Android OSAplikácie na kartu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
dske
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SE Xperia X8+Root+CM7
Kontaktovat uživatele:

Aplikácie na kartu

Příspěvek od dske » ned 23. led 2011 19:36:57

Čaute,
Chcem sa vás spýtať ako si môžem dať aplikáciu na sdkartu cez počítač?. Viem že trochu blbá otázka ale telefón s Androidom mám 3. deň. Napríklad keď chcem do mobilu to GIBO SMS (http://androidforum.cz/topic10939.html) a není to ešte na Markete iba na stiahnutie, tak ako si proste môžem nainštalovať .apk súbor (aplikáciu) cez sdkartu do mobilu alebo nech ostane kľudne na karte a nech je ale plné funkčná. Ďakujem za odpovede.
P.S.: ROOT mám spravený!

Trek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Re: Aplikácie na kartu

Příspěvek od Trek » ned 23. led 2011 19:59:08

Normálně lze instalovat na sd kartu jen aplikace, kdy autor tý aplikace nastavil příznak, že tato aplikace lze instalovat na sd kartu (kam se pak instaluje automaticky). Pokud to tak není, aplikaci nelze přesunout na sd.

Pokud bys to nějak obešel, může ti krešovat telefon, pokud ta aplikace využívá některý věci.

Na sd kartu lze instalovat bezproblémově aplikace typu hra, apod., aplikace typu gibo sms bys neměl instalovat na sd kartu.

Autor tohoto vlákna
dske
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SE Xperia X8+Root+CM7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dske » ned 23. led 2011 22:15:34

Ďakujem veľmi pekne. A ešte taká otazocka,
že napr. takú hru mám skopirovat na kartu do akého súboru? Ináč ak by bolo treba: mám android 2.1 a SE XPeria X8 a ako som už písal tak ROOT mám spraveny.
P.S.: Píšem z mobilu takže sa ospravedlňujem za gramaticke chyby.
//Edit: Asi sme sa zle pochopili :D. Ja som myslel to že ako nainštalovať do mobilu app z PC ako normálne cez USB kábel chápeš?. Ty si to pochopil asi tak že keĎ si ju normálne stiahnem z Marektu ale nainštaluje sa mi do karty asi že? :)

Trek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Příspěvek od Trek » pon 24. led 2011 17:50:06

Dá se dohledat spousta různejch návodu, akorát nevím, jestli a co platí pro 2.1.
Akorát si myslím, že dávat si swap na sd kartu je hovädzina jak jsem v jednom návodu viděl.
Jednou jsem si dal do routreru s busyboxem jakože flešku, swap, atp. a vydržela 2 dny než chcípla.

Fill009
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Galaxy SIII
Tablet: Google Nexus 7 16GB
Rom: Omega v33.1 (4.1.2)

Příspěvek od Fill009 » sob 05. úno 2011 16:40:00

Jestli sem tě dobře pochopil já tak ti jde o to, že chceš instalovat aplikaci kterou nevidíš na marketu ale stáhneš si ji z netu do PC. Jestli ano tak normálně ji stahni, přetahni na sd kartu a potom v telefonu pomocí nějakého file manageru např. es file https://market.android.com/details?id=c ... ndroid.pop ji nainstaluj, vše se ti instaluje do paměti telefonu.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“