1) Ikony v notifikační oblasti - když stáhnu roletku, můžu v ní mít jen 6 ikon. U kompletní sestavy přepínačů jde rozložení matice měnit, ale v hlavičce (header) se mi to zatím nepodařilo. Přes ADB to nejde, Hex to taky neumí a systém volbu nedává. Alternativy v podobě aplikace Power Shade a podobných jsem zavrhnul, s One UI moc nespolupracují.
2) Otevření popup okna z notifikace - na OneUI 2.5 v kombinaci s NiceLock + modul Quickstar fungovalo tlačítko dostupné při odsunutí notifikace, které otevíralo přidruženou appku v popup okně. Na OneUI 3 náhrada neexistovala tuším žádná, na 3.1 funguje, že podržením prstu na ikoně notifikace se cca po dvou třetinách změní prostředí tak, jako byste otevírali aplikaci z bočního menu. Jenže u některých aplikací tohle chování funguje, jiné skončí jen na nastavení upozornění. Netušíte, na základě čeho ten popup možný je?
3) Průhledné pozadí notifikací - vypadá to hezky, ale z hlediska UX mi to drásá nervy

4) Sdružování notifikací - nelíbí se mi ty široké pruhy, které mi říkají, která část notifikací jsou upozornění, která konverzace a která tichá upozornění. Za prvé to dokážu poznat, aniž by mi to Android napsal, za druhé je to škaredé plýtvání místem. Dá se těch oddělovačů zbavit?
Ano, uznávám, že jde o drobnosti, které 99 % lidí vůbec netrápí a 90 % ani nenapadne, že by je měli řešit, ale co naplat. One UI 3.1 je fajn kvůli bezdrátovému DEXu, bezpečnostním záplatám, ale tyhle kiksy UX jak v nástavbě, tak Androidu 11 mi vadí.