Android OSOS trable na Galaxy S

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
st39.6
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: G1

OS trable na Galaxy S

Příspěvek od st39.6 » čtv 30. pro 2010 14:55:21

Zdravim.

Předem hlásim, že jsem sice docela newbie, ale Androidu v rámci mezí docela rozumim (mám asi rok G1čku) a sleduju kolem něj ty nejžhavější novinky. Ohledně "svýho" problému jsem už přečetl veliký množství vláken v různejch fórech, takže mě ne"UTFG"ujte pls.

K Vánocům jsem koupil přítelkyni Galaxy S. Trochu overkill, ale whatever. Většinou telefon šlape jak má, občas - a je to bohužel častěji než zdrávo - ale mívá tendence zlobit. Konkrétně:
1) za ten týden se dvakrát vypnul (to nepovažuju za takovej problém, už to nedělá a bůh ví co s nim slečna zrovna prováděla)
2) tak třikrát až pětkrát denně se kousne (občas při startu nějaký aplikace, jindy jen při brouzdání nastavením OS, občas při práci s aplikací - používané jsou hlavně Fcbk offi.app, HandcentSMS, Foursquare, Market, z her Angry Birds a nejakej Tetris, ty ale problém zatim nedělaly)
3) třikrát-čtyřikrát za den jako by vypadla SIM karta - telefon uprostřed práce vyžaduje PIN, po jeho zadání se vrátí do rozdělaný aplikace. zrovna tohle jsem nikde nevyhledával, ale karta volná není, to jsem zkoušel. Na předchozích telefonech to nedělala, takže vadná taky není.

Když můj telefon (G1 na 1.6) udělá něco jako v problému 2), vyskočí okno, že aplikace neodpovídá/byla ukončena a prostě to odkliknu. Galaxy S to nedělá, prostě se sekne a musí se buď restartovat, nebo natvrdo vypnout (rozdíl jsem v tom nikdy neviděl) celej telefon. To je novějším OS?
Ten nesmysl se SIM kartou se mi děje taky, ale jen když u telefonu nejsem - prostě k němu přijdu a chce po mě PIN. Dělá to ale třeba jen jednou za týden.

Samozřejmě jsem zkoušel všelijaká možná nastavení (2G vs 3G, Wi-fi a GPS on/of, APNdroid, Taskiller, vypnutí synchronizace účtů atd. atd.), nic nepomohlo.

A tak se ptám. Je to vadný telefon, nebo se jedná o vady OS? Dá se tomu nějak vyhnout? Osobně by mě to asi moc nes*alo, ale jednak jsem to koupil pro ženskou a od 2.1 už jsem jaksi čekal, že to bude stabilní OS, druhak jsem předpokládal, že telefon, za kterej dám kolem deseti tisíc, alespoň bude fungovat, když už nic víc. Nepomohlo by třeba vypnutí TouchWizu? (pokud to jde) ... přijde mi jako ultimátní zbytečnost.
Update na 2.2 je asi utopií, že? ... pomohl by případně?

Samsung Galaxy S
FW: 2.1-update1
Jádro: 2.6.29 root@SE-S603 2
Sestavení ECLAIR.BOJG3

Předem díky za rozumné a přátelské odpovědi,
pěkný svátky,
st

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Re: OS trable na Galaxy S

Příspěvek od Case » čtv 30. pro 2010 15:39:58

Factory reset, pokud nepomůže, pak reklamace.

Planetweb
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy S
Twitter: Planetweb
Kontaktovat uživatele:

Re: OS trable na Galaxy S

Příspěvek od Planetweb » čtv 30. pro 2010 16:29:27

Me tohle presne delaly zapnute 3G datove prenosy, zkus nahodit gprs a mozna mas zakopaneho psa zde. Zkoumat jsem zacala, az po zjisteni, ze se druhy android chova uplne stejne. Jinak samozrejme clovek na mobil ustavicne nezira aby si vsimnul proc k tomu doslo. Nekdy jsem vypadek chytla do startu a pak se vse mohlo jevit jako vypadek sim atd. A ano, nekolikrat se to take dozadovalo pinu, aniz by se telefon uplne restartoval. Zpusobuje to ne az tak dokonale pokryti 3G site. Jinak - novou simku v ramci hledani problemu mi take dali - lec problem si zil dale svym zivotem

Odpovědět

Zpět na „Android OS“