Android OSinstalace androida do mobilu ve kterém nebyl ?? :help:

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
nonferatus
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 21. led 2011 22:58:33
Reputace: 0

instalace androida do mobilu ve kterém nebyl ?? :help:

Příspěvek od nonferatus » stř 16. bře 2011 22:52:14

může mi někdo říct, jestli všeobecně platí, že lze zazálohovat windows, který je v mobilu obsažen a zkusit tam nainstalovat androida? Jde mi o samotnou možnost libovolně instalovat operační systém, který je do mobilu určen. Prostě stejně jako lze různé OS instalovat do PC (ať už s větším či menším úspěchem díky ovladačům, ale principielně to lze), tak jestli stejně lze instalovat, či obnovovat zálohy do mobilu. Samozřejmě za použití systémů pro mobily určených. Případně jak lze toto provádět?





vasa13
Stálý androiďák
Příspěvky: 215
Registrován: čtv 07. led 2010 17:52:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus S
Twitter: vasa13
Kontaktovat uživatele:

Re: instalace androida do mobilu ve kterém nebyl ?? :help:

Příspěvek od vasa13 » stř 16. bře 2011 23:04:06

Ptáš se dost neurčitě, jediný kde má Android opravdu smysl (Rozuměj, kde nebyl v základu) je HTC HD2, kde existujou stabilní verze.


Autor tohoto vlákna
nonferatus
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 21. led 2011 22:58:33
Reputace: 0

Re: instalace androida do mobilu ve kterém nebyl ?? :help:

Příspěvek od nonferatus » stř 16. bře 2011 23:31:07

no jedná se o mobil: GIGABYTE GSmart S1205 dualSIM
přičemž typ 1200 existuje s androidem 1.6, a 1305 už s androidem 2.2, ovšem konkrétně v souvislosti s 1205 jsem o androidu nic nenašel. Což by ale nemuselo nutně znamenat, že nepoběží, zvlášť když jádro tuto řadu telefonů evidentně zná. dualSIM by už taky nemusel být problém - na Aukru od nového r. prodávají Androidy s dualSIM.
Pro mne otázka zní, jestli je možné něčím jako ve světě PC je třeba Norton Ghost, nebo Part Magic, lze s minimálním rizikem zazálohovat windows a prostě tam toho Androida zkusit. Na PC mám zkušenosti tohoto typu poměrně bohaté, ale ,,ajťák" nejsem, to zas ne. Netuším, jestli se chytrý mobil chová podobně jako PC, jen doufám, že ano a proto se ptám.


vasa13
Stálý androiďák
Příspěvky: 215
Registrován: čtv 07. led 2010 17:52:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus S
Twitter: vasa13
Kontaktovat uživatele:

Re: instalace androida do mobilu ve kterém nebyl ?? :help:

Příspěvek od vasa13 » čtv 17. bře 2011 0:18:11

Myslim, že na tvůj mobil vůbec Android neni, to znamená, že nemůžeš.

Uživatelský avatar

vaclav
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: čtv 11. úno 2010 14:50:44
Reputace: 0

Re: instalace androida do mobilu ve kterém nebyl ?? :help:

Příspěvek od vaclav » čtv 17. bře 2011 6:57:04

Zas tak jednoduchy to neni jako na PC. Jedina moznost pro nevyvojare je (u zarizeni bez podpory) zaexperimentovat s nekterym portem Androidu spustitelnym primo ve Windows Mobile. Neco jako zde http://www.howtogeek.com/howto/20703/ru ... ile-phone/ Nadeje tomu ale nedavej :DD HW toho Gigabytu je pro Android nevhodnej. Pokud to zazrakem spustis, tak pocitej s tim, ze na tom nebude nic fungovat.
# G1 WHITE = [ROM] MT3G Test3 - port 2708 - SPL 1.33.0013d - Radio 2.22.28.25 #
# Motorola Milestone 2=[ROM]FROYO 2.2.2 UK/rooted/CPU1300Mhz #



Autor tohoto vlákna
nonferatus
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pát 21. led 2011 22:58:33
Reputace: 0

Re: instalace androida do mobilu ve kterém nebyl ?? :help:

Příspěvek od nonferatus » sob 19. bře 2011 12:05:58

Hmm, není to tak jednoduché. Zatím končím na první fázi bootu. Ale to bude tím, že jak praví návod, potřebuji mít soubor startup.txt v němž budou údaje přesně k mému telefonu. Velikost displeje (copak to by tam šlo ještě dopsat růčo), typ klávesnice, BT, prostě popsat HW tak, aby ho kernel správně našel. Jelikož tento konfigurák ke svému telefonu nikde nenacházím, sám ho napsat nedokážu. :no:
Tak budu muset počkat, až to zkusí někdo, kdo ho napsat umí.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host