde: https://ulozto.cz/!Ppw5LBgny/sugar-qct- ... 0m-26s-dmp

Duvod: prodej¨

edit:
už je to ok


PeTRX850
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 05. čer 2013 7:06:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone VF895N

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od PeTRX850 » čtv 28. črc 2016 16:03:56

Tak jsem si po letech diky tomuto foru a navodu na SUGAR uspesne upnul na 250FKN1 z predchozi 060FKN1 :D
Neslo mi OTA a ani odstranit ROOT, nicmene diky SUGARU a predchozi zaloze vse OK. Uvolnene misto muzu taky ptvrdit ca.200-300MB a zda se mi i sviznejsi,ale to bude jen pocit.
Diky za dobrou praci zde na foru :palec:


Foxl
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 24. led 2011 8:04:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend - ICS

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Foxl » stř 03. srp 2016 6:34:50

Zdravím všechny, mám prosbičku na ty co aktualizovali poslední možnou aktualizaci na tento telefon. Já mám např. 250FDN1. Jde o to že jsem reklamoval kvůli nefunkční GPS, reklamace oprávněná a dostal jsem novou základní desku, displej i touch panel, ale protože v telefonu byla základní verze tuším 120 tak jsem aktualizoval podle toho co mi telefon nabídl a GPS zase nic. Proto se ptám funguje vám GPS normálně po poslední aktualizaci. Nechce se mi věřit, že bych měl takovou smůlu a měl po úspěšné reklamaci zase to co před ní. děkuji


mgp
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: stř 30. lis 2011 14:05:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 4

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od mgp » stř 03. srp 2016 8:41:51

Funguje.


PeTRX850
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 05. čer 2013 7:06:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone VF895N

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od PeTRX850 » stř 03. srp 2016 12:30:15

U me tez bez problemu. Pred aktualizaci jak se ti vratil mobil z reklamace si GPS zkousel? Zkus jeste udelat factory reset a v recovery vymazat cache.


Foxl
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 24. led 2011 8:04:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend - ICS

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Foxl » stř 03. srp 2016 22:12:41

Samozřejmě ze nezkousel, ale vzhledem k tomu ze jsem dostal v podstatě novej telefon ani me to nenapadlo. Takže jsem aktualizoval a ted mám pocit ze ta GPS funguje jak chce, teda spis nefunguje.


Mohykan
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 08. kvě 2014 20:53:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VSP 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Mohykan » ned 07. srp 2016 20:05:03

Tak zkus po aktualizaci tovarni nastaveni, ono by se melo delat.....


Foxl
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 24. led 2011 8:04:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend - ICS

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Foxl » pát 12. srp 2016 19:26:09

Ten mam udelanej uz nekolikrat. Telefon byl uspesne reklamovan a vymenena zakladni deska, displej a dotyk ( kvuli gps, ale budiz ) a ono to nefunguje dal. Pri druhe reklamaci se zavada projevila ale pry za to mohli apky moje a zase to nefunguje. Tak jsem dodal k reklamaci i video cca pul hodky aby bylo videt ze se gps zkratka nechyta, proti jinym telefonum. Tak uvidime.


Foxl
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 24. led 2011 8:04:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend - ICS

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Foxl » stř 17. srp 2016 10:26:48

Ahoj tak reklamace úspěšná a mám nový telefon. GPS funguje, nebo spíš fungovala s Firmwarem 130 nebo tak něco. Jakmile se telefon aktualizoval na 250 tak zase nic. To už ale neni možný, protože buďto mám takovou smůlu nebo dělám něco špatně. Ale já mám už v telefonu pouze kontakty a apku GPS status a pak mapy od seznamu a nemůžu najít polohu telefonu dle GPS. A v nastavení polohy v telefonu se mi to samo přepíná z vysoké přesnosti na spořič baterie nebo co to je. Já to nechápu. Existuje nějaká možnost vrátit se na starší Firmware než mám teď v telefonu (tj. tu poslední aktuální) Podotýkám že telefon je funglovka, takže nechápu co se to děje. A s telefonem jsem spokojen a ani ho měnit nechci ale potřebuju aby fungoval. Pokud máte někdo nějakej nápad, sem s ním. díky


FikusNJ
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 03. črc 2012 18:51:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od FikusNJ » čtv 18. srp 2016 7:32:30

Taky mám po aktualizaci problém s GPS. Během jízdy vypadává a při poslední cestě se za 3 hodiny nebyla schopná ani chytnout


PeTRX850
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: stř 05. čer 2013 7:06:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone VF895N

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od PeTRX850 » čtv 18. srp 2016 14:01:10

Ja po aktualizaci problem nemam, pouzivam Sygic navigaci a mam nainstalovano GPS Status.
Pokud mate na telefonu ROOT tak zkuste FasterGPS - nastavi lokalni NTP server pro GPS Fix.


Foxl
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 24. led 2011 8:04:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend - ICS

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Foxl » čtv 18. srp 2016 14:27:48

Tak udělal jsem reset všeho co šlo a mám telefon jako když ho koupím. A včera dokonce vydrželo GPS fungovat asi do nainstalovaný 10 aplikace (podotýkám vše ofiko) a pak už nic. Takže jsem dnes udělal znovu restart a nechal pouze aktualizovat aplikace od Google, zakže v telefonu je vše aktuální ale navíc pouze gps status. A hledání polohy nefunguje, před aktualizacemi ano. Někde tam je něco špatně a při určitý kombinaci to nefunguje. Včera jsem dokonce zjistil že fungovat to přestalo po naistalování teda spíš aktualizaci hudby od Google. Ptám se je nějaká možnost vrátit se na nižší verzi Firmwaru. Děkuji.


oneb1t
Stálý androiďák
Příspěvky: 136
Registrován: pát 30. lis 2012 18:56:06
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart prime 6 - neo kernel 550MB RAM free
Rom: stock slim

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od oneb1t » ned 21. srp 2016 17:16:12

ano moznost vratit se na nizsi verzi existuje

pouzij navod pro unbrick + tohle
https://uloz.to/!SA3Hi4GiW/unbrickv895n-zip" onclick="window.open(this.href);return false;


dkwmunga4
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 21. dub 2016 20:37:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od dkwmunga4 » pon 22. srp 2016 21:06:32

OTG
ahoj, vím že tento telefon OTG oficiálně nepodporuje, ale našel jsem tento návod http://www.smartforum.cz/viewtopic.php?f=100&t=3826" onclick="window.open(this.href);return false; a vyzkoušel ho na starší xperii s ROOTem, a zafungoval, předtím to flashku s MicroUSB nebralo, po tomto jo. otázkou tedy je jestli to někdo už zkoušel na VSP6, případně jestli to někdo s rootem zkusí, ( zkusil bych to sám, ale zatím se mi nechce rootovat kvuli problému s aktualizací , pokud tedy ještě nějaká bude :D a pak zjistit že ani tak to OTG nepojede ). V podstatě stačí aby v app USB host check umožnil ROOT fixnutí, a pak to odfajkovalo vše zeleně :) Díky za zkušenosti, případně za zkoušku :)


Foxl
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 24. led 2011 8:04:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend - ICS

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Foxl » stř 24. srp 2016 6:47:34

For oneb1t jestli myslíš přehrát firmware přes Sugar nebo jak se to jmenuje tak to jsem zkoušel. Mám stažené obě verze z tohoto fóra s již staženým firmwarem pro tento telefon a když to zkusím tak vše funguje jak má, pouze flash trvá asi 45 min a skončí to aktuálním firmwarem v mém telefonu tj. 250FKN. Bohužel.


jrk
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: úte 20. říj 2015 16:03:40
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Vodafone smart prime 6

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od jrk » úte 30. srp 2016 18:55:47

Uz nekdo testoval CM12.1 final?

http://www.htcmania.com/showthread.php? ... 44&page=22" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.needrom.com/download/vf-895n ... t-prime-6/" onclick="window.open(this.href);return false;


Foxl
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 24. led 2011 8:04:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend - ICS

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Foxl » čtv 01. zář 2016 19:16:02

Zdravím mám prosbu, vzhledem k tomu že se mi telefon vrací z reklamace s tím, že závada se neprojevila, věděl by někdo jak jit s verzí firmware dolu. Zkrátka abych neměl v telefonu tu 250 ale jakoukoliv nižší. Je vůbec šance ??? Podotýkám, že i když zkusím přehrát rom přes Sugar zde z fóra skončím opět s novou verzzi 250. Děkuji za radu, pokud je možná vůbec.


flappie
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: úte 17. bře 2015 12:40:06
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Sapphire Blue
Rom: B381

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od flappie » pát 02. zář 2016 18:37:28

Foxi: když si pročteš forum, tak to tu najdeš. Když už tam flashneš starší verzi ROM, tak tě nic nenutí opět upgradovat na nejnovější.


Foxl
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 24. led 2011 8:04:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend - ICS

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Foxl » pát 02. zář 2016 21:37:39

Ahoj nějak zde nemůžu najít starší verzi ROM nemá někdo náhodou čistou zálohu ROM nižší něž verze 250. Děkuji mnohokrát.


Foxl
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pon 24. led 2011 8:04:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend - ICS

Re: Vodafone Smart Prime 6 - 5" HD IPS, 8/1 GB, SP 410, LTE, 5.0

Příspěvek od Foxl » úte 06. zář 2016 10:46:51

Zdravím tak jsem asi našel kde je zakopaný pes. Dva dny jsem zkoušel tady z fóra tu CM 12.1 a s tou jede GPS úplně bez problémů, takže mechanická vada to není. Vrátil jsem se tedy přes sugar na oficiální ROM 250FKN a zkoušel. A přišel jsem na to, že GPS funguje téměř ok pouze se zapnutými daty. Pokud tedy někomu nemůže najít signál, stačí vypnout GPS a zapnout data a pak znovu GPS a telefon najde pozici celkem rychle a pak se dají data vypnout. A je zajímavý, že až do restartu telefonu funguje GPS v podstatě bezchybně. Vím, že většina lidí bude mít data zapnutá v podstatě neustále a proto jim GPS funguje jak má ale pokud je někdo vypíná může být toto řešení.

Odpovědět

Zpět na „Vodafone Smart Prime 6 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host