Android OSPřechod ze Symbianu na Android (těžké porodní bolesti)

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Firestone
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: JiaYu S3A
Kontaktovat uživatele:

Přechod ze Symbianu na Android (těžké porodní bolesti)

Příspěvek od Firestone » stř 02. bře 2011 23:49:07

Ahojte,

tak jsem si dneska pořídil HTC Desire Z a přešel jsem z Nokie E52. OS vypadá parádně, ale ty porodní přechodové bolesti teda stojí za to :( Rád bych ze zkušenějších užíváků vytahal nějako to info...

a) jdou "odinstalovat" nechtěné aplikačky co jsou v základu (akcie, Amazon MP3, Twitter, ...)?
b) lze instalovat přídavné aplikace jinak, než přes samotný phone (např. nahráním aplikace přes PC)? Tedy abych zbytečně nečerpal data přes GSM, když si můžu v klidu stáhnout aplikačku na PC a tu pak přenést na phone.
Teda krom toho sdílení netu ve smyslu PC->phone. To se mně ještě nepodařilo rozjet...
c) co nějaký správce běžících procesů, aby byl přehled co běží a co ne a případně to nechtěné nějak elegantně postřílet. Na první pohled mně totiž přijde, že když dám na některé aplikačce tu šipku "jakoby zpět", tak že ji nesestřelím, ale běží na pozadí v multitaskingu dál...
d) co nějaký alternativní mailový klient?
e) zrušení uvítacího zvuku při startu phonu

Díky za případnou radu a mějte se mnou prosím trpělivost... :oops:
Jen tak z fleku hádám, jestli nebude nejlepší si rovnou nahodit nějakou neofiko ROMku do mobilu (třeba CyanogenMod).

Wexter
Droid
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Kontaktovat uživatele:

Re: Přechod ze Symbianu na Android (těžké porodní bolesti)

Příspěvek od Wexter » čtv 03. bře 2011 0:11:55

ad a) nejdou, resp jdou, ale je k zapotřebí root
ab b) pokud na internetu najdeš danou aplikaci.apk tak jdou přesunout přes kabel do telefonu a v telefonu nainstalovat (to se ale ve většina případů jedná o warez)
ad c) Je pravda, že se aplikace úplně nevypne, ale na pozadí taky neběží, dá se říct, že taková to aplikace na pozadí žere jen RAM, kde je aktuálně odložena (Desire Z má dost RAM) a pokud dodje místo v RAM, tak je OS sám vypne. Tohle má android dobře vyřešení. Jinak na Android Marketu je spousty task manageru.
ad d) gmail je aktuálně asi nejpromakanější :)
ad e) opět záležitost rootu

michpo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » čtv 03. bře 2011 0:41:17

Aplikace na androidu mají koncovku apk, pokud takový soubor z internetu stáhneš, tak po nahrání do telefonu jej můžeš nainstalovat. Je ale zapotřebí mít v nastavení telefonu v menu aplikace zatrhnutou volbu neznámé zdroje, jinak je to omezené jen na market. Dále je dobré mít nějakého správce souborů, přes který si tento soubor najdeš a po klepnutí na něj jej nainstaluješ, zde bych doporučil např. ES File Explorer, který umí také přistupovat přes wifi na sdílené disky v pc pro pohodlnější kopírování souborů do telefonu - nepotřebuješ kabel.
Jinak nemusí se většinou jednat jen o warez, ono je také dost výrobců aplikací, kteří svoji aplikaci nemají na marketu, ale na svých stránkách.

Alternativní mailový klient je například K-9, ale jak už zde zaznělo, tak i já se přikláním k oficiální aplikaci Gmail, případně Email pro jiné než gmail účty :)

Vypínání aplikací nemá moc cenu řešit, protože žerou jen místo v RAM a to pokud dochází, tak si systém sám uvolní.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Autor tohoto vlákna
Firestone
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firestone » čtv 03. bře 2011 13:59:45

Díky Vám oběma za info! Právě se rozhoduji, jestli jen rootnout stávající systém, nebo nahodit rovnou celou novou neofiko ROMku.

Po tom rootu to lze pak nějak odinstalovat to, co nepoužívám? Tipuju, že to bude jen z příkazové řádky only... (třeba to počasí, akcie, Amazon MP3, Twitter, ...)? Nebo to jde pak přes vestavěné GUI ala správce programů?

A jak je to pls s unrootem? Lze vše uvést do továrního stavu, např. pokud by šel phone z nějakých důvodů na reklamačku...

Krémeš
Nové Androidě

Příspěvek od Krémeš » čtv 03. bře 2011 20:12:02

S tym vypnutim zvučky, na klasickom Desire mam aplikaciu Silent Boot, no neviem, či pojde aj na Desire Z, skus.

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » čtv 03. bře 2011 20:44:03

Bod b) bych resil domaci wifi siti a pak muzes stahovat z marketu ale necerpat data z dat. tarifu (ale asi ti jde vic o to za ne neplatit nez je nestahovat :-) ) pokud ne tak urco tu wifi je to otazka +- 500kc...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Autor tohoto vlákna
Firestone
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firestone » čtv 03. bře 2011 22:57:58

Díky všem za rady -- už jsem to vyřešil pomocí nové ROMky.

Tak jsem backupnul tovární ROMku a nahodil poslední stable CyanogenMod a je to bomba! Z té tovární ROMky jsem byl nešťastný, jak byla přeplácaná věcmi, co jsem nechtěl.

EDITED: Ještě bych se rád zeptal na jednu lamáckou otázečku -- když instaluju přes market a přes PC když mám připojený phone, tak pokud jsem to dobře pozoroval, tak samotné stažení programu je prostřednictvím připojení přes telefon, že? Za přepokladu, že nemám spuštěnou tu internet. propustnost.

5ta1da
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: ASUS ZenFone 5 ZE620KL

Příspěvek od 5ta1da » pát 04. bře 2011 14:10:23

Sry že lezu do tvého topicu, ale jak jsi backupnul ofiko ROMku?
Taky přecházím ze Symbianu a zrovna ty zálohy tady v Androidu vůbec nepobírám...

Manek49
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 820
Twitter: Manek49

Příspěvek od Manek49 » pát 04. bře 2011 14:26:28

Musíš ji nejdřív rootnout, pak vypnout foun, zmáčknout VOL DOWN + POWER, najede to do bootloaderu, tam zvolíš recovery, v něm backup and restore a dáš backup.
Z Trutnova od 1582.

Autor tohoto vlákna
Firestone
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firestone » pát 04. bře 2011 14:43:28

Řídil jsem se tohohle návodu (je to sice psáno pro Desire HD, ale to nevadí, mně to na Desire Z šlo taky). Ta záloha je popsána v bodu 3). Ale předtím musíš provést ty body nad tím.

Nakonec jsem to udělal trochu jinak a to tak, že jsem udělal zálohu přes ROM Manager, který "spolupracuje" s ClockworkMod a přímo v něm jde udělat záloha (Backup Current ROM z prostředí toho ROM Manageru -- rebootne se ti phone do ClockworkModu a udělá zálohu). Teď jen jak jsem to zkoušel, tak se mně to nechtělo do toho ClockworkModu pustit (reslo se to zpátky do systému), takže v tom případě ručně do Recovery mode přes ROM Manager a tam backup and restore - Backup (záloha factory default ROMky měla pak ~316 MB).

-HS-
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SGS3

Příspěvek od -HS- » ned 06. bře 2011 15:11:53

Taky se pridam do tohodle topiku at nezakladam zbytecne nove ...

Mel bych par dotazu ohledne androida:

1. nikde jsem nenasel nic na vyzvaneci profily (klasika: aby se vnoci dovolaly jen jiste skupiny, treba rodina a VIP)
nejradeji prepinani v menu jak se zapina tychy rezim, hornim tlacitkem, casove nastavovani ani nepotrebuju, spise rucne.
2. kontakty v mobilu mam razene "jmeno" pak "prijmeni", radeji bych to prehodil, ale neprisel jsem a to jak ...
3. prirazeni vyzvaneci melodie cele skupine tak jak sem si je vytvoril na gmailu

dekuji za reakce a predem se omlouvam jestli se to tu jir resilo ...

Manek49
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 820
Twitter: Manek49

Příspěvek od Manek49 » pon 07. bře 2011 7:14:15

1. Vše kolem profilů řeší např. aplikace Tasker, je tu o něm téma, tak si to najdi. Podobnejch apps je na marketu dost.
2. Pokud si stáhneš nějaký dialer, třeba Dialer one, vyhledává to pomocí T9 jak v jméně tak v přijmení, takže ti může bejt jedno jak je to řazený.
3. Na správu skupin je výborný Groupy free.
4. Ano, všechno se tu už řešilo :D
Z Trutnova od 1582.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“