Stránka 10 z 11

Re: Fotoaparát

Napsal: stř 12. zář 2018 18:31:32
od spachal
Je venku cstark 4.1, bohuzel asi posledni verze .. ale slape jak hodinky, i prepinani kamer je uz docela fajn resene, muzu doporucit! :]
HDR funguje jak ma, na HDR+advanced mam nastaveno nepouzivat ZSL (mam dojem, ze je to default), oboji ma sve vyuziti, opravdu velka spokojenost.
Stock si nechavam uz jen na bright mode, ten je perfektni.

Link: https://forum.xda-developers.com/lg-v30 ... e-t3747263

A zajimave video, srovnani proc pouzivat a nepouzivat jinou nez stock aplikaci:

Re: Fotoaparát

Napsal: čtv 13. zář 2018 9:22:54
od Tazz1
Díky za tip. Vyzkoušeno a taky spokojenost. Jinak co to je to ZSL? Laboruji s tím, ale nějak mi rozdíl nepřijde.

­    


Re: Fotoaparát

Napsal: čtv 13. zář 2018 12:02:55
od zoublu
ZSL je anglická zkratka zero shutter lag. V češtině je to rychlost závěrky či expoziční čas. Zkouším to v dobrém osvětlení a rozdíl skoro neznatelný. Při horších světelných podmínkách se rozdíly budou zvětšovat, protože je nutné, aby na snímač dopadlo co nejvíce světla. Jinak by se o detailech na fotografii nedalo takřka mluvit. Obrázek

­    



Re: Fotoaparát

Napsal: čtv 13. zář 2018 14:25:56
od spachal
Tazz1 píše:
čtv 13. zář 2018 9:22:54
Díky za tip. Vyzkoušeno a taky spokojenost. Jinak co to je to ZSL? Laboruji s tím, ale nějak mi rozdíl nepřijde.

Neni zac, podekujme vyvojari :] .. K te zkratce, zde je citace (z uvedeneho vlakna na XDA):
"HDR+ and HDR+ enhanced will “ take the same photo from a user perspective “. He noted that in a small number of conditions, HDR+ enhanced can take a photo that has slightly more dynamic range. The reason that HDR+ enhanced mode longer to process is because in standard HDR+, Zero Shutter Lag (ZSL) is on. On the other hand, it’s disabled in HDR+ enhanced. As ZSL results in photos taken with almost no delay, this means that HDR+ enhanced is naturally going to be at a disadvantage here."

Rozdil je jen v HDR, proste pokud neni pouzity ZSL, fotak tech expozic po sobe udela vice, pak to uz jen sklada do jedne fotografie, z ruznych casu (clona a citlivost je shodna). A to nafoceni vice 'stejnych snimku' proste trochu trva. Docela dobre je to videt, pokud se v Settings > Advanced > Exposure Time nastavi Super slow a Frame Count na High nebo jeste vice.
Rozdily ve vysledne fotohrafii jsou videt (i barvy jsou trochu jinak posunute), ale proste ta vyhoda v rychlosti se ZSL je ve vetsine pripadu zrejma. Pokud se nefoti opravdu extrem (vyhled z okna v tmave mistnosti ap.), doporucuji pouzivat ZSL.

Re: Fotoaparát

Napsal: stř 26. zář 2018 9:03:01
od Tazz1
Díky za vysvětlení, zase jsem o něco chytřejší. A musím po nějaké době uznat, že až na občasný bright režim stock kamery, už nefotím jinak jak skrze tuto apku. Apropos, proč by to měla být poslední verze :-( ?

­    


Re: Fotoaparát

Napsal: stř 26. zář 2018 9:06:33
od vajo7174
Robia nove dalej

Re: Fotoaparát

Napsal: stř 26. zář 2018 17:31:45
od pepa 77
Tento týden se zaměří na OnePlus 6 konečně má rozjetých více akcí ;)


Ahoj mohl by někdo prosím vyzkoušet tuhle kameru https://forum.xda-developers.com/showpo ... tcount=252 píše že má mnohem jednodušší přepínání na širokoúhlý objektiv,omlouvám se nemám na čem vyzkoušet.

Re: Fotoaparát

Napsal: sob 20. říj 2018 21:32:40
od majkyke
Ahojte,skusal som rozne nastavenia fotaku na Oreu,a zistil som ze ked nastavim FHD 60fps automaticky sa vypne v nastaveniach stabilizacia videa,ked nastavim FHD naspat sa zapne,aj Vam to tak funguje,je to v poriadku?

Re: Fotoaparát

Napsal: ned 21. říj 2018 6:57:50
od vajo7174
Ano tak to je aj u mna.

Re: Fotoaparát

Napsal: ned 28. říj 2018 16:47:41
od fandaklara
Můžu mít prosím dotaz. Jde dělat fotky že třeba lidi v popředí jsou zaostreny a pozadí je rozmazane? Všem velice děkuji za odpověď

Re: Fotoaparát

Napsal: ned 28. říj 2018 20:50:52
od ludekbrno
Samotný foťák to hardwarově neumí v žádném telefonu, na to je příliš malý. Leda snad nějaká softwarová simulace, ale to nebude ono. Pokud si ale chceš hrát s hloubkou ostrosti, tak to jde, ovšem nefunguje to na lidi, jen na malé předměty focené zblízka. Můžeš zkusit zaostřit třeba na nějaký květ na 10cm, potom pozadí bude pěkně rozmazané.

Re: Fotoaparát

Napsal: ned 28. říj 2018 20:54:41
od vajo7174
Alebo inu apku fotaku port google kamery

Re: Fotoaparát

Napsal: ned 28. říj 2018 20:59:00
od fandaklara
Jasný moc díky. Myslel jsem že to funguje stejně jako na samsungu , jak to má dva foťáky tak to jde rozostrit.

Re: Fotoaparát

Napsal: ned 28. říj 2018 21:41:49
od Jarko
Lenze G6 ma druhy fotak sirokouhly a nie urceny na bokeh efekt ako to maju ini vyrobcovia. Telefony, ktore robia bokeh pouzivaju pri danom rezime oba fotaky sucasne.

Tak ci onak, s Google Camera HDR+ ide aj na G6 robit pekne rozostrene pozadie.

J.

Re: Fotoaparát

Napsal: ned 28. říj 2018 22:01:37
od ludekbrno
Jenže ten "bokeh" je i se dvěmi kamerami vždycky jen softwarově vyrobený. Nelze získat z tak malých snímačů při běžné vzdálenosti fotografování lidí opticky rozostřené pozadí. K tomu musí mít fotoaparát mnohem větší snímač (jako zrcadlovky)

Re: Fotoaparát

Napsal: stř 31. říj 2018 7:20:01
od Tazz1
A není to jedno? Ptá se, zda to jde a je jedno jak. A ono to opravdu dost dobře jde. Tak si Ludvo nech zase ty své rozumy.

­    


Re: Fotoaparát

Napsal: stř 31. říj 2018 7:20:13
od Tazz1
.

Re: Fotoaparát

Napsal: stř 31. říj 2018 7:30:34
od ludekbrno
Ty si zase nech své hloupé poznámky... Přidal jsem pouze vysvětlení pro ty, které to zajímá. Ty můžeš zůstat v nevědomosti, když si myslíš, že se to podobá bokehu získaného optikou s velkým snímačem :)

Re: Fotoaparát

Napsal: stř 31. říj 2018 12:27:19
od bicista
Tady se musim zastat Ludka, pac vytvorit bokeh na LG G6 opravdu moc dobre nejde. Proste moznosti optiky a velikosti snimace obelstit nejde.

Lze si ztahnout soft a vytvorit mazle pozadi umele. Ale kdo jednou vi jak takovy bokeh opravdu vypada to pozna. Ono to totiz neni jen jednoduche rozmazani pozadi.

N zrcadlovce se bokeh tvori optikou a clounou, vetsinou je nutne pouzit teleobjektiv, popripadne
portretovy 50mm a nizkou clonu. Samozrejme velikost snimace hraje nemalou roli.

A to co pouziva Huavei a podobni s dvemi snimaci je taky takovy pseudo.

Re: Fotoaparát

Napsal: stř 31. říj 2018 15:40:41
od Tazz1
Tak hlavně Ludva z maloměsta by si měl přečíst na co se tazatel ptal. Jeho plácání již bylo relevancí mimo a nikoho snad ani nezajímalo. Ač to experta od Špilasu asi překvapí, nikdo tady si nemyslí, že mobil může vykouzlit fotky jak zrcadlovka a hlavně to tady ani nepadlo. Jsme v diskuzi o mobilech, což dotyčnému asi uniklo. Vzhledem k použité technologii jde rozostření pozadí dosáhnout docela obstojně a na mobil použitelně. Jak již korektně odpověděli jiní. Ale jako obvykle Ludvova odpověď tazateli k ničemu není. Což je mu evidentně jedno. A to ještě nezačal svá moudra o nabíječkách, to jsou teprve perly.

­    


Re: Fotoaparát

Napsal: stř 31. říj 2018 16:36:45
od pepa 77
Mě to stačí co umí mobilní telefon.
Spoiler:
00100sPORTRAIT_00100_BURST20181015104129212_COVER~2.jpg
00100sPORTRAIT_00100_BURST20181015104129212_COVER~2.jpg (1.33 MiB) Zobrazeno 1496 x

Re: Fotoaparát

Napsal: stř 31. říj 2018 17:23:34
od Tazz1


­    


Re: Fotoaparát

Napsal: pát 07. pro 2018 10:36:01
od zoublu
Jak jste na tom se zamrzaním aplikace? Mě po pár fotkách dříve či později zamrzne. Zejména při otáčení obrazovky (již několikrát rozebíráno na reddit či xda) i při zámku otáčení obrazovky. Dlouhodobě pozoruji u více verzí (3.8, 3.9,4.0,4.1 I všechny testovací 4.2). Zkoušeno přeinstalování aplikace, mazání dat aplikace, restart telefonu i přeinstalování telefonu. Nějaké tipy či nějaká verze, u které vám to nedělá?

­    


Re: Fotoaparát

Napsal: pát 07. pro 2018 10:56:19
od Jarko
U mna v pohode (verzia 4.1) zamrzla mozno 2x co registrujem odkedy ju mam. Kazdopadne nepozorujem ziadne problemy ktore by obtazovali pri pouzivani.

J.

Re: Fotoaparát

Napsal: pát 07. pro 2018 11:03:20
od vajo7174
ja mam tuto GoogleCamera_5.2.025-Final_fu24-17

Re: Fotoaparát

Napsal: úte 11. pro 2018 21:58:45
od Tazz1
Já používám 5.1 a spokojenost. Vajo mohl bys prosím Tě hodit download na tu Tvoji verzi? Díky

­    


Re: Fotoaparát

Napsal: úte 11. pro 2018 23:18:57
od zoublu
Zatím ji zkouším a vydržela i velkou sérii fotek. Jen se mi občas stalo, že se sekla ihned po startu. Rozhodně je to však lepší než předtím. Díky

Odkaz zde: https://www.celsoazevedo.com/files/andr ... /dev-fu24/

­    


Re: Fotoaparát

Napsal: stř 12. pro 2018 5:25:58
od vajo7174
Túto som mal z 30.11.2018 vydanú, už som vymenil mobil za iný.

Odoslané z EML-L09    


Re: Fotoaparát

Napsal: stř 12. pro 2018 9:31:09
od Lemur
Gcam: Od verzie 3.7 a vyššie mám problém s otvorením galérie v aplikácii. Po otvorení aplikácia zamrzne a je nutný reštart app. Fotky si môžem prehľadať len cez vstavanú galériu. Máte s tým ešte niekto problém?

Re: Fotoaparát

Napsal: stř 12. pro 2018 21:13:33
od Tazz1
Tak laboruji s GoogleCamera_5.2.025-Final_fu24-17 , ale po pravdě se v té hromadě nastavení ztrácím :-)