Android OSandroid sync s thunderbirdem po kabelu nebo wifi

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
pcsb
Nové Androidě

android sync s thunderbirdem po kabelu nebo wifi

Příspěvek od pcsb » pát 28. led 2011 11:34:00

u svého HTC Wildfire, s originální ROM od Vodafonu jsem narazil na problém ... nemám datový tarif, takže synchronizaci provádím připojením telefonu na Wifi, sync s Googlem v pohode, Thunderbird se taky s Googlem spoji ... takze pokud sedim v kancelari, je to OK, do minutky je automaticky sesynchronizováno.

Problém je, když vyrazím do terénu, tak se několikrát za den stane, že všechny události z kalendáře v telefonu zmizí, a natáhnou se až při nejbližší synchronizaci. nepomůže ani restart tlf. Jelikož bývám často mimo dosah signálu (tovární haly, sklepení apod.), je to docela problém.

Takže dotaz č 1.
existuje kalendář, který uchovává schůzky v telefonu (tj. bez účasti Google) a lze ho synchonizovat s PC po kabelu či wifi (v PC ideálně Thunderbird). Ideálně něco, co má použitelný widget na plochu, teď používám např. CalWidget (ten tedy čte data z Google kalendáře), nicméně funkčně by vyhovoval.

Dotaz 2
to samé co jedna, ale s kontakty?

Ideálně tedy synchronizace kalendáře i kontaktů bez účasti Google.

Smoke
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: android sync s thunderbirdem po kabelu nebo wifi

Příspěvek od Smoke » pát 28. led 2011 21:51:53

Asi se hloupe zeptám, ale je to vubec mozne, že jednou zapsana data se bez trvalého online připojení ztrati?
Koukal ses do defaultniho kalendáře zda zobrazuje všechny kalendáře, tj v nastaveni mas možnost zatrhnout které chces zobrazit. Jak gmail tak pcsync popř dalsi.
Ted k softwaru, pokud ti nevyhovuje sync pres gmail, Thunderbird, lze kontakty a kalendar spravovat např pres my phone explorer. Jede pres wifi.

Autor tohoto vlákna
pcsb
Nové Androidě

Příspěvek od pcsb » sob 29. led 2011 19:18:36

jj, ucet gmailu mam v telefonu nastaveny OK. proste kdyz jsem online, a dojde k synchronizaci, tak kalendar je OK, vcetne zadavani novych udalosti pres gmail i telefon - vse se vzdy spravne sesynchronizuje s druhou stranou. jak jsem ale chvili "bez netu", tak kalendar "zapomene" a je totalne prazdny. kdyz v tento okamzik do nej zadam "prvni/novou" udalost, tak ji tam ma, a pri synchronizaci nahraje i na "web". zajimave
nastaveny je to vsude OK, nikde nic nemenim. pripada mi to jakoby mel telefonni kalendar v sobe nejaky time-out nebo co ...

ted koukam ze ten MyPhoneExlorer pise ze umi sync kalendare i kontaktu s Thunderbirdem, no to by byla parada. Zkusim a pripadne ti podekuju :)

Autor tohoto vlákna
pcsb
Nové Androidě

Příspěvek od pcsb » ned 30. led 2011 14:53:09

timto dekuji ... synchronizace kalendare i kontaktu je OK, dalsi funkce taky vypadaji ze si zvyknu :)
jen jsem nenasel, zda se to samo synchronizuje v urcitych intervalech, nebo to musim rucne ...

Smoke
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Příspěvek od Smoke » ned 30. led 2011 17:06:18

V nastaveni myphoneexploreru je možnost synchra po připojení, tj pokaždé kdyz jej pripojis, udělá synchro automaticky.

raduzza
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: XIAOMI Hongmi
Tablet: Acer A700
Rom: 4.3.1 CM

Příspěvek od raduzza » pát 30. pro 2011 23:16:40

No chtěl jsem vyzkoušet MyPhoneExplorer, ale ESET Smart Security 5.0.95.0 na mně křičí toto:

Obrázek

Používám Birdiesync, ale mám s ním dost velký problém, takže hledám případnou alternativu.

ZeKe
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro / AOS 10 stock

Příspěvek od ZeKe » sob 31. pro 2011 8:16:15

Inu pokud je project66.de pro ESET SS potencionalne nebezpecnou strankou, co si to sam zkusit najit ku stazeni nekde jinde? ;-)
http://www.slunecnice.cz/sw/myphoneexplorer/

Pokud si vzpomenu, schvalne si to ze stranek developera vyzkousim sosnout z domova, kde mam NOD32, zda to pujde..

raduzza
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: XIAOMI Hongmi
Tablet: Acer A700
Rom: 4.3.1 CM

Příspěvek od raduzza » sob 31. pro 2011 10:56:45

To jsem taky udělal, no hrál jsem si s tím v noci, aplikace je skvělá, rychlá přes WiFi jak blesk, ale po synchronizaci s Thunderbirdem nemám u kontaktů fotky. V noci jsem vyzkoušel doplněk Zindus, který se synchronizuje s google účtem a tam se taky fotky nenatáhly do TB (v telefonu jsou).

Odpovědět

Zpět na „Android OS“