Android OSJak lze instalovat aplikace primo na SD?

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
condor
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pát 19. lis 2010 10:29:03
Reputace: 0

Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od condor » pon 21. bře 2011 22:02:26

Jak mam Androida 2.2. presvedcit aby instaloval programy hned na SD kartu a ne do interni pameti?


Samsung Galaxy S5 CZ
Prosím buďte tolerantní k mým dotazům. Není lehké jednoduše najít odpověď předem v tolika tisících vláknech a příspěvků na fóru.


Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7747
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od Cleric » pon 21. bře 2011 22:10:03

Musí to podporovat aplikace. Jinak ti pomůže jen ROOT.

Uživatelský avatar

Krokodyl
Droid
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 21:02:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Bydliště: Porta Bohemica
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od Krokodyl » pon 21. bře 2011 22:11:45

Aby bylo možno zodpovědět, je třeba znát jaký máš telefon. Něco málo se instaluje automaticky díky systému 2.2 a podpoře této funkce v aplikaci. Ale k plné instalaci na kartu je třeba mít root telefonu a další úpravy a ty se liší právě model od modelu.
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
condor
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pát 19. lis 2010 10:29:03
Reputace: 0

Re: Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od condor » úte 22. bře 2011 6:55:16

Mam telefon Gsmart 1317D s Androidem 2.2.1 a jeste neni v prodeji. Nejsem zatim v Androidu guru, ale uz jsem taky prisel na skutecnost, ze ne vssechny aplikace lze presunout po nainstalovani na SD. Myslel jsem, ze lze nejak jednoduse nastavit instalaci na SD. Jak ale vidim asi to tak jednoduche nebude, stejne tak jako neni mozne udelat autorun na SD ksrte (to je ale jiny topic).

Takze v tuto chvili s tim asi nehnu, ze? Nebot jak chapu tak ROOT je slozitejsi vec a je resena specificky pro kazdy telefon zvlast.
Samsung Galaxy S5 CZ
Prosím buďte tolerantní k mým dotazům. Není lehké jednoduše najít odpověď předem v tolika tisících vláknech a příspěvků na fóru.

Uživatelský avatar

Krokodyl
Droid
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 21:02:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Bydliště: Porta Bohemica
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od Krokodyl » úte 22. bře 2011 8:45:37

Hm tak to bude prozatím pro tebe tabu.
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
condor
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pát 19. lis 2010 10:29:03
Reputace: 0

Re: Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od condor » úte 22. bře 2011 11:09:09

Asi jo, presto diky za promtni reakce.
Samsung Galaxy S5 CZ
Prosím buďte tolerantní k mým dotazům. Není lehké jednoduše najít odpověď předem v tolika tisících vláknech a příspěvků na fóru.


aloha
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: stř 15. zář 2010 14:54:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire - T-mobile

Re: Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od aloha » úte 22. bře 2011 15:01:01


Uživatelský avatar

Krokodyl
Droid
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 21:02:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Bydliště: Porta Bohemica
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od Krokodyl » úte 22. bře 2011 15:27:49

Ale pořádně dočti celý článek. S tím je spojeno dost problémů. a není to žádná 100% funkčnost, za pokus to stojí, ale vždy s tím byly velké problémy.
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
condor
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pát 19. lis 2010 10:29:03
Reputace: 0

Re: Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od condor » úte 22. bře 2011 18:26:49

Je me zahadou proc to Android tak divne resi. Proc se vse instaluje a stahuje defaultne do vnitrni pameti, ktera je omezena, bez moznosti to uzivatelsky ovlvnit tak jako pri instalaci ve WM.
Napriklad nejsem schopen nainstalovat Sygic Aura ani kdybych presunul vse z 200MB vnitrni pameti. Navic v ni mam uz jen par programu cca 30MB a stejne vice jak 35MB tam volneho nedokazu udelat. V tomto jsou WM lepsi.

P,S. Nejsem obhajce WM.
Samsung Galaxy S5 CZ
Prosím buďte tolerantní k mým dotazům. Není lehké jednoduše najít odpověď předem v tolika tisících vláknech a příspěvků na fóru.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od radegast » stř 23. bře 2011 13:09:26

Tak to je nějaká blbost.
Sice si nejsem jistý kde se Aura primárně instaluje, ale přesunout na kartu jde. Aplikce to má v sobě, není to dáno tím postupem linkovaným výše.
V telefonu ji zůstane nějakých 8 MB
Nikdy nechtěla instalovat 200 MB :shock: do telefonu.
Všechny ty podpůrné soubory a mapy si stahuje už sama, teprve až po prvním spuštění (ne během instalace) a na kartu, samozřejmně.

Ale jak to tak po sobě čtu, tak mně připadá, že to neinstaluješ z Marketu, že ;) ?


@Krokodyl:
V podstatě stačí dodržet, že aplikace, které mají widgety nepřesouvat.
Jinak jsem se s problémem nesetkal.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
condor
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pát 19. lis 2010 10:29:03
Reputace: 0

Re: Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od condor » stř 23. bře 2011 18:47:01

Jeste tedy pro upresneni s tou Aurou....
...nainstaloval jsem ji z marketu, spustil a zacal stahovat mapy. Odkud je stahuje nevim. Behem stahovani to vsak zarvalo skrze pamet.
Kdyz Auru (aplikaci) presunu na SD, tak i mapy se tam hned zacnou stahovat na tu SD a ne do interni pameti? Pokud ano tak to muzu jeste zkusit.
Samsung Galaxy S5 CZ
Prosím buďte tolerantní k mým dotazům. Není lehké jednoduše najít odpověď předem v tolika tisících vláknech a příspěvků na fóru.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od radegast » stř 23. bře 2011 21:08:13

Klidně to skus.

Jo, omlouvám se za to co mohlo vypadat za nařčení z warezu ;)

Ale mně se mapy a všechny podpůrné soubory stahovaly na kartu hned napoprvé. Ani mně nenapadlo, žeby to mohlo být jinak.
jinak, fakt teď nevím jestli se defaultně, tedy hned, appka instaluje hned na kartu, nebo je třeba po instalaci ji dodatečně přesunout. Ale myslím, že dodatečně přesunout. Ale vliv na to kde se stahují a ukládají mapy a zbytek to nemá.

Si myslím, že ani vyvojáři neuvažovali o ukládání všech těchto souborů a map do interní paměti.
Máš opravdu dost místa na SD kartě?
Třeba já mám velikost adresáře Aura na SD cca 0,5 GB (mapy: cze(45), aut(60), hrv(17), hun(31), pol(77), svk(19), svn(25)). Respektive jen Res (podpůrné soubory) má 145,41 MB
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
condor
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pát 19. lis 2010 10:29:03
Reputace: 0

Re: Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od condor » čtv 24. bře 2011 18:33:11

Jo, omlouvám se za to co mohlo vypadat za nařčení z warezu
Neni treba, ja to psal jenom pro upresneni, ze to je z marketu a ze tim padem tam nemuze byt zadny renonc po nepodarene lecbe.
Samsung Galaxy S5 CZ
Prosím buďte tolerantní k mým dotazům. Není lehké jednoduše najít odpověď předem v tolika tisících vláknech a příspěvků na fóru.


kutiltim
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 29. črc 2010 8:18:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg Nexus 5 D821 32GB-LG G3 GB

Re: Jak lze instalovat aplikace primo na SD?

Příspěvek od kutiltim » čtv 24. bře 2011 22:00:24

jde to i bez rootu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=769054
aspoň to funguje na Liquidu
sosnutí tady:

Kód: Vybrat vše

http://www.uloz.to/5713016/app2sd-patch-eng-exe

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů