Android OSRoot na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od matata » ned 24. kvě 2009 22:27:55

Zdravim,
prijde mi ze o rootu se toho uz tady napsalo tolik, ze se v tom totalne ztracim.
Takze poprosim.
Mám G1 od T-mobile koupenej v CR.
Muzete jsem prosim shrnout, co se rootem ziska a co se naopak kvuli rootu ztrati??
Díky moc.





Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od matata » ned 24. kvě 2009 22:30:39

Zkuste prosim psat tímto zpusobem:

+ instalace apk na kartu
- nevím...

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od vlk » ned 24. kvě 2009 22:36:10

+ moznost kompletnej zalohy telefony na kartu!!
+ moznost nakupu platenych app
+ multitouch (zatial len vo webprehliadaci)
+ zdialanie internetoveho pripojenia od mobilneho operatora cez wifi do notebooka napriklad
+ a vela dalsich vyhod, ktore ocenia najma linuxaci :DD

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od MrPedro » pon 25. kvě 2009 5:07:15

.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od matata » pon 25. kvě 2009 7:39:44

Díky, a má to i nějaké nevýhody, oproti požívaní telefonu bez rootu?

Pujde mi čeština?
Jde to pak nějak uvést do původního stavu, aby mi mohla být uznána případná reklamace?
Je nějaké riziko, že se instalace nezdaří a budu pak mít problém ho vůbec rozchodit?


Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od vlk » pon 25. kvě 2009 8:22:35

cestina pojde - zalezi od toho aky tam das firware - z mojho pohladu je asi pre beznych uzivatelov najlepsi od "dudes", je v nom okrem cestiny simtoolkit, pdfviewer, ...
vratit to nepojde - aspon zatial co viem..., ale ohladne zaruky si nemyslim zeby s tym robili problemy, maximalne ked to das na zaruku tak ti nahraju original firmware.. :)


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od matata » pon 25. kvě 2009 8:34:03

Opravdu mi uznaj zaruku kdyz tam prijdu z rootlym telefonem???
Ja bych proste nerad zaruku prisel, preci jen to neni telefon za petistovku.

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od vlk » pon 25. kvě 2009 8:47:07

ak im povies ze "telefon mam" upraveny tak urcite ti to neuznaju, ale ak pri reklamacii nebudes spominat software, proste budes sa tvarit ze sa v tom nevyznas, tak problem urcite nbude.. :) oni ti software preflashuju.. uz som takto reklamoval sonyericsson ktory mal tiez nejake softwareove upravy ... jedine co spravili, ze mi spravili full flash ..


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od matata » pon 25. kvě 2009 8:57:42

Dobre diky...asi do toho taky prastim a roota udelam.. :-) A jeste ta posledni otazka... je nejaka sance ze pri tech vsech ukonech udelam neco spatne a nejak to uplne dojebu? jako ze by mi pak neslo vubec nic nastartovat?


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od matata » pon 25. kvě 2009 15:47:50

Zdravim, odpovezte mi prosim.... JE NEJAKA MOZNOST ZE NECO PRI ROOTU POHNOJIM A UZ SI G1 ANI NEZAPNU?? Mam udelanou gold card, ale priznam se ze se trosku bojim, aby se neco pri flashovani atd nepodelalo a ja to uz pak nedostal do puvodniho stavu...

Diky za odpoved...


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od matata » úte 26. kvě 2009 8:45:14

Poradi nekdo jak je to s tim rizikem nezdarene instalace?

Uživatelský avatar

unavensluncem
Stálý androiďák
Příspěvky: 246
Registrován: pon 29. pro 2008 15:03:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: 4.0.3
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od unavensluncem » úte 26. kvě 2009 8:53:19

Vzdycky je moznost ze se neco nepovede... Ale stejna sance je, ze te srazi nekde srazi auto a uz si ho nikdy nerootnes. Proste do toho bud jdi, nebo se na to vykasli;) Kdyz budes delat podle navodu, tak je velka pravdepodobost ze to vyjde.
US HTC Dream - SuperE 1.0.2

Uživatelský avatar

bassaq
Androiďák!
Příspěvky: 555
Registrován: pon 23. úno 2009 22:27:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Note 8
Tablet: Ipad mini 4
Bydliště: Kutna Hora

Re: Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od bassaq » úte 26. kvě 2009 9:15:14

pokud umis cist a budes postupovat dle navodu, neni co zkazit... musel bys byt opravdu hodne 'levy' aby si z toho udelal cihlu ;)


michal21
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pát 15. kvě 2009 12:21:19
Reputace: 0

Re: Root na Cupcake 1,5 - SHRNUTI

Příspěvek od michal21 » úte 26. kvě 2009 10:41:21

Ahoj, taky jsem mel obavy a taky jsem se rozhodl. Presvedcil me jeden ucastnik fora.
Precetl jsem si, co jsem mohl na foru o rootnuti, nabil jsem aku G1-cky, vlozil GC a spustil BootLoader.
A za hodku to bylo, byl jsem hapy a zatim vse jede jak ma.
Tak do toho jdi taky.
Michal

P.S.: Uspech pricitej sobe, neuspech sved na ostatni! ;-)
G1 black / Root / / Apps2SD ext2 400mb / 528Mhz / SPL: 1.33.2005 / Radio: 2.22.19.26I

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti