Android OSJak instalovat aplikace bez funkčního Marketu ?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Forhill
Nové Androidě

Jak instalovat aplikace bez funkčního Marketu ?

Příspěvek od Forhill » ned 02. led 2011 15:46:41

Dobrý den, ;) na foru uz hrozně dlouho hledám odpověď na mojí otázku, ale zatím přímo nikdo neřekl jestli to jde a jak. Proto se ptám, mám Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro a nefunguje mi Android Market a bez něj je Mobil vlastně k "nepoužití". Nemohu stahovat hry , aplikace ani nic jiného a to je prostě velké - . Potřeboval bych tedy nějak dostat do mobilu alespon nějaký File Manager,abych pak 1.stáhnul na PC nějakou aplikace 2.vložil si ji na kartu do mobilu 3.pak jí vyhledal tím File Managerem a nainstaloval. Nebo nějaký program, který umí instalovat Aplikace přímo do mobilu. ( u nokie, která má javu nebo symbian je to Nokia PC Suite ).

Takže dotaz zní zjednodušeně , jak můžu instalovat do mobilu hry a aplikace bez Android Marketu :?: :rtfm:

Předem díky za pomoc ! :help:

EDIT: Našel jsem jen tuhle odpověď, ale moc mi to nepomáhá , protože nevím jak stáhnout přes prohlížeč aplikaci, dostanu se na insternet pomocí Wifi a když najdu nějakou aplikaci a chci jí stáhnout v normálním prohlížeči, tak mě stějně přesune na Market a jsem zase tam kde jsem byl. A v mobilu nemám žádného správce souborů.

Lze do Androida instalovat aplikace odjinud než z Market?

" Ano, pokud přes tlačítko Menu -> dále na obrazovce Nastavení (Settings) -> Aplikace (Applications) zaškrtneme položku Neznámé zdroje (Unknown sources). V podstatě odkudkoliv pak získáme soubor s koncovkou *.apk, který můžeme v androidu otevřít a jako aplikaci nainstalovat. Můžeme takový soubor stáhnout z nějaké stránky (které důvěřujeme a neočekáváme škodlivý obsah) pomocí vestavěného prohlížeče Androidu nebo získat jinak a uložit soubor apk třeba na paměťovou kartu, odkud potom soubor pomocí správce souborů na kartě vyhledáme a klepnutím nainstalujeme.
Pozor, aplikaci z jiných zdrojů než přes Android Market budeme muset ručně kontrolovat a aktualizovat! "

Zdroj: Android Wiki

zoro33
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia Z1 Compact

Re: Jak instalovat aplikace bez funkčního Marketu ?

Příspěvek od zoro33 » ned 02. led 2011 16:28:33

Musis si z Marketu tak ci tak stiahnut napr. Astro file manager, ktory umoznuje instalaciu .apk aplikacnych suborov.
Potom si niekde na internete stiahni aplikaciu, bud do telefonu, alebo do PC (musi mat koncovku .apk).
Tento subor si potom otvor pomocou Astro a nainstaluj.

Nerozumiem ale ako ti nemoze fungovat Market. Ak nefunguje, tak to reklamuj.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » ned 02. led 2011 16:34:48

Máš v telefonu aplikaci Market?
Máš vytvořenej gmail účet? Ten je pro funkci Marketu zásadní, bez něj ti prostě nepojede.
Jak jsi připojenej? Wifi? Mobilní net? Pokud přes wifi, je to tvoje wifi? Jak je zabezpečená? Jakej máš router?

Tohle jsou zásadní informace, který jsi nám nedal. To že chceš stáhnout aplikaci, hodit jí na akrtu, atd. je každýmu jasný.

Jinak aplikace můžeš instalovat taky přes adb konzoli příkazem adb install. Informace o adb konzoli najdeš na wiki.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
Forhill
Nové Androidě

Příspěvek od Forhill » ned 02. led 2011 16:42:02

Omlouvám se. Doplňuji informace.
- Ano mám v telefonu market, ale když dám Stáhnout nějakou aplikaci tak to napíše - Záhájení stahování... a dál se nic něděje.
- Vytvořený Gmail mám, když se chci přihlási na Gtalk tak mi napíše Přihlašování... ale to tam je nějakou dobu a nakonec se stejně nepřihlásí.
- Jsem připojen na vlastní WIFI , která má zabezpečení WEP, router mám ASUS WL-530g V2.

sovic
Stálý androiďák

Příspěvek od sovic » ned 02. led 2011 16:49:46

tak instalovat aplikace by melo jit myslim pres SDK...ale ted nevim, jestli je to jen pro rootnute telefony...

Ale zkus to pres MyPhoneExplorer, umi jiz android telefony...

EDIT: Samozrejme spust Instalaci z Neznamych zdroju a Ladeni pres USB

EDIT2: Nejaky file manager najdes ruzne na netu ke stazeni ve forme *.apk...

EDIT3: a jestli ti nejde vubece internet na mobilu, bude na vine nejspise router, zkus jeste odebrat zabezpeceni, jinak je to nejspis routerem. Me se G1 napriklad pripoji k routeru, ale net uz nejde, kdezto jiny telefony (E-ten X800, HTC Desire) funguji perfektne.

jo a jeste je dobry manager Droid Explorer, ten umi s telefonem spoustu veci (samozrejme k vetsine je treba root)...
Naposledy upravil(a) sovic dne ned 02. led 2011 16:56:51, celkem upraveno 5 x.
Alcatel OT 303 > Nokia 3510 > Siemens SX1 > Nokia E50 > Mio A701 > T-Mobile G1 (bílá) > HTC HD2 (android) > Nokia Lumia 620 > Nokia Lumia 830 > Samsung Galaxy S6 > Samsung Galaxy S7 Edge > Samsung Galaxy S9+ > iPhone 8 Plus

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » ned 02. led 2011 16:50:03

Hm, zkusil bych update firmwaru v routeru. Pak bych zkusil stáhnout nějakou aplikaci přes mobilní síť, nebo přes jinou wifi. Pro zjištění, jestli je problém v Marketu, nebo v tvojí wifi.

A pozor, řešení "stáhnu si z Marketu file manager a dál budu stahovat jenom přes browser" bych viděl jako nouzovku. Market ti totiž automaticky vyhledává aktualizace, takže nemusíš nic řešit, jenom to odklepávat (a v nejnovější verzi jenom potvrdíš automatickou aktualizaci a neřešíš vůbec nic).

Autor tohoto vlákna
Forhill
Nové Androidě

Příspěvek od Forhill » ned 02. led 2011 17:05:28

Mě ten MyPhoneExplorer nějak nefunguje, v nastavení dám Telefon s OS Google Android a přopojím ho pomocí kabelu, pak dám Soubor - Připojit a vyskočí tahle chyba, přesto že mobil je přes kabel připojený
Přílohy
Výstřižek.JPG
Výstřižek.JPG (59.35 KiB) Zobrazeno 27017 x

sovic
Stálý androiďák

Příspěvek od sovic » ned 02. led 2011 17:07:36

a jo, omlouvam se, ja vlastne zapomnel...ona se vlastne pro MyPhoneExplorer musi instalovat zvlastni aplikace...tak zkus ten droid explorer...ten by mel fungovat dobre

Kód: Vybrat vše

http://de.codeplex.com/releases/view/50997
Alcatel OT 303 > Nokia 3510 > Siemens SX1 > Nokia E50 > Mio A701 > T-Mobile G1 (bílá) > HTC HD2 (android) > Nokia Lumia 620 > Nokia Lumia 830 > Samsung Galaxy S6 > Samsung Galaxy S7 Edge > Samsung Galaxy S9+ > iPhone 8 Plus

Autor tohoto vlákna
Forhill
Nové Androidě

Příspěvek od Forhill » ned 02. led 2011 17:17:58

Tak to taky nejde. Nenajde mi to mobil. Ale mám asi jiný problém, když připojím mobil pomocí USB k PC tak se začne vypínat a zapínat !

EDIT: Tak jsem ho nakonec připojil , ale nemůžu tam nic dělat nevím co s tím nic tam není (viz. příloha č.2) ;)
Přílohy
Výstřižek.JPG
2
Výstřižek.JPG (45.43 KiB) Zobrazeno 26999 x
Výstřižek.JPG
1
Výstřižek.JPG (32.67 KiB) Zobrazeno 27004 x

sovic
Stálý androiďák

Příspěvek od sovic » ned 02. led 2011 17:33:45

zajimavy...a mas zaply to ladeni usb a nezname zdroje? jestli ano, tak droid explorer fakt potrebuje root...mno zkus jeste tohle:

Kód: Vybrat vše

http://androidforum.cz/adb-suite-t1848.html
A to s tim pripojenim k PC ti telefon delal hned a nebo az po instalaci droid exploreru? kdyztak ho odinstaluj...

EDIT: aha, tak se znovu omlouvam, a droid explorer opravdu potrebuje root...tak tu radim kraviny...jeste teda ten adb suite zkus...jinak bych se zkusil pripojit pres mobilni sit, treba jen na chvilku, zaregistrovat se na gmailu, stahnout file manager a vypnout to...

Autor tohoto vlákna
Forhill
Nové Androidě

Příspěvek od Forhill » ned 02. led 2011 17:46:57

A kolik to může stát Kč ? když nemám v mobilu internet ?

Lintny

Příspěvek od Lintny » ned 02. led 2011 17:48:37

Co máš za operátora?

Autor tohoto vlákna
Forhill
Nové Androidě

Příspěvek od Forhill » ned 02. led 2011 17:53:40

Tak to mi jde, podařilo se mi vytočit číslo ! Jen potřebuju poradit kde stáhnout do PC nejake aplikace .apk ?
- mám vodafone
- a ten mobil se mi vypínal už předtím, nevím čím to je, ale dělá mi to i na jiném pc takže to bude něco s mobilem

Lintny

Příspěvek od Lintny » ned 02. led 2011 17:56:03

Tak to budeš mít tak do 20 Kč, nevím přesně kolik stojí internet v mobilu na den. S aplikacema ti pomůže google.

Autor tohoto vlákna
Forhill
Nové Androidě

Příspěvek od Forhill » ned 02. led 2011 18:03:53

Když dám Zařízení - instaluj APK - Jedno APK... a otevřu Aplikaci, kterou jsem stáhnul tak se nic nestane :(

EDIT!: OMLOUVÁM SE !!!! JDE TO, NAINSTALOVAL JSEM HRU A FUNGUJE TO ! DÍKY MOC !!! JDU ZKUSIT DALŠÍ :!: :lol:

Jde na téhle stránce stahovat aplikace a hry do PC ? http://cz.androlib.com/
Prosím o radu kde můžu stahovat aplikace a hry .apk do PC , nemůže nic najít. Jen asi dvě na uložto.cz
Naposledy upravil(a) ramon.dexter dne ned 02. led 2011 18:52:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Tlačítko "upravit" slouží, představ si, pro následnou úpravu a přidávání. Proklatě!

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » ned 02. led 2011 18:49:55

Forhill: jak říkám, řešení stahovat .apks a instalovat je přes cokoliv je KRAVINA!! Na stahování a instalaci aplikací máš Market!

Zařiď si pořádný připojení na net, zařiď si nějakej základní mobilní internet. Pro android je to v podstatě nutnost.

Androlib, appbrain a cyrket jsou pouze webový výstupy Marketu. Stahuje se z nich přes Market. Proto taky většinu free aplikací na Marketu mimo Market neseženeš. A na warez se tu neptej.

sovic
Stálý androiďák

Příspěvek od sovic » ned 02. led 2011 20:50:02

jsem rad ze se to podarilo a funguje to :), aplikaci se vsude po netu vali mraky, urcite neco sezenes ;)

al12
Nové Androidě

Příspěvek od al12 » stř 27. črc 2011 11:14:44

je to lehky. taky sem s tim mel problem. nejspis si pri prvnim zapnuti telefonu preskocil prihlaseni k uctu google. proto staci obnovit tovarni nastaveni.

Sodan Tok
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Mobil

Příspěvek od Sodan Tok » stř 27. črc 2011 12:06:03

Jen tak pro informaci. Instalovat .apk z PC do mobilu přes USB je jednoduchá záležitost přes program Android Sideload Wonder Machine

Např. jeden menší návod: http://endroid-blog.blogspot.com/2011/0 ... citac.html

Hubi12
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Htc EVO 3d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hubi12 » sob 06. srp 2011 10:16:59

ramon.dexter píše:Máš v telefonu aplikaci Market?
Máš vytvořenej gmail účet? Ten je pro funkci Marketu zásadní, bez něj ti prostě nepojede.
Jak jsi připojenej? Wifi? Mobilní net? Pokud přes wifi, je to tvoje wifi? Jak je zabezpečená? Jakej máš router?

Tohle jsou zásadní informace, který jsi nám nedal. To že chceš stáhnout aplikaci, hodit jí na akrtu, atd. je každýmu jasný.

Jinak aplikace můžeš instalovat taky přes adb konzoli příkazem adb install. Informace o adb konzoli najdeš na wiki.
Ahoj já už mám účet u googlu a ne a ne se přihlásit, pořád mi to píše že mám problém s připojením wifi , přitom wifi mi na mobilu jede i bezproblému surfuji ale na účet se prostě nedostanu:-(

wiktor
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo A1000
Tablet: Alcatel Pixi 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wiktor » sob 06. srp 2011 10:31:14

Já aplikace, které nejsou na Marketu, instaluji pomocí Dropboxu. Navíc je mám tak i zazálohované.
tv v androidu - http://televizevmobilu.wz.cz/
Nezávislé internetové hudební vysílání - KLIK TV http://klik-tv.net/

Odpovědět

Zpět na „Android OS“