Android OSinternet z pc skrz usb


Autor tohoto vlákna
matej21
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 04. čer 2009 16:58:40
Reputace: 0
Bydliště: Pelhrimov
Kontaktovat uživatele:

internet z pc skrz usb

Příspěvek od matej21 » pon 08. čer 2009 19:36:17

zdravim, existuje nejakej zpusob jak se pripojit k pc pres usb a vyuzivat pripojeni pocitace? hodilo by se to napr. na nacachovani google map atd :)




Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od ge0rge » úte 09. čer 2009 7:11:38

Pro tento ucel ma telefon podporu wifi


mcgogo
Stálý androiďák
Příspěvky: 142
Registrován: stř 22. dub 2009 19:44:13
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od mcgogo » úte 09. čer 2009 7:21:53

Když tu vidím tenhle dotaz a odpověď, nezkoušel jste náhodou někdo na cupcake jestli už funguje AD-HOC? Tzn. připojení k PC kde mám WiFi kartu a na ní nastaveno AD-HOC připojení a sdílení internetu? Na 1.0 to nějak nefungovalo. díky

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od ramon.dexter » úte 09. čer 2009 8:43:58

nci proti, ale k čemu ad-hoc? Pokud se z PC připuju do wifi přes wifi kartu, můžu se do tý samý wifi připojit i s g1. Nevidim v tom problém. Smysl bych viděl spíš obráceně - použít g1 jako modem, což už jde.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


mcgogo
Stálý androiďák
Příspěvky: 142
Registrován: stř 22. dub 2009 19:44:13
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od mcgogo » úte 09. čer 2009 9:39:25

Já se ale s PC nepřipojuji do sítě přes WiFi kartu, jsem připojen kabelem, ale tu síťovku tam mám kvůli tomu, že na ni mám vytvořen AD-HOC a sdilení internetu. Tzn. Pak přijdu s notebookem a připojím se přes WiFi k mému stolnímu počítači (tam mám tu kartu) a je to jako bych se připojoval k Wifi routeru. To ale G1 neumí. Připojí se ti na wifi router, ale k tomu AD-HOC ne.


Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od ramon.dexter » úte 09. čer 2009 10:56:52

poradit můžu jediný. Pořiď si obyčejnej wifi AP, ať nemusíš řešit tyhle potíže. Ap je nejjednodušší řešení, a půjdou ti na něm všechny zařízení. Zas tak moc to dneska nestojí.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


grovik
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: sob 23. kvě 2009 2:07:51
Reputace: 0
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od grovik » úte 09. čer 2009 11:04:15

Pokud mas ADSL nabízím v bazaru vyborny ADSL WIFI Router, pro majitele G1 temer nutnost :-).
Fotograf
bLog
Galerie
Lenovo ThinkPad Tablet Android 4.0.3 (1Gb RAM, 16 Gb SSD, Tegra 2)
HTC EVO 3D 4.0.4 (1Gb RAM, 16 Gb SD,)


mcgogo
Stálý androiďák
Příspěvky: 142
Registrován: stř 22. dub 2009 19:44:13
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od mcgogo » úte 09. čer 2009 13:08:48

V pohodě ADSL nemám a tohle byl jen dotaz naučil jsem se bez toho žít (ovšem bylo by to příjemnější). Mám tarif s neomezeným internetem (FUP 2GB (taky mi leze na nervy jak to operátoři označují za neomezenej internet)) a s tím si zatím vystačím. Až mě to bude nějak hodně trápit tak nějakej router nebo switch koupím.


Autor tohoto vlákna
matej21
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 04. čer 2009 16:58:40
Reputace: 0
Bydliště: Pelhrimov
Kontaktovat uživatele:

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od matej21 » úte 09. čer 2009 17:32:10

ge0rge píše:Pro tento ucel ma telefon podporu wifi
no to bych rad pouzival, ale bohuzel je nekde problem.. win7 sice normalne vyvoril adhoc, ale ten g1 nevidi.. :/


Kissman
Stálý androiďák
Příspěvky: 124
Registrován: stř 03. čer 2009 22:01:18
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od Kissman » úte 09. čer 2009 20:32:32

tzn. ze mezi wifi a tvoji nic mas udelany bridge a na wifi nastaveny adhoc? Proc tak slozite, nebylo by mnohem jednodussi vytvorit softwarovy AP ke kteremu se uz G1 bez problemu pripoji? A nebo investuj par stokorun do routeru ;)


grovik
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: sob 23. kvě 2009 2:07:51
Reputace: 0
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od grovik » úte 09. čer 2009 22:07:03

Kissman píše:tzn. ze mezi wifi a tvoji nic mas udelany bridge a na wifi nastaveny adhoc? Proc tak slozite, nebylo by mnohem jednodussi vytvorit softwarovy AP ke kteremu se uz G1 bez problemu pripoji? A nebo investuj par stokorun do routeru ;)
presne tak HW router (viz. bazar za 800Kc) nejen ze routuje Wifi, postara se o DHCP a hromadu dalsich veci, ale zaroven k nemu pripojis treba pocitac kabelem. Proste polovina starosti je pryc.
Fotograf
bLog
Galerie
Lenovo ThinkPad Tablet Android 4.0.3 (1Gb RAM, 16 Gb SSD, Tegra 2)
HTC EVO 3D 4.0.4 (1Gb RAM, 16 Gb SD,)


Autor tohoto vlákna
matej21
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 04. čer 2009 16:58:40
Reputace: 0
Bydliště: Pelhrimov
Kontaktovat uživatele:

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od matej21 » stř 10. čer 2009 17:06:45

Kissman píše:tzn. ze mezi wifi a tvoji nic mas udelany bridge a na wifi nastaveny adhoc? Proc tak slozite, nebylo by mnohem jednodussi vytvorit softwarovy AP ke kteremu se uz G1 bez problemu pripoji? A nebo investuj par stokorun do routeru ;)
mam proste do notebooku net kabelem a potrebuju ho nejak dostat do mobilu.. pres usb to nejde, adhoc neni videt z androidu. mas nejakej tip na software k vytvoreni softwaroveho access pointu?


Kissman
Stálý androiďák
Příspěvky: 124
Registrován: stř 03. čer 2009 22:01:18
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od Kissman » stř 10. čer 2009 23:53:20

na to se vykasli... rozbij prasatko a ziskas komfort volneho pohybu s notebookem a s telefon :idea: http://www.wifi-shop.cz/tp-link-tl-wr542g-54-mbps za tech 6 stokorun to stoji...


sovic
Stálý androiďák
Příspěvky: 93
Registrován: sob 11. dub 2009 11:05:43
Reputace: 0
Bydliště: Error

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od sovic » čtv 11. čer 2009 10:15:51

Toto pořád řeším, sice je fajn koupit si wifi router, ale jsem na koleji, pro mne je wifi router tady naprosto zbytecny, kdyby nekdo věděl, jak zprovoznit ad hoc připojení nebo přes usb, tak určitě dejte vědět
Alcatel OT 303 > Nokia 3510 > Siemens SX1 > Nokia E50 > Mio A701 > T-Mobile G1 (bílá) > HTC HD2 (android) > Nokia Lumia 620 > Nokia Lumia 830 > Samsung Galaxy S6 > Samsung Galaxy S7 Edge > Samsung Galaxy S9+ > iPhone 8 Plus

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od DeToX » čtv 11. čer 2009 11:35:18

Nechapu co mate furt s tou wi-fi. Z me strany wi-fi ano, ale kdyz sem mel pred pul rokem na 30-dni (reklamace) Windows Mobile zarizeni (a wifi melo) tak sem taky kdyz sem mohl byl pripojeny pres USB k PC a surfoval pres kabel. Doufam ze to jednou pujde i na G1 protoze kabel je proste kabel.

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od skooopa » čtv 11. čer 2009 11:49:27

DeToX píše:Nechapu co mate furt s tou wi-fi. Z me strany wi-fi ano, ale kdyz sem mel pred pul rokem na 30-dni (reklamace) Windows Mobile zarizeni (a wifi melo) tak sem taky kdyz sem mohl byl pripojeny pres USB k PC a surfoval pres kabel. Doufam ze to jednou pujde i na G1 protoze kabel je proste kabel.

Ano presne tak...
Jelikoz to ma i sve + a to ze se telefon zaroven nabiji (teda spise nevybiji...) jelikoz se z usb napaji.
Oproti tomu Wifi se sice = volnost ale zas ta beterka mizi pred ocima..

Pokud bych mel moznost volby byl bych casteji pripojen pres usb nez Wifi.
Stejne mam doma G1 vecne v doku z duvodu nabijeni a kopirovani dat...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


Winc
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 01. srp 2009 12:31:52
Reputace: 1

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od Winc » stř 04. lis 2009 9:45:12

Dořešilo se tohle téma nějak nebo je nějaký způsob jak se "dopřipojit" přes USB kabel? WiFinu mám doma, ale v práci bych chtěl využít PC a kabel....ne si sem donášet router :-D Je nějaký způsob?
LG Optimus One


mirovic25
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: sob 04. črc 2009 14:29:11
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od mirovic25 » stř 04. lis 2009 11:51:57

Ja na toto používam na Androide program AziLink a na PC mam naištalovany openVPN a všetko ide tak ako má. Netreba nastavovať žiadny proxy server a funguje naozaj pre celý systém a nie len pre prehliadač. Mám rootnutý telefón, ale neviem či je to pre tento spôsob potrebné. Ďalšia možnosť je vyskúšat posledný cyanogen, ktorý má v nastaveniach možnosť USB tethering. Toto som ešte neskúšal, ale na na twitteri píšu, že je to úplná bomba. Hádam stačí takto.

link je tu http://code.google.com/p/azilink/
HTC Desire


matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od matata » stř 04. lis 2009 13:19:39

pockej a pomoci toho azi linku, dostanes internet z pc do g1? nebo internet z g1 do pc?


mirovic25
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: sob 04. črc 2009 14:29:11
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od mirovic25 » stř 04. lis 2009 19:36:48

Z G1 do PC, sorry teraz citam topic a moj prispevok je trochu mimo.
HTC Desire


Winc
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 01. srp 2009 12:31:52
Reputace: 1

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od Winc » stř 04. lis 2009 20:47:02

Jsem se divil že mi to nějak nesedí a nejede :lol: Takže zatím nic nového? Pořád nefunguje? :roll:
LG Optimus One


michalr
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: stř 03. pro 2008 14:04:36
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od michalr » čtv 05. lis 2009 5:11:12

matata píše:pockej a pomoci toho azi linku, dostanes internet z pc do g1? nebo internet z g1 do pc?
Aplikaci jsem nezkousel takze pisu jen teoreticky, ale vzhledem k faktu, ze OpenVPN vytvari na obou koncich plnohodnotne sitove zarizeni, nemel by byt problem smerovat sitovy provoz na kteremkoliv z nich. Melo by stacit povolit smerovani a nastavit NAT na PC. Kdyz mi zbyde cas, muzu vyzkouset.

Michal

P.S. Stejna situace by mela byt s USB Tetheringem v posledni verzi CM a mozna i WiFi Tetheringem
Michal
Desire (původně G1)


matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od matata » čtv 05. lis 2009 9:21:35

jo? no ta kto prubni prosim, ja zrovna tehle oblasti moc nerozumim takze s nastavenim bych tapal... Kdyz to vyzkousis a nepises sem vysledek, budu rad...


pitrsonek
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: pon 07. zář 2009 13:42:59
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od pitrsonek » čtv 05. lis 2009 11:06:50

Ahoj otestoval si to jiz, jestli lze sdilet internet z pc pomoci toho OpenVPN?
Diky

michalr píše:
matata píše:pockej a pomoci toho azi linku, dostanes internet z pc do g1? nebo internet z g1 do pc?
Aplikaci jsem nezkousel takze pisu jen teoreticky, ale vzhledem k faktu, ze OpenVPN vytvari na obou koncich plnohodnotne sitove zarizeni, nemel by byt problem smerovat sitovy provoz na kteremkoliv z nich. Melo by stacit povolit smerovani a nastavit NAT na PC. Kdyz mi zbyde cas, muzu vyzkouset.

Michal

P.S. Stejna situace by mela byt s USB Tetheringem v posledni verzi CM a mozna i WiFi Tetheringem


mirovic25
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: sob 04. črc 2009 14:29:11
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od mirovic25 » čtv 05. lis 2009 13:57:43

Vcera som skusal tethering na cyanogen 4.2.3.1 a ide to uplne bez akehokolvek nastavovania. Ubuntu 9.10 naslo rozhranie usb0 a zdielalo pripojenie z G1 uplne v pohode bez akehokolvek zasahu uzivatela. To co pise michalr by teoreticky malo fungovat. Nastavit NAT na pc, alebo zdielanie netu. Otazka je ako to bude vidiet android. Momentalne som mimo ineho pripojenia ako GSM, tak to neviem vyskusat. Cez vikend by som mohol pozriet.
HTC Desire

Uživatelský avatar

Tnet
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: úte 22. zář 2009 9:46:58
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od Tnet » pát 06. lis 2009 22:58:11

Hmm tohle je dobrej topic. Ja toto dlouho resil hledanim na netu, ale nic jsem nenasel. Jako jedine elegantni reseni mi prislo mit nejaky velmi jednoduchy USB wifi router. Podobne jako je usb "klient" co se zasune do PC a lze PC pripojit na wifi, tak podobne, ale opacne, vytvorit AP.

Prekvapilo me, ze to opravdu neexistuje. Tedy nasel jsem jedinou vec a to pro nejakou herni konzoli, ale stalo to hrozne moc.

To by bylo prave prijemne, kdyz ma nekdo notebook. Nebo PC v praci, kde tezko bude montovat tajne wifi router :roll: V podstate to nejakym SW resenim jit musi. Neco jako Winroute, Kerio winroute firewall, atd. Prijde mi to jednodussi, nez mit v Androidu i ve Windows aplikaci, ktere spolu musi hrat.

Drive takove udelatko bylo na Psion. Dostal jsem se pres COM port na internet. Ale to wifi snad ani neexistovalo :-)
[HTC DESIRE Z,] Dříve G1 ROOT.


michalr
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: stř 03. pro 2008 14:04:36
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od michalr » sob 07. lis 2009 12:23:41

Tak s AziLink to bohužel asi nepůjde. Aby nepotřeboval roota, nevytváří síťové rozhraní, ale směrování provozu dělá aplikace. Tzn. jediné možné řešení je použít poslední verzi CM, která umí síťovat přes USB. Protože je to určeno spíše pro sdílení připojení na telefonu, pro opačný směr je nutné provést některá další nastavení (na PC zapnout IP forwarding a NAT a na telefonu nastavit default route a DNS).
Michal
Desire (původně G1)


mirovic25
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: sob 04. črc 2009 14:29:11
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od mirovic25 » ned 08. lis 2009 17:37:29

Tak chalani, dnes som to rozchodil. Trvalo to trosku dlhsie ale podarilo sa. Neviem ci dnes este budem mat cas napisat navod, ked nie tak to napisem behom tyzdna. Samozrejme ze treba mat rootnuty telefon a nahodeny cyanogenmod 4.2.3.1. Mozno je to mozne aj na inych ale ja som to skusal len na jednom. Je nadherne ze to naozaj robi skutocne sietove rozhranie ktore sa da pomerne dobre nastavovat. Tak vydrzte.
HTC Desire


matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od matata » ned 08. lis 2009 21:08:55

nooo.... tak to se nemuzu dockat navodu... :-)


mirovic25
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: sob 04. črc 2009 14:29:11
Reputace: 0

Re: internet z pc skrz usb

Příspěvek od mirovic25 » pon 09. lis 2009 13:23:22

Po skumani ako funguje USB tethering na Cyanogenmod 4.2.3.1 a PC s Ubuntu 9.10 mozete dolu vidiet ako to vyzera v jednotlivych zariadeniach.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++
NASTAVENIA PC s Ubuntu ak je USB tethering aktivny
+++++++++++++++++++++++++++++++++++

#ifconfig //vypis usb rozhrania

usb0 Link encap:Ethernet HWaddr xx:XX:XX:XX:XX:XX
inet addr:192.168.77.100 Bcast:192.168.77.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::2c36:67ff:fe5e:968b/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:129 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:342 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:10788 (10.7 KB) TX bytes:45332 (45.3 KB)


wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr xx:XX:XX:XX:XX:XX
inet addr:192.168.01.100 Bcast:192.168.01.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::2c36:67ff:fe5e:968b/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:129 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:342 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:10788 (10.7 KB) TX bytes:45332 (45.3 KB)

#route //vypis routovacej tabulky

Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.0.0 * 255.255.255.0 U 2 0 0 wlan0
192.168.77.0 * 255.255.255.0 U 1 0 0 usb0
default 192.168.77.254 0.0.0.0 UG 0 0 0 usb0

#cat /etc/resolv.conf //z vypisu je jasne ze DNS zobral z androida

nameserver 192.168.77.254

++++++++++++++++++++++++++++++++++
NASTAVENIA G1 s Androidom ak je USB tethering aktívny
++++++++++++++++++++++++++++++++++
// v terminaly pisane prikazy

#su
#busybox ifconfig
lo ..

rmnet0 Link encap:Ethernet HWaddr xx:XX:XX:XX:XX:XX
inet addr:91.191.82.71 Bcast:91.191.82.79 Mask:255.255.255.240
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:129 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:342 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:10788 (10.7 KB) TX bytes:45332 (45.3 KB)


usb0 Link encap:Ethernet HWaddr xx:XX:XX:XX:XX:XX
inet addr:192.168.77.254 Bcast:192.168.77.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:129 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:342 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:10788 (10.7 KB) TX bytes:45332 (45.3 KB)



#busybox route //vyhadzuje

Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
91.191.73.208 * 255.255.252.0 U 2 0 0 rmnet0
192.168.77.0 * 255.255.255.0 U 1 0 0 usb0
default ip-91.191.73.20 0.0.0.0 UG 0 0 0 usb0

#busybox cat /etc/resolv.conf //vypise

nameserver 4.2.2.5
nameserver 4.2.2.4
nameserver 4.2.2.3
nameserver 4.2.2.2

//toto fakt neviem co tieto DNS znamenaju ale su taketo, mozno niekto poradi odkial to ma

============================================================
Takze moje riesenie, ktore bolo funkcne (aspom opera a Market slapali) ostatne som neskusal
============================================================

Na pocitaci (v Ubuntu) su nasledovne zariadenia
wlan0 - je wifi karta ktorou je PC pripojene do I-netu cez wifi router
usb0 - sietove zariadenie, ktore bolo vytvorene po pripojeni G1 cez USB pri zapnutom USB tetheringu (v Ubuntu automaticky)

Aby som zrusil automaticke nastavenie uvedene hore, nastavil som IP_forwarding a maskaradu
vsetko ako root

***********************************************
#/sbin/iptables -t nat -A POSTROUTING -o wlan0 -j MASQUERADE
#/sbin/iptables -A FORWARD -i wlan0 -o usb0 -m state --state RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT
#/sbin/iptables -A FORWARD -i usb0 -o wlan0 -j ACCEPT
***********************************************

Pre vsetky pripady som menil aj routovaciu tabulku (ako root)
***********************************************
# route add default gw 192.168.0.1 wlan0 //pridanie defaultnej brany
# route del default gw 192.168.77.254 //zmazanie brany, tej od Androida
# dhclient wlan0 // vyziadanie novej IP adresy pre wlan0 a HLAVNE noveho DNS
***********************************************

Na Androide G1 som postupoval nasledovne

otvor terminal napis a prihlas sa ako root
***********************************************
# su
// primontovanie systemu na zapis
# busybox mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtblock3 /system
// zalohovanie stareho nastavenia DNS (kto by to prepisoval :D )
# busybox cp /system/etc/resolv.conf /system/etc/resolv.conf.g1
// zadefinovanie DNS servera, IP adresu som ukradol z mojho wifi routra
# busybox echo "nameserver 192.168.0.1" > /etc/resolv.conf
// opat spravenie zalohy pre buducnost
# busybox cp /system/etc/resolv.conf /system/etc/resolv.conf.usb
// a pridanie smerovacej brany, malo by ist aj bez, ale mne neslo :(
# busybox route add default gw 192.168.77.100 usb0
// mozes skusit ci funguje siet na protajsok v PC
# busybox ping 192.168.77.100
// ci funguje routovanie
# busybox ping 192.168.0.1
// a hlavne ci vracia IP adresu
# busybox nslookup www.zoznam.sk
// a ci aj nieco nacita
# busybox wget http://www.zoznam.sk
***********************************************

Vyzera to dost zlozito. Samozrejme ze sa na to vsetko daju napisat skripty, ale teraz uz nemam net tak to nemam ako odskusat.

Vratenie do povodneho stavu je jednoduche
# busybox mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtblock3 /system
# busybox cp /system/etc/resolv.conf.g1 /system/etc/resolv.conf


Hadam to niekto vyskusa. Mozno najde jednoduhsie riesenie.

PS: Na Billovych woknach som to neskusal, ale malo by to ist tiez.
Skuste NAT na windows
http://www.nanodocumet.com/?p=14
HTC Desire

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: harris a 7 hostů