Android OSCall Recording - nahrávání hovoru (Samsung A40)

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
GuyOnChair
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung A40

Call Recording - nahrávání hovoru (Samsung A40)

Příspěvek od GuyOnChair » stř 21. čer 2023 21:12:59

Zdravím,

netuším, jestli píši do úplně správného tématu. Pravidla jsem si přečetl, ale nenašel jsem vlákno pro přímo tento model, což je Samsung A40.
(konkrétně model Samsung Galaxy A40 SM-A405FN - CSC - O2C - android 11)

Zakoupil jsem z bazaru mobil. Vše funguje tedy kromě nahrávání hovoru. Zkoušel jsem změnit CSC v programu SamFw Tool 4.7.1 a vypsalo mi to, že jediné CSC, které tam mám je jen ten O2C. Tedy, pochopil jsem, že změnou CSC mohu docílit právě toho, že bych tam právě potom to nahrávání měl.

Pokud znáte někdo lepší způsob, jak si zaznamenávat hovory, tak budu jedině rád.
Zatím jsem vyzkoušel "True Phone Dialer" a jsem překvapený, funguje to, ale problémem je to, že někdy mi to zvuk zaznamená a někdy ne :/ a vážně netuším, čím to je. Zkrátka, některé nahrávky spustit jdou a některé ne.

Budu velmi rád, pokud se někdo podělí s řešením této nepříjemnosti, primárně se tedy snažím o to, aby mi ta možnost nahrávání zvuku šla v defaultní aplikaci pro volání. Vlastně mě vůbec zajímá, jestli to vůbec je možné. Nechci si nechat bricknout mobil.

Děkuji za odpovědi.

Autor tohoto vlákna
GuyOnChair
Nové Androidě

EDIT : Call Recording - nahrávání hovoru (Samsung A40)

Příspěvek od GuyOnChair » stř 21. čer 2023 21:48:03

EDIT:
Koukal jsem se i na tomhle webu, ale tomuhle se přiznám, že už opravdu nerozumím vůbec.
https://forum.xda-developers.com/t/rom- ... g.4114325/

viz. https://ctrlv.cz/IMWZ
konkrétně:

"Hi, i don´t think there is a custom Rom available yet. Best alternative is to enable call recording button using cscfeature.xml in System/product/omc/...
Code to be added:

<CscFeature_VoiceCall_ConfigRecording>RecordingAllowed</CscFeature_VoiceCall_ConfigRecording>"

Máte někdo s tímhle tím zkušenost?

bagr3210
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB Green :-(
Mobil 2 / ROM: SGW 5Pro Šedá
Tablet: Samsung Tab S8+ Silver
Tablet 2 / ROM: Samsung Tab A7 Lite SM-T220

Re: Call Recording - nahrávání hovoru (Samsung A40)

Příspěvek od bagr3210 » stř 21. čer 2023 22:07:56

Je to stary topik.
U vetsiny Samsungu, co jsem menil CSC to fungovalo. Tezko ale rict,jak to bude u brandoveho telefonu. Nezbyde Ti nic,jen zkouset. Co jsem vycetl z for a diskuzi, casto se stava,ze pri zmene CSC u brandoveho telefonu,pri aktualizaci SW se nahravani "vymaze" a mobil je nutno opet "upravit".
Takze vyzkousej CSC regionu,ktere by to meli podporovat-vetsinou jde o Thajsko,Indonezii,Indii,Ukrajinu,Vietnam..Nekde jsem videl tady na foru seznam,ale nemohu najit.
Pocitej ale i s tim,ze pri zmene CSC prichazis o zaruku(kvuli zmene CSC,KNOX tim neporusis!) a nektere apky,vetsinou SHM,nebudou fungovat...

Autor tohoto vlákna
GuyOnChair
Nové Androidě

Příspěvek od GuyOnChair » stř 21. čer 2023 22:26:17

Ahoj, děkuji za odpověď

Ten seznam vypíšu za tebe a je to:
BNG (Bangladesh),
EGY (Egypt),
ILO (Israel),
INS (Indie),
LAO (Laos),
LYS (Libye),
NPL (Nepal),
SLK (Sri Lanka),
THL (Thailand),
TMC/WTL (Alzirsko),
TUN (Tunisko),
XID (Indonesie),
XXV (Vietnam)
+ ještě ukrajina (SEK)

Jinak z těch možností, co jsi vypsal tam mám opravdu jen Ukrajinu. Nic víc.
https://samfw.com/firmware/SM-A405FN/SEK?page=1

Takže, jestli tomu rozumím správně, stáhnu si nejnovější verzi SEKu (ukrajinského CSC)
Pak použiji Odin3, a tam nějak zakomponuji pouze ten CSC nebo to vyžaduje ještě něco dalšího?
Záruka už je dávno prošlá. Jen by mě zajímalo, jestli tím nemohu teoreticky ten mobil pokazit natrvalo.
Pokud by tomu tak bylo, tak bych to asi neriskoval.....
Naposledy upravil(a) GuyOnChair dne stř 21. čer 2023 23:05:53, celkem upraveno 1 x.

Autor tohoto vlákna
GuyOnChair
Nové Androidě

Příspěvek od GuyOnChair » stř 21. čer 2023 22:47:19

https://ctrlv.cz/pJMB

Jestli je to bezpečné, tak mi klidně řekněte, co se týče toho odinu.

Momentálně mi SamFW asi nijak nepomůže.

Jinak by mi to asi to "running exploit fail" nepsalo.

bagr3210
Androiďák!

Příspěvek od bagr3210 » čtv 22. čer 2023 6:56:35

Co znamena pro Tebe "je to bezpecne"?
Stat se muze cokoliv,ale myslim ze zmenou CSC nic neposkodis. Hlavne je dulezite mit baterku nabitou jak u mobilu tak u notasu-u PC to neovlivnis,uz se mi stalo,ze pri flesu ROM vypli elektriku a bylo po tel.. :DD

Nic-mene,zmenu CSC delas pres SamKey,nebo jeste lepe,jak pises pres SamFW. Ale ted u S23 se mi stalo,ze nejnovsi SamFW mi nechtel zmenit CSC a taky mi to psalo chybu. Pouzil jsem starsi a za par vterin to bylo.
Pres ODIN to neudelas..
Nic nestahuj,jen v kolonce u zmene CSC zadas SEK,potvrdis a za par vterin,po restartu najed do nastaveni hovoru a mela by tam byt polozka NAHRAVANI HOVORU.
Drzim pesti ;)

Autor tohoto vlákna
GuyOnChair
Nové Androidě

Příspěvek od GuyOnChair » čtv 22. čer 2023 10:36:44

Co znamená pro mě "je to bezpečné?"
Otázka je snad jasná, jestli je instalace bezpečná.
Ale řekl bych, že je to něco opravdu stejného jako změnit nebo reinstalovat Windows 10. Tam vážně nejde, co posrat :D když člověk není ko.kot.

Instalaci jsem momentálně provedl, přešel jsem na SEK z O2C, to znamená na ukrajinský firmware místo Českého z toho důvodu, že mi příjde směšné, že některé mobily mají právě tu možnost nahrávat hovory a některé ne. Z mé strany je to naprosto nepochopitelné. To je jak kdyby pouze někteří občané ČR (nebavím se o policií) mohli mít u sebe Bazooky, raketomety, mačety, jetpacky jak z nějakého GTA a nevím co ještě a zbytek by k tomu přístup neměl. :D

Uznávám, že jsem chvílemi měl nasráno v gatích, ale vše se zvládlo. Jen jsem musel zjistit, jak se vlastně dostat do bootloaderu. Já v tom mobilu moc věcí neměl, takže jsem si stihnul zkopírovat, co jsem tam měl a dal si to do PC, takže kromě instalace je tam fakt jen pár aplikací, které tam už stejně mám.

Jen se vyjádřím ještě k tomu CSC, tam se jedná o to, že v tom programu SamFW to CSC samozřejmě změnit lze jen tehdy, pokud ten mobil má více CSC než jedno.
Např: ještě před instalací měla moje O2C pouze jedno CSC a to je O2C.
Ten SEK má asi dalších 26 CSC.

Tady je mimochodem další screenshot, kdyby se chtěl jen ze zajímavosti podívat.

https://ctrlv.cz/H6ym

Netuším, proč je to tak debilně udělané, já jsem jen pouze rád, že vše v pořádku funguje a děkuji Bagrovi za rady, které mi sem dal. Poradit jsem si už musel ale sám. Nahrávání hovoru jde, takže MISSION COMPLETED.

bagr3210
Androiďák!

Příspěvek od bagr3210 » čtv 22. čer 2023 22:04:42

Mozna tech dalsich CSC je z duvodu, ze lze ten telefon pouzit i v jinych regionech,cili z eneni urcen jen pro jeden trh..
Kazdopadne,gratuluji. Jsem rad, ze i diky mojim postrehum se Ti povedlo sprovoznit, co jsi chtel a potreboval. :palec: :clap:

Autor tohoto vlákna
GuyOnChair
Nové Androidě

Příspěvek od GuyOnChair » pát 23. čer 2023 13:06:04

Třeba se to někomu bude ještě hodit.. firmware má z nějakého záhadného důvodu i daleko méně GB než když jsem to měl na začátku.
Žádné otravné O2, když zapínám mobil :D snažil jsem se hodně inspirovat Youtubem, ale viděl jsem, že i tady to kluci zkoušeli.
Hodně mě od toho odrazovalo to, že jim to vyšlo až po několikáté. Já měl to štěstí a vyšlo mi to na první pokus.
:twisted: :mrnus-huli: :mrnus-huli: :02:

Moderátoři či admini mohou tohle téma považovat za uzavřené. (klidně to označte - SOLVED)

Autor tohoto vlákna
GuyOnChair
Nové Androidě

Příspěvek od GuyOnChair » pát 23. čer 2023 13:44:22

https://ctrlv.cz/GRrw

POKUD JSTE SE DOSTALI TAK DALEKO JAKO JÁ TAK GRATULUJI - PRÁVĚ JSTE VYJEBALI SE SAMSUNGEM A AŤ SI NASEROU !!!!

Návod jsem uvedl i tady a trochu se i vyřádil na člověku, který mi tvrdil, že to není možné. NASRAT!!!
https://forum.xda-developers.com/t/call ... t-88675047

NASRAT NASRAT NASRAT!!!
Přílohy
Screenshot_20230623-142928_Call settings (1).jpg
Screenshot_20230623-142928_Call settings (1).jpg (270.01 KiB) Zobrazeno 4058 x

bagr3210
Androiďák!

Příspěvek od bagr3210 » pát 23. čer 2023 17:37:51

Neber to spatne,ale s zadnym Samsungem jsi nevyj***. To nahravani zakazala EU.
Kdyz Samsung bude chtit,zmeni to tak,ze to uz bijak neudelas...Stejne,jak udelal v dobe,kdyz dal aktualizaci na N9 a nebylo mozny pouzivat SD kartu s 2SIM.. ;-)

Autor tohoto vlákna
GuyOnChair
Nové Androidě

Příspěvek od GuyOnChair » pát 23. čer 2023 20:34:25

kdepak můj milý bagre.. možná máš pravdu.. nevyjebal jsem s nimi.. vyjebali jsme s nimi společně bagře :D

děkuji ti za tvoje přátelské poselství a nyni poslu jedno video na konec ať mas na me taky nejake krasne vzpominky :D

PŮLPRDELÁČ JSEM MU ŘÍKAL :D :D VYDÁVAL ZVUKY JAKO TY KDYŽ JEDL JAKO TY TEN CHLAP BYL HOTOVÝ BAGR :D :D :D

PŮLPRDELAČI VŽDYŤ TY ŠÍLÍŠ JAKO BAGR :DD :DD

kalylcie
Nové Androidě

Příspěvek od kalylcie » pon 11. zář 2023 5:09:44

There are many third party call recording among us io apps like ACR Call Recorder or Cube Call Recorder. These apps may work better than apps you've already tried.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“