Lenovo Vibe X2 - obecná diskuzeLenovo Vibe X2

Odpovědět

jechj
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pon 12. srp 2013 10:46:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P1

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od jechj » sob 30. kvě 2015 20:35:40

Nevíte někdo kdy vyjde aktualizace na 5 lízátko
Děkuji





Zkorumpovanaliska
Androiďák!
Příspěvky: 385
Registrován: sob 10. led 2015 21:59:17
Reputace: -51
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70
Mobil 2 / ROM: Pracovní - Lenovo Vibe Z2 Pro

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Zkorumpovanaliska » ned 31. kvě 2015 18:22:42

Měl by vyjít co nevidět, nejpozději však do konce června. Můžeš to sledovat tady: http://support.lenovo.com/gb/en/documents/ht101396

Uživatelský avatar

djmicho
Androiďák!
Příspěvky: 398
Registrován: sob 21. bře 2015 22:45:25
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Nokia 7+, Moto Z, Vernee X
Mobil 2 / ROM: Vernee Mix 2
Tablet: Lark
Rom: 4.4.1
Bydliště: Jihlava

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od djmicho » čtv 04. čer 2015 11:12:25

Lolipop update uz mam v nabidce, nestahuju však dokud někdo nevyzkouši :palec: nemam důvěru, že to bude odladěný
...,RN3SE,Moto Z Play, Moto Z, Verner X, Nokia 7+, Mi Mix 2S a Zenfone 5Z


jechj
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pon 12. srp 2013 10:46:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P1

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od jechj » čtv 04. čer 2015 11:57:39

Stahuji zítra dám vědět jak to na něm maká.


jechj
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pon 12. srp 2013 10:46:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P1

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od jechj » pát 05. čer 2015 13:43:05

Tak sem ho včera aktualizoval na 5 ,s výdrží baterie to ještě nemám zjištěný, jinak telefon je svižný nezasekává se zatím běží v pohodě. Co se mi nelíbí je vypínání a zapínání mobilních dat je to zdlouhavé musí se třikrát klikat jinak to stačilo 1x. Jde to jedině s rootem na jedno kliknutí. Dříve sem měl doma LTE 1 čárku venku až dvě, teď se při slabším signálu s LTE nechytám.



landov
Androiďák!
Příspěvky: 452
Registrován: sob 19. črc 2014 14:47:27
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Oxygen OS

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od landov » pát 05. čer 2015 13:44:16

Robil si aj hard reset po aktualizacii ?

Uživatelský avatar

djmicho
Androiďák!
Příspěvky: 398
Registrován: sob 21. bře 2015 22:45:25
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Nokia 7+, Moto Z, Vernee X
Mobil 2 / ROM: Vernee Mix 2
Tablet: Lark
Rom: 4.4.1
Bydliště: Jihlava

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od djmicho » pát 05. čer 2015 15:25:17

Já to zkusil taky, přece jen člověk může věřit a nemusí. Jak již bylo zmíněno, zapínání dat.. Za to bych někoho klepnul. Dále se mi moc nelíbí přepínání oken v prohlížeči přes běžící aplikace ( nepřehledné, musí se listovat mezi aplikacemi co jsou spuštěné). Já se setkal se záseky při posouvání stránky kde byla flash reklama. Výdrž baterie je určitě horší, při nečinnosti ubylo za 8 hodin 30% baterie na 4.4 to bylo jen 10-15%. Ale líbí se mi tzv. Aktivní scény, kde si lze nastavit profily vyzvánění podle času a místa kde jsme...
...,RN3SE,Moto Z Play, Moto Z, Verner X, Nokia 7+, Mi Mix 2S a Zenfone 5Z


jechj
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pon 12. srp 2013 10:46:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P1

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od jechj » pát 05. čer 2015 15:32:54

Po instalaci jsem dal tovární nastavení. Nevím jestli je to stejné jako hard reset. Nevím jak se dostat do reconvery, u jiných telefonu to šlo když si stlačil tlačítka volume a zapínání, tady mi to nějak nefunguje.


landov
Androiďák!
Příspěvky: 452
Registrován: sob 19. črc 2014 14:47:27
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Oxygen OS

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od landov » pát 05. čer 2015 15:35:10

To je to iste ako hard reset...skusal niekto aj bez hard resetu ? Instalovat vsetky apky je dost otravne :-(

Uživatelský avatar

djmicho
Androiďák!
Příspěvky: 398
Registrován: sob 21. bře 2015 22:45:25
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Nokia 7+, Moto Z, Vernee X
Mobil 2 / ROM: Vernee Mix 2
Tablet: Lark
Rom: 4.4.1
Bydliště: Jihlava

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od djmicho » pát 05. čer 2015 15:37:45

Před Hard mi padaly apky.. Bez něj to nepůjde stabilne
...,RN3SE,Moto Z Play, Moto Z, Verner X, Nokia 7+, Mi Mix 2S a Zenfone 5Z


Tacc
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 10. lis 2011 14:38:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe X2
Tablet: Lenovo Yoga Tablet 2 (10)

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Tacc » pon 08. čer 2015 15:40:41

Já hard reset nedělal a zatím nic nepadá, obecně mám ale pocit že to je doporučené udělat, jen komu se chce vše nastavovat znou a znovu? Zálohy zřejmě nepomůžou protože při obnově obnovíte i ty srack.y kolem toho co? Jinak jak se někdo ptal na záložky v chrome, tak přímo v chrome je možnost vypnutí "sloučit karty a aplikace" to zajistí, že už bude zpět v přepínání oken jen jediný chrome a ne jeho karty.
Co se baterky týče, mám pocit, že to žere víc, naštěstí je v nastavení možnost vynutit vypnutí aplikací po vypnutí obrazovky takže tím se dá něco málo ušetřit, ale za lepší optimalizaci bych byl radši, když se každý tak chvástal jak to vydrží dýl. Naopak se mi moc líbí že si konečně můžete nastavit automatické zapnutí maximální úspory energie třeba přes noc (ne každý v noci nabíjí). Zapínání dat je opravdu zbytečně na víc kliků, dřív to bylo lepší. Ale vyřešil jsem už dříve tak, že mám nastavené profily pomocí "chytré scény" kdy jsem si navolil automatické scénáře podle toho jak se pohybuji (doma nebo v práci se připojí na wifi a vypne GPS a data, jakmile se odpojí zase je zapne, těch možností je tam víc..).

Co mě štve:
- při nabíjení nebliká dioda (dřív blikala červeně), dělá vám to taky?
- pořád chybí nastavení hlasitosti globálně pro vše (vyzvánění, media...),musím do nastavení nebo pouze v dané aplikaci. Lenovo to mohlo poladit, když to umí i HTC a nemuselo se čekat na nový android který už zřejmě nedostaneme že...

Jinak mi to teda vše přijde svižnější a jsem za "lízátko" rád.


landov
Androiďák!
Příspěvky: 452
Registrován: sob 19. črc 2014 14:47:27
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Oxygen OS

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od landov » pon 08. čer 2015 16:56:41

Funguje rozsvietenie displeja poklopanim v androide 5 ?


Tacc
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 10. lis 2011 14:38:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe X2
Tablet: Lenovo Yoga Tablet 2 (10)

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Tacc » pon 08. čer 2015 19:19:13

Landov: ano funguje

Uživatelský avatar

djmicho
Androiďák!
Příspěvky: 398
Registrován: sob 21. bře 2015 22:45:25
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Nokia 7+, Moto Z, Vernee X
Mobil 2 / ROM: Vernee Mix 2
Tablet: Lark
Rom: 4.4.1
Bydliště: Jihlava

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od djmicho » pon 08. čer 2015 21:55:47

Dioda mi při nabíjení svítí červeně jako na KitKatu..
...,RN3SE,Moto Z Play, Moto Z, Verner X, Nokia 7+, Mi Mix 2S a Zenfone 5Z


Tacc
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 10. lis 2011 14:38:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe X2
Tablet: Lenovo Yoga Tablet 2 (10)

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Tacc » pon 08. čer 2015 22:29:36

djmicho: diky za info, tak to je blbe, tim padem asi budu muset hard reset, zrejme tam je neco spatne...


BaruNick
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 08. čer 2015 23:57:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nubia Z17 Lite

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od BaruNick » úte 09. čer 2015 0:08:06

Nevíte někdo jak dostanu zpátky KitKat??? To lizatko je des :/ !!!


Zkorumpovanaliska
Androiďák!
Příspěvky: 385
Registrován: sob 10. led 2015 21:59:17
Reputace: -51
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70
Mobil 2 / ROM: Pracovní - Lenovo Vibe Z2 Pro

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Zkorumpovanaliska » úte 09. čer 2015 9:19:46

Přehráním vlastní ROM (ale přijdeš o záruku). Co ti tam vadí?


BaruNick
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 08. čer 2015 23:57:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nubia Z17 Lite

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od BaruNick » úte 09. čer 2015 9:33:25

Celkově mě to přijde naprt, zatím sem v tom nenašla žádnou výhodu oproti předchozímu :/ pomalé, seká se..KitKat mel lepší možnosti.


Tacc
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 10. lis 2011 14:38:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe X2
Tablet: Lenovo Yoga Tablet 2 (10)

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Tacc » úte 09. čer 2015 13:39:15

Nemyslím si ze KitKat je lepší, právě že lizatko by melo mít vice moznosti, spis je to o zvyku. Myslím ale ze hodně neduhů jakožto sekání apod se vyřeší právě hard resetem, já se na to chystam. Jinak musím uznat ze jak jsem si nastavil uspavani aplikací které vyloženě nepotrebuji aby fungovaly po uzamčení tel, tak se výdrž baterky rapidně zvětšila.


BaruNick
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 08. čer 2015 23:57:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nubia Z17 Lite

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od BaruNick » úte 09. čer 2015 13:57:27

Dnes sem ten hard reset udělala a pomohlo to. Jasný, je to bohužel o zvyku :/ tak snad si zvyknu.
Jen mi vadí i Chromu, ze v pravým rohu nejsou ty karty, jak to bylo u KitKatu nebo třeba i vlevo domeček..musím vždycky nacvakat domovskou str. Nebo jen s tím ještě neumím a jde to jinak?? :-D


matelkoxxl
Stálý androiďák
Příspěvky: 158
Registrován: čtv 24. říj 2013 20:03:53
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: ASUS Zenfone 2 ZE551ML 4_64 Sheer Gold
Tablet: Lenovo S6000

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od matelkoxxl » úte 09. čer 2015 14:36:46

staci si dat v chrome nastavenia a asi druha moznost je spojenie kariet a aplikacii. to staci vypnut a je to ;) tiez mi to dost vadilo.
Sagem RC820 - SE R320 - Siemens S55 - Motorola L6 - SE K610i - SE W810i - HTC Touch Diamond - HTC HD2 - Samsung Galaxy SII - Zopo ZP980 - Lenovo P780 - Xiaomi Redmi Note Pro - Lenovo P70 - ASUS Zenfone 2 4/32 - ASUS Zenfone 2 4/64 - Xiaomi Redmi 4 Pro - Xiaomi Mi5s 4/128GB


BaruNick
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 08. čer 2015 23:57:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nubia Z17 Lite

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od BaruNick » úte 09. čer 2015 15:03:44

Nejsou ňáký typy, triky, návody, stránky, kde se lze dozvědět něco víc o Androidu 5 pro Vibe X2?? At se mi tedy na něj zvyká lip :)


jechj
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pon 12. srp 2013 10:46:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P1

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od jechj » stř 10. čer 2015 21:25:27

Nevíte někdo o nějaké aplikaci na změnu barev notifikační diody aby fungovala na tomto telefonu. Ty aplikace co mi fungovali na jiných telefonech na tomto telefonu nejdou.

Uživatelský avatar

djmicho
Androiďák!
Příspěvky: 398
Registrován: sob 21. bře 2015 22:45:25
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Nokia 7+, Moto Z, Vernee X
Mobil 2 / ROM: Vernee Mix 2
Tablet: Lark
Rom: 4.4.1
Bydliště: Jihlava

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od djmicho » čtv 11. čer 2015 20:13:20

Bug na A5, při nabijení mi procenta baterie rostou, ale při vybíjení už ne, takže např. mam celý den na displeji 63% a potom z ničeho nic přijde smrt.. Good phone toto :roll:
...,RN3SE,Moto Z Play, Moto Z, Verner X, Nokia 7+, Mi Mix 2S a Zenfone 5Z


Tacc
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 10. lis 2011 14:38:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe X2
Tablet: Lenovo Yoga Tablet 2 (10)

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Tacc » čtv 11. čer 2015 21:57:44

Djmicho: tak to mi nedělá vůbec, asi bych zkusil reset.


Petra.S
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 15. čer 2015 19:07:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo vibe x2

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Petra.S » pon 15. čer 2015 19:11:16

Můžu se prosím zeptat co přesně znamená hard reset? S aktualizaci mám velký problém. Aktualizovala jsem už minulý týden. Od té doby když mi někdo volá nebo já někomu volam neslysim absolutně nic. A nefunguje mi vůbec fotak. Volala jsem na servis lenova, tam mi neporadili ani v projne kde jsem mobil koupila. Bylo mi poradeno tovární nastavení u kterého jsem na jiné diskuzí docetla že to u jiných telefonu nepomohlo k žádnému napravení. Nevěděl byste tady někdo prosim.co s tim?


jechj
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pon 12. srp 2013 10:46:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P1

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od jechj » pon 15. čer 2015 19:44:12

Já bych to nastavil do továrního nastavení, předtím bych si zazálohoval fotky a vše o co nechceš přijít. Já sem po update taky dal tovární nastavení a zatím mi to běhá v pohodě.


Petra.S
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 15. čer 2015 19:07:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo vibe x2

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Petra.S » pon 15. čer 2015 20:03:30

Když já se bojím, že mi otvární nastavení nepomuze a ze zbytecne prijdu o všechno z telefonu :-( jistota někde že by mě toto mohlo pomoc asi není co? :-(


Tacc
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 10. lis 2011 14:38:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe X2
Tablet: Lenovo Yoga Tablet 2 (10)

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Tacc » pon 15. čer 2015 20:09:23

No jistota to není ale opravdu ve většině případech to pomůže.


Petra.S
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 15. čer 2015 19:07:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo vibe x2

Re: Lenovo Vibe X2

Příspěvek od Petra.S » pon 15. čer 2015 20:25:40

a ty jsi měl po aktualizaci taky nějaké problémy? a dají se nějak zazálohovat i zprávy? Já vždy fotky měla na pamětové kartě, takže jsem zálohu nikdy neřešila..

Odpovědět

Zpět na „Lenovo Vibe X2 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host