Android OSByla vylepšena podpora Exchange u nových verzí Android?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
A.l.ee.x
Nové Androidě

Byla vylepšena podpora Exchange u nových verzí Android?

Příspěvek od A.l.ee.x » úte 15. úno 2011 15:21:13

Ahoj,
pomalu mi dožívá telefon s Windows Mobile 6.x a již delší dobu přemýšlím, kam dál. Windows Phone rozhodně neplánuji, takže prakticky jediná možnost je pro mne Android. Důvod, proč jsem si zatím ještě Android nepořídil, je mizerná podpora Microsoft Exchange. Podpora Exchange 2010 je pro mne kritická, a pokud vím, tak Android 2.2 nestahuje poštu do podsložek Inboxu a nesynchronizuje úkoly.

Se zájmem sleduji uvedení Androidu 2.3 a 3.0 pro tablety. Nikde se ale nemohu dostat k informacím, zda u nových Androidů byla vylepšena podpora pro Exchange. Má prosím o tom někdo nějaké informace?

Je mi jasné, že úkoly mohu synchronizovat pomocí speciálních aplikací, ale byl bych mnohem spokojenější, kdyby systém podporoval Exchange nativně a hlavně kompletně. Také si říkám, jak je to u Androidu 3.0. Je mi jasné, že v blízké době si nepořídím telefon a Adroidem 3.0, ale předpokládám, že se 3.0 jednou dostanou i do telefonů.

Děkuji Vám.
Aleš Papoušek

byp_71
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3mini
Tablet: Google Nexus 7 32GB 3G

Re: Byla vylepšena podpora Exchange u nových verzí Android?

Příspěvek od byp_71 » úte 15. úno 2011 16:44:34

A.l.ee.x píše:Ahoj,
pomalu mi dožívá telefon s Windows Mobile 6.x a již delší dobu přemýšlím, kam dál. Windows Phone rozhodně neplánuji, takže prakticky jediná možnost je pro mne Android. Důvod, proč jsem si zatím ještě Android nepořídil, je mizerná podpora Microsoft Exchange. Podpora Exchange 2010 je pro mne kritická, a pokud vím, tak Android 2.2 nestahuje poštu do podsložek Inboxu a nesynchronizuje úkoly.

Se zájmem sleduji uvedení Androidu 2.3 a 3.0 pro tablety. Nikde se ale nemohu dostat k informacím, zda u nových Androidů byla vylepšena podpora pro Exchange. Má prosím o tom někdo nějaké informace?

Je mi jasné, že úkoly mohu synchronizovat pomocí speciálních aplikací, ale byl bych mnohem spokojenější, kdyby systém podporoval Exchange nativně a hlavně kompletně. Také si říkám, jak je to u Androidu 3.0. Je mi jasné, že v blízké době si nepořídím telefon a Adroidem 3.0, ale předpokládám, že se 3.0 jednou dostanou i do telefonů.

Děkuji Vám.
Ahoj, zkušenosti říkají, že pro Exchange je lepší jít cestou specializovaných aplikací. Android pochopitelně podporuje vše co je Google, tudíž MS systémy jsou až ty druhé v řadě. "nestahuje poštu do podsložek Inboxu" - stahuje, ostatní je pravda. Po velkém laborování z různými softy jsem skončil trvale u Nitrodesku for Android 2.0 - za těch 400,- splňuje vše pro spolupráci s Exchange - a pro mne to je pracovně životně důležitá aplikace, tudíž tomu zkus věřit, ušetříš si spoustu času :-) Ohledně EX2010 by bylo dobré se doptat přímo na Nitrodesku, aktuální aplikace nabízí 2003, 2007 a ActiveSync, předpokládám, že rozdíl mezi 2007 a 2010 v protokolu asi nebude, nicméně, dá se stáhnout trial a vyzkoušet, takže žádný problém.

PS: Před půl rokem jsem přešel z WM na Android, takže je mi jasné, co se ti honí hlavou
Samsung Galaxy S (GINGERBREAD.XXJVQ, FW 2.3.4, Rooted)

nerv
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi 12T Pro / MIUI 14.0 CZ SK Stable

Příspěvek od nerv » úte 15. úno 2011 18:28:23

Synchronizace Inboxu vč. podsložek Exchange 2007 (s 2010 nevím) funguje na Desire Z normalně - bez nutnosti instalace dalšího SW. Co jsem četl, tak ale klient od HTC se liší od defaultního Androidího. Mám originální ROM od HTC, verze Android 2.2.1 a pošta funguje jak má vč. synchronizace kalendáře.

kromsa
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS - Gtab 7 - SE Xperia mini - HD2 - SGN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kromsa » úte 15. úno 2011 19:28:21

Podelim se o par zkusenosti, kdybych blabolil tak me prosim nekdo opravte ;)

Klasickej android ( tj. cistej bez nadstaveb, aplikace email, ;) ) se mne osobne zda jako to nejhorsi reseni ( android 2.3.2 CM7 ).Nefunguji task ani notes, zobrazit strukturu inboxu vcetne vnorenych andresaru a sync issues, se mi nikdy uspokojive nepovedlo, ( videl jsem podaresare na stejne urovni jako adresar v kterem byly, no fakt zmatek ). Jak zobrazit sync issues je pro me dodnes zahadou :D

Na Desire jsem zkousel i sense verzi defaultniho emailu( froyo 2.2 ), bylo to o hodne lepsi, zobrazeni adresaru bylo v poradku, slo nastavit kdy ma probihat push notifikace a kdy ne a celkove gui je o hodne lepsi, notes ani tasks mi nesly. Je mozne ze je to v novejsich verzich vylepseno/opraveno

Skoncil jsem u aplikace od firmy Nitrodesk Touchdown jako byp_71 .

Kód: Vybrat vše

http://www.appbrain.com/app/touchdown-for-mobileiron/com.nitrodesk.mi.nitroid
Funguje zobrazeni emailu v html formatu, synchronizace a zobrazeni vsech slozek a podslozek je naprosto bez problemu.Funguji tasky a pomoci dalsi aplikace od stejne firmy jde synchronizovat poznamky prez kabel.

http://groups.google.com/group/nitrodesk/web/nitronote-notes-syncing?hl=en
Nastaveni remote wipu prez sms a hromada nastaveni , bezpecnostni pin je nutne zadavat jen pri vstupu do aplikace ( mailu, calendare atd ) a ne pri odemknuti obrazovky jak je bezne ( mozna to jde vynutit v nastaveni aplikace ) proste dobre investovanejch 20$ :yes:

Ohledne podpory exchange 2010 jsem bohuzel nic moc relevantniho nenasel, dle odpovedi

http://groups.google.com/group/nitrodesk/browse_thread/thread/5baabcbe52619077?tvc=2
cloveka z nitrodesku, bych predpokladal, ze to pujde, ale myslet znamena ho)(no vedet. :roll:
Neprijemny je taky problem s prilohami v emailech, ktere se ukladaji na sdkartu v nesifrovane podobe ( nema s timhle android vseobecne problem?vi nekdo? )
SGS - ICS ; Gtab 7 - ICS ; HD 2 - WP7 ; SGN - ICS

byp_71
Stálý androiďák

Příspěvek od byp_71 » úte 15. úno 2011 19:42:15

kromsa píše:Podelim se o par zkusenosti, kdybych blabolil tak me prosim nekdo opravte ;)

Klasickej android ( tj. cistej bez nadstaveb, aplikace email, ;) ) se mne osobne zda jako to nejhorsi reseni ( android 2.3.2 CM7 ).Nefunguji task ani notes, zobrazit strukturu inboxu vcetne vnorenych andresaru a sync issues, se mi nikdy uspokojive nepovedlo, ( videl jsem podaresare na stejne urovni jako adresar v kterem byly, no fakt zmatek ). Jak zobrazit sync issues je pro me dodnes zahadou :D

Na Desire jsem zkousel i sense verzi defaultniho emailu( froyo 2.2 ), bylo to o hodne lepsi, zobrazeni adresaru bylo v poradku, slo nastavit kdy ma probihat push notifikace a kdy ne a celkove gui je o hodne lepsi, notes ani tasks mi nesly. Je mozne ze je to v novejsich verzich vylepseno/opraveno

Skoncil jsem u aplikace od firmy Nitrodesk Touchdown jako byp_71 .

http://www.appbrain.com/app/touchdown-for-mobileiron/com.nitrodesk.mi.nitroid
Funguje zobrazeni emailu v html formatu, synchronizace a zobrazeni vsech slozek a podslozek je naprosto bez problemu.Funguji tasky a pomoci dalsi aplikace od stejne firmy jde synchronizovat poznamky prez kabel.

http://groups.google.com/group/nitrodesk/web/nitronote-notes-syncing?hl=en
Nastaveni remote wipu prez sms a hromada nastaveni , bezpecnostni pin je nutne zadavat jen pri vstupu do aplikace ( mailu, calendare atd ) a ne pri odemknuti obrazovky jak je bezne ( mozna to jde vynutit v nastaveni aplikace ) proste dobre investovanejch 20$ :yes:

Ohledne podpory exchange 2010 jsem bohuzel nic moc relevantniho nenasel, dle odpovedi

http://groups.google.com/group/nitrodesk/browse_thread/thread/5baabcbe52619077?tvc=2
cloveka z nitrodesku, bych predpokladal, ze to pujde, ale myslet znamena ho)(no vedet. :roll:
Neprijemny je taky problem s prilohami v emailech, ktere se ukladaji na sdkartu v nesifrovane podobe ( nema s timhle android vseobecne problem?vi nekdo? )
S tou přílohou je pravda, stáhne se a je nešifrovaná, na druhou stranu se dá Android zabezpečit tak, že se toto nemusí řešit, záleží na potřebách uživatele.

nerv
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi 12T Pro / MIUI 14.0 CZ SK Stable

Příspěvek od nerv » úte 15. úno 2011 19:44:54

kromsa píše: Na Desire jsem zkousel i sense verzi defaultniho emailu( froyo 2.2 ), bylo to o hodne lepsi, zobrazeni adresaru bylo v poradku, slo nastavit kdy ma probihat push notifikace a kdy ne a celkove gui je o hodne lepsi, notes ani tasks mi nesly. Je mozne ze je to v novejsich verzich vylepseno/opraveno
Souhlas v tom, že mi ani na Zetku (froyo 2.2) nefungují notes a tasks.

Revil
Nové Androidě

Příspěvek od Revil » úte 15. úno 2011 21:05:12

kromsa píše:Neprijemny je taky problem s prilohami v emailech, ktere se ukladaji na sdkartu v nesifrovane podobe
Specifikace Nitrodesk Touchdown - "Encrypt Attachments on SD card"
Revil

Autor tohoto vlákna
A.l.ee.x
Nové Androidě

Příspěvek od A.l.ee.x » úte 15. úno 2011 21:09:58

byp_71 píše:vše co je Google, tudíž MS systémy jsou až ty druhé v řadě
To je jasné, nepředpokládal bych podporu v Android 1.0, teď už to ale mohli mít zmáknuté. Po nadcházející smrti PocketPC bude Android krom BB jediné zařízení vhodné do business sféry a Exchange je tedy kritický. Největší vtip je v top že nový jabličkovský telefon již podporuje Exchange velmi slušně.
byp_71 píše:"nestahuje poštu do podsložek Inboxu" - stahuje
Tak to jsem asi špatně pochopil, děkuji za opravu.
byp_71 píše:Ohledně EX2010 by bylo dobré se doptat přímo na Nitrodesku, aktuální aplikace nabízí 2003, 2007 a ActiveSync, předpokládám, že rozdíl mezi 2007 a 2010 v protokolu asi nebude, nicméně, dá se stáhnout trial a vyzkoušet, takže žádný problém.
To bude určitě v pohodě - EX2010 je možné používat klidně i přes Outlook 2003.
kromsa píše:Jak zobrazit sync issues je pro me dodnes zahadou :D
Nač bys to potřeboval? Já sync issues nevidím ani v Outlooku (je to nějak nastavené v Exchange).
byp_71 píše:skončil trvale u Nitrodesku for Android
kromsa píše:Skoncil jsem u aplikace od firmy Nitrodesk Touchdown jako byp_71 .
Dívám se na tu aplikaci a vypadá moc pěkně, mnohokrát děkuji za tip. Na druhou stranu si říkám, není lepší použít jednu samostatnou aplikaci pro Tasks a ostatní (e-mail a kalendář) nechat na Androidu? To, že nejde nastavit časově push, je sice nepříjemné, ale na druhou stranu mě nezabije, pokud prostě nechám nastavenou synchronizaci na 10 minut 24 hod denně.

Možná se mi budete smát, ale připadá mi divné mít pro celou kancelář jednu aplikaci. Vždyť aplikace zabudované přímo v systému mají svůj význam - jsou různě propojeny. Na Windows Mobile si opravdu nedovedu představit, že bych ignoroval nativní kalendář a e-mail a pro vše používal jednu aplikaci.
kromsa píše:Nastaveni remote wipu prez sms
Wipenout můžeš přes OWA. SMSka je ale mnohem jednodušší - výborný nápad ;-).

Velice Vám děkuji byp_71, nerv a kromsa. Jsem rád, že v tom nejsem sám s tímto problémem.
Aleš Papoušek

kromsa
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS - Gtab 7 - SE Xperia mini - HD2 - SGN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kromsa » úte 15. úno 2011 22:43:40

v sync issues jsem mel nedavno 20mb bordelu :) pri 70mb limitu na mailbox a 30mb v sent items co jsem nemoh smazat to byla celkem prekerni situace ( +se sralo co se mohlo a ja samozrejme potreboval poslat vetsi mail :) ) to jen tak offtopic

jsme navykly mit korporatni a soukromy kalendar oddelene, takze je to pro me v podstate vyhoda mit to jako samostatnou app , navic je pro me osobne hodne dulezite zobrazeni mailu ve formatu html a umozneni nastaveni rules and alerts.

kdyz jsem poradne koukal na ten remote wipe prez sms, zjistil jsem ze jsem to spatne pochopil, remote kill se da prinutit poslanim urciteho prefixu + vlastni killcode v subjectu mailem. Pak je to jeste nutne potvrdit prez sms.
Touchdown umoznuje pri wipu smazat i sdkartu, coz jsem jinde nevidel.

2Revil : koukam na sdkartu, slozka nitrodesk/droid20/touchdown/attachements/1/57/blabla.doc
otevru v pocitaci bez problemu. Nasel jsem ale tohle na http://www.nitrodesk.com/security.aspx
Android does not support an encrypted file system on the SD card. If the server requests SD card encryption policy, TouchDown honors that by encrypting the attachments downloaded to SD card using 3DES encryption. If the removable card encryption policy is enforced, moving the SD card from one device to another renders the downloaded attachment files unreadable.
takze snad pri vynucene politice ze by sifroval a jinak ne? Dost divny, tusim ale chybu na sve strane :yes:
SGS - ICS ; Gtab 7 - ICS ; HD 2 - WP7 ; SGN - ICS

byp_71
Stálý androiďák

Příspěvek od byp_71 » stř 16. úno 2011 5:58:30

Ještě jsem vzpomněl po ránu jednu blbou vlastnost nativního klienta EX - při RE nebo FW odparával české znaky s diakritikou, takže to nevypadalo moc dobře.

"Dívám se na tu aplikaci a vypadá moc pěkně, mnohokrát děkuji za tip. Na druhou stranu si říkám, není lepší použít jednu samostatnou aplikaci pro Tasks a ostatní (e-mail a kalendář) nechat na Androidu? To, že nejde nastavit časově push, je sice nepříjemné, ale na druhou stranu mě nezabije, pokud prostě nechám nastavenou synchronizaci na 10 minut 24 hod denně.

Možná se mi budete smát, ale připadá mi divné mít pro celou kancelář jednu aplikaci. Vždyť aplikace zabudované přímo v systému mají svůj význam - jsou různě propojeny. Na Windows Mobile si opravdu nedovedu představit, že bych ignoroval nativní kalendář a e-mail a pro vše používal jednu aplikaci."

S tou první částí uvidíš, jaký budeš mít telefon. Po přechodu z WM na Androida si připadám jako v Apollu 13, kdy musím, abych doletěl, snížit spotřebu na minimum. Za sebe mám push zaplý od 7 - 19, když potřebuju něco večer, tak si to stáhnu ručně - důvodem je spotřeba a klid, kdy manželku sere neustále pípání :-)

S kalendářem uvidíš - když budeš používat Nitrodesk, tak se ti zobrazí pouze v této aplikaci a nikde jinde. Spojit to lze přes widget Pure Calendar, který to umí. Na ostatní (soukromé) kalendáře a úkoly používám Pocket Informant (ten asi znáš z WM), kalendáře mám na Google, úkoly na Toodledo - vše funguje bez potíží. Zkoušel jsem i jiné aplikace, ale toto jednoznačně vyhrává.

K šifrování složek existují na Marketu softy, ale nezkoušel jsem to a po pravdě nevím, jak by se na to tvářil Nitrodesk, kdybych mu složku zašifroval, někdo by to musel vyzkoušet a já tuto potřebu až tak velkou nemám ;)

vasekk
Nové Androidě

Příspěvek od vasekk » stř 09. bře 2011 20:57:36

ahoj, řeším stejný problém s exchange. Na poštu a kalendář se dá výchozí aplikace použít ale na úkoly jsem nic rozumného nenašel.
Na marketu jsem objevil dvě aplikace, které by to snad mohly řešit. Nemáte s nimi někdo zkušenost? Jde o TaskSync a "Tasks for Microsoft® Exchange".

Odpovědět

Zpět na „Android OS“