Android OSvyhledávání a volání kontaktů

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Orpheus
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS

vyhledávání a volání kontaktů

Příspěvek od Orpheus » úte 15. bře 2011 13:20:08

lidi jak hledáte kontakty?

Jde mi o to, ze naklep pres klavesnici hleda pokud to chapu spravne jen v poli Prijmeni, ale v poli organizace, ani v poli jmeno mi to nehleda.

Takze pokud si inteligentne zadam lidi kompletne, tedy jmeno, prijmeni, firma, tak kdyz je pak chci hledat, tak je to uplne k nicemu a musim hledat jen podle prijmeni, coz mi nijak nepomaha.

resite to nekdo nejak jinak? mate nejake rychlejsi reseni? diky za nazory

Manek49
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 820
Twitter: Manek49

Re: vyhledávání a volání kontaktů

Příspěvek od Manek49 » úte 15. bře 2011 14:20:32

Z Trutnova od 1582.

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » úte 15. bře 2011 14:27:05

a co takto na to pouzit vstavany Search? Ten si mozes navolit aby ti hladal v kontaktoch.

Autor tohoto vlákna
Orpheus
Stálý androiďák

Příspěvek od Orpheus » stř 16. bře 2011 18:15:05

Blackhawk píše:a co takto na to pouzit vstavany Search? Ten si mozes navolit aby ti hladal v kontaktoch.
to muzu, ale to je pomaly a neprakticky. Naklep je x krat rychlejsi.

jednoduse si zobrazis klasickou klavesnici 3x4. chces nejake jmeno, tak das 3 cisla, pod kterymi se vyskytuje to spravne pismeno a tim se nabidnou jen kontakty, ktere nekde obsahuji tut kombinaci a je jedno, jestli ve jmene, prijmeni, telefonnim cisle nebo firme... tech moznosti pri kombinaci 3-4 pismena je uz minimum.

ted to funguje, ale jen na hledani v prijmeni a jen hledani od zacatku, takze k prdu, rekl bych.

Ale treba nekdo pouziva i nejakou lepsi variantu...

mam v adresari nejakych rekneme 700 lidi, takze hledani rolovanim je k nicemu. Hledanim pres hledacku funguje, jen je to pomaly, protoze tim, ze pouzivam swype, tak to musim vytukat po pismenku, swypem tezko najdu pulku neciho jmena. naklepu, zobrazi se mi 5 lidi ve vysledku, vyberu si a volam.

pres naklep je to dle meho o 50% rychlejsi, pokud by to fungovalo jak chci ja.

A to nemluvim o situaci, kdy potrebuju nekoho vybrat z adresare a pritom ridim (ano, vim, ze bych nemel), naklep je bezpecny, ale trefovat ty mrnavy klavesy je nepouzitelny, stejne tak listovani a podobne.

proto se ptam, jak to resi ostatni, jakym zpusobem vybiraji kontakty, preci nejsem jediny, kdo sleduje klienty podle firmy a nema tam jen 20 pribuznych a jinak nic.

Autor tohoto vlákna
Orpheus
Stálý androiďák

Příspěvek od Orpheus » stř 16. bře 2011 18:28:20

tak Dialer One jsem ted zkusil, rozhodne vyhledava lip ve jmenech, ale ani ten neumi vyhledavat ve firmach, takze kdyz toho cloveka pisu podle firmy, nikoliv podle jmena (protoze si ho nepamatuju, jen vim, ze chci volat toho chlapa z firmy XY), tak mi to nenajde. zaroven kdyz ho najdu podle jmena, tak mi to nezobrazuje informaci o tom, ze ktere je firmy.

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » čtv 17. bře 2011 8:15:11

Odpovědět

Zpět na „Android OS“