Android OSVolne misto na disku

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
petrnty
Nové Androidě

Volne misto na disku

Příspěvek od petrnty » pát 18. bře 2011 14:11:29

Dobry den,mam ZENITHINK ZT-180. V nastaveni se mi ukazuje,ze vyuzitelna kapacita je 1,24GB,jenze kdyz pridavam aplikace,tak hodnota je porad stejna.Kdyz se ale podivam do aplikace Quick setting,tak tam se mi ukazuje vyuzitelna kapacita 62%-262MB a cislo se meni spravne.Jenze ani tohle cislo neodpovida realite,protoze mam disk 2G a v teto aplikaci by bylo 100% cca 400MB.Co je tedy spravny udaj nebo ani jeden?Jak bych mohl zjistit skutecnou zbyvajivci kapacitu?Nebo je disk nejak rozdelen a pro aplikace je jen tech cca 400MB?
A jeste jedna otazka,existuje nejaka aplikace k procisteni systemu,obdoba napr.CCleaneru?
Predem dekuji za odpovedi.
Zenithink ZT-180,1GHz,256DDR 2,10,1"
Gogen SB 2002,1,2 GHz, 1GB ram, Mali 400

petter
Androiďák!

Re: Volne misto na disku

Příspěvek od petter » pát 18. bře 2011 14:51:15

petrnty píše:Dobry den,mam ZENITHINK ZT-180. V nastaveni se mi ukazuje,ze vyuzitelna kapacita je 1,24GB,jenze kdyz pridavam aplikace,tak hodnota je porad stejna.Kdyz se ale podivam do aplikace Quick setting,tak tam se mi ukazuje vyuzitelna kapacita 62%-262MB a cislo se meni spravne.Jenze ani tohle cislo neodpovida realite,protoze mam disk 2G a v teto aplikaci by bylo 100% cca 400MB.Co je tedy spravny udaj nebo ani jeden?Jak bych mohl zjistit skutecnou zbyvajivci kapacitu?Nebo je disk nejak rozdelen a pro aplikace je jen tech cca 400MB?
A jeste jedna otazka,existuje nejaka aplikace k procisteni systemu,obdoba napr.CCleaneru?
Predem dekuji za odpovedi.
android defaultne ukazuje v Settings volne misto na instalaci aplikaci pro /data slozku, kam instaluje tvoje app a uklada ruzne konfigurace pro beh nekterych app ci binarek. Data slozka obsahuje namountovanou nekterou partitionu z telefonu, da se to zjistit primo z prikazove radky, kdyz das v terminalu napises 'mount' a das enter, tak ti vypise vsechny namountovane partitiony a jeden radek by mel obsahovat /data a dalsi hodnoty, kde jeden u nej bude treba /dev/block/mmcblk0p2 treba, to by znamenalo ze v data je namountovana 2 partitona z /dev/block/mmcblk0. Jak zjistit jeji velikost ted z hlavy nevim z prikaz radky, ale nekde na linux. foru nebo googlu to urcite najdes, ale jde to urcite primo podle toho devu, kde kernel ti to vrati, akorat mozna na to budes potrebovat roota, nevim jestli se to s pravy uzivatele zjistit

Odpovědět

Zpět na „Android OS“