Lenovo Vibe X2 - obecná diskuzeLenovo Vibe X2

Odpovědět

palozba
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: čtv 14. bře 2013 13:30:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: galaxy s 3 mini

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od palozba » pon 30. kvě 2016 14:00:38

ok dakujem.skoda.
a neviete poradit ci je moznost upravit na tomto modeli android do co najcistejsej podoby?





Vojta_L
Robot
Příspěvky: 938
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Vojta_L » úte 31. kvě 2016 14:17:15

Leda nahrát jinou ROM, ale do toho bych se nepouštěl, pokud tomu nerozumíš.

Uživatelský avatar

jaydoo
Androiďák!
Příspěvky: 347
Registrován: stř 22. úno 2012 14:09:38
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Oneplus 6
Mobil 2 / ROM: Nexus 5X
Tablet: Asus Nexus 7 32GB 3G 2012

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od jaydoo » pát 03. čer 2016 8:38:45

Manželkyn Vibe X2 je už uplne nepoužiteľný, je tam posledná verzia Android 5.0 od výrobcu...musim ho zmazať a obnoviť. Ešte som rozmýšľal, či nenahrať custom recovery a skusit urobit Wipe Cache, ale neviem najsť ktoru, resp viem, ale sa mi nedarí stiahnut.
Alebo možno by som tam najradšej vrátil Android 4, ale neviem, či a ako by to išlo. Neviete mi niekto prosím poradiť ?
Oneplus 6 9.0.3 > Nexus 5X [ROM] LineageOS 15.1 || Nexus 5 [ROM] LineageOS 14.1 || Beelink GT1 || Sony Android TV KD55XE8596
Sold: SGNote 4, Nexus 4, SGN


Vojta_L
Robot
Příspěvky: 938
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Vojta_L » sob 04. čer 2016 22:47:33

Po nějaké době používání stačí telefon jen obnovit do továrního nastavení.

Uživatelský avatar

jaydoo
Androiďák!
Příspěvky: 347
Registrován: stř 22. úno 2012 14:09:38
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Oneplus 6
Mobil 2 / ROM: Nexus 5X
Tablet: Asus Nexus 7 32GB 3G 2012

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od jaydoo » ned 05. čer 2016 19:56:27

Tak som stiahol z 4PDA.ru
a chcem flashnut TWRP, ale nejako s ami nedari, robim to pomocou
ale napíše mi
C:\adb>fastboot flash recovery recovery.img
target reported max download size of 134217728 bytes
sending 'recovery' (11282 KB)...
OKAY [ 0.536s]
writing 'recovery'...
FAILED (remote: download for partition 'recovery' is not allowed)

Edit č.1
Zabudol som, že nemam unlock, takže "fastboot oem unlock", prebehne hlaska na Volume UP/Yes/, ale vobec mi nereaguje na stlačenie Volume.
Tlačítka skusaju, v androide m inormalne pridava a ubera zvuk.
Oneplus 6 9.0.3 > Nexus 5X [ROM] LineageOS 15.1 || Nexus 5 [ROM] LineageOS 14.1 || Beelink GT1 || Sony Android TV KD55XE8596
Sold: SGNote 4, Nexus 4, SGN



Ivet1992
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: sob 23. črc 2016 19:40:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo vibe x2

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Ivet1992 » sob 23. črc 2016 19:43:58

Ahoj.. dostala jsem tenhle "Super" telefon a menu je česko-anglicko-rozsypaná rýže a nevím co s tím.... Nějaká rada? Díky


prasil
Robot
Příspěvky: 908
Registrován: stř 30. led 2013 9:18:55
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE Nitrogen
Mobil 2 / ROM: Oukitel K4000 RR
Tablet: Smart Tab4 LTE CM11
Tablet 2 / ROM: MiPad 64G
Bydliště: Mělník

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od prasil » sob 23. črc 2016 20:39:51

Flešnout jinou ROM, na needrom.com nějaký jsou. Cos provedla, že jsi dostala dar nedar? :lol:


Ivet1992
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: sob 23. črc 2016 19:40:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo vibe x2

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Ivet1992 » sob 23. črc 2016 21:33:24

Sama nevím.. asi to má něco společného s tím, že jsem ten poslední utopila... :D každopádně díky za radu..


Vojta_L
Robot
Příspěvky: 938
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Vojta_L » pon 25. črc 2016 13:14:17

Pokud je telefon nový, doporučuji jej vrátit a koupit model z CZ distribuce - pravděpodobně máš telefon od prodejce, který jej koupil levně v číně a přehrál tam na koleni upravený systém.


jechj
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pon 12. srp 2013 10:46:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P1

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od jechj » stř 27. črc 2016 20:57:38

Přehrát originál rom od výrobce když připojíš telefon k pc tak by si tam měl mýt softvare které nainstaluješ a přes něj si stáhneš originál rom a přehraješ tu co máš v telefonu, nebo si ji najdeš na stránkách Lenovo.cz


jechj
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pon 12. srp 2013 10:46:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P1

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od jechj » stř 27. črc 2016 21:04:54

Tady máš odkaz na stažení oficiálního softveru v cz http://support.lenovo.com/cz/cs/product ... beta=false" onclick="window.open(this.href);return false;


Vojta_L
Robot
Příspěvky: 938
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Vojta_L » pon 01. srp 2016 11:19:08

Na stránkách Lenovo jsou pouze zdrojové kódy...


jechj
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pon 12. srp 2013 10:46:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P1

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od jechj » pát 05. srp 2016 13:32:51

Ten odkaz co sem tam dal je funkční teď sem to zkusil a normálně mi to začalo stahovat.


novas32
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 20. zář 2016 9:11:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe X2

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od novas32 » úte 20. zář 2016 9:27:57

Předem se omlouvám, jsem na tomto fóru nový a zatím se moc neorientuji, snad je tu můj příspěvek správně.
Mám tento telefon několik měsíců. Postupně se objevují problémy.
Nějaký čas problémy s GPS, našel jsem, že je údajně problém v kompatibilitě Lonovo vs.google, řeším odinstalací aktualizací aplikace Obchod Play, vyčištěním mezipaměti a restartem.
Nově se ovšem děje to, že telefon nabiju, stav baterie zustane beze změny, nezobrazuje se stav snižování stavu nabití baterie, ani na stavu napájení. Telefon se tváří jako by se nevybíjel. Pak po relativně krátké době úplně zkolabuje, stav baterie 0. Včera večer jsem nabil na 100%, chvíli něco dělal, cca 2 hodiny. I po této době baterie na 100%. Zkusil jsem ho dát na nabíječku, opět se ukázal stav 100% - plné nabití. Tak jsem ho odpojil a šel spát. Wifi vypnutá, vyčištěná mezipaměť, vypnuté aplikace. Ráno jsem zaspal, telefon byl mrtvý, úplně vybito....ačkoliv jsem s ním nic nedělal. Dříve za noc při nepoužívání telefonu ubylo z kapacity baterie nějakých 10-15% během noci...
Máte někdo stejný problém? Jak ho event.řešit? Operační systém mám Kitkat 4.4.
Díky za případnou radu.


Vojta_L
Robot
Příspěvky: 938
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Vojta_L » stř 21. zář 2016 12:23:49

Nenainstalovala se do telefonu nějaká aktualizace? Pak doporučuji obnovit telefon do továrního nastavení. Pro tento model je tuším vydaný Android 5, pokud v telefonu není, co tak jej nainstalovat? Pokud telefon nebude fungovat po obnově do továrního nastavení, ani po aktualizaci, pak reklamovat.


novas32
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 20. zář 2016 9:11:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe X2

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od novas32 » stř 21. zář 2016 12:53:52

Zkusil jsem tovarni nastaveni, pak upgrade systemu. OS byl 4.4.2, ted to ukazuje 5.0
Chvili jsem ho nabijel, jde to celkem pomalu. ale po odpojeni uz 1% ubylo, mozna to zacne slapat.
dal jsem tam antivir kaspersky


Ryo2
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 17. kvě 2012 16:40:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nokia N8

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Ryo2 » čtv 01. pro 2016 6:30:53

zdravím.

chtěl jsem se zeptat zda někdo používá jinou roku než je v telefonu a jestli je spokojen,zda by nedal Link.

manželka má taky tento telefon ale bohužel patří mezi stastlivce, kterým po zformatovani jde max 14 dní dobře a poté nastávají lagy. na stránkách needrom jich zas tolik není ,nebo jsou starší -tedy kitkat.

byl by nějaký tip?


Vojta_L
Robot
Příspěvky: 938
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Vojta_L » čtv 01. pro 2016 19:27:48

Spíše by bylo vhodné najít příčinu toho sekání. Kde jej kupovala? Je tam originální firmware? Nepoužívá žádné aplikace, jako jsou čističe paměti, šetřiče baterie, apod.?


Ryo2
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 17. kvě 2012 16:40:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nokia N8

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Ryo2 » pát 02. pro 2016 14:55:52

Ahoj,

Právě že nic nepoužívala. Hele zkusil jsem telefon přehrát originál softwarem, předtím několikrát tovární nastavení.

Osobně mi něco podobného dělá i note 4 s oficiálním softwarem, cca 14dni pohoda a potom lagy,nejvíc je to vidět při prohlížení webu. Jakmile tam ale nahraji neoficiální romku, vše jede jak má. Jistě není každá Rom perfektní, ale já zkoušel 3 a na notu mi jedou perfektně všechny 3. Proto bych rád vyzkoušel i jinou romku na vibe x2 a ptam se jestli mi někdo nějakou neporadí.

Ještě mě napadlo vymazat v lenovu programy z výroby, které žena nepoužívá ( tedy vetsinu). Možná v tom bude ten problém.

Edit: jen doplním - cz distribuce , originál software.


Vojta_L
Robot
Příspěvky: 938
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Vojta_L » ned 04. pro 2016 19:20:52

Aplikace od Lenovo vymazat nelze, jen pozastavit. Ale tímto to určitě nebude. Spíše za to bude moci nějaká aplikace, případně chyba s pamětí. Pokud se však problém projevuje až po 14 dnech a továrním nastavením se odstraní, servis na závadu nejspíše nepřijde. Ať do něj těch 14 dní neinstaluje žádnou aplikaci, třeba za to opravdu může nějaká ta podivně fungující aplikace..

Odpovědět

Zpět na „Lenovo Vibe X2 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host