Android OSAutomatické připojování a odpojování wifi

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
L4W
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Desire Z + Droid 4
Tablet: Ainol Novo9 Spark
Kontaktovat uživatele:

Automatické připojování a odpojování wifi

Příspěvek od L4W » pát 21. led 2011 15:33:33

Zdravim

Jako spravnej novacek bych mel par hloupych dotazu, tak me hned nekamenujte. Presel jsem na Android z Maema a mam par dotazu ohledne wifi. Na maemu jsem si navykl, ze pri spusteni jakekoliv aplikace, ktera vyuziva internetoveho pripojeni, se automaticky zapla i wifi (paklize byla k dispozici samozrejme). Proc tohle neumi i android? Mam wifi vyplou abych setril baterku a musim nejdriv rucne zapnout wifi, nez spustim market, pohlizec, zkontroluju maily atd. Stejne tak kdyz na maemu byla nastavena kontrola novych mailu na dejme tomu kazdou hodinu, tak klient si sam zapl wifi, stahl postu, a jinek programek ji zas po urcite dobe neaktivity vypl. (Nedivte se, u N900 clovek delal co mohl aby usetril kazdou trosku energie). Existuje na Android nejaka aplikace, ktera by funkovala podobne? Tedy aby automaticky vypinala wifi kdyz neni pouzivana a zarovej ji sama zapla v pripade, ze si to jina apliakce vyzada, (email klient kterej stahne postu, RSS stahne zpravy, atd) ?

Dalsi vec, muzete mi doporucit nejakou jednoduchou ale funkcni RSS ctecku? nejlip s widgetem, kterej by zobrazoval seznam zprav na plose.
HTC Desire Z CyanogenMod 7
Motorola Droid 4 Stock ROM ICS 4.0.4

Fill009
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Galaxy SIII
Tablet: Google Nexus 7 16GB
Rom: Omega v33.1 (4.1.2)

Re: Automatické připojování a odpojování wifi

Příspěvek od Fill009 » sob 05. úno 2011 17:02:30

O žádné takové app nevím, ale nadruhou stranu u androidu funguje to, že při zapnuté wifi a nektivitě telefonu se wifi automaticky odpojí a připojí se jakmile začneš s telefonem něco dělat. Doufám že jsem alespoň trochu pomohl.

martan1981
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Automatické připojování a odpojování wifi

Příspěvek od martan1981 » sob 05. úno 2011 20:59:52

Ked uz si kupujes smartfon a nemas internetove pripojenie, tak si nechaj wifi zapnutu stale a mas pokoj. Ak si ju nastavis aby sa zapinala iba pri zapnutom displeji, tak nemas problem, spustis market a ked displej vypnes, wifi sa tiez vypne. N900 mala wifi zapnutu stale, aj pri rezime spanku (co sa da tiez nastavit v androide), takze tam si potreboval program co ti wifi vypol po istej necinnosti. Na androide to nepotrebujes, standardne sa wifi vypina s displejom (resp. par minut po nom).

Odpovědět

Zpět na „Android OS“