Ulefone Power - Obecná diskuzeKvalita GPS na Ulefone Power

Odpovědět

kozelos
Robot
Příspěvky: 912
Registrován: pon 06. pro 2010 23:46:20
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 7
Tablet: Teclast X98 Air II
Rom: MIUI 10.2 A9 Pie

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od kozelos » stř 06. črc 2016 8:48:49

Na xda ted bezi podobna diskuze. Nekdo ma problem / nekdo nema. Trvam na tom, že problém bude v chybné sarzi telefonu. Cinan neudrzi stale stejnou kvalitu vyroby. Bud se zmenil cip (nebo neni samostatný?) a nebo antena, coz asi spis, když vam pomaha letadlo atp.


Siemens C10 --> Ericsson A1018s --> siemens M35i --> SE T230 --> Siemens S55 --> SE k750 --> SE k790i --> Samsung Wave --> Huawei ideos X5 --> lenovo p770 --> THL5000 --> Ulefone Power --> Xiaomi RN3 SE --> Xiaomi RN7


Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od MiK » stř 06. črc 2016 10:42:23

Mě letadlo nepomohlo. Pouze vypnutí sim 1. Když jsem vypnul všechna data, žádný efekt. Pouze vypnutá sim.


HonzaSk
Stálý androiďák
Příspěvky: 212
Registrován: stř 08. led 2014 14:59:23
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Oukitel K6000 Plus
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power, Elephone P7000, Lenovo P780

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od HonzaSk » stř 06. črc 2016 20:33:35

Dnešní zkoušení - letadlem jsem nefixnul polohu.

Vyzkoušel jsem vypnout sim (mám jen jednu v první slotu) a to pomohlo. Tím pádem nemůžu používat Waze, ale Offline maps fungujou a navigace byla přesná.

Uživatelský avatar

akapl
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: úte 09. úno 2016 10:22:33
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Ulefone POWER
Rom: Ulefone Stock 6.0
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od akapl » čtv 07. črc 2016 23:28:00

Zkoušel někdo, jestli GPS neruší nějaké specifické frekvence....? 3G, 4G, GPRS....

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od MiK » čtv 07. črc 2016 23:29:38

Zkoušel. Pouze vypnutá sim funguje u mě.


Uživatelský avatar

rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9548
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od rbarat » pát 08. črc 2016 9:31:20

Prosímťa, ako presne si ju vypol?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od MiK » pát 08. črc 2016 9:33:37

V nastavení sim.

Uživatelský avatar

rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9548
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od rbarat » pát 08. črc 2016 11:11:48

Aha, takto jednoducho? Myslel si m, se nejako špeciálne.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic


frdlo
Androiďák!
Příspěvky: 391
Registrován: stř 02. pro 2015 9:18:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Redmi note 3 Pro SE - Nitrogen
Tablet: Nexus 7 wifi 2012
Rom: Nitrogen/CM 12

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od frdlo » pát 08. črc 2016 11:43:53

Skusal som len som nemal kedy vam napisat.
Moje zistenie: Gps signal sa siri na 1220 az 1600mhz. O2 mam na 900 mhz 2G furt takze to je v pohode.4Ka na dáta mi ide väcsinou cez 2G telekomu a tu ma na nejakych 1800 mhz(problem).4Ka ma LTE tiez na 1800 mhz(problem). Na silu som sa prihlasil do 800mhz siete telekomu(ktoru vyuziva aj na LTE)-a navigacia aj s internetom mi isla20km na 100% az do druheho mesta kde telekom uz asi nemal pokritie na 800mhz sieti a preplo to do dakej vyssej.Potom bolo gps v zadku.Mam aj nahranu trasu v my tracks.
Moj zaver:nejdna sa tu o lepsie ci horsie sarze telefonov,ani ci je sim v 1 alebo 2 slote, ale o ruseni gps signalu väcsimi frekvenciami dôsledkom zlej antény,odrusenia alebo modemov.Ty ktory nemaju problemy alebo len male maju stastie ze ich operatory pouzivaju nizsie frekvencie.
Ak sa nemylim,bude asi tazke ocakavat nejaku soft.upravu co by problem vyriešila.
Ps: pisal niekto uz ohladom gps na suport?

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od MiK » pát 08. črc 2016 11:46:54

Mám Vodafone 900mhz lte a GPS nejde. Respektive zafixuje a pomalu slábne až vypadne a už se nechytí.


frdlo
Androiďák!
Příspěvky: 391
Registrován: stř 02. pro 2015 9:18:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Redmi note 3 Pro SE - Nitrogen
Tablet: Nexus 7 wifi 2012
Rom: Nitrogen/CM 12

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od frdlo » pát 08. črc 2016 12:30:07

Mik,ty budeš asi mat tu horsiu sarzu :D :D neber to co som pisal ako odbornu studiu :D
Ale ked uz vravis ze mas tiez 900mhz ,ked som hladal dake infa o sietach zistil som ze siete mozu mat aj uplne rovnake mhz ale presto budu odlisne.Je tam toho kopa,latencie,odozvy,pouzita technologia a kade co a to uz je pre mna spanielska dedina.Dost ma aj prekvapilo ze ti nepomohlo lietadlo,u mna to bol priekopnicky cin v navigovani :lol:


frdlo
Androiďák!
Příspěvky: 391
Registrován: stř 02. pro 2015 9:18:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Redmi note 3 Pro SE - Nitrogen
Tablet: Nexus 7 wifi 2012
Rom: Nitrogen/CM 12

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od frdlo » pát 08. črc 2016 12:33:38

Vlastne uz v nasich prispevkov je vidno ze ja mam 900mhz 2G a ty 900mhz LTE.

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od MiK » pát 08. črc 2016 12:42:04

Jsi dobrej žes to pojal tak komplexně a téměř vědecky.


frdlo
Androiďák!
Příspěvky: 391
Registrován: stř 02. pro 2015 9:18:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Redmi note 3 Pro SE - Nitrogen
Tablet: Nexus 7 wifi 2012
Rom: Nitrogen/CM 12

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od frdlo » pát 08. črc 2016 13:56:00

Dik.. :D Ja si len myslim ze keby sme si vymenili telefony a dali do nich svoje simky ani by sme nezbadali rozdiel.Tak ako som ja nemal problem ked som mal len O2 kartu.Gps mi fungovala a nechapal som o com to tu pisete he he.
Aj tak skuste niekto co ovlada anglicky napisat na suport,mozno to odbornici budu vediet dako doladit.


HonzaSk
Stálý androiďák
Příspěvky: 212
Registrován: stř 08. led 2014 14:59:23
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Oukitel K6000 Plus
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power, Elephone P7000, Lenovo P780

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od HonzaSk » pát 08. črc 2016 14:17:03

Dnes jsem na support napsal, jen doufam ze to s moji kvalitou anglictiny pochopi.

Jinak dotaznik: jaky kdo pouzivate operatory a jak vam s nimi funguje gps (vypadky signalu)?

Za me: 1sim - Vodafone CZ , lte vetsinou mestske frekvence (asi 1800mhz) + 900mhz, navigace se zapnutou sim = nepouzitelna, resp. nespolehliva

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od MiK » pát 08. črc 2016 15:14:16

1 sim Vodafone, převážně 800 a 900mhz, 2 sim Tmobile. Při vypnuté sim 1 GPS stabilní, použitelné.


frdlo
Androiďák!
Příspěvky: 391
Registrován: stř 02. pro 2015 9:18:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Redmi note 3 Pro SE - Nitrogen
Tablet: Nexus 7 wifi 2012
Rom: Nitrogen/CM 12

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od frdlo » pát 08. črc 2016 15:50:26

Sim1 O2 2G 900mhz zapnuta stále - gps ok
Sim2 4ka LTE 1800mhz - gps se ani nefixne ; 2G tak isto 1800mhz - ani fix
Sim2(roaming Telekom ked 4ka nema signal) 4G 800mhz - gps ok ; 3G 2100mhz výpadky ; 2G ???mhz výpadky
Rôzne typi sieti (2G,3G,4G) môzu udajne fungovat aj paralelne v jednom mhz pasme tak ako to robý aj 4ka.

Uživatelský avatar

akapl
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: úte 09. úno 2016 10:22:33
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Ulefone POWER
Rom: Ulefone Stock 6.0
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od akapl » pát 08. črc 2016 19:52:17

Myslím si, že tohle je bádání správným směrem. Z logiky věci vyplývá, že nejspíš dochází k rušení GPS signálu nějakým vysokofrekvenčním vysíláním - pravděpodobně LTE.

Já osobně moc často navigaci nepoužívám a když ano, tak jsem problémy nezaznamenal (Waze taky možná při výpadku fixuje pozici na silnici). Mám 1 SIM ve slotu 1. Virtuál Plus4U v síti T-Mobile. LTE mám jako jednorázový balíček na měsíc za poplatek 15 Kč. Jelikož jsem většinu času na Wi-Fi a mobilní data potřebuji jen kvůli emailové komunikaci, tak LTE nepoužívám.


frdlo
Androiďák!
Příspěvky: 391
Registrován: stř 02. pro 2015 9:18:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Redmi note 3 Pro SE - Nitrogen
Tablet: Nexus 7 wifi 2012
Rom: Nitrogen/CM 12

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od frdlo » sob 09. črc 2016 8:11:16

Ano,tak nejak funguju drahe rusicky gps signalu pouzite napriklad pri kradezi auta s gps ochranou. Aspon ze mi ich mame gratis v cene telefonu :-)

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od MiK » sob 09. črc 2016 18:59:08

Díky za pomoc s gps a vším . Vyměnil jsem zpět za Homtom.

Uživatelský avatar

rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9548
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 231
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od rbarat » sob 09. črc 2016 19:07:53

Ulefone a Elephone majú GPS nahovno.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic


HonzaSk
Stálý androiďák
Příspěvky: 212
Registrován: stř 08. led 2014 14:59:23
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Oukitel K6000 Plus
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power, Elephone P7000, Lenovo P780

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od HonzaSk » sob 09. črc 2016 20:59:59

Dnes 200 km po vselijakych cestach do Znojma, s vypnutou sim bez jedineho zadrhelu, vypadku, preskoku do jine ulice. Hold musim zatim pouzit offline navigaci. Jsem si po Sygicu zvykal na Waze, tak zase musim zkouset neco jineho.

Trosku offtopic, rozchodil nekdo Sygic na Android 6, kdy mapy jsou ulozene na sd karte?


kozelos
Robot
Příspěvky: 912
Registrován: pon 06. pro 2010 23:46:20
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 7
Tablet: Teclast X98 Air II
Rom: MIUI 10.2 A9 Pie

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od kozelos » ned 10. črc 2016 8:40:14

Ani nevím, ze sygic mel nějaké problémy? Jel jsem na otocku do blavy, nechtěl jsem na dva dny aktivovat datoby balicek, tak jsem oprasil sygic, bez problémů fungoval.
Edit: pardon, prehlid jsem zaver - Sd kartu nemam
Siemens C10 --> Ericsson A1018s --> siemens M35i --> SE T230 --> Siemens S55 --> SE k750 --> SE k790i --> Samsung Wave --> Huawei ideos X5 --> lenovo p770 --> THL5000 --> Ulefone Power --> Xiaomi RN3 SE --> Xiaomi RN7


goldman5
Androiďák!
Příspěvky: 277
Registrován: pon 26. lis 2012 10:03:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P1 VIBE PRO + K6 POWER - RR 7.1.2
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 5 Global 64GB MIU 9.6.X.X

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od goldman5 » úte 12. črc 2016 10:17:27

rbarat: to ze ma aspon ulefone GPS nahovno by som moc ani netvrdil , ja som snim na 5.1 nemal ziaden problem , ziadne preskakovanie a podobne. Dokonca co mam na Lenovo P70 tak tam mam skorej problem s GPS a preskakovanim. Na 6tke androide som gps skusal len troska ale neviem teda zacnem asi spat testovat, ale pride mi blbost aby to LTE ci cokolkvek zo signalom rusilo , ( no ale clovek nikdy nevie pri novej šarže - ta mi ma dnes dorazit - odskusam riadne ) frekvencia je ina a navyse robilo by to podla mna uz aj na 5.1 , tam som stym problem nemal , navigoval som denne aj niekolko hodin nakolko jazdim krizom krazom sk a okolie a nikdy problem, na lenovu som stym problem mal dost casto mi preskocilo vedlajsia cesta alebo ulica a uz bolo . Tak otestujem a tiez dam vediet dnes / zajtra ale pride mi skorej nelogicke ked na 5.1 to islo dobre aby to bola hardwerova chyba ... priamo antena a rusenie nie ale spojitost v soft dat. Ci vam to niektorym robi aj na 5.1 ? No to dufam snad nie lebo dnes mi ma prist druhy z novsej serie bude aj pravdepodobne. Kamosovy som objednaval z GB mesiac daco dozadu a uz mu prisiel priamo android 6 aktualizovany , 5.1 tam ani nebol ... :?
Naposledy upravil(a) goldman5 dne úte 12. črc 2016 10:21:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

MiK
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: pon 05. dub 2010 16:39:34
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Mobil 2 / ROM: Nomu S30
Bydliště: Ústecký kraj

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od MiK » úte 12. črc 2016 10:20:23

Mě šel dobře pouze s jednou simkou. S dvěma nepoužitelné. Právě kvůli GPS šel do světa.


goldman5
Androiďák!
Příspěvky: 277
Registrován: pon 26. lis 2012 10:03:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P1 VIBE PRO + K6 POWER - RR 7.1.2
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 5 Global 64GB MIU 9.6.X.X

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od goldman5 » úte 12. črc 2016 11:31:54

Na needrom tiez pise jeden uvedene :

For those with GPS… I found that 4g interference with GPS.

U
Set 3g +GPS another woks perfectly!!

Tak 4G nieco stym moze mat ale skorej ako citam vsademozne to by bol probleem v soft modeme.


frdlo
Androiďák!
Příspěvky: 391
Registrován: stř 02. pro 2015 9:18:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Redmi note 3 Pro SE - Nitrogen
Tablet: Nexus 7 wifi 2012
Rom: Nitrogen/CM 12

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od frdlo » úte 12. črc 2016 12:43:47

Goldman 5 ,ked si precitas spätne prispevky tak zistis ze sme sa poniektory vracali aj na 5.1 a nepomohlo to.Bodaj by si mal pravdu a bude to kôli softmodemu,pre to sme aj pisali na suport,honza si to vzal na starost. Ale podla toho co sme tu zistili si skor myslim ze to bude rusenie typmi signalou a frekvencii...


komasix
Stálý androiďák
Příspěvky: 123
Registrován: pát 30. črc 2010 12:37:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL 4400 - ROOT

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od komasix » úte 12. črc 2016 14:42:34

...že by na má slova došlo? :)


kozelos
Robot
Příspěvky: 912
Registrován: pon 06. pro 2010 23:46:20
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 7
Tablet: Teclast X98 Air II
Rom: MIUI 10.2 A9 Pie

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od kozelos » úte 12. črc 2016 17:09:23

O2 cz 4g mám většinu času jako sim 1.sim 2 vdf cz data vypnuty.
Siemens C10 --> Ericsson A1018s --> siemens M35i --> SE T230 --> Siemens S55 --> SE k750 --> SE k790i --> Samsung Wave --> Huawei ideos X5 --> lenovo p770 --> THL5000 --> Ulefone Power --> Xiaomi RN3 SE --> Xiaomi RN7


frdlo
Androiďák!
Příspěvky: 391
Registrován: stř 02. pro 2015 9:18:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Redmi note 3 Pro SE - Nitrogen
Tablet: Nexus 7 wifi 2012
Rom: Nitrogen/CM 12

Re: Kvalita GPS na Ulefone Power

Příspěvek od frdlo » úte 12. črc 2016 18:07:06

No konecne sme sa dockali dakych informacii od kozelosa s lepsou sarzou :D O2 cz a Vodafone pouzivaju prevazne nizke frekvencie.O2 800mhz a vodafon tiez 800-900mhz. Takze prd lepsia sarza... A zaroven som sa docital,ze obaja tyto operatory chcu hlavne aj do buducna vyuzivat tieto nizke frekvencie.800mhz maju kvalitnu obaja tusim po celej CR.

Odpovědět

Zpět na „Ulefone Power - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host