Android OSPrípadný prechod z iOS na Android

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
xorpi
Nové Androidě

Prípadný prechod z iOS na Android

Příspěvek od xorpi » pát 11. úno 2011 7:45:13

Ahojte

Som spokojným majiteľom iPhonu 3GS a spokojným Apple užívateľom. Na Androide ma však láka jeho custome možnosti a celkový otvorenejší ekosystém, než má iOS. Plánoval by som vlajkovú loď HTC pre rok 2011, či to už bude HTC Desire HD 2 alebo HTC Pyramid. V každom prípade, chcem HTC s ich HTC Sense UI. Uvidíme však, čo predstavia v Barcelone. Veľmi ma lákajú 4,3" uhlopriečky HTC.

Zaujímajú ma ale aplikácie, či nájdem kvalitnú, adekvátnu náhradu (adekvátna - easy ovládanie, kvalitné grafické spracovanie na aké som zvyknutý na iOS). Teda, mám záujem o tie najlepšie platené aplikácie pre Android, ktoré tu sú.

Potreboval by som:

SoundHound - http://www.soundhound.com/ (nejaké screenshoty z bežnej práce, aké rozdiely medzi verziami)

BeejiveIM - http://www.beejive.com/ taktiež nejaké screeny ako to celé tam vyzerá

Camera Genius - http://www.codegoo.com/ - vyznávam fotografovanie pomocou smartphonu, v tomto mám pri výbere prioritu a požadujem dobre, prívetivé spracované UI, ľahké ovládanie a zaujímavé efekty a možnosti editácie

CineXplayer - http://cinexplayer.com/

Nomis - http://www.nomisapp.com/

Pulse News - http://www.alphonsolabs.com/

A nejaký podarený TV Show tracker s dobre vyzerajúcim UI a ľahkým ovládaním.

Čítal som napríklad viacero recenzií z pohľadu Apple užívateľov na Android a všade bolo písané, že aplikácie pre android sa čo sa týka UI a použiteľnosti vážne nedoťahujú na tie z iOS. Tak ma skúste presvedčiť o opaku. Budem rád, ak mi sem pošlete odkazy na zaujímavé aplikácie - tie najlepšie aké len sú v danej kategórií, ktorú potrebujem. Nie som nijak rozhodnutý, že by som prípadne prešiel, len "pozerám čo je inde" a čo som skúšal hľadať aplikácie já, tie ma zrovna neoslovili (divné, predpotopné UI).

Ďalší bod: promo kódy za recenzie aplikácií, je to možné?
Čo si pod tým predstavujem?

Tak na iOS je úplne bežné, že napíšem vývojárovi o promo kód, ktorý zadám či už v iTunes alebo priamo v App Store a aplikáciu mám zdarma, na ktorú mu napíšem obsiahlejšiu recenziu. Napríklad ako tu, veľmi dobre vyzerajúca aplikácia NotifyMe (vtedy len v prvej verzii) - http://www.posterus.sk/?p=6405 alebo veľmi elegantné časopisy pre iPad - http://www.posterus.sk/?p=8908 . Takto to bežne funguje, napíšem o promo, ten zadám a napíšem recenziu, na iOS alebo na Macu som nikdy aplikácie nekupoval a pritom používam len tie najkvalitnejšie/najdrahšie. Teda sa pýtam, či to umožňuje aj Google Market Place.

Pre mňa ďalší podstatný bod je GTD riešenie, existuje ľahko ovládateľná, graficky prívetivá GTD aplikácia?

Ďalej, GTD riešenie OmniFocus, ktorý používam ja:
http://www.posterus.sk/?p=9134

PS: Bohaté možnosti nastavenia ma vôbec nezaujímajú, skôr je to pre mňa veľké mínus. Neznášam plno blbých zaklikávačiek (preto som prešiel z windows na Mac, nepotrebujem sa rýpať ani s telefónom, preto iPhone), aplikácia má dobre vyzerať, byť easy of use, dobrá grafika a priame ovládanie (nie mať plno nastavení...)

Pozeral som hry. Na Androidoch vyzerajú hry ako z roku 2007 na prvom iPhone, aj na prvom iPhone vyzerali lepšie, než na súčastných Androidoch rovnaké hry, ktoré sú na iOS iPhone vyzerajú na androidoch o 50% horšie. Môže za to možno i roztrieštenosť platformy a vývojár nemôže hru optimalizovať na maximum kvôli 1000 modelov nepodstatných androidov v rôznych konfiguráciách. To sa mi tiež vôbec nepozdáva, žiaľ platí to aj v aplikáciách, vyzerajú skrátka na androide horšie, než na iPhone.

Ďalší bod: copy & paste:
http://www.infoworld.com/d/mobilize/mob ... ideshowTop

Pracujem s textom, teda mi príde spôsob vyriešený na iPhone omnoho efektívnejší, než ten, čo je podľa obrázku na androide. Teda, ako to je v 2.3?

martan1981
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Prípadný prechod z iOS na Android

Příspěvek od martan1981 » pát 11. úno 2011 9:20:21

Ked si spokojny uzivatel iphonu, tak preco uvazujes o prechode na android. Asi nebudes az taky spokojny ked o tom rozmyslas. To len tak na uvod.
Za druhe, preco ta mam presviedcat o prechode? Pre mna za mna si na iphone ostan. Take prispevky presvedcte ma aby som si kupil android su dost odpalene.
A na zaver co sa tyka aplikacii, chod na appbrain.com a hladaj si sam alternativy. Vacsina toho co hladas je tam priamo od rovnakeho vyvojara ako na iphone. Z mojho pohladu su aplikacie na iphone o malo lepsie na iphone, hlavne lepsie optimalizovane (napriklad weatherpro). Ale nie je to ziadny velky rozdiel.

Termiter
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Příspěvek od Termiter » pát 11. úno 2011 9:21:00

Většina návštěvníků fóra tu není kvůli tomu, aby tě přesvědčila o přechodu na Androše. To je na tobě.

Body, které jsi tu vypsal, mají na Androidu řešení. Buď plnohodnotné, nebo se to dělá jinak.
Vše bys zjistil po přečtení několika článků a hodině hraní s PDA. Navštiv kamaráda, který má Androše a požádej ho o předvedení.

Nejsem psycholog, ale ze stylu tvého příspěvku si myslím, že jsi spokojený uživatel aJfona a Android by tě jen otravoval.

Mozi
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mozi » pát 11. úno 2011 19:53:40

na začátku napíšeš tuhle větu : Na Androide ma však láka jeho custome možnosti a celkový otvorenejší ekosystém, než má iOS. a následně ji absolutně popřeš. Evidentně ses ani moc po aplikacích nedíval protože jinak bys zjistil, že třeba aplikace SoundHound je jak pro iPhone tak pro Android.

Takhle já si představuji ovci: všechno mi naservírujte až pod nos a já to teda začnu využívat.
HTC DESIRE

Kajry
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: HTC Desire ROOTed with unrEVOked
Twitter: kajry
Rom: Runnymede AIO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kajry » pát 11. úno 2011 20:05:49

Hele kdybys aspoň kouknul na ty stránky aplikací, tak zjistíš že půlka z nich je i pro Android a druhá půlka má v androidu své ekvivalenty, ale pod nos ti to tady asi nikdo nenaservíruje ale zkus si projít aplikace na webovém marketu určitě tam něco najdeš.
HTC Desire with AMOLED - ROOTed with unrEVOked
ROM: Runnymede AIO
Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23
OC: 1,2GHz

pphmmr
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung I9000 Galaxy S [XXJPU]

Příspěvek od pphmmr » pát 11. úno 2011 22:53:53

Zabudni na Android. Podla toho co si napisal nie je vobec pre teba. Nekaz si zivot Androidom tak ako si my ho nekazime s iOS.
Samsung i9000 Galaxy S Android 4.0.4 ICS, 8GB, 16GB SD, fw: CM9.1 stable baseband:XXJW4
Nexus S i9020T - mrtvy
iPAD2 32GB WiFi white JB

missik
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire + Android 2.2 Froyo

Příspěvek od missik » pon 14. úno 2011 13:10:36

xorpi, ja som mal iPhone uz vtedy, ked o nom ludia na Slovensku este ani poriadne nevedeli. Od prveho hlinikoveho som presiel k 3G a neskor ku 3GS.
nasledne sa mi naskytla prilezitost vymenit iPhone 3GS za HTC Desire. Hovoril som si - skusim a uvidim...
Ako tu vsetci hovoria, nie je ta o com presviedcat. Ak chces, kup si telefon s Androidom. Vyskusas, uvidis, urobis si vlastny nazor. Ja som spokojny. Ako bolo vyssie spomenute ekvivalenty aplikacii najdes urcite, system je super. Je to rychle, vela veci mi vyhovuje viac ako v iPhone. Najväcsi rozdiel a minus pre Android bolo pre mna absencia ekvalizeru - teda ze telefon nemozem pouzit ako mp3 prehravac, tak ako som pouzival iPhone. Tiez bateria vydrzi o nieco kratsie, no zvykol som si uz vypinat wifi a vypinat aj beziace aplikacie na pozadi z multitaskingu...
Na androide je super, ze je otvoreny a nemusis vkuse vsetko riesit cez iTunes, ktory ma uz v poslednej dobe vytacal.

Moje HTC sa mi paci, no nezavrhol som ani iPhone. podla mna je to tak 1:1. Ak chces iPhone, kup si iPhone, ak chces Android, kup android. No urcite nechci aby ta niekto o niecom presviedcal... ;)

peace :DD
HTC Desire + Android 2.2 Froyo

007ToMMaS
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 007ToMMaS » pon 14. úno 2011 20:33:07

Brat má iPhone.... sem tam sa mu sním hrám... jedine čo sa mi na ňom páči je že hry sú fakt super :) ale systém mi príde ako uplne uzavretý celok... všetko sa robí cez iTunes čo je nepohodlné...
Ja mám HTC Wildfire z Androidom a som spokojný... je otvorený tak si môžem vyladiť pohrať sa z tým a hlavne si ho prispôsobiť sám sebe...
Mám ešte aj novinku HTC HD7 s WP7 je pekne prepracovaný všetko ale za Android by som ho nevymenil... nepáči sa mi tam hlavne plocha kde sú akési skratky na displeji... je to také o ničom...
keď chytíš do rúk niaky Android tak uvidíš čo chceš... on si ťa získa je tam stále čo robiť market je plný aplikácií a hier ktoré sú fréé a sú tak isto super ako napríklad niektoré platené... ako tu ktosi už písal vyskúšaj a uvidíš...

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 14. úno 2011 20:59:03

xorpi píše:
PS: Bohaté možnosti nastavenia ma vôbec nezaujímajú, skôr je to pre mňa veľké mínus. Neznášam plno blbých zaklikávačiek (preto som prešiel z windows na Mac, nepotrebujem sa rýpať ani s telefónom, preto iPhone), aplikácia má dobre vyzerať, byť easy of use, dobrá grafika a priame ovládanie (nie mať plno nastavení...)
Co bych ti poradil? Zůstaň na iPhonu a nestarej se o android. Android je svojí náturou hodně blízkej PC. Je otevřenej a poměrně málo omezenej. Ale od základu toho moc neumí, musíš ho všechno naučit sám. Proto nehledej ideálního androida, nenajdeš ho. Buď rád že máš iPhone a nemusíš nic řešit.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“