Samsung Galaxy S20 - Obecná diskuzemakro + gif + always on

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
theo2
Stálý androiďák

makro + gif + always on

Příspěvek od theo2 » ned 06. pro 2020 18:06:19

Ahoj, po dvou letech jsem změnil telefon a mám pár dotazů na vás, co už jste s S20 sžití:

- Jak fotíte makro snímky? Je někde v menu foťáku schovaná nějaká vychytávka na fotky z blízka?
- Je někde přímo v systému možno převést natočený video na gif nebo si na to musím stáhnout apku?
- Taky vám tak prapodivně kolísá jas zobrazených údajů na always-on displeji? Když jsem s telefonem ve světlejším prostředí, jsou občas údaje hodně špatně čitelný, jindy se zase "rozsvítí" slušně, že lze údaje vidět bez problémů
- Je normální, že always-on displej "svítí" i když ho mám strčenej v kapse nebo displejem položenej dolů? Můj předchozí telefon vnímal, že když je displej na něčem položenej, asi ho nikdo nepřečte a může si zhasnout. U S20 mi display zbytečně "svítí" do nočního stolku 8 hodin i když je ksichtem dolů. (vím, že se dá vypnout, ale to by snad mělo za mě udělat nějaký čidlo)

Díkec za infos

sqlrequest
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: S22 Ultra

Re: makro + gif + always on

Příspěvek od sqlrequest » pon 07. pro 2020 17:26:26

- Nemá dedikovaný makro snímač (tie 2 mpx srandy sú aj tak nanič), ultraširokouhlý sa nedá použiť ako makro (bohužiaľ), min. vzdialenosť od objektívu je tak pevne stanovená cca 5 cm najbližšie.
- Po spustení videa v pravom hornom rohu vybehne možnosť Gif (orezanie, rýchlosť pohybu snímok, smer pohybu/opakovanie), uložený gif je následne možné ďalej upravovať - vymazať jednotlivé medzisnímky, vkladať medzisnímky, zmeniť pomer strán, opätovne meniť rýchlosť prehrávania, avšak detailnejšie, opätovne meniť smer pohybu (vpred, vzad, opakovanie), vkladanie nálepiek, textu či vlastného ťahu pomocou nástrojov - možností tu je tak celá kopa.
- Mení sa v závislosti od svetelných podmienok, keď som v tmavom prostredí, klesne úroveň jasu aj v Always-On, s čitateľnosťou som nikdy problém nemal ani v jasnom prostredí, závisí aký typ/hrúbku písma/čísiel je aktuálne nastavené a farba.
- Editujem posledný bod po preskúšaní, nakoľko nemám Always-On nastavené na zobrazovanie vždy, Always-On ak je nastavené na vždy zobrazovať, tak svieti aj keď je zapnutá ochrana voči náhodnému dotyku, teda svieti aj v prípade nosenia vo vrecku či položením displejom nadol, čo by nemuselo, tu jediná možnosť je naplánovať si Always-On, aby sa nezobrazoval v nočných hodinách.

jirik77777
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9

Příspěvek od jirik77777 » pon 07. pro 2020 20:28:43

Ta automaticka regulace u Always on neni dokonala, mam ji vypnutou.
Jinak na Note 9 po zakryti proximity senzoru always on zhasne, spravne by mel i zde.
Samsung Galaxy Note9 - Android 10

rzboril
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SG S9+
Tablet: NVIDIA SHIELD

Příspěvek od rzboril » úte 08. pro 2020 11:23:31

U S9 taky zhasnul, ale asi až po minutě. Ale bůh ví jak to u 20tky pod displejem to čidlo funguje.

Autor tohoto vlákna
theo2
Stálý androiďák

Příspěvek od theo2 » úte 08. pro 2020 15:56:01

- mně se zdá, že foťák zaostřuje solidně až od nějakých necelých 10 cm, počkám na UI 3.0, kterej má přinést zlepšení ostření
- když už mám video natočený, je tam nějakej systémovej nástroj na konverzi?
- mám asi šáhlý čidlo na úroveň jasu u Always-on. Když jsem s telefonem na ostrým světle a pak překryju všechny možný snímače (čili navodím telefonu umělou tmu), nemá to na jas vůbec žádnej vliv, takže vypnu tu automatickou regulaci jasu a uvidím co dál.

jirik77777
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9

Příspěvek od jirik77777 » úte 08. pro 2020 18:43:44

rzboril píše:
úte 08. pro 2020 11:23:31
U S9 taky zhasnul, ale asi až po minutě. Ale bůh ví jak to u 20tky pod displejem to čidlo funguje.
Je to cca do 30 sek. On je problem, ze u 20tky je ten snimac problémový/náladový.
Samsung Galaxy Note9 - Android 10

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S20 - Obecná diskuze“