Samsung Galaxy S10 - Obecná diskuzeSamsung Galaxy S10

Odpovědět

RychJ
Robot
Příspěvky: 901
Registrován: čtv 30. pro 2010 16:10:12
Reputace: 38
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128Gb black
Tablet: Samsung Galaxy Tab S3
Rom: Stock

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od RychJ » čtv 15. srp 2019 18:58:25

Voda mu rozhodne neublíží...




Uživatelský avatar

vencaa3
Stálý androiďák
Příspěvky: 232
Registrován: pát 19. pro 2014 14:01:33
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 SM-G973F
Mobil 2 / ROM: Samsung Gear S3 Classic

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od vencaa3 » čtv 15. srp 2019 19:08:02

Vodu že sprchy už mám vyzkoušenou, ale v bazénu jsem právě ještě nebyl. Tak zítra první pokus. Díky všem za info.

­    


Uživatelský avatar

prousek
Androiďák!
Příspěvky: 386
Registrován: ned 12. čer 2011 16:34:33
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Galaxy Note 10+ N9750 (Snapdragon), 512GB
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 (2014) SM-P605 (root)
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 (stock 4.4.2 +root)
Bydliště: Hronov 4

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od prousek » čtv 15. srp 2019 22:46:09

Se svojí S8 jsem loňské léto byl i v moři a je stále stejně funkční. Nekupuji si zařízení, abych kolem něj chodil po špičkách ;)

Uživatelský avatar

vencaa3
Stálý androiďák
Příspěvky: 232
Registrován: pát 19. pro 2014 14:01:33
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 SM-G973F
Mobil 2 / ROM: Samsung Gear S3 Classic

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od vencaa3 » pát 16. srp 2019 7:04:48

Ahoj, tak jsem byl v bazéně se svojí S10 a dále jen se ok jen mám jiný problém. Telefon se mi pod vodou sám ovládá. Když chci natočit video pod vodou, tak při ponoření se mi video stopne, začne se přibližovat atd. Totéž i pri focení. Nelze udělat foto pod vodou. Máte pro mě nějakou radu co s tím? Děkuji .

­    



ANDORIT
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: ned 04. úno 2018 10:40:33
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S10
Rom: Samsung O2

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od ANDORIT » pát 16. srp 2019 13:19:24

feret.cz píše:
čtv 01. srp 2019 14:04:28
ANDORIT píše:
čtv 01. srp 2019 11:14:55
Tak a jsem nasranej. Volal jsem moje Galaxy a posílám svou S10 na servis.. Abych od rána vystartoval se 100% baterie a do oběda byl na 50%,to je kujva moc.. Tak jsem zvědavý, co mi na to řeknou.. A to jsem udělal tovární nastavení.. Tak ať se ukážou..
Tak dej vědět co a jak, zda zjistí příčinu a opraví
Tak dnes volali z Moje Galaxy. V pondělí mi přiveze kurýr opravenou S10. Po telefonu sdělil, že se závada projevila, výměna baterie a základové desky.. Tak jsem zvědavý 😁


Uživatelský avatar

Hoe845
Stálý androiďák
Příspěvky: 61
Registrován: čtv 18. črc 2013 9:13:41
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10
Rom: Stock
Bydliště: Brno

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Hoe845 » pát 16. srp 2019 13:46:16

Ja uz mam svuj vlhky konektor taky v servise, no jsem zvedav :)

Uživatelský avatar

looxman
Androiďák!
Příspěvky: 637
Registrován: ned 31. kvě 2015 21:55:43
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: Note9SD/stock A9
Mobil 2 / ROM: Asus ZE551ML/stock A5
Tablet: Samsung TAB S4/stock A9
Tablet 2 / ROM: Samsung A2016/stock A8.1
Bydliště: Slovensko

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od looxman » pát 16. srp 2019 19:41:55

vencaa3 píše:
pát 16. srp 2019 7:04:48
Ahoj, tak jsem byl v bazéně se svojí S10 a dále jen se ok jen mám jiný problém. Telefon se mi pod vodou sám ovládá. Když chci natočit video pod vodou, tak při ponoření se mi video stopne, začne se přibližovat atd. Totéž i pri focení. Nelze udělat foto pod vodou. Máte pro mě nějakou radu co s tím? Děkuji .

­    
Kapacitný displej sa nedá ovládať pod vodou, ja používam podvodne puzdro, ale video spúšťam nad vodou a potom sa ponorím, a fotiť sa vobec nedá pod vodou. Rozmýšľal som dat nejaký BT ovladac do vodovzdorného púzdra a ovladat spustenie fotoaparatu s ním.
ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/128GB SDCard
Samsung GalaxyTab S4(2018)LTE: 4GB RAM/64GB ROM/256GB SDCard
Samsung Galaxy Note 9,SD845: 6GB RAM/128GB ROM/512GB SDCard


mcm59
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pát 27. srp 2010 7:00:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10e G9700

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od mcm59 » pát 16. srp 2019 21:49:43

Camera ZOOM FX nebo Photo Director (a jistě i další) umí vyfotit tlačítkem hlasitosti. Ještě bych se podíval na možnosti tlačítka Bixby, ale já to odinstaloval. Případně vyzkoušej Button Mapper.


RychJ
Robot
Příspěvky: 901
Registrován: čtv 30. pro 2010 16:10:12
Reputace: 38
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128Gb black
Tablet: Samsung Galaxy Tab S3
Rom: Stock

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od RychJ » sob 17. srp 2019 6:54:32

To preci umi i nativni aplikace Fotoaparat od Samsungu. V nastaveni si muzes dat tlacitka hlasitosti jako vyfotit,nebo natocit.


mindy87
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: ned 09. črc 2017 14:03:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od mindy87 » pon 19. srp 2019 9:02:37

peter34 píše:
stř 14. srp 2019 15:42:11
Stačí zmeniť CSC na ORX a nemáš problém

­    
nevieš mi poslať nejaký návod? je toho dosť na youtube, ale niečo čo máš osvedečné...dik

Uživatelský avatar

peter34
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: stř 22. pro 2010 15:06:27
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9
Mobil 2 / ROM: BlackBerry Classic
Tablet: iPad 2018
Bydliště: Ružomberok

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od peter34 » pon 19. srp 2019 12:33:15

Cez SamFirm si stiahni ORX firmware pre tvoj telefón, počkaj kým ho dekryptuje a Winrarom ho rozbaľ. Stiahni a nainštaluj si Samsung drivery. Telefón vypni a zapni ho v download móde(návod si na nete nájdi). Stiahni si najnovší ODIN. Zvyšok máš tu: https://www.youtube.com/watch?v=c4sPBRUoPkA
Samsung Gear S3 Frontier

Uživatelský avatar

Hoe845
Stálý androiďák
Příspěvky: 61
Registrován: čtv 18. črc 2013 9:13:41
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10
Rom: Stock
Bydliště: Brno

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Hoe845 » pon 19. srp 2019 13:22:27

Hoe845 píše:
čtv 15. srp 2019 13:26:46
Prosim o radu - moje s10 zacala cim dal casteji hlasit, ze se v konektoru nachazi vlhkost, i pres to, ze ho k vode nikdy nedavam. Vycistil jsem konektor od prachu, i vzduchem, i tak hlasi problem dal, za chvili zmizi, ale vzdy se drive ci pozdeji zase bez zjevne priciny notifikace objevi. Pri pripojeni k pc se zacne motat animace nabijeni, po chvili zmizi a zase se objevi a takhle porad dokola vyskakuje. Pc vubec telefon nevidi..restart nepomohl..

Tak vyreklamováno, vyměněna základní deska


rose263
Stálý androiďák
Příspěvky: 156
Registrován: sob 24. pro 2011 23:11:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: S10+

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od rose263 » úte 20. srp 2019 19:18:36

Prosím o radu. Používám S10+ s Nova launcherem a přestala se mi zobrazovat horní notifikační lišta (kde je vidět sílu signálu, čas, baterii...)- po chvíl vždy zmizí. V nastavení Nova launcheru mám v části Vzhled a chování zaškrtnuto Zobrazit notifikační lištu - přepínáním stavu se nic nedějě. Zkoušel jsem rastart mobilu i přeinstalování launcheru, žádná změna. Řekl bch, že se to stalo od poslední srpnové bezpečnostní aktualizace. Změnilo se totiž i zobrazení aplikací na celou obrazovku. Doteď se nahoře u většiny aplikací nezobrazoval černý pruh i když jsem měl nastaveno na auto. Nově aby zmizel černý pruh musím zvolit Na celou obrazovku.
Máte někdo podobný problém a podařilo se ho vyřešit?


czrealov
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: pát 13. črc 2012 11:14:47
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: S10e STOCK
Tablet: Nexus10 STOCK ROOT
Rom: G970FXXU3BSKO
Bydliště: Hlučín

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od czrealov » stř 21. srp 2019 0:28:00

Nova nastavení - Vzhled a chování - Notifikační lišta - Tmavé ikony - zrušit.
Přílohy
Screenshot_20190821-012521_Nova Launcher.jpg
Screenshot_20190821-012521_Nova Launcher.jpg (419.1 KiB) Zobrazeno 1539 x


rose263
Stálý androiďák
Příspěvky: 156
Registrován: sob 24. pro 2011 23:11:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: S10+

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od rose263 » stř 21. srp 2019 5:44:01

Toto jsem ani zaškrtnuté neměl. To není ono.

Uživatelský avatar

bassgenerator
Kyborg
Příspěvky: 4875
Registrován: pon 19. pro 2011 15:03:43
Reputace: 137
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10+
Mobil 2 / ROM: Note 9
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od bassgenerator » stř 21. srp 2019 5:54:52

skus vymazat cache partition v recovery ak to uz nepomoze tak factory reset predtym zalohuj fon cez smart switch.
Apple iPhone 11 PRO Max 512GB, Note9 512GB
Galaxy Watch 46mm
Lenovo Thinpad Yoga 460

Uživatelský avatar

Libb
Moderátor
Příspěvky: 1357
Registrován: pon 01. lis 2010 7:04:15
Reputace: 111
Typ mobilu / ROM: Samsung Note 9 512GB
Tablet: Huawei MediaPad M3
Tablet 2 / ROM: Samsung Gear S3 Classic
Rom: stock ROM
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Libb » stř 21. srp 2019 9:58:32

peter34 píše:
pon 19. srp 2019 12:33:15
Cez SamFirm si stiahni ORX firmware pre tvoj telefón, počkaj kým ho dekryptuje a Winrarom ho rozbaľ. Stiahni a nainštaluj si Samsung drivery. Telefón vypni a zapni ho v download móde(návod si na nete nájdi). Stiahni si najnovší ODIN. Zvyšok máš tu: https://www.youtube.com/watch?v=c4sPBRUoPkA
Já si takhle flashnul švýcarskou ROM, CSC se mně změnilo na francouzské a nedaří se mně to hodit jinak. Vzhledem k tomu, že ty inárky co jsou ke stažení na Sammobile jsou pro všechny regiony stejné, nejsem si jistý, jak to s tím CSC teď zrovna je.
Obrázek Galaxy S10+ 512GB Ceramic Black | Galaxy Active 2 44mm black | Obrázek MediaPad M5 + 512GB μSD

Uživatelský avatar

peter34
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: stř 22. pro 2010 15:06:27
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9
Mobil 2 / ROM: BlackBerry Classic
Tablet: iPad 2018
Bydliště: Ružomberok

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od peter34 » stř 21. srp 2019 11:36:00

Je potrebné dať tam Multi CSC ROM, potom by nemal byť problém. Tu je zoznam: ACR AFG AFR ARO ATO AUT BGL BNG BRI BTC BTU CAC CAM CEL CHO COO DBT DKR ECT EGY EON ETL EUR GLB ILO INS ITV KSA LAO LUX LYS MID MM1 MWD MYM NEE NPL ORX PAK PCL PHE PHN PTR ROM SEB SEE SEK SER SIN SKZ SLK SMA STH THL THR TMC TPA TPH TTT TUN TUR WTL XEF XEH XEO XEU XFA XFE XME XSG XSP XTC XXV ZTO
Samsung Gear S3 Frontier


bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od bubakkaja » stř 21. srp 2019 19:57:30

Má někdo s10 Cardinal Red?Kde koupil?


rose263
Stálý androiďák
Příspěvky: 156
Registrován: sob 24. pro 2011 23:11:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: S10+

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od rose263 » stř 21. srp 2019 20:28:06

bassgenerator píše:
stř 21. srp 2019 5:54:52
skus vymazat cache partition v recovery ak to uz nepomoze tak factory reset predtym zalohuj fon cez smart switch.
Tak to taky nezabralo... Do factory resetu se mi zatí nechce. Dlouho jsem Samsung neměl a mám strach, že se mi vše přes Smart switch neobnoví a budu zase hodiny nastavovat. Stejně si myslí, že něco zvrtal Samsung s aktualizací. Do té doby bylo vše OK. Zkoušel jsem nainstalovat Microsoft launcher a problém, že se Notifikační lišta objeví jen na chvíli po jejím stažení je stejný jako v Nova launcheru. Výchozí Samsung launcher to má OK. Asi problém s APP třetích stran.
Pokud máte ještě někdo nějaký nápad tak sem s ním.

Uživatelský avatar

peter34
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: stř 22. pro 2010 15:06:27
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9
Mobil 2 / ROM: BlackBerry Classic
Tablet: iPad 2018
Bydliště: Ružomberok

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od peter34 » čtv 22. srp 2019 6:49:37

Skúsil by som spustiť telefón v núdzovom režime, ak to bude OK tak to robí nejaká aplikácia.
Samsung Gear S3 Frontier

Uživatelský avatar

jirik77777
Stálý androiďák
Příspěvky: 185
Registrován: sob 08. čer 2019 22:38:04
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od jirik77777 » čtv 22. srp 2019 7:57:50

Pokud Smart Switch pustis az na samotnem konci, zadne hodiny nastavovat nebudes.
Samsung Galaxy Note9
Samsung Galaxy Note8

Uživatelský avatar

fajn.snek
Robot
Příspěvky: 1087
Registrován: stř 08. pro 2010 21:59:31
Reputace: 62
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Tablet: Galaxy Tab S3

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od fajn.snek » čtv 22. srp 2019 16:11:53

Pro zájemce o S10e má aktuálně Electrowold akci na nejmenší model

https://www.electroworld.cz/samsung-gal ... -gb-zeleny

Mylím, že tu cenu super, škoda, že není na větší modely
Galaxy S ->S2-> S3 -> LG G2 -> SG Note 4 ->SG S7e ->S S8 ->Galaxy S9+ 64 2x -> Galaxy S10+ 128 GB Prism Green


Rommco05
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: sob 17. pro 2016 18:24:05
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: S10+ Prism Green
Mobil 2 / ROM: P8Lite
Bydliště: Kladno

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Rommco05 » pát 23. srp 2019 6:16:33

rose263 píše:
úte 20. srp 2019 19:18:36
Prosím o radu. Používám S10+ s Nova launcherem a přestala se mi zobrazovat horní notifikační lišta (kde je vidět sílu signálu, čas, baterii...)- po chvíl vždy zmizí. V nastavení Nova launcheru mám v části Vzhled a chování zaškrtnuto Zobrazit notifikační lištu - přepínáním stavu se nic nedějě. Zkoušel jsem rastart mobilu i přeinstalování launcheru, žádná změna. Řekl bch, že se to stalo od poslední srpnové bezpečnostní aktualizace. Změnilo se totiž i zobrazení aplikací na celou obrazovku. Doteď se nahoře u většiny aplikací nezobrazoval černý pruh i když jsem měl nastaveno na auto. Nově aby zmizel černý pruh musím zvolit Na celou obrazovku.
Máte někdo podobný problém a podařilo se ho vyřešit?
Viem že presne toto sa dá zapnúť/vypnúť cez Nova launcher Activities (Nova > Widgeds > Activities) ale ktorá to presne bola si fakt nepamätám.
[G975FXXU3ASH6]


rose263
Stálý androiďák
Příspěvky: 156
Registrován: sob 24. pro 2011 23:11:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: S10+

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od rose263 » pát 23. srp 2019 10:36:07

Díky zkusím.

Asi myslíš Akci: Přepnout notifikační lištu.
Bohužel to nereaguje úplně stejně jako připínač v Nova nastavení.


bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od bubakkaja » pát 23. srp 2019 11:00:40

Pujde přehrát Polskà Pls na Českou Xez kdyż použiju csc a ne home csc?Firmware jsem stáhnul ze sammobile

Uživatelský avatar

bassgenerator
Kyborg
Příspěvky: 4875
Registrován: pon 19. pro 2011 15:03:43
Reputace: 137
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10+
Mobil 2 / ROM: Note 9
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od bassgenerator » pát 23. srp 2019 11:50:07

pojde.
Apple iPhone 11 PRO Max 512GB, Note9 512GB
Galaxy Watch 46mm
Lenovo Thinpad Yoga 460


seaman
Androiďák!
Příspěvky: 554
Registrován: sob 14. kvě 2011 19:47:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G6
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 32GB

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od seaman » pát 23. srp 2019 13:07:37

Ahoj lidi, uvažuji o koupi nového telefonu a tak se chci zeptat, jestli někdo můžete porovnat s LG G6 a nebo zhodnotit, co přinesl a sebral přechod z něj na S10e. Ta se mi líbí. Možná proto, že ignoruji dnešní záplavu nahoře vyřízlých displejů a průstřel, který nekdo může mít za mínus, mě přijde docela vtipné řešení.

Sám se tomu vlastně divím, na G6 mi nic nevadí a naopak jediný telefon z mnoha, který mi kdy nesedl a prodal jsem ho po několika málo měsících, kdy už mi bylo úplně jedno kolik na tom tratím, byl právě Samsung, konkrétně SIII.
Taky mám velké výhrady k Amoled displejům, ale to je otázka preferencí a s tím se musím buď vyrovnat a nebo do toho nejít. Tím vás nebudu zatěžovat.

Pohnulo se to někam? Jako jasný, nemyslím hardwarově od dob SIII a asi i konstrukčně, protože to, že dnes nepraskají rámečky a lícují plasty je doufám samozřejmost. Spíš ty ostatní věci, na které když teď vspomínám, naskakuje mi husí kůže :-) Každý problém zvlášť bych odpustil, ale všechny najedmnou ne. Připadal jsem si jako vývojář, který něco podělal a denně to nějak napravuje.

Namátkou:
Nešlo se připojit na nekteré veřejné wifi
Probouzení mi trvalo 1-2s od stisku tlačítka, což může vypadat marginálně, ale v denním součtu furt čekačka
Baterka šla dolů před očima a i s nabíječkou v autě šly procena při navigaci dolů. Všem předchozím i budoucím nabíječka stačila
Někdo tehdy myslím radil vypínat a zapínat 3G jen když ho člověk opravdu potřebuje a jet trvale v úsporném režimu :facepalm:
Kontakt nešel najít takovým tím postupným zadáváním pokud měl diakritiku, nedejbože chtít hledat dle sekvence znaků z prostřed jména

No bylo toho víc, ale ptám se na zkušernosti proto, že jsem lehce pročetl po dlouhé době fórum a jsou tu zmíňky o vypalování displeje po celkem krátké době, přehřívání, výdrže na baterku a tak...

Uživatelský avatar

bassgenerator
Kyborg
Příspěvky: 4875
Registrován: pon 19. pro 2011 15:03:43
Reputace: 137
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10+
Mobil 2 / ROM: Note 9
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od bassgenerator » pát 23. srp 2019 13:26:59

jen tak mimo misu... ty jsi do ted byl kde? si hybernoval nebo te střihly...? k tomuto sem si musel dát židli.
Apple iPhone 11 PRO Max 512GB, Note9 512GB
Galaxy Watch 46mm
Lenovo Thinpad Yoga 460


seaman
Androiďák!
Příspěvky: 554
Registrován: sob 14. kvě 2011 19:47:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G6
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 32GB

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od seaman » pát 23. srp 2019 13:50:41

Já, kde jsem byl?
Já byl po SIII spokojenej s Nexusem 4, Nexusem 5, LG V10, LG G6, tam jsem byl :-)
Neměl jsem vůbec potřebu sem chodit a něco číst, protože všechno fungovalo.
No a aby to tak zůstalo i u Samsungu, jdu se sem zeptat, jestli někdo přešel z LG G6.

Je to pro tebe takhle stručně lepší?

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S10 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host