Android OSTapeta v plném rozlišení?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Kobylka
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: ned 26. pro 2010 10:50:59
Reputace: 0

Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od Kobylka » pát 11. bře 2011 6:59:58

Čaute,

mám na vás prosbu. Hrozně bych chtěl, aby mi tu někdo hodil aplikaci, která umožňuje, že obrázek, který mám uložený v mobilu, se mi v PLNÉM rozlišení (tedy není ho potřeba oříznout, na ploše bude "celý") dá na plochu. Tím pádem, když bych přesouval jednotlivé plochy na v HTC Sense, byl by obrázek furt ve stejné poloze. Já jsem to tady pomocí tlačítka "hledej" hledal, našel jsem jedno vlákno fóra které se týkalo tohoto, někdo mu tam hodil odkaz s aplikací ale ta už bohužel neexistuje.. víte někdo o něčem?

Jen upřesňuji že mám telefon HTC Gratia s OS Android 2.2 Froyo. ;)

Předem dík! :help: :DD




Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od ramon.dexter » pát 11. bře 2011 7:41:41

Jestli chápu správně, chceš aby se ti tapeta neposouvala. To na Sense nelze. Můžeš použít nějakej alternativní launcher, kterej to umožňuje.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7747
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od Cleric » pát 11. bře 2011 7:45:41

Tohle dokáže třeba ADW Launcher.

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od Mishack » pát 11. bře 2011 10:16:57

Launcher Pro take.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Autor tohoto vlákna
Kobylka
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: ned 26. pro 2010 10:50:59
Reputace: 0

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od Kobylka » pát 11. bře 2011 18:31:52

Cleric píše:Tohle dokáže třeba ADW Launcher.
Zdar, hej, stáhl jsem to, a jakmile jsem si pomocí ADW Launcheru zkoušel změnit tapetu, stejně to po mě chtělo, ať ji ořežu, na prd, navíc, když jsem kykoliv zmáčkl tlačítko "Menu", ukazovalo mi to jestli chci používat klasické "HTC Sense" nebo pomocí "ADW Launcheru" .. máš k tomu nějakou radu?



Autor tohoto vlákna
Kobylka
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: ned 26. pro 2010 10:50:59
Reputace: 0

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od Kobylka » pát 11. bře 2011 18:32:30

Mishack píše:Launcher Pro take.
nevím jestli je to chyba ve mně, ale já tohle na Marketu nenašel :oops:

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7747
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od Cleric » pát 11. bře 2011 18:40:04

Když vybíráš tapetu, vždycky kolem ní je takový rámeček. Ten se dá roztáhnout, ale zatím vždycky mi to každou tapetu alespoň trochu ořízlo.
Pokud ti to nabízí výběr ze dvou Launcheru HTC Sense a ADW Launcher, musíš kousek podtím zaškrtnout políčko použít stále, nebo tak něco a kliknout na ADW Launcher a budeš ho mít nastavený.

Jinak Launcher Pro je tady https://market.android.com/details?id=c ... rch_result


Autor tohoto vlákna
Kobylka
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: ned 26. pro 2010 10:50:59
Reputace: 0

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od Kobylka » pát 11. bře 2011 18:57:44

Cleric píše:Když vybíráš tapetu, vždycky kolem ní je takový rámeček. Ten se dá roztáhnout, ale zatím vždycky mi to každou tapetu alespoň trochu ořízlo.
Pokud ti to nabízí výběr ze dvou Launcheru HTC Sense a ADW Launcher, musíš kousek podtím zaškrtnout políčko použít stále, nebo tak něco a kliknout na ADW Launcher a budeš ho mít nastavený.

Jinak Launcher Pro je tady https://market.android.com/details?id=c ... rch_result
Jasný, já to vím, že se dá roztáhnout. Ale tím pádem, mi ať už ADW Launcher nebo LauncherPro absolutně nic nepomohly, protože vlastně musíte fotku oříznout tak jak tak. Nevím jestli jste to tady správně pochopili, ale já chci docílit toho, aby to fungovalo jak na starých tlačítkových mobilech .. určil jsem danou fotku jako tapetu a ta tapeta byla na obrazovce V PLNÉM ROZLIŠENÍ..... toto mě jako snad jediná věc na Androidu dost štve (jsem začátečník), protože když si chci dat na plochu fotku např. nějakého hokejisty, fotbalisty, nebo přítelkyně ... doufám že to chápete .. ;)

Jestli máte ještě nějaké rady, budu rád!

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7747
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od Cleric » pát 11. bře 2011 19:03:21

Tak potom můžu poradit už jen nějaký program na úpravu fotek a tudíž i ostatních obrázků. třeba Zoner Foto studio nebo tak něco. A zkoušet formáty.
Naposledy upravil(a) Cleric dne pát 11. bře 2011 19:08:34, celkem upraveno 1 x.


Autor tohoto vlákna
Kobylka
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: ned 26. pro 2010 10:50:59
Reputace: 0

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od Kobylka » pát 11. bře 2011 19:06:12

Cleric píše:Tak potom můžu poradit už jen nějaký program na úpravu fotek a tudíž i ostatních obrázků. třeba Zoner Foto studio nebo tak něco. A zkoušet formáty.
Jasně, ale chápeš, že prostě z normální fotky na výšku (představ si třeba hokejistu stojícího na bruslích) nelze udělat fotku ve formátu, který je vyhrazen na ořezávání fotky, když chci danou fotku v mobilu vybrat ...

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od ramon.dexter » pát 11. bře 2011 19:46:01

V launcheru pro/adw.launcheru je v nastaveni, aby se tapeta neposouvala. Samozrejme si to musis sam nastavit. Taky, pokud chces tapetu presne na displej, musis si takovou vyrobit v rozliseni displeje a okraje do rozmeru na sirku nechat prazdny.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od Mishack » pát 11. bře 2011 19:57:34

Kobylka píše:nevím jestli je to chyba ve mně, ale já tohle na Marketu nenašel :oops:
LauncherPro

Kód: Vybrat vše

https://market.android.com/details?id=com.fede.launcher&feature=search_result
(v menu pak Preferences --> Appearance Settings --> Disable wallpaper scrolling)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Autor tohoto vlákna
Kobylka
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: ned 26. pro 2010 10:50:59
Reputace: 0

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od Kobylka » pát 11. bře 2011 20:02:34

Mishack píše:
Kobylka píše:nevím jestli je to chyba ve mně, ale já tohle na Marketu nenašel :oops:
LauncherPro

Kód: Vybrat vše

https://market.android.com/details?id=com.fede.launcher&feature=search_result
(v menu pak Preferences --> Appearance Settings --> Disable wallpaper scrolling)
Paráda! konečně alespoň nějaký postup, ale s tím jak dát obrázek z galerie na tapetu a obejít ořezávání mi asi neporadíš, co? :ugeek:

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od Mishack » pát 11. bře 2011 20:13:06

Staci si vytvorit tapetu o rozmerech cele (!) plochy a doprostred dat obrazek, ktery chces...

Takto
Obrázek Obrázek
Cely obrazek ma 960x800 a uprostred je 480x800 fotka. Android ti sice stejne nabidne oriznuti, ale kdyz to pekne roztahnes az do kraju a vypnes scrollovani tapety, melo by to sedet. Nebo lze jeste pouzit Wallpaper Set&Save (na marketu).

EDIT: Je to modelovy priklad pro Nexus, nevim ted jake ma rozliseni Gratia...
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


krtecek
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 19. kvě 2011 11:12:41
Reputace: 0

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od krtecek » čtv 19. kvě 2011 11:13:35

Pokud ještě nevís jak na to tak jsme dneska na to prisle tak kdyztak napis...


DJ_VASSO
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: ned 22. kvě 2011 20:15:16
Reputace: 0

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od DJ_VASSO » pon 23. kvě 2011 17:39:33

Cawte ludia achcem vas poprosit mam Toshibu AC100 2.1 netbook len mam problem neviem si nastavit tapetu tak aby sa zachovala kvalita obrazka. Vzdy ked si chcem nastavit tapety tak mi ponukne ze ho mozem roztiahnut alebo zmensit ale ked to spravim tak na tapete to je hrozne.........

A neda sa mi to roztiahnut po celom obrazku len po sirke ale nie po vyske..... prosim poradte ak sa to da nejak ...............................

Dakujem


DJ_VASSO
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: ned 22. kvě 2011 20:15:16
Reputace: 0

Re: Tapeta v plném rozlišení?

Příspěvek od DJ_VASSO » pon 23. kvě 2011 17:42:17

krtecek píše:Pokud ještě nevís jak na to tak jsme dneska na to prisle tak kdyztak napis...
Cawko poradis mi ako na to ??????? Mam na mysli ako mam nastavit tapetu aby bola peknaaaa?????

Vzdy mi ukaze ze ci chem orezat alebo zvetcit ale nikdy sa mi to policko nepodari roztiahnut po celom....

Dakujem

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot] a 4 hosti