andrejo píše: ↑stř 20. kvě 2020 20:05:50
Mal som za to, ze teleobjektiv u s10 teda 2x "zoom" je naozaj priblizenie a nie iba vyrez. Jak to tu tak o s20 citam, tak asi sklamanie. Nevyplati sa radsej kupit teraz za nizsie ceny s10 alebo s 10e?
Pre mna plusy u s10
u sirokeho objektivu viac mpx, u normalneho nizsia clona 1,5... tele je vzdy aspon som si do teraz myslel vzdy opticky a nie iba vyrez. Dalej neviem ako je to teda s ostrenim videa a fotiek u s20, ale u ultry vraj pomale a nespolahlive. U s10 sa vzdy chvalilo dualpixel a rychlost. No a ta citacka uz po druhy krat podla ludi tragedia. U s10e je to ine ako cez displej, tak asi snad lepsie. Bateria je slaba aj ked je kapacita vysia... tak ja potom neviem.
Normalne uz vaham nad najsplabsim iphoneSE a najivne si myslim, ze bude vsetko dlhu dobu bezat. Nemam ale s iOS ziadnu skusenost. Nema sirokac a predna kamera netoci v 4k ale inac asi podobne ako s10e. Ale iphone som tu rozoberat nechcel... ja len, ze cakal som od s20 viacej chvaly.
S10 ma naozaj opticky zoom, kolega co vyssie pisal nema pravdu. Zo specifikacii samotnych kamier sa toho da vela vycitat.
Ohniskove vzdialenosti:
S10:
26mm (wide),
52mm (telephoto),
12mm (ultrawide),
S20:
26mm (wide),
29mm (telephoto),
13mm (ultrawide)
Ako vidno telephoto (zoom) kamera pri S20 ma takmer rovnaku ohniskovu vzdialenost ako standardna wide kamera. Ziadny opticky zoom tam nie je, mozno tak 1.03x. Ide sa cez viac megapixelov=viac detailov=ostrejsi vyrez.
Ostrenie u S20 a S20+ je v pohode, tak ako na starsich. Kamery maju dualpixel AF, ktory S20 Ultra nema. To je dan za 108MP senzor....
Co sa tyka citacky tak ide len o to v akom stave a uhle ste naskenovali palec. Je celkom bezne ze inou castou prstov sa dotykate telefonu ked ho drzite jednou rukou a inak ked je na stole. Prsty aj ked sa to nezda su pomerne velke a nedaju sa cele naskenovat. Co ukazuje system pri skenovani je trochu fejk. Skenuje sa len relativne mala plocha z prstov/palca.
Mne sa zas osvedcili suche prsty, vlhke zalezi ako velmi. Po 15-20 min sprche telefon prakticky odtlackom neodomknem. Koza vyzera uplne inak.